Handan CV-7700 PVR

Keskustelu osiossa 'Handan' , aloittajana protesti, 01.03.2005.

  1. Yore

    Yore Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hain sitten uuden laitteen, mutta tesktitysongelma ei ole hävinnyt minnekkään :-(..yksikään neljästä ajastimella tallentumaan laitetusta TV1
    tai TV2 ohjelmasta ei tullut tekstien kanssa :-(
    2 ohjelmaa jotka olen käsin kytkenyt tallentamaan sen sijaan ovat sisältäneet tekstityksen elikkä ainaskin tässä vaiheessa vaikuttais siltä, että ongelma on nimenomaan ajastuksen kanssa. Testailen tänään enemmän vielä....
     
  2. terje

    terje Guest Guest

    Liittynyt:
    22.07.2004
    Viestejä:
    132
    Saadut tykkäykset:
    0
    Soitin tänään HTV:n asiakaspalveluun ja äänen katoamisongelmaan on kuulemma lähiaikoina tulossa uusi päivitys. Vingahteluun ei ole luvassa päivityksellä korjausta, joten se pitää hoitaa takuuhuollossa.
     
  3. Kettu69

    Kettu69 Guest Guest

    Liittynyt:
    28.04.2004
    Viestejä:
    122
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitteessa edelleen seuraavat ongelmat:

    - Jos laittaa tallennus asetukseen, että tallenna joka päivä, niin ei anna poistaa kyseistä tallennusta.
    - Antaa sammuttaa itsensä kesken tallennuksen
    - Edellinen päivitys huononsi epg tallennusta, koska enää ei pääse ohjelman valinnan jälkeen suoraan lisäämään tallennusaikaa.
    - Äänet vingahtelevet silloin tällöin.

    En sitten tiedä onko tähän enää tulossakaan päivityksiä.
     
  4. timojv

    timojv Guest Guest

    Liittynyt:
    10.04.2005
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla ajastinongelmat poistuivat jo aiemmin kun käytin erillistä päälle-pois ajastusta. Uuden päivityksen myötä näyttäisi toimivan ilmankin. Positiivista on erityisesti se ettei ajastetun tallennuksen alkamista tarvitse vahvistaa, eikä katsottava kanava vaihdu. Myös etupaneelin rEC merkki auttaa varomaan virran katkaisua kesken tallennuksen. EPG-ajastus sen sijaan vaikeutui, ja muutenkin EPG tuntuu toimivan erittäin huonosti, tuskin koskaan on paria päivää pidemmälle ohjelmatietoja näkyvissä. En sitten tiedä onko laitteen tai päivityksen vika tämä? Miten lienee muun merkkisten boxien omistajilla?
     
  5. Yore

    Yore Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Päivitys on tulossa HTV:n mukaan. Edellinen päivitys ei ratkaissut vielä ongelmia joten uusi on tulossa..ajasta ei tosin puhuttu mitään.
    Itse kärisn tästä tekstityongelmasta, mutta olen nyt ekan kerran saanut ajastimella tallennettua ohjelman TV1:ltä tekstien kera. Kohta alkaa seuraava testi. Se mitä tein oli, että kytkin DBV-tekstityksen kokonaan pois ja sitten uudelleen takaisin pääälle. Suoritin vielä koetallennuksen ja virtojen katkaisun niitten välissä. Sen jälkeen olen yhden tallennuksen saanut onnistumaan..saa nähdä jatkuuko hyvä tuurini.
     
  6. terje

    terje Guest Guest

    Liittynyt:
    22.07.2004
    Viestejä:
    132
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisikohan kyse siitä, että YLE:n kanavilla tallennuksen alkuun tulee usein juonto, jota ei ole tekstitetty millään kielellä. Laite päättelee tästä, ettei tekstitystä ole ja jättää sen tallettamatta koko ohjelmasta. Itse yritin kahta ohjelmaa tallettaa YLE:ltä ja molemmista jäi tekstitys pois.
     
  7. cavok

    cavok Guest Guest

    Liittynyt:
    29.11.2004
    Viestejä:
    79
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin DVB-T 6000-malliin on tulossa piakkoin ohjelmistopäivitys, joka korjannee nuo tekstitysongelmat YLE-kanavien tallennuksissa.
     
  8. Yore

    Yore Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ahaa...eli siis myös antennimallissa on tekstityksen kanssa ongelmia.
    En tiedä onko tuo lohduttavaa vai ei :)
     
  9. Niku

    Niku Guest Guest

    Liittynyt:
    20.12.2002
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muutama havainto uuden softan muutoksista nyt kun mökiltä palattuani olen ehtinyt testailla enemmän:

    - Boksi tuntuu sammuttavan itsensä aina ajastetun tallennuksen päättyessä. "Lievästi" ärsyttävää, jos on samaan aikaan katsomassa jotain... vanhalla softalla tämä tapahtui vain, jos boksi oli käynnistynyt ajastimella. Onneksi time shiftin päällä ollessa purkki ei sammu, vaan ainoastaan kysyy, halutaanko tallentaa, hylätä vai perua.

    - Ajastetun tallennuksen alkaminen katkaisee nyt myös tallennetun ohjelman katsomisen, ei pelkästään time shiftiä (vanhalla softalla ainoastaan time shift katkesi). Toisaalta kanava tosiaan ei enää vaihdu.

    + Äänten katoamista ei ole ainakaan vielä tapahtunut, tuntuu että vanhalla softalla se tapahtui useammin. Voi toki olla sattumaakin.

    Ja vielä yksi, jo vanhallakin softalla esiintynyt juttu, jota en muista nähneeni tässä ketjussa: pitempään päällä ollessaan purkki ilmeisesti lakkaa lähettämästä kuvasuhdesignaalia televisiolle ja kuvasuhde jämähtää 4:3-tilaan lähetyksen formaatista riippumatta. Purkin boottaus korjaa tilanteen.

    Voiko joku vahvistaa samat huomiot?

    //Niku
     
  10. Andras

    Andras Guest Guest

    Liittynyt:
    21.07.2005
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei,

    Ikävä laittaa ensimmäinen posti tällä mielellä, mutta...

    Ostin kyseisen laitteen eilen ja olen nyt jo sirpaleina. Lueskelin tämän threadin läpi eikä silmiini sattunut seuraavanlaista;

    Jätin laitteen tallentamaan elokuvaa Canal+:lta. Laite oli päällä tallennuksen alkaessa ja kotiin päästyäni laite oli täysin täysin mykkä. Näytöllä ei ollut mitään eikä se reagoinut kaukosäätimen eikä etupanelissa olevien nappien painalluksiin millään lailla. Otin laitteen irti verkkovirrasta pariin otteeseen noin puoleksi minuutiksi ilman tulosta. Aloin pakkaamaan sitä palautusta varten.(Hyvällä tuulella tottakai!) Jostain kumman syystä koitin vielä yhden kerran ja avot, It's alive?!? Ilmeisesti pitempi bootti teki tulosta. Olen myös saanut nauttia muista tässä threadissa ilmi tulleista ominaisuuksista laitteeni kanssa.

    Onko muilla ollut vastaavaa? Olisiko kyseessä ohjelmistovika vai peräti laitevika?

    Kerrassaan ala-arvoista toimintaa päästää moinen laite markkinoille. Laite päivitti itsensä ensikäynnistyksen yhteydessä uusimpaan ohjelmaversioon ja nyt on sitten vain odoteltava seuraavaa läjää...

    Kiitos ja anteeksi
     
  11. sarme

    sarme Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.11.2000
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ikinä ei ole tuollaista tapahtunut. Miten ihmeessä voi samanlaisissa bokseissa olla näin erityyppisiä ongelmia? Omani on toiminut yllättävän hyvin sekä vanhalla että uudella softalla. Ylen tekstityksissä on ajoittain ollut ongelmia (tallennettaessa) ja muutaman kerran on boksi jämähtänyt kuvakelauksen jälkeen.

    Viikonloppuna kävi ensimmäisen kerran niin että kun olin laittanut ajastuksen joka alkoi sunnuntaina ja loppui maanantaina (1½ tuntia), tallennus ei päättynytkään oikeaan aikaan, vaan boksi väitti että tallennusta on vielä jäljellä yli 10 000 tuntia.
     
  12. DIAR

    DIAR Ugh! Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 206
    Saadut tykkäykset:
    9
    Mulla laite menee joskus pimeäksi, jos se on pitkään päällä. Sammuttaminen ja uudelleen käynnistäminen kaukosäätimellä auttaa asiaan. Onko sulla kovinkin ahtaassa kolossa se laite? Voiko tilttaaminen johtua ylikuumentumisesta. Laitehan käy todella kuumana.

    Ikävää tuossa on se, että nauhoitukset menevät pilalle kun laite tilttaa tuolla tavalla. Pari päivää sitten laite ei nauhoittanut EPG:n kautta ajastettua nauhoitusta. Yhtenä päivänä laite oli tallentanut vain äänen ja senkin säröytyneenä. Kuva oli mustana.
    Kun katsoo leffaa, kirjanmerkkinappi ei aina toimi. On perin ärsyttävää joutua kelaamaan leffa aina oikeaan kohtaan kun on painanut stop-nappia. Jos esim. katselee nauhoitusta ja haluaa välillä vilkaista, mitä tv:stä tulee, joutuu aina etsimään nauhoituksesta kohdan, johon katselu jäi ennen stopin painallusta.

    Em. lukuunottamatta laite on ollut tosi hyvä käytössä. Ikäviä vaan tuollaiset bugit. Onneksi en ole mikään tv-friikki, joten pilalle menneet nauhoitukset eivät ole liiemmin mielenrauhaa järkyttäneet. Toistaiseksi.
     
  13. maapa70

    maapa70 Guest Guest

    Liittynyt:
    25.03.2005
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tiesitkö, että kun olet painanut stop-nappia, voit jatkaa katselua samasta kohdasta painamalla valkoista nappia ohjelman kohdalla pvr-listalla. Toiminut minulla hyvin eikä tarvitsee pelleillä kirjanmerkkien kanssa.

    Eilen keskiviikkona minulla kävi ensimmäisen kerran se, että vuorokauden vaihteen yli ollut ajastus ei ollutkaan pysähtynyt vaan laite tallensi edelleen aamulla. Painoin stop-nappia ja laite kysyi haluanko pysäyttää tallennuksen. Vastasin kyllä ja tallennus oli ok, tosin vain 7 tuntia pitkä.
    Pikkuhiljaa tässä alkaa oppia laitteen "ominaisuuksia", luottamaan ei vielä oikein pysty...
     
  14. Niku

    Niku Guest Guest

    Liittynyt:
    20.12.2002
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jännää, mulla ei ole tuollaista ilmennyt ikinä, uudella softalla on tullut tehdyksi pari ajastettua tallennusta puolenyön yli, vanhalla lukuisia. Tapahtuuko tuo sinulla aina ajastuksen mennessä yli vuorokauden vaihteen?

    //Niku
     
  15. sarme

    sarme Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.11.2000
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla tuo on tapahtunut vain kerran.
     
  16. Niku

    Niku Guest Guest

    Liittynyt:
    20.12.2002
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    No nyt sitten tapahtui minullakin, ja taidan tietää mikä sen sai aikaan.

    Jos vuorokauden vaihteen yli menevän ajastuksen ohjelmoi EPG:stä rec-nappia painamalla ja tallennus sitten käynnistyy ajastimella, purkki jotenkin laskee sen keston / päättymisajan väärin ja seurauksena on "loputtomiin" jatkuva tallennus (kesto jotain yli 1066 tuntia).

    Jos taas EPG:stä ohjelmoinnin jälkeen käy käsin säätämässä kyseiseen ajastukseen esim. muutaman minuutin lisäaikaa, kesto ja päättymisaika näyttävät ihan oikeilta ja kaikki toimii kuten pitääkin.

    Voiko joku vahvistaa havainnon? Pitää itsekin testailla vielä lisää, yo. oletus perustuu nyt yhteen kokeiluun. Jos tuo tosiaan menee noin, se on ainakin kierrettävissä, ja noin selkeän bugin voisi ehkä saada johonkin tulevaan softaversioon korjatuksikin...

    //Niku
     
  17. sarme

    sarme Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.11.2000
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei, sillä minulla vika tapahtui juuri lisäminuuttien lisäyksestä huolimatta. Laitoin itse asiassa yli puoli tuntia lisää koska halusin toisen ohjelman samaan tallennukseen. Kaikki näytti oikealta kun tallensin muutokset.
     
  18. timojv

    timojv Guest Guest

    Liittynyt:
    10.04.2005
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Outo ilmiö uuden päivityksen jälkeen: ajastettu tallennus ei aina ala ohjelmoituun aikaan, vaan 5-10 minuuttia myöhemmin. Mulla on esim. uutiset ohjelmoitu tallentumaan samaan aikaan joka päivä; satunnaisen näköisesti kerran-pari viikossa tallentunut aika on normaalia lyhyempi, ja nuo minuutit puuttuvat aina nimenomaan ohjelman alkupäästä. Semmoisen toimintavirheen vielä jotenkin käsittää, että joku ohjelma jää kokonaan pois (sitä tosin ei enää ole tapahtunut), mutta vaikea on ymmärtää miten laite älyää aloittaa tallennuksen vaikkapa 7 min kuluttua ohjelmoidusta ajasta, kun sen kello kuitenkin näyttää koko ajan oikeaa aikaa :confused:
     
  19. Niku

    Niku Guest Guest

    Liittynyt:
    20.12.2002
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huh, aina vaan oudommalta kuulostaa. Tuota ei kyllä ole omalle kohdalle sattunut...

    Sen sijaan nyt löytyi taas loistava "parannus" uudesta softasta (taisi joku tämän jo mainitakin, mutta ekaa kertaa osui nyt mulle): jos purkki hukkaa äänet, se näköjään automaattisesti sammuttaa itsensä muutaman kymmenen sekunnin päästä. Jos sattui olemaan tallennus meneillään, niin se luonnollisesti haihtuu taivaan tuuliin... Argh.

    Toisaalta äänet tuntuvat kyllä katoavan nyt huomattavasti harvemmin kuin vanhalla softalla, ekaa kertaa tapahtui äsken päivityksen jälkeen.

    Onkohan kukaan lähetellyt HTV:lle palautetta näistä uuden softan ominaisuuksista?

    //Niku
     
  20. terje

    terje Guest Guest

    Liittynyt:
    22.07.2004
    Viestejä:
    132
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen ilmoittanut seuraavat ongelmat HTV:lle:
    - äänien katoaminen
    - YLE:n kanavilta nauhoitettaessa tekstit jäävät usein puuttumaan
    - ajastetun nauhoituksen alkaessa time shift -toiminto pysähtyy (Sama kuin painaisi stop)
    - EPG näyttää vain osan ohjelmatiedoista (MTV3 saattaa joskus näyttää vain nykyisen ja seuraavan ohjelman)
    - kesken katsomisen saattaa kuulua erittäin lyhyt vinkausu
    Sain vastauksen, että kaikki nämä ongelmat ovat tiedossa ja korjauksen alla.