American Splendor

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana JTX, 25.08.2003.

  1. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    American Splendor, pääosassaan hervottoman hauska Paul Giamatti (Man on the moon, The Truman show), on Sundace Film festivaaleilla palkittu teos perustuen Harvey Pekarin elämään ja omaelämäkerrallisiin sarjakuviin. Itselläni ei ole ukosta minkäänlaista tietoa etukäteen laittaa, mutta trailerin perusteella vaikuttaa mielenkiintoiselta hemmolta. Odotan elokuvalta paljon, mutta ikävä kyllä taitaa käydä niin, ettei sitä Suomessa teatterilevityksessä nähdä, ainakaan laajasti. Toivomme lepää siis esim. Tampereen Niagarassa, jälleen kerran. Leffaa esitetään nyt Yhdysvalloissa rajoitetusti vain kolmessa kaupungissa. Tällaiset helmet saattavat lipsahtaa huomaamatta ohitse. Nyt kaikki kipin kapin www.apple.com/trailers ja kommentoimaan.
     
  2. LouSachs

    LouSachs Guest Guest

    Liittynyt:
    08.08.2004
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tää ei oo tainnu perkele tulla missään muodossa Suomeen vieläkään. IMDb:n Release datesien mukaan kaikissa muissa (Pohjois)maissa nähty.
     
  3. njulkunen

    njulkunen Guest Guest

    Liittynyt:
    12.02.2005
    Viestejä:
    342
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihme juttu. Elokuva on jo pari vuotta vanha. Ruotsista leffan kyllä saa mutta ilman suomitekstejä tosin. Cdonissa ois hintaan 15e. Loistava leffa kyseessä.



    :thumbsup:
     
  4. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
    Tämä on houkutellut, mutta ei vielä uskaltanut hankkia. Mihin elokuvaan vertaisit tätä?
     
  5. njulkunen

    njulkunen Guest Guest

    Liittynyt:
    12.02.2005
    Viestejä:
    342
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaahas, itselleni leffa toi hieman mieleen Alexander Paynen leffat kuten About Schmidtin ja näin jälkeenpäin mietittynä Sidewaysin. Kyseiset leffat ovat hieman samantyylisiä tunnelmaltaan ja huumoriltaan .


    :thumbsup:
     
  6. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Aivan loistava elokuva. Yksi parhaista mitä on pitkään aikaan tullut vastaan. Itselleni sarjakuva ei ollut mitenkään päin tuttu enkä edes tiennyt, että tuo perustuu sarjakuvaan joten alussa olin hieman pihalla. Kunhan juoneen pääsee sisälle leffa alkaa aueta. Henkilöhahmot ovat aivan loistavia ja mitä hienointa, ne ovat kaikki täysin aitoja. Elokuvassa nähdään aina välillä niitä ihmisiä joita näyttelijät esittävät joka tuo oman fiiliksensä. Tätä leffaa on vähän huono selittää, se täytyy nähdä.

    5/5
     
  7. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    No tämäpäs olikin mainio. Kaiken tyhjänvalittamisen ja kurjuuden alla piili jotain lämminhenkisen positiivista ja hahmojen arkea seurasi mielellään. Oikeiden henkilöiden vuorottelu näyttelijöiden kanssa tuntui ajatuksena vieraannuttavalta kikkailulta, mutta toimi elokuvassa yllättävänkin hyvin.

    Arkidokumentaatiota draamakomedian keinoin.

    :):):):)½
     
  8. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Tämäpäs olikin pettymys. Ihan hyvin olematon tarina kulki, mutta ei kai elämässä yleensäkään mitään suuria draamaan kaaria ole. Ihan mielenkiintoiset hahmot tässä seikkaili, varsinkin jos tietää etukäteen jotain sarjakuvista tai muista värityskirjoista. Ihan hauskasti sarjakuvaruudut toivat viitteitä samaa aihetta käsittelevään sarjakuvaan, joka on valitettavasti itselleni etäisesti tuttu eikä siksi lisännyt leffan kiinnostavuutta. Ihan hyvin oikeat henkilöt ja näyttelijät oli istutettu leffaan, mikä tukee kivasti sarjakuvan eri piirtäjien tyyliä ja päähenkilön vaihtelevaan ulkomuotoa sarjiksissa. Ihan kiva ei kuitenkaan ole hyvä asia ja siksi elokuva kiinnosti yhtä paljon kuin naapurin elämä, eli ei yhtään. Tai no naapurin elämä kiinnostaa aina silloin, kuin tämän 22-vuotias tytär tulee käymään vanhempiensa luona. Tässä elokuvassa ei ollut edes tuota tyttöä. Vahva 2/5.
     
  9. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
    Tässäpä oli mainio elokuva, jossa yhdistettiin saumattomasti elokuvaa, sarjakuvaa sekä tosielämää. Paljon hauskoja ja oivaltavia juttuja sekä hyvää näyttelyä. Paul Giamatti oli jälleen loistava. Tykkäsin paljon myös Judah Friedlanderin hahmosta.

    ****½

    Mikäs julkaisu kannattaa hankkia jos haluaa tutustua noihin sarjakuviin?
     
    Viimeksi muokattu: 19.04.2010
  10. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26