Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana AnssiM, 20.03.2005.

  1. Cosmo

    Cosmo ningjing zhi yuan Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.12.2000
    Viestejä:
    1 704
    Saadut tykkäykset:
    18
    Nightmare alley 5/5
    - Vähän erikoisempaan tarinakehykseen ladattu musta elokuva, mutta ainakin allekirjoittaneeseen iski kuin legendaariset miljoona volttia. Kiinteä, tasaisen jännittävä ja kehittyvä juoni sekä erinomaisen monipuoliset näyttelijäsuoritukset, tekivät tästä erittäin nautittavan elokuvan. Erityisesti Tyrone Power erinomaisena Stanton Carlislena, erinomaisen voimakas roolisuoritus herralta. Mahdotonta edes ajatella vähempää kuin täysiä pisteitä!
     
  2. Generig

    Generig Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.01.2004
    Viestejä:
    1 879
    Saadut tykkäykset:
    5
    South Park poikien nukkeanimaatio Team America: World Police pyörähti juuri DVD lautasella. Tästä nyt viimeistään tuli selväksi se, että Parkerin ja Stonen huumori on varsin yksinkertaista ja perustuu ylilyönteihin. Onhan se hauskaa hetken mutta kestävää se ei ole. Meno on yllättävän roisia, kumma että mitään isompaa älämölöä ei ole tullut. Star Wars plagiointia oli liiankin kanssa. IMDB pisteet ovat reilusti yläkanttiin.

    Edit:

    Lisätään toinen heti perään tuijoteltu elokuva Blade Trinity. En pitänyt. Uskomattoman pitkiä jaksoja jossa ei tapahtunut juonellisesti yhtään mitään. Kunhan nyt hiiviskeltiin pimeässä. Varmasti huonoin näistä Blade kolmikon elokuvista. Ja se superörkki oli taas oikein aivoriihen tuotosta. Voi vain kuvitella kun jossain palaverissa on yritetty pähkäillä mikä olisi vielä isompi ja pahempi. Mitähän seuraavassa jaksossa tulee vastaan.
     
  3. Terris

    Terris Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2004
    Viestejä:
    1 986
    Saadut tykkäykset:
    4
    Jurassic Park tuli katsottua pitkästä aikaa. Hämmästytti kylläkin kuinka hyvin dinot oli tehty ja muutenkin tosi visuaalinen leffa. Juoni on kiinnostava, mutta näyttelijä-työ voisi olla parempaa. Myös loppu oli jotenkin hieman nopea, aivan kuin jotain puuttuisi. Mutta sanotaan nyt vaikka 3.75/5 :king:
     
  4. Murmeli

    Murmeli Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.05.2005
    Viestejä:
    79
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saw

    Mitään en elokuvasta etukäteen tiennyt enkä siksi osannut odottaa mitään. Elokuva sijoittuu omassa maailmassani niihin, joiden vuoksi rakastan elokuvia. En uskalla erityisesti analysoida, jotten paljasta juonesta mitään mutta suosittelen kaikille trillereiden ystäville. Kauhua en pätkästä juurikaan löytänyt.

    ****½
     
  5. Mark Lee®

    Mark Lee® Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.05.2003
    Viestejä:
    1 076
    Saadut tykkäykset:
    1
    Katsoin juuri YLE:n lähettämän loistavalaatuisen kopion elokuvasta The Tin Drum. Erikoinen elokuva - hauska, surullinen ja shokeeraava. Ja taidokkaasti tehty kaikinpuolin. Silti tuntui oudolta, että tämä elokuva voitti Oscarin, sillä ei nykypäivänä varmaankaan onnistuisi. 4½/5
     
  6. petma

    petma Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    23.04.2002
    Viestejä:
    1 710
    Saadut tykkäykset:
    1
    Alfie (2004)

    Alkuperäistä versiota en ole nähnyt joten siihen en pysty uutta versiota vertaamaan. Muuten elokuva oli heikohkon alun jälkeen positiivinen yllätys. Alkua pilasi omasta mielestä liiallinen Alfien suora katsojalle puhuminen. Leffan loppu ei ollut niin siirappinen kuin olisi voinut kuvitella. Kokonaisuutena ihan katseltava komedia 3/5

    Team America: World Police

    MItäs tästä nyt sanoisi. Jotenkin epätasainen Team America oli. Muutamia hauskoja kohtauksia ja sitten taas vähän hiljaisempaa. 2½/5
     
  7. code.666.

    code.666. Guest Guest

    Liittynyt:
    29.04.2003
    Viestejä:
    1 226
    Saadut tykkäykset:
    1
    Daai cheung foo, aka "Men Suddenly in Black" Miehillä on 14 tuntia aikaa viettää villiä poikamies elämää, sillä välin kun vaimot ovat thaimaassa vierailulla, mutta kuten arvata saattaa, kaikki ei mene suunnitelmien mukaan.
    Hauska ja hiukan erilainen musta komedia, kuvaus oli omaperäistä ja musiikit poikkeavia normaalista hömppäkomediasta. Pääosissa esim. Eric Tsang (tutumpi esim. Infernal Affairsista) Jaksoi viihdyttää loppuun asti.
    3½ / 5

    Posutoman burusu, aka "Postman Blues"
    Valitettavasti Finnkinon julkaisema dvd on käsittämättömän surkealaatuinen. Dvd:ssä ei ole minkään sortin menua, josta nyt voisi edes mahdollisia chaptereita hyppiä. Muutenkin kuva on tuhnuinen ja ääniraita ei paljoa stereona kehuskele. Ja kaikki tämä DVD5 muodossa.
    No, ei anneta tämän pilata hienoa elokuvaa, sillä tälle sai naureskella useampaankin otteeseen (varsinkin Léon :D ) , ja pahaa sanaa elokuvasta ei kyllä keksi. Hauska ja voin suositella ehdottomasti kaikille (tosin, en tuota Finnkinon levyä)
    4 / 5

    Eli oli ihan hauska saalis eiliseltä.
     
  8. NPR

    NPR Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2005
    Viestejä:
    123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuri 2min sitten lopetin Kung Fu Hustlen katsomisen. Vähän erikoinen elokuva, mystiikkaa, hienoja Kung Fu kohtauksia sekä hieman huumoria. Suosittelen.
     
  9. Eastwood1

    Eastwood1 You brought two too many. Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    1 875
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eilen tuli perjantai-illan ratoksi katsottua Tappajahai, eli Jaws. Enemmän nauratti kuin pelotti. Kaverin kanssa (jokaisessa jännässä kohdassa) arvattiin mitä seuraavaksi tapahtuu. Eli se siitä. Kyllähän se varmaan 70-luvulla oli kova luu. Ei enää.

    2.5/5

    Tänään (jos vaan saa vuokrattua) tulee uusinta katseluun Saw (kaverin kanssa veto, jos selvittää tappajan ensimmäiseen tuntiin mennessä, voittaa hän vedon, jos ei, niin minä korjaan rahat). Saas nähdä miten uppoaa uusintakatselussa ja kotiteatterissa.
     
  10. Mounix

    Mounix Guest Guest

    Liittynyt:
    18.04.2002
    Viestejä:
    668
    Saadut tykkäykset:
    1
    Haiskahtaa kyllä vähän omalta lihallisuudelta taas ;)

    Jo pelkkä leffan musiikkiraita tuo rekkaa pihaan voimakkaasti. Minusta Jaws on edelleen varsin toimiva ja tehokas leffa, vaikka teknisesti ei ihan huippuluokkaa enää olekkaan, mutta vahvat henkilöhahmot ja näyttelijätyö korvaa nuo puutteet enemmän kuin hyvin. Koko leffa on myös loistavasti rakennettu ja jännityskohtia on ripoteltu juuri sopivasti. Quintin USS Indianapolis puhe on myös yksi leffahistorian klassisimmista kohdista. Eipä Jaws sinänsä missään vaiheessa pelota, mutta lähinnä on viihdyttävä ja jännittävä seikkailu. Spiilberiä lähes parhaimmillaan. Mutta eipä siinä.
     
  11. Generig

    Generig Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.01.2004
    Viestejä:
    1 879
    Saadut tykkäykset:
    5
    Elokuvaviikko jatkuu. Tämä päivä on mennyt nyt sitten Children Of Dunea katsoessa. Nyt vasta tajusin, että tämä on minisarjana ihan suoraa jatkoa sille minisarjalle Dune joka on aiemmin tullut. Hyvin pitkälle samoja näyttelijöitä. Parempi kuin ensimmäinen osansa.

    Tekninen jälki ei kovin päätähuimaava ollut ja osittiain ihan koomisen huonoja tietokoneanimaatioita. Idea oli kuitenkin hyvä vaikka eräänlaisen scifi/fantasia genren alla onkin oikeasti pukudraama. Dialogi olisi voitu istuttaa melkein mihin tahansa englantilaiseen pukudraamaan eli aika kökköä oli. Huomiota herätti myös _hieman_ erikoinen suhde sisarusten välillä... No, jostain syystä jotain tenhoa tuossa kuitenkin oli. Ei mikään paha tapaus kuitenkaan. Itsellekkin on vähän vaikea perustella että miksi useista heikkouksista huolimatta kokemus oli positiivinen.
     
  12. Marski79

    Marski79 Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2003
    Viestejä:
    536
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen katsoin sarjan loppuun ja minulle jäi täysin sama olo.
     
  13. k_jartti

    k_jartti Guest Guest

    Liittynyt:
    23.06.2005
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuri lopetus Spiderman 2:n katselun. Oli kyllä aika huono elokuva, ykkönen oli parempi joskaan ei paljoa.
     
  14. Generig

    Generig Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.01.2004
    Viestejä:
    1 879
    Saadut tykkäykset:
    5
    Pari TV:stä tullutta elokuvaa tuli katsottua näin jälkikäteen tässä aamun aikana kun tuli aikaisin heräiltyä. Perjantaina tullut Dead Babies oli todella heikko esitys. Miksi tuo elokuva oli ylipäätään tehty. Mitään pointtia koko leffasta ei löytynyt.

    Huomattavasti mielenkiitoisempaa antia olikin sitten Dario Argenton Deep Red / Verenpunainen kauhu joka noudatteli Argentoa aika orjallisesti. Taas löytyi se epäsuhtainen tutkijapari ja loppu tulee monta kertaa. Musat on justiinsa sitä samaa kuin aina ennenkin, siitä plim-plom -pimputtelusta alkaa mennä jo maku. Niin ikään loppuakohti tuntuu tulevan aina kiire ja johdonmukaisuus tarinassa sumenee.

    Parasta Argento on kyllä Suspiria, on tainnut mennä ohi jos se Yle Teemalta on tullut.

    Tämän viikon saldo tähän mennessä on sitten 8 elokuvaa ja 1 minisarja.
     
  15. Hattori Hanzo

    Hattori Hanzo Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.02.2004
    Viestejä:
    1 141
    Saadut tykkäykset:
    4
    Charley Varrick tuli katseltua ja olihan se ihan viihdyttävä aikansa tuote. Lähinnä häiritsemään jäi lehdissä mainostettu yhtenä Quentin Tarantinon lempileffana josta QT otti repliikkejä Pulp Fictioniin. Itse se ainakaan bongannut muita kuin huomautuksen pihdeistä ja puhalluslampuista. Huomasiko joku muu jotain muita?
     
  16. Jeukkuli

    Jeukkuli Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.02.2004
    Viestejä:
    1 867
    Saadut tykkäykset:
    10
    Huomasin vain oudot autonrenkaat jotka vinkuivat hiekalla ajettaessa. Ja sen että leffa todellakin oli viihdyttävä, ei mielestäni mitään suurta taidetta mutta mukavaa ajantappamista.
     
  17. k_jartti

    k_jartti Guest Guest

    Liittynyt:
    23.06.2005
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    0
    Garden Staten katsoin aamulla. Vähään aikaan en ole näin hyvää elokuvaa nähnyt. Arvosana 4/5.
     
  18. Jarpie

    Jarpie Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.08.2001
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tällä viikolla tuli katsottua ihan kivasti elokuvia:

    Videodrome
    Cronenbergin parhaimistoa. En ole montaa Cronenbergin leffaa nähnyt mutta vaikuttaa aika "perinteiseltä" Cronenbergin leffalta. Woods veti taas loistavan roolin. Videodromessa on selvästi samoja teemoja kuin esim. eXistenZissä. 9/10

    Eyes Wide Shut
    Hyvä, joskaan ei parasta Kubrickia. Olisi kiva nähdä laajakuvana, näki selvästi mistä kohtaa kuva on tarkoitettu rajattavaksi. Jostain syystä EWS:ää on kritisoitu paljon, mutta siitähän ovat kai lähes kaikki muutkin Kubrickin elokuvat kärsineet. Cruisen Tomppa ja Kidman vetävät hyvät roolit. 8/10

    The Third Man
    Yksi parhaita elokuvia koskaan. Reed käytti kyllä upeasti sodan runtelemaa Wieniä hyödyksi, varsinkin varjojen ja katujen käyttö on hienoa. Cotten, Valli, Howard ja Welles ovat loistavia rooleissaan. 10/10

    Spider-Man 2
    Yllättävän hyvä jatko-osa, jopa parempi kuin ensimmäin. Alfred Molina oli kyllä mainio valinta Doc Ockiksi, Maguirekin on hyvä Peter Parkerina, mutta Kirsten Dunst ei vakuuttanut vieläkään Mary Janena, eipäs se ole muissakaan elokuvissa mikään erikoinen ollut. Erityisesti mieleen jäi J-K Simmons J. Jonah Jamesonina. Sam Raimi on vieläkin hyvä ohjaaja, toivottavasti kolmas Spider-Man jatkaa samaa rataa.

    Spider-Manit ovat kyllä Hellboyn, X-Menien ja Burtonien Batmanien ohella parhaita sarjis-filmatisointeja. 8/10

    Bourne Identity
    Aika perinteinen agentti-toiminta, Damon oli kyllä ihan hyvä Bournena ja Franka Potente on aina plussaa mutta ei kuitenkaan vakuuttanut niin hirveästi, piekseehän tämä selvästi viime vuosien muut Hollywood-toimintaleffat kuten esim. xXx jne. Plussaa oli varsin hyvin tehdyt toimintakohtaukset, eivät sortuneet mihinkään typerään matrix-kopiointiin. 7/10

    Profondo Rosso
    Tuli tämäkin Argentoa nähtyä vihdoin, harmillisesti Teema näytti 20 minuuttia lyhennetyn ja dubatun jenkkiversion. Musiikit oli jälleen kerran todella hyvät mutta tällä kertaa ei ollut visualisesti esim. Suspirian tasoa. Loppukin hiukan lässähti, olisi kiva nähdä se täyspitkä italialainen versio olisi yhtään parempi. 7/10

    Wonder Boys
    Varsin hyvä draama-komedia hyvillä näyttelijöille, varsinkin Maguire, Douglas ja Robert Downey Jr. vakuuttivat, toivottavasti Downey pääsee joskus eroon huumeista. Hyvät musiikkivalinnat, plussaa Neil Youngista :) 8/10

    1984
    Kirjalle uskollinen mutta hengetön filmatisointi, ei saatu aikaan samaa tunnelmaa kuin kirjassa. Hurt on kyllä hyvä valinta Winston Smithiksi, eikä Burtonkaan huono ole mutta elokuva vain ei toimi yhtä hyvin kuin kirja. 6/10

    Corto Maltese
    Yllättävän hyvä sarjis-filmatisointi, siitä on tosin kymmenisen vuotta kun viimeksi luin Cortoja, mutta muistikuviini verraten saatu varsin hyvin sarjisten henki animaatioksi. Olivat vähän kummallisesti valinneet myöhemmän tarinan eivätkä aloittaneet alusta mutta toimiihan tämä näinkin ihan hyvin. 8/10
     
  19. niiles

    niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 969
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kahdeksan surmanluotia (1972) :) :) :) :) ½

    Mikko Niskasen väkevä tarina Pihtiputaan tapahtumista vuonna 1969. Ohjaaja itse näyttelee vakuuttavasti pääosan juoppo-Pasina, joka yrityksestä huolimatta ajautuu vähitellen vaan syvemmälle kriisiin. Viinan lisäksi mitään poispääsyä oravanpyörastä ei tunnu löytyvän. Tämä elokuva on tehty alunperin televisiolle (4 erillistä jaksoa), ja siksi elokuvan rytmi on hieman kaavamainen. Toimii kuitenkin eri päivinä katsottuna todella hyvin. Pan vision julkaisu ei sisällä mitään extroja. Äänen ja kuvan laatukin on ajoittain _erittäin_ heikolla tasolla. Pisteet tulevatkin elokuvasta, ei julkaisusta.

    Arvostelu
    IMDB 8.9 (!!!)
     
  20. Eastwood1

    Eastwood1 You brought two too many. Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    1 875
    Saadut tykkäykset:
    1
    Leffaillan satoa:

    Kolmen leffan putken aloitti Saw. Uppoa kuin nenä suohon. Edelleen. Rupesi vaan vituttamaan kun kaveri ratkaisi murhaajan 40 minuutin kohdalla (ja minä hävisin rahat). On se kone. Tekisi mieli antaa täydet pongot, mutta olihan siinä "muutama" epäkohta, joten tyydyn 4½/5

    Seuraavana vuorossa oli Brosnanin ja Hayekin joku sunset. Booriiinng. Leffaa piti ainoastaan Selman tissit pystyssä, eikä niitäkään näytetty. 1.5/5

    Ja putken päätti Van pääkaupunkimme. Alku ihan "ok" tasoa, mutta se kertoo jo jotain, että lopusta kelattiin n.30minsaa pois, oli se sen verran kamalaa katseltavaa.

    1/5