Star Wars: Episode III Revenge of the Sith

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana E. P., 25.07.2004.

  1. Janos Riippa

    Janos Riippa Guest Guest

    Liittynyt:
    27.04.2002
    Viestejä:
    201
    Saadut tykkäykset:
    0
    On tullut tässä katsottua ennen SW3:sta episodit 1 ja 2. Siihen perään käytiin katsomassa SW3 (****). Tämän jälkeen keskityin episodeihin 4, 5 ja 6 ja voi hirveetä mitä huttua nämä jälkimmäiset olivatkaan. Kunnon keskustelun löytäminen on hankalaa. Melkeinpä nautittavimmat kohtaukset on C3PO:n ja R2D2:n "keskustelut" ja muutama tähtihetki mm. Obi-Wanin ja Luken ensikohtaaminen ja Darth Vaderin jäälleen kohtaaminen Obi-Wanin kanssa ("So... we meet again" tai vastaavaa). Teknisesti leffat tietysti on ihan ok ottaen huomioon milloin leffat on tehty. Yoda on täysin skitsofreninen hahmo kun Luke hänet ensikerran kohtaa. "I am your father" tietysti on hieno kohtaus jne., mutta tarinan kerronnaltaan episodit 4, 5 ja 6 ovat lähes saman tason huttua kuin nämä digitaaliajan teokset. GL tykkää selkeästi laittaa kaikenlaista lapsenomaista SW leffoihin ja kyllä niitä löytyy pilvinpimein myös episodeista 4, 5 ja 6.

    Olin lähes unohtanut mitä aluperin Lukelle ja kavereille tapahtui ja miten se oli kuvattu. Nyt kun ajattelen uudestaan näitä 1, 2 ja 3; niin ne ovat jopa ihan mukiin menevää kamaa. Mielestäni tämä kolmos episodi on yksi parhaita SW leffoja. Siinä löytyy tosi tunteikasta menoa. Ehkä legendaarisin kohtaus kolmosessa tulee olemaan Darth Vaderin "ensihenkäys". Ai, että meinasi kyynel tulla silmään. Oli spekulointi mitä tahansa, mutta Anakin kääntyminen pimeälle puolelle on melkeinpä traagisin ja surullisin tapahtuma mitä tiedän elokuva historiassa koskaan kuvatun. Ja niitä paskoja tapahtumia Anakinillä kyllä riitti.
     
  2. tollo2000

    tollo2000 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.06.2002
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    2
    SPOILEREITA! SPOILEREITA!

    Hokasin tuossa juuri, että joku onnistui mainitsemaan Lucasin vaikutuksen Indiana Jones elokuviin. Mielestäni ero Indiana Jones elokuvien ja Muumio elokuvien välillä on lähes suoraan verrattavissa Episodien IV-VI ja Episoidien I-III väliseen eroon. Itse en pitänyt Muumio elokuvista.

    Episodi III ei missään tapauksessa ole merkkiteos kuin tähtiensotafanien keskuudessa. Tai no ehkä kassamenestyksenä.

    Efektien määrä oli elokuvassa huima, siitä propsit, mutta mielestäni tämä kääntyi todellakin elokuvaa vastaan. Käytönnössä koko elokuva oli "yhtä efektiä", eikä eri kohtauksien näyttävyys poikennut muista merkittävästi. Se sisilisko, jolla Obi-Wan ratsasti leffassa oli selvä merkki siitä, ettei CGIllä voida tuottaa vielä riittävän hyvälaatuista animaatiota vastaavan kohtauksen tuottamiseen. Sama kuin olisi tietokonepeliä seurannut. Muutenkin useissa kohtauksissa oli luovuttu oikeista näyttelijöistä, kuvakulma vedettiin suosiolla kauemmaksi ja henkilöt (siis myös ihmiset) olivat pökkelöä tietokoneanimaatiota. Tietysti n. 75% elokuvasta oli visuaalisesti erittäin hienoa katseltavaa - kunhan tottui siihen, että ruudulla piti olla kokoajan ennätysmäärä kilkettä pyörimässä/heilumassa.

    Olin itsekin hämmentynyt kuinka näyttelijät olivat niin käsittämättömän heikossa hapessa (~puunaamat prkl) koko leffan läpi. En ymmärrä.

    Anakinin kääntyminen pimeälle puolelle ei ollut mielestäni kovinkaan traaginen tai ainakaan RIITTÄVÄN TRAAGINEN. Nyt Anakinin käytös oli todella lähellä sitä teiniangastikiekutteludraamaa, että sääliksi melkein kävi käsikirjoittajaa. Myönnän, että muutamat hetket olivat toteutettu tältä osin aivan mainiosti, mutta hyviksestä pahikseksi kääntyminen tapahtui aivan liian hetkessä (ei poika nukkunut yön yli ennen kuin päätti alkaa entisiä ystäviään ja lapsia tappamaan).

    Droidien muistin tyhjennys oli melkoinen purkkapaikkaus sekä myös Padmen kuoleman selittäminen elämän halun loppumisella / mystisellä taudilla, jota ei voitu parantaa. Darth Vaderin kuuluisa huuto olisi ehdottomasti pitänyt jättää pois.

    Aivan erinomainen kohta elokuvassa oli se, että Jar-Jar Binks ei ruudulla näkymisestä huolimatta sanonut mitään !!! Tämä oli nannaa niille (mielestäni jopa tarkoituksella niille tehty), joiden mielestä kyseinen sammakko kavereineen käytännössä pilasi Episodi I:n.

    Mielestäni elokuvaa kokonaisuutena tarkastellessa, edellä mainittuihin yksityiskohtiin sen enempää takertumattta, kyseessä on hyvä sci-fi elokuva, riittävän hyvä päätös osa tuplatrilogialle, episodi I-II jälkeen odotin tätä skeptisenä ja elokuva oli jopa parempi kuin toivoin, ainakin *** ja ehkäpä puolikas päälle (olen aina pitänyt SW leffoista, vaikken fani olekaan).

    Episodi I *1/2
    Epidodi II **1/2
    Epidodi III *** tai ***1/2 (en osaa päättää)
     
  3. njulkunen

    njulkunen Guest Guest

    Liittynyt:
    12.02.2005
    Viestejä:
    342
    Saadut tykkäykset:
    0

    Kyllä se jotain sanoo siinä leffan alku puolella. Muistaakseeni "Exquueze Me". Mutta muuten JarJaria ei hirveemmin näkynyt.
     
  4. digtic

    digtic Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2002
    Viestejä:
    571
    Saadut tykkäykset:
    1

    Star Wars on sitten vain yksi elokuva jossa on kuusi chapteria.
     
  5. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Paljonkohan maksoi tuosta palkinnosta...
     
  6. Slash80

    Slash80 No Life! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    19.04.2001
    Viestejä:
    2 841
    Saadut tykkäykset:
    1
    Elämäntyöstä tuo palkinto on ihan oikeutettu ja soisin Lucasille saman myös Oscarina. Tuskin kukaan voi oikeasti kiistää sitä, että Tähtien sodat ovat oikeasti merkittävä elokuvasarja. Ne ovat muovanneet aika paljon koko populaarikulttuuria viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana. Eihän ne olokuvat teknisesti täydellisiä ole, mutta kumma kyllä ne silti ovat menestyneet. Ei kaiken tarviolla täydellistä.
     
  7. Sir Filmipätkä

    Sir Filmipätkä Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2004
    Viestejä:
    870
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä Lucasille on kieltämättä palkintonsa ansainnut. Kyllähän George tehostepajoineen on vaikuttanut suurella tavalla erikoistehosteiden kehittymiseen ja tuskinpa kukaan voi kiistää etteikö Star Warssit (vanha trilogia) olisi vaikuttanut moniin elokuviin.
     
  8. tollo2000

    tollo2000 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.06.2002
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    2
    Olet väärässä. Ei sano sanaakaan. Episodi II:ssa sanoo sanan tai pari, vai oliko jopa lause.
     
  9. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 591
    Saadut tykkäykset:
    216
    Ainakin Starwars.com on kanssasi eri mieltä, tässä lainaus Easter Egg Hunt -sivulta:

    "Some press outlets have reported that Jar Jar doesn't utter a single word in this film, but he does. Listen closely as the Senators file in behind Palpatine and enter the building. The bungling Gungan accidentally invades Senator Orn Free Taa's personal space, provoking an exchange of "Watch it." "Excuse me.""

    http://www.starwars.com/episode-iii/bts/production/f20050526/
     
  10. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    monnessakin kohtaa on äänessä

    kun anakin kohtaa amidalan vuosien jälkeen ja erityisesti myöhemmin kun amidala on paossa ja Jar Jar on hänen edustajansa, ehdottaa senaatille lisävaltuuksia Palpatinelle. Eli sangen tärkeä rooli tapahtumien kannalta.

    Katsoin juuri eilen nuorempien kanssa. :D
     
  11. tollo2000

    tollo2000 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.06.2002
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    2
    No ehkäpä sitten olin väärässä. En kuitenkaan teatterissa kuullut sen sammakon sanovan mitään, joten säästyin suurelta ärsytykseltä. Toisaalta, jos sen excuse me bongaamiseen tarvitaan kuulokkeet ja volyymi tappiin, niin ehkä moni muukin on välttynyt..? Melkein voisi puoli tähteä ottaa pois pelkästään siksi, että tietää kyseisen mahdollisuuden :)... (tai ehkä ei nyt sentään).
     
  12. derund

    derund Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2002
    Viestejä:
    514
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katsoin Holiday Specialin eilen ja se oli todella kamalaa katsottavaa minkä tahansa mittapuun mukaan, ei vain Star Wars aiheen raiskauksena vaan myös TV ohjelmana todella syvältä!
     
  13. Levis

    Levis Guest Guest

    Liittynyt:
    06.06.2004
    Viestejä:
    214
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mistähän Lucas tai kuka onkaan tuon Hayensenin löytänyt?
    Kaveri ei osaa näytellä yhtään! Oli kohtaus mikä tahansa niin mitään tunnetta tai eläytymistä rooliin en havainnut. Pahan hohto silmissä, CGI tai piilolinssi, oli ainoa mistä jotain tunnekuohuntaa pystyi havaitsemaan. Luulisi, että moisissa ristiriitaisissa tunteissa olisi enemmänkin tulkittavaa.

    Lisäksi kerronnasta jäi uupumaan selitys lapsien teurastamiselle. Noinkin nopeasti päätös tapahtui vaika ei Anakinistä edes huomannut että hän olisi jostain vihainen tai huolissaan. Samalla lattealla äänellä ja peruslukema naamalla koko homma läpi. Tuskin olisi huonompaa valintaa voitu tehdä.

    Mark Hamilia monet ovat haukkuneet huonoksi myös, mutta sitä minä en havaitse eli hän on siis huipputasoa verrattuna Christeniin.

    Normaalisti minä en edes huomaa huonoa näyttelyä ja luen vain ihmeissäni muiden kommentteja.

    Elokuva oli kyllä paras uusista episodeista, mukavan synkkä. Erittäin hyvää viihdettä, poislukien yllä olevat asiat.
     
  14. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    on käynyt aki kaurismäen ohjauksen. aki kehottaa: älä näyttele! ja jos joku osaa kunnolla repliikit, haukkuu: olet salaa harjoitellut!
     
  15. trgo

    trgo Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.04.2005
    Viestejä:
    1 534
    Saadut tykkäykset:
    5
    Täytyy kyllä olla täysin samaa mieltä Hayden Christensenin näyttelijätaidoista. Jotenkin hänen työskentelystään vain jää sellainen olo, että tuohonhan pystyisi kuka tahansa - hieman kärjistettynä tietenkin. Pahasti mentiin metsään, kun Hayden Anakiniksi valittiin, mutta minkäs sille enää mahtaa. :hitme:
     
  16. Sir Filmipätkä

    Sir Filmipätkä Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2004
    Viestejä:
    870
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näyttelijätaidot eivät paljoa paina kun tuollainen teinityttöjen unelma palkattiin leffaan että rahat saataisiin tältäkin kohderyhmältä pois eli luultavasti ihan taktikoitu veto Lucasilta.
     
  17. E. P.

    E. P. Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2002
    Viestejä:
    2 780
    Saadut tykkäykset:
    12
    Pöh. Et kai oikeasti usko, että mies jolla oli jo muutama vuosi sitten 3 miljardin dollarin omaisuus, jaksaisi kiinnostua moisesta taktikoinnista? Mies, joka on ohjannut kengännauhabudjetilla THX 1138:n ja American Graffitin ei jaksa olla oikeasti kiinnostunut siitä, että katsooko yksi teinityttö tai kymmenen miljoonaa sellaista hänen leffansa vai ei. Jos rahasta herra Lucas on joskus ollut todella kiinnostunut, niin vuoden 1977 jälkeen hänen ei ole tarvinnut murehtia siitä.

    Mutta miten vain haluat ajatella. Kummastuttaa vain, että yleisen oletuksen mukaan kaikki amerikkalaiset elokuvantekijät tekevät leffansa vain ja ainoastaan rahan takia. :)
     
  18. Jorse

    Jorse trust no one Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.04.2001
    Viestejä:
    5 076
    Saadut tykkäykset:
    8
    No näinhän se on. Toisinkuin Aasiassa tai Euroopassa, jossa elokuvat tehdään puhtaasti taiteen nimissä, eikä sorruta moiseen ahneuteen. Tämähän näkyy myös laadussa, ei Jenkkilästä nykyään edes tule kunnon elokuvia, kaikki laadukas tulee nykyisin muualta.

    Yeah, right.
     
  19. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Pojat eivät selvästikkään ole katsoneet elokuvia kuten Shattered Glass tms. missä Hayden niin kutsutusti näyttelee. Kyllä vika oli tällä kertaa puhtaasti ohjaajassa eikä näyttelijässä. Olihan McGregorkin hukassa osan aikaa ja sitä ei sillä miehellä kovin usein tapahdu.
     
  20. Levis

    Levis Guest Guest

    Liittynyt:
    06.06.2004
    Viestejä:
    214
    Saadut tykkäykset:
    1
    Oli se vika ohjaajassa tai näyttelijässä niin Anakinin hahmo on todella lattea. Episodi II:ssa tuo ei niin haitannut, mutta nyt haittasi ja rankasti. On varmasti totta sekin, että jotkut näyttelijät kykenevät korvaamaan ohjaajan puutteita, mutta ei ainakaan Hayden.

    McGregorkin näytti kärsivän enemmän Vaderin kipuja laavakentällä kun tämä itse. Edes äänen paino ei kuulostanut uskottavalta, kaikki kuulosti samalta oli iloja tai suruja tulkittavaksi. No edelleen ihan hyvä elokuva. Toivottavasti Lucas käsittelee Anakinin roolin cgi:llä uusiksi...