X-files uusintana kesästä 2005 alkaen SubTV:llä

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana sah, 01.04.2005.

  1. outonaapuri

    outonaapuri Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2003
    Viestejä:
    91
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei Ice minunkaan kovimpia lemppareita ole (vaikka ensimmäisen kauden parhaimmistoa), mutta katsoin yleisen suosion ja sen seikan, että tämä on "eristyksissä eksoottisella tapahtumapaikalla"-jaksotyypin edelläkävijä takaavan klassikkoaseman. Ja kyllähän tämä on myös ensimmäinen jakso jossa Mulder ja Scully ottavat enempi yhteen.
     
  2. Mr.Hankey

    Mr.Hankey Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.07.2003
    Viestejä:
    189
    Saadut tykkäykset:
    5
    Kyllähän tästä 90-luvun kulttisarjasta joka jakso täytyy katsoa uudestaan. Yllättävän hyvin on pysynyt jaksot mielessä vaikka siittä on jo kymmenen vuotta. Mä silloin nuorempana mietin että miten ihmeessä pystyn menemään esim.armeijaan, kun X-files on pakko katsoa joka tiistai :)
     
  3. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Kyllä näitä uusintoja katselee mielellään, etenkin kun en ole nähnyt niitä aikaisemmin. Nämä alkujaksot ovat olleet ihan mielenkiintoisia ja jännittäviäkin, mutta tuo eilisen NASA-jakso oli kyllä todella huono ja naurettava.
     
  4. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Imo X-filujen eka kausi ei ole vielä sitä parasta. Itse nimittäin olen tässä vuoden verran katsellut 1-3 kausia DVD:ltä. Juuri kolahti postilaatikosta 5. kausi (jonka vannoin jättäväni hyllyyn...). Vielä pitäisi 4. kausi löytää jostain halvalla.

    Jos ette ole sarjaa seuranneet eikä ykköskausi vielä vakuuta, mutta mielenkiintoa löytyy niin suosittelen seuraamaan kyllä eteenpäin. X-filujen suola on nämä salaliittoteoriat sun muut mitkä lähtee kunnolla käyntiin vasta kolmannella kaudella.
     
  5. Hengga

    Hengga Guest Guest

    Liittynyt:
    09.03.2002
    Viestejä:
    353
    Saadut tykkäykset:
    0
    2. kaudella sarja imho varsinaisesti löysi "konseptinsa", vaikka 1. kaudella jo muutama helmi mielestäni olikin, erityisesti "Beyond The Sea", mikä poikkesi aikalailla muista ensimmäisen kauden jaksoista erityisesti tunnelmiltaan ja näyttelemiseltään (-> Mulder ja erityisesti Scully saivat yhtäkkiä roppakaupalla syvyyttä henkilöhahmoihinsa). Kyseisestä jaksosta jo näki minkälaista potentiaalia sarjassa oli ihan perus-ufoilun/mörköilyn lisäksi.
     
  6. taikajanne

    taikajanne Voe tokkiinsa! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    24.08.2003
    Viestejä:
    253
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä jakso oli tuo tämänpäiväinen (Fallen Angel), huonot erikoisefektit vaan paisto pahasti silmään. :p
     
  7. Sir Filmipätkä

    Sir Filmipätkä Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2004
    Viestejä:
    870
    Saadut tykkäykset:
    0
    No kehnohkot efektithän ovat x-filesien arkipäivää varsinkin näissä alkupään jaksoissa, eikä minusta nyt ollut kyse edes läheskään kököimmistä efekteistä. Jakso oli kyllä parasta x-filesiä tähän mennessä. Todella mielenkiintoinen juoni ja muutenkin kaikinpuolin jännittävää menoa. Varsinkin lopetus jätti jälleen innolla odottamaan jatkoa.
     
  8. Luckyman

    Luckyman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.08.2004
    Viestejä:
    569
    Saadut tykkäykset:
    2
  9. Jorse

    Jorse trust no one Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.04.2001
    Viestejä:
    5 076
    Saadut tykkäykset:
    8
    Juu, samaa mieltä valtaosan kanssa siitä, että Filut eivät todellakaan ole parhaimmillaan 1. tuotantokauden aikana. Ensimmäinen kausi kyllä tarjoaa monet sarjan parhaista MOTW-jaksoista, mutta sen sijaan juuri ensimmäinen tuotantokausi tarjoaa monet sarjan historian ei-5 / 5 -mytologiajaksoista. Ennen 9. tuotantokautta vastaavat tapaukset ovat kovin harvassa. Budjetti on todella heikko, ja se näkyy paikka paikoin kovin räikeästi, ja oikestaan molemmat pääosanäyttlelijät, David Duchovny Mulderina ja Gillian Anderson Scullyna, ovat enemmän tai vähemmän hukassa. X-Files alkaa löytää muottinsa kaikin puolin vasta 2. kaudella, ja vaikka en yleensä näin sanokkaan ja itsekkin annan käytännössä aina olla jo 1. kauden jälkeen (yleensä en tosin jaksa niinkään kauaa, jos sarja ei näytä hyvältä), niin Filujen tapauksessa todella kannattaa katsastaa myös 2. kausi. Jos varsin pian tuleva Barry, Asension, One Breath -trilogia ei iske, niin sitten kannattanee antaa asian olla.

    2. kausikaan ei mielestäni ole kuitenkaan vielä parasta X-Filesia, vaan kultakautena yleisesti ottaen pidetty tuotantokaudet 3-5 on kyllä parasta Filua. Monien parjaama kahdeksas tuotantokausi kuuluu tasollisesti vielä samaan satsiin, mutta kaudet 6-7 ovat toki hyviä, mutta eivät kuitenkaan kausien 3-5 tasoa. Noiden tuotantokausien aikana mytologia ottaa paljon merkittäviä hyppyjä, ja MOTW-jaksojen taso vakiintuu, niin että varsinaiset kura-jaksot jäävät paljolti pois. Toteuksen taso nousee myös huomattavasti. Kolmannelta kaudelta lähtien sarjan kuvaus, valaistus ja kamerankäyttö ovat jotain, mistä muut tv-sarjat vain haaveilevat.

    Paskapuhetta.

    SPOILAA 2. TUOTANTOKAUTTA

    X-Filujen mytologia lähtee kyllä käyntiin kunnolla jo toisella tuotantokaudella, tuoolloin itseasiassa luodaan oikeastaan kaikki tärkeimmät langat tulevia jaksoja varten, mitä nyt Black Oil-viritelmät esitellään vasta myöhemmässä vaiheessa sarjaa. 2. Kaudella on kuitenkin jo Duane Barry -trilogia, jolla on erittäin kauaskantoisia seurauksia sarjassa, erityisesti Scullyn kannalta. Colony / End game puolestaan tarjoaa ensimmäistä kertaa jonkinlaista vastauksentynkää Mulderin siskon katoamiseen. Aloitusjakso on tosin vielä pahoin samantapainen kuin ensimmäisen tuotantokauden ns. salaliitto-jaksot (pl. Erlenmeyer Flesk). Ne eivät oikein istu sarjan muuhun mytologiaan, ja ovat kovin erillisen tuntuisia. Sen sijaan äsken mainitut muodostavat pohjan mytologialle. Toisen tuotantokauden finaali, Anasazi, puolestaan muodostaa yhdessä 3. tuotantokauden aloitusjaksojen kanssa yhden sarjan parhaista mytologiapaloista sen koko keston aikana.
     
  10. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 458
    Saadut tykkäykset:
    776
    Olen antanut jokaikiselle X-files -jaksolle tähtiä väliltä 1-5. Näiden arvosanojen keskiarvo kausittain on:

    1. kausi: 2,92
    2. kausi: 3,36
    3. kausi: 3,83
    4. kausi: 3,75
    5. kausi: 3,75
    6. kausi: 3,45
    7. kausi: 3,27
    8. kausi: 3,52
    9. kausi: 3,20

    Yhdyn siis vahvasti yleiseen näkemykseen jonka mukaan kaudet 3-5 edustavat sarjan kultakautta. Heikoimmatkin kaudet (1, 7 & 9) ovat silti rautaa. Tämä sarja on monumentaalinen saavutus.

    Paras jakso: 3X02 Paper Clip
    Huonoin jakso: 4X12 Kaddish
     
  11. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179

    Ihan mielenkiinnosta kysyn, että paljon annoit Subilta tulleelle ykköskauden jaksolle, jossa Mulder ja Scully menivät sinne Nasaan. Mun mielestä se oli aivan totaalisen huono jakso. Jakson nimi taisi olla 'Space'.
     
  12. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Ei hitto sä olet 71db sekasin ;)
     
  13. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    Niin loistava sarja kuin X-Files onkin niin täytyy kyllä yhtyä tähän. Tää Space jakso on kyllä yksi huonoimmista jaksoista mitä oon ikinä nähnyt televisiosta, kaikki sarjat mukaan lukien. Ei mitään järkeä :hitme:
     
  14. shack

    shack Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    21.05.2002
    Viestejä:
    2 880
    Saadut tykkäykset:
    2
    Mielipide asioita. Muutama päivä sitten katsoin mm. Young at heart ja Beyound the sea jotka olivat vielä huonompia. Toisaalta tuolla välissä tuo Fallen Angel pääsi yllätämään positiivisesti. Mielestäni loistava jakso. :thumbsup:
     
  15. njulkunen

    njulkunen Guest Guest

    Liittynyt:
    12.02.2005
    Viestejä:
    342
    Saadut tykkäykset:
    0

    MITÄ!! :eek: Beyond The Sea on aivan loistava jakso. Hienosti kirjoitettu ja hyvin näytelty. Scullyn hahmo saa roppakaupalla syvyyttä.

    Space on ehdottomasti sarjan historian surkeimpia ellei jopa surkein jakso. Ilmiömäisen kehnosti kirjoitettu. Oudointa asiassa on että kyseinen jakso on lähtöisin Carterin omasta kynästä.

    :thumbsup:
     
  16. shack

    shack Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    21.05.2002
    Viestejä:
    2 880
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kuten sanoinkin IMO.
     
  17. Sir Filmipätkä

    Sir Filmipätkä Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2004
    Viestejä:
    870
    Saadut tykkäykset:
    0
    Monista morkkauksista huolimatta minusta Space oli ihan kelpo jakso, vaikkei nyt todellakaan aprasta x-filesiä edusta. Mikä täsät jaksosta tekee niin huonon?
     
  18. Jorse

    Jorse trust no one Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.04.2001
    Viestejä:
    5 076
    Saadut tykkäykset:
    8
    Hmmmm, tuo DB71:n listaus ei ole kyllä totaalisen perseestä. Itse asiassa se on hyvinkin lähellä omaa vastaavaani, joka tosin otti ja tuhoutui tuossa kovalevyn korruptoituessa. Mutta asiaan, 1. kautta en aivan noin heikkona pidä, mutta taas toisaalta - tuo 9. kauden arvosana tuntuu rankasti yliarvioidulta. Suurin osa tuosta kaudesta kun en semmoista heikkkoa yhden, kahden tähden kamaa. Toki mukana on myös parempia jaksoja, mutta pirun vähän noita 4:n tähden jaksoja on. Yhtä ainotta puhdasta viiden tähden jaksoa mukana ei ole. Paras jakso on löytyy yhdistelmä Release, William, The Truth.

    Tosin viimeinen jakso näistä on ihan hirvittävä pettymys, ottaen huomioon että kyseessä on kuitenkin sarjan finaali. Tosin se nyt tuntuu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus, että sarjojen finaalijaksot kusevat enemmän tai vähemmän. Tai pitäisikö sanoa, että niillä ei käytännössä ole edes mahdollisuuksia olla "hyviä" tai ainakaan "loistavia", sillä odotukset ovat huippusarjojen kohdalla pirullisen korkealla. Ozin finaali (kuten oikeastaan koko viimeinen kausi sukkasi muuhun sarjaan nähden aika rankasti) ei onnistunut täyttämään odotuksia, filut tuli jo mainittua, buffyn finaali lienee sitten ainut, joka näistä omista fanitussarjoista on on finaalissaan onnistunut. Odotellaan Gilmoren tyttöjen joskus saapuvaa finaalia puolipanikoiden.
     
  19. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    Löytyi oikein faktaakin k.o. jakson huonoudesta:

    This episode is extremely unpopular amongst The X-Files fans. It is currently ranked as the worst of all episodes broadcast.

    Average: 5.94 ± 2.52
    Rank: 203rd of 203
    Scores: 1067 (55 excluded)
    Median: 6.5
    Mode: 8.0

    Tuloksia voi ihmetellä tarkemmin täällä

    Omasta mielestäni jakso on yksinkertaisesti tylsä. Koko jakson idea on täysin naurettava. Idea jostain avaruus aaveesta on vielä periaatteessa ihan mielenkiintoinen, mutta tapahtumat mihin sitä sitten tässä jaksossa sovelletaan saa minut :sleep: Jotenkin koko jaksosta huokuu läpi tekijöiden oma epävarmuus asian mielekkyydestä. Väkisin väännetty täytejakso, sanon minä :mad:
     
  20. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    Finaali oli tosiaan aikamoista hapuilua, mutta viimeiset hetket Mulderin ja Scullyn välillä oli kyllä tehty isolla sydämmellä. Viimeinen kohtaus oli todella hieno päätös upealle sarjalle. Jäi hyvät fiilikset :)