Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana AnssiM, 20.03.2005.

  1. menace

    menace Guest Guest

    Liittynyt:
    04.07.2002
    Viestejä:
    823
    Saadut tykkäykset:
    3
    Saw: Odotin ehkä liikaa ja petyin. Päällimmäisenä mieleen jäi kysymys että miksi? Eniten otti päähän muutamat todella typerät kohtaukset. **/***** ja sekin aivan alun tunnelmasta jonka jälkeen mitään mielenkiintoista ei sitten tullutkaan.

    Lemony Snicket: Tunnelma paikoin ok. Parhain kohta oli kun hymähtelin John Cleesen tullessa ruutuun. Äijällä oli python lemmikkinä :D Kuinkakohan moni jenkki tämänkin on tajunnut. Jim Carrey revitteli taas liikaa. **/*****
     
  2. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Tarzan and His Mate (Tarzan ja valkoinen nainen)
    Paras Tarzan-elokuvista. Hienoa vanhanajan seikkailun tuntua ja toteutuskin on kohdallaan paremmin kuin ensimmäisessä Tarzanissa. Väkivallan ja seksinkin (Janen nakusukeltelu) määrä ja graafisuus yllätti. :):):):)

    Jazz on a Summer's Day
    Hienoa ajankuvaa Newportin festivaaleilta vuodelta 1958. Eipä ihmetytä että tämän innoittamina paikalliset jazzinystävät pistivät myös oman festarinsa pystyyn. Tämä kun vielä tuli katsottua paikallisilla festareilla terassilla paahtavan auringon ja kylmän oluen kera niin ei ihme että maistui. :):):):)-

    Keisarikunta
    Samoissa puitteissa kuin edellinen tuli tämäkin katsottua. Nyt eivät puitteet tosin vaikuttaneet enää arvosanaan, vaan jätti aika kylmäksi. Ajankuva oli kyllä taas toimiva ja paikoin tästä hehkuikin vanha kunnon suomifilmitunnelma, mutta itse tarina oli kovin kepeä eikä vienyt mukanaan.
    :):)½
     
  3. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 046
    Saadut tykkäykset:
    97
    House of Frankenstein - Frankenstein Legacyn päättävä hölmöily jättää vivahteikkaan makean maun suuhun, joka ärsyttää mutta samalla miellyttää. Tarkoituksena oli taas saada paljon "hirviöitä" kankaalle ja sen huomaa. Etenkin Draculan mukana olo on täysin irtonainen episodi.

    Thirteen Days - Kuubassa ohjuksia ja USA vapisee. Varsin toimiva ja jännittäviä hetkiä sisältävä poliittinen trilleri. Jossain vaiheessa tuli yliannostus isoista termeistä ja kuvioista ja keskittyminen herpaantui.
    Costnerin Bostonin(?) aksentti herätti huomiota.

    National Lampoon's Vacation - Griswoldin perheen ensimmäinen lomamatka oli ajan kultaama. Liikaa suvantovaiheita.
    John Candy lopussa oli parasta.

    The Enforcer - Kolmas Dirty Harry oli yllättävän kiva ja viihdyttävä. Clintti murisi vakuuttavasti ja naisparikin onnistui osassaan niin hyvin, että ei pitänyt katsoa muualle.
     
  4. yartsa

    yartsa Meh Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.11.2003
    Viestejä:
    418
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä luulin kanssa aluksi, että itse John Cleesehän se siinä, mutta sitten kun kävin IMDB:n sivuilla leffan tietoja katsomassa, niin suureksi pettymykseksi Billy Connolly se olikin. :(. Olisi Montyn rooli käärmeineen sopinut JC:lle oivallisesti. :)
     
  5. petma

    petma Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    23.04.2002
    Viestejä:
    1 710
    Saadut tykkäykset:
    1
    Elektra

    Noniin, tulipa vuokrattua kyseinen mestariteos. Elektra yltää huonoudessaan jopa Blade 3:sen alapuolelle. Elokuva oli juoneltaan sekava. Aivan liikaa oli taas käytetty lapsuuden traumojen kuvaamista. Puoli pistettä alun kauniista saari maisemista.

    1½/5
     
  6. niiles

    niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 969
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuo on kyllä todella legendaarinen konserttitaltiointi. Tunnelmaa virittää ja syventää mukavasti musiikkipätkien lomassa esitettävät yleisön reaktiot. Vaikka joidenkin esittäjien kohdalla ei voida puhua parhaasta mahdollisesta setistä, niin kuitenkin elokuva säilyttää loppuun asti kiinnostavuutensa. Pieni pala taivasta.
     
  7. Jorse

    Jorse trust no one Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.04.2001
    Viestejä:
    5 076
    Saadut tykkäykset:
    8
    Hömppää nimeltä Faculty tuli katseltua:

    + sountrack
    + todella viihdyttävä
    + menoa ja meininkiä riittää alusta loppuun, ei tippaakaan tylsä
    + rento fiilis

    - n + 1 juoniaukkoa
    - Elijah Woodin hahmon
    1kk myöhemmin loppuratkaisu oli vähän "joo"
    - näyttely paikka paikoin aitoa b-luokkaa

    Elokuvana (jos ajatellaan järkevästi): 2½ / 5
    Viihdyttäjänä: 3½ / 5

    Näitä elokuvia pitää katsoa niin kauan kuin ne viihdyttävät. Varmasti tulee vielä sekin päivä, kun en enää tälläisestä perusta.
     
  8. javir

    javir Guest Guest

    Liittynyt:
    12.09.2004
    Viestejä:
    1 009
    Saadut tykkäykset:
    1
    xXx: State of the Union
    Pitkästä aikaa tuli katsottua puhdas kaahataan/ammutaan/hajotetaan -leffa. Häpeän todeta, että katsoin leffan loppuun asti enkä edes vihannut sitä :D Leffa meni hiton nopeasti ohi kun oli nälkä ja söi leipiä ja niiden jälkeen ison kulhollisen popcorneja. Sitten vaan ähötti sohvalla. Leffan alku oli mielestäni jopa ihan kolmosen arvoista viihdettä. Sen jälkeen homma venyi ja kuvaruutu täyttyi ihan älyttömillä kohtauksilla.

    Henkilökohtaisesti älyttömin oli seuraava:

    Lopussa tämä tripleäksä lentää junasta ja ampuu veteen kranaatin. Minkä hiton takia? Ilmeisesti tässä tavoiteltiin jotain urbaania legendaa jonka mukaan veden pintajännityksen rikkominen vaimentaa tiputusta. No ei siinä mitään mutta olisikohan koko kranaatti edes räjähtänyt. Toisekseen se pintajännityksen rikkominen ei auta yhtään mitään. Se ei hidasta vauhtia eikä pehmennä vettä. Esimerkkiä voi katsoa myös mythbustersista jossa tämäkin myytti on ns. "busted".
     
  9. menace

    menace Guest Guest

    Liittynyt:
    04.07.2002
    Viestejä:
    823
    Saadut tykkäykset:
    3
    Hah hah. Tästä huomaamme taas kuinka tarkasti seurasin mielenkiintoista elokuvaa :D
     
  10. Hurricane

    Hurricane vaikeemmil tasoil Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.07.2002
    Viestejä:
    2 175
    Saadut tykkäykset:
    11
    The Aviator

    Elokuvan alkuosa oli enemmän kuin lupaava. Hollywoodin 20- ja 30-luvun alun glamour on hienosti tallentunut Scorsesen leffaan ja Django Reinhardtin musiikki ei voi elokuvalle ainakaan hallaa tehdä. Myös Hell's Angelsin tekovaiheet edustavat elokuvan kiinnostavinta osaa. Aviatorin loppuosa sitten ei toiminutkaan niin hyvin, vaan taantui jossain määrin liian hitaaksi kerronnaksi. Leonardo DiCaprio onnistui ihan hyvin pääosassa, vaikkei mitään unohtumatonta suoritusta tehnytkään. Cate Blanchettista samat sanat, vaikka ajoittain tuntuikin lievästi ylinäyttelevän roolinsa. Ei ihan parasta Scorsesea, mutta komea elokuva kuitenkin. 4/5


    Deliverance

    Tämä tuli ties kuinka monetta kertaa katsottua. Aivan upea viikonloppuhelvetin kuvaus tämä on edelleen ja toimii kaikilta osiltaan edelleen vallan erinomaisesti. Edes Burt Reynoldsin hahmon hieman päälleliimatuilta tuntuvat viisaudet elokuvan alussa eivät katselua latista millään tavoin. 5/5


    Hannah and Her Sisters

    Enpä osaa sanoa minkä takia tämä on aiemmin jäänyt katsomatta. Liekö sitten edelleen Woody Allenin persoona se, joka odotuksia latistaa. En voikaan sanoa että olisin ollut erityisen innostunut kun Woody nurkan takaa rymysi myös tähän elokuvaan näyttelemään, mutta tällä kertaa pelko oli aiheeton. Woodyn hahmo oli mitä mainioin ja itse elokuvahan on kerrassaan loistava. Koko nimekäs näyttelijäkaarti onnistuu erinomaisesti ja leffassa on useita aivan erityisen hienosti kuvattuja kohtauksia. Todellinen hyvän mielen leffa ja äärimmäisen onnistunut sellainen. 5/5
     
  11. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 590
    Saadut tykkäykset:
    216
    The Forgotten
    http://www.imdb.com/title/tt0356618/

    Arvioni ****/*****

    Yllättävän hyvä scifitrilleri. Oli mukava nähdä pitkästä aikaa entinen ER -tähti Anthony Edwards valkokankaalla tai yleensä minkään kokoisella ruudulla, vaikkakin vain sivuosassa. Kyseessähän on vain puolitoistatuntinen pätkä mutta hyvässä mielessä tarina tuntui laajamittaisemmalta. Myös pääosan esittäjä Julianne Moore oli ihan ok ja psykiatria esittävä Gary Sinise myös osassaan uskottava.Meno leffassa oli välillä kuin X-Filesin paremmissa jaksoissa.

    Hupaisaa leffassa oli se millä tavalla ulkoavaruuden tutkimushenkilöstö otti koe-eläimensä maan pinnalta:Kova pamaus ja heppu lensi kaaressa pilviä kohti.Lähinnä tuli mieleen Monty Python -leffa jossa sillan ylittäjille esitetään kysymyksiä ja jos vastaa väärin niin...varsinkin kun ufomiesten edustaja tässä "Unohdetut" -elokuvassa itse myös tavallaan "vastaa väärin" kun anoo lisäaikaa projektilleen...
     
  12. pre-out

    pre-out Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2004
    Viestejä:
    172
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu

    Jatkoin toisena iltana, kun nukahdin aloituskerralla. Vaikka tämä trilogia ei elokuvallisesti niin hirveästi antaisi, niin visuaalisesti ja äänimaailmaltaanhan nämä ovat hienoja. Jos omistaa hyvän kotiteatterilaitteiston, niin nämä käy kyllä hyvästä testimateriaalista.
    Se ensimmäinen elokuva oli eniten mieleeni, siinä oli vähiten puuduttavia joukko-taistelukohtauksia. Siitä jäi myös viihdyttävin ja jännittävin mielikuva.
     
  13. Eastwood1

    Eastwood1 You brought two too many. Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    1 875
    Saadut tykkäykset:
    1
    The Green Mile - Vihreä Maili

    Oli vähällä, ettei rekka tullut seinästä läpi. Ensimmäisellä (katselu) kerralla oli tippa linssissä, toisella kerralla hieman söi se, kun tiesi mitä tulee tapahtumaan. Hieno, koskettava ja ajatuksia herättävä elokuva. On tämä maailma niin epäoikeudenmukainen. Päällystettynä hyvillä/uskottavilla näyttelijöillä. Ávot. Suosittelen kaikille.

    Yksi asia tosin häiritsi.
    Kyllä se kuiva sieni olisi huomattu ennen kuin 2 vaihde olisi isketty silmään. Jos tilanne olisi ollut oikea.
    Mutta eipä tuo juuri haittaa loppuarvosanaa.

    4½/5
     
  14. Noobskater

    Noobskater Guest Guest

    Liittynyt:
    21.07.2005
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saw tuli katsottua ja edes surkeilla näyttelijöillä ei voi pilata loistavaa tunnelmaa. 4,5/5
     
  15. Jazo

    Jazo Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    4 425
    Saadut tykkäykset:
    10
    Tulipas tässä päivällä katsottua sellainen leffa kuin Equilibrium, joka on Suomennettu niinkin viisaasti kuin Cubic.

    Itse leffa yllätti minut kyllä totaalisesti, sillä odotin taas jotain Matrix-kloonia, mutta kyllä tässä leffassa oli paljon muutakin. Christian Bale sopi leffaan kuin "tikku paskaan" ja minusta hän oli jopa parempi kuin Keanu Matriksissa. Harmi vain kun leffa oli vain lainassa, no pitää kai tämäkin leffa ostaa kokoelmiini kunhan vain kohdalle sattuu...

    Leffassa oli hyvää:

    - Balen näytteleminen.
    - Pistooli ammunta.
    - Sopiva kesto, leffassa ei tuntunut olevan yhtään "turhaa".
    - Koko tulevaisuuden fasistinen maailma
    - Taistelut olivat "vähän" Matriksin kaltaisia, mutta onneksi eivät yhtä pitkiä ja puuduttavia.

    Mutta siitä löytyi myös joitakin heikkouksia:

    - Käsikirjoitus, kuten yleensä. Onneksi siinä ei kuitenkaan ollut mitään vakavampia puutteita.
    - Lopun "yllätys" käänne, sillä sitä ei oikein perusteltu kunnolla.
    - Lopputaistelu, tuli sellainen; "tässäkö se oli" -fiilis

    4+/5
     
  16. yartsa

    yartsa Meh Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.11.2003
    Viestejä:
    418
    Saadut tykkäykset:
    0
    Crying Fist Nyrkkeilydraama Koreasta. Choi Min-Sik taas omalla tasollaan ja tietysti myös kännissä, sekä nyrkkeilysäkkinä kadulla. Kolme viimeisintä elokuvaa mitkä olen nähnyt missä on Choi Min-Sik (Failan, Oldboy ja Crying Fist), niin hän on aina jossain vaiheessa elokuvaa kännissä. En muista oliko myös Shirissä näin, mutta kuitenkin Crying Fistille voi antaa turvallisen koreadraama-arvosanan 4/5. :thumbsup:
     
  17. Jaded

    Jaded Uusi jäsen Blokattu Tukijoukot

    Liittynyt:
    23.04.2004
    Viestejä:
    1 548
    Saadut tykkäykset:
    1
    Constantine

    Ei pitäny ikinä tätä kattoa. Oltii pelaa jalkapalloa ja kaveri oli tän vuokrannu ja tuli meille kattomaan. Siis tämä elokuva oli todella PASKA.
    En halua sanoa mitään muuta. En jaksa selittää mutta semmosta tuubaa et ei mitään järkeä. Ja kaikkienaikojen huonoimpia oneliner vitsejä ihan kokoajan. Tämä on se leffa mihin kaikki muissa elokuvissa hylätyt actionvitsit ovat päätyneet. Elokuva on Paska vitsien ja jämä CGI:n hautuumaa.

    Vältä.

    0,5/5

    Puolipistettä tuli et Keany Reeves "we went too far" ei harrastanut seksiä sen poliisin kanssa, vain se olisi puuttunut.
     
  18. javir

    javir Guest Guest

    Liittynyt:
    12.09.2004
    Viestejä:
    1 009
    Saadut tykkäykset:
    1
    Totta! Itsekin tuon aikoinaan näin ja täytyy sanoa että pidin siitä paljon enemmän kuin matrixista. Matrix(it) kompastuivat omaan näppäryyteensä. Ensin keksitään hieno "näytetään hidastettuna" -efekti jota käytetään liikaa. Sen jälkeen keksitään hyvä juoni joka ryssitään täysin päättömillä filosofisilla höpinöillä ja epäloogisuudella. Tämä leffa oli paljon raadollisempi ja kuten sanoit, Bale sopi rooliin erittäin hyvä.
     
  19. javir

    javir Guest Guest

    Liittynyt:
    12.09.2004
    Viestejä:
    1 009
    Saadut tykkäykset:
    1
    Taisin päästä 20min alusta ja sen jälkeen tuli vaan fiilis että mun aika on arvokkaampaa kuin tämä roska.
     
  20. Sir Filmipätkä

    Sir Filmipätkä Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2004
    Viestejä:
    870
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitäisi varmaan nyt kirjoittaaa tämä tuonne yliarvostetut elokuvat osioon, mutta marisempa tänne että Equilibrium aka. Cubic (voi jösses mitä nimiä) on kaikista kehuistaan huolimatta totaalista paskaa. Sinänsä ihan kiva idea osoittautuu tylsäksi ja kaikenmaailman matrix temppuilut rupeavat ärsyttämään. Lopun miekkailussa koetaan sitten kaiken huippu kun
    sen vastustajan naama irtoaa Balen miekan iskusta
    ööhhh....siistiä? ei. Sinänsä ihan hyvät näyttelijät eivät pääse oikeuksiinsa koska eihän kellään voi olla kuin tämä yksi ilme koko elokuvan ajan, mikä on kyllä täysin ymmärrettävää koska elokuvahan kertoi tästä "tunteettomasta maailmasta". Ei Equilibrium nyt sentään mitään yhden tähden kamaa ole, mutta itse ainakin aikoinani petyin ja pahasti koko leffaan ja tunnu sitä vieläkin vihaavani koko sydämestäni ja en aio ikinä katsoa uudelleen etten joutuisi myöntämään olleeni väärässä.