TechniSat AirStar 2 DVB-T/ DVBViewer

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana SF100, 22.11.2004.

  1. SF100

    SF100 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 326
    Saadut tykkäykset:
    0
    Discontinuities näyttää pysyvän nollassa. Minulla on katolla antenni + mastovahvistin. Lisäksi antenniverkon tähtipisteessä on linjavahvistin.
     
  2. IRa

    IRa Guest Guest

    Liittynyt:
    12.08.2004
    Viestejä:
    257
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvin samanlaisia arvoja paitsi että puolessa tunnissa MTV3:lta tuli 4 uncorrected blokkia ja YLEn kanavavilta ei tule yhtään. BER pysyy nollassa. Helsingissä katolla Gigantin harava terästettynä tähtipisteessä Bilteman vahvistimella.
     
  3. jktla

    jktla Guest Guest

    Liittynyt:
    09.05.2005
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Signal quality on minulla myös 95%-99%, SNR samoin noin 23.8-24.5 db ja uncorrected blokkia tuli 30 min katselun aikana noin 400kpl. BER pysyy lähes koko ajan nollassa. Vaikka Signal quality ja SNR arvot ovat korkeita niin se ei ilmeisesti vielä riitä. Ei taida pöytäantennilla saada kunnollista kuvaa kortille.

    Ei näillä virhemäärillä viitsi mitään nauhoittaa, frameja tippuu koko ajan ja jotta äänet saa synkkaan pitää kokonaisia GOP:eja pudottaa, mikä aiheuttaa todella pahaa nykimistä kuvaan.
     
  4. swilen

    swilen Guest Guest

    Liittynyt:
    16.02.2005
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oikein hävetää :( että menin maksamaan noin bugisesta softasta.

    1. Nauhoituksen aikana kanavan vaihto (nipun sisällä tietysti) aiheuttaa noin 30 % vaihtoidsta ohjelman kaatumisen ja nauhoituksen katkeamisen.

    2. Videonauhurin ajastin tyhjenee mystisesti aina silloin tällöin, eli kadottaa kaikki toistuvat nauhoitukset.

    3. Jos käyttää pelkkää tray iconia, kaatuilee ohjelma myös mystisesti silloin tällöin.

    4. YLEN teksti tulevat vain satunnaisesti nauhoituksiin mukaan.

    Käyttikseni on täysin päivitetty XP, korttini 1.0A, DVBviewer 3.1 ja koneteho on riittävä. MPEG-2:sen puran Ligos MPEG-2 codecilla. Mikään edellämainitusta ei aihueta muiden ohjelmien kanssa ongelmia, joten vika on ilmiselvästi DVBviewerissä.

    Suosittelen siis kaikkia ohjelman ostoa harkitsevia warettamaan kyseisen ohjelman, jos mahdoillista, siihen asti kunnes siihen saadan kunnollisia päivityksiä.

    TechniSat AirStar 2 DVB-T kortti sen sijaan on mielestäni erittäin hyvä :thumbsup: valinta Digi-TV:n katseluun, kaikki toimii paitsi DVBviewer :OI .
     
  5. SF100

    SF100 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 326
    Saadut tykkäykset:
    0
    Otapa rauhallisesti. Jos bugeja löytyy ne kannattaa ilmoittaa DVBViewerin forumilla.
    1. Tätä minulla ei ole tapahtunut koskaan, ei edes vanhemmilla versioilla. Tallennan kahdella kortilla välillä kolmeakin kanavaa yhtäaikaa.
    2. Videonauhurin ajastinkaan ei ole koskaan tyhjentynyt. Olen tosin käyttänyt sitä päivän tai korkeintaan kaksi kerrallaan.
    3. Eipä ole tosiaankaan kaatunut missään muodossa.
    4. Tekstitys on joskus jäänyt pois minultakin. Valitin siitä ja nyt minulla on ollut jo jonkin aikaa käytössä fixattu beta. Tällä tekstitys on jäänyt yhden kerran pois. Se oli ruotsinkielinen enkä tiedä olisiko sen pitänyt tallentua. Suomenkieliset ovat toistaiseksi tallentuneet kaikki. Olen koittanut saada tekstityksen tallennukseen muutosta. Olisi parempi saada se mukaan itse mpg-tiedostoon.
    Onko jollain muulla ollut tällaisia ongelmia?
     
  6. IRa

    IRa Guest Guest

    Liittynyt:
    12.08.2004
    Viestejä:
    257
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varsin hyvin on ohjelma yleisesti ottaen toiminut, 3.1:ssä myös YLEn DVB tekstitykset toimineet suhteellisen hyvin (tallenusta YLEn teksteillä ei ole tullut kokeiltua). DVB teksteissä on vain ikävän näköinen fontti. Tallennusten yhteydessä kuva aika usein on kyllä jumiutuu eikä tällöin kanavan vaihto onnistu. Itse nauhoitus on kuitenkin onnitunut yhtä kertaa lukuunottamatta, jolloin leffasta oli jäänyt tunti pois lopusta. Yli vuorokauden päähän ulottuvia ajastuksia en ole tehnyt.

    Bugit toki harmittaa mutta hintaansa ja päivitystahtiinsa nähden minusta se on loistava tuote.
     
  7. SF100

    SF100 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 326
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käytättekö AV-Offia ajastuksissa? Minulla se on aina päällä (eli kuvaa ei näytetä) ja kanavanvaihto-ongelmia tai jumiutumisia ei ole ollut kertaakaan.
     
  8. swilen

    swilen Guest Guest

    Liittynyt:
    16.02.2005
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
    Unohdin mainita että näitä ongelmia ei esiinny lyhyellä aikavälilä, esim DVBviewerin ollessa päällä alle 10 tuntia. Ongelmat ovat kaikki esillä silloin kun ohjelama on ollut päällä yli kolme päivää putkeen. Esim tray iconia käyttäen ei ohjelama pysy pystyssä yli 3 päivää, ainakaan minulla. Ajastinkin tyhjenee vain silloin kun siellä on paljon tavaraa, esim yli 20 toistavaa nauhoitusta. En paljoa tiedä ohjelmien korkeammasta käyttäytymisestä, mutta olisiko kyseessä kenties jonkinlainen puskuri ylivuoto....? (kovalevy tilan tai muistin loppimisesta ei ainakaan ole kysymys)

    Ja mitä bugien raportoimiseen DVBviewer foorumilla tulee, niin en vain ole (vielä) yksinkertaisesti jaksanut sinne kirjoitella. Avautumisen pointti oli lähinä se että maksoin 15 euroa sellaisista ominaisuuksista, jotka ei kunnolla toimi, ja jotka olisin voinut edelleen hoitaa TechnisatEditiolla. (Vähän kuin ostaisi MS officen, vaikka on olemassa paljon parempia ilmaisohjelmiakin)

    AV-offia en ole vielä kokeillut, jos toimii paremmin niin kiitos etukäteen...
     
  9. IRa

    IRa Guest Guest

    Liittynyt:
    12.08.2004
    Viestejä:
    257
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä ole täppää siinä kohdassa. Laitoin sen päälle ja kokeilin, pari kanavanvaihtoa ja kuva jäleen jumissa eli ei juuri vaikutusta. HTPC toimintojen käyttö aiheuttaa jumittumisen myös perin helposti, aika usein ohjelma on suljettava taskmanagerin kautta. Kohta puoliin lienee tulossa uusi päivitys, toivottavasti siinä olisi jotain korjausta tähän.
     
  10. SF100

    SF100 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 326
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei niihin varmastikaan tule korjausta ellei niistä tiedetä. Ellei forumilla ole mitään juttua niistä niin kannattaisi laittaa.
    Minulla ei tosiaankaan minkäänlaisia jumiutumisia ole tapahtunut. Aika usein laitan koneen sammumaan yöllä viimeisten nauhoitusten jälkeen ja ajastimessakin on kerrallaan korkeintaan kymmenen tapahtumaa.
     
  11. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Olisiko missään tarjolla muutaman megatavun tallennetta tällä kortilla tehtynä, jotta voisin testata, ovatko fileet toistettavissa systeemissäni, jossa ei ole mitään tähän korttiin liittyvää rautaa tai softaa.

    Linkki fileeseen jossain serverillä, tai Muulillakin sen otoksen voin noutaa.

    Normaalisti aloitettu ja lopetettu tallenne (käsin tai timerilla), jolle ei ole tehty mitään editointeja. Ei siis isosta fileestä leikattua palasta, koska videoeditori kuitenkin modifioi dataa tai headereita.

    PDF-manuaalissa "Users Guide -3- DVBViewerTE.pdf" sivulla 42 sanotaan, että fileet pitäisi erikseen konvertoida Mpeg2-muotoon, jotta ne olisi toistettavissa muuallakin.

    En osta tätä korttia, jos joka filettä pitää päiväkausia marinoida konversiosoftassa, jotta file olisi ZoomPlayerin ja Sonicin nieltävissä kaikissa koneissani nyt ja sadan vuoden päästä (jolloin mitään tv-korttia tai sen softia ei enää ole olemassa, mutta ne tallenteet ovat).
     
  12. SF100

    SF100 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 326
    Saadut tykkäykset:
    0
    DVBViewerin tallennukset on voinut katsoa kaikissa katseluohjelmissa mitä minä käytän, toisin kuin Nebulan. Jollei muualta löydy tallennetta niin voin laittaa vaikka sp:llä sen verran kun laatikkoosi mahtuu.
     
  13. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Mikähän on tuo mystinen sp?

    Tarkoitan nimenomaan sen ilmaisen DVBViewerTE -ohjelman tekemiä tallenteita. Maksullisessa kai on jotain seivausfilttereitä, joilla data menee lennossa talteen halutulla tavalla koodattuna. Mutta entäs ilmaisen softan tallenteet, ne saattavat olla lukemakelvottomia koneissa, joissa ei ole TE-lukusoftaa tai tv-korttia mahdollisine rautakiihdytyksineen.

    Viimeksi tänään tuli mieleen "tallenteen toistokelvottomuus", kun poistin hetkeksi Kissin tv-kortin koneesta, ja sen seurauksena katosi ZoomPlayeristäni Sonicin Mpeg2-dekooderi taivaaseen (!), eli piti asennella softia uudelleen ja käsityönä muutella meriitit eli DirectShow-filtterien prioriteetit oikeaan jamaan. Nyt taas toimii normaalisti, ja tulipahan samalla asennettua uusin beta playeristä.

    On siis äärimmäisen oleellista, että tallenne kyetään aina ja kaikkialla lukemaan, vaikka tallenteen luonutta tv-korttia tai sen erikoisohjelmia ei olisi mailla eikä halmeilla. Kiva huomata 5 vuoden päästä, että yksikään tallenne ei toistu jos tv-kortin ottaa koneesta pois. Ja omistaa 10 teratavua lukukelvottomia tallennuksia, joiden re-konvertointiin menee miljoona työtuntia.
     
  14. SF100

    SF100 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 326
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on vain Pro asennettuna joten en voi auttaa. Itse pidän mittarina WinDVD:tä. Jos sillä voi katsella tallennetta niin olen tyytyväinen. Yleensä se silloin toimii kaikissa softissa mitä minä käytän. Tekstityksiinhän tarvitaan toistaiseksi se softa millä on tallennettukin.
     
  15. swilen

    swilen Guest Guest

    Liittynyt:
    16.02.2005
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
    TE:llä tehty:

    videohan siinä on Mpeg-2 ja audio mp2, että pitäs kyllä toimi kaikilla mediasoittimilla, koska niissä on yleensä sisäiset codecit, kyseisille formaateille. Esimerkikisi jopa WindowsMediaplayerillä toimii.


    (sp = sähköposti)
     
  16. Airstar

    Airstar Guest Guest

    Liittynyt:
    28.04.2005
    Viestejä:
    135
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielestäni maksullinen pro versiokin tallentaa ihan samoin ohjelmat eli yhteen tiedostoon kuva ja ääni yhdeltä kanavalta. Tämän kun poltin ihan data muodossa dvd-rw:lle toistuu se ongelmitta pöytä-dvd soittimellakin, joten luulisi tosiaan kaikkien pc-softien pätkän toistavan kunhan vain mpeg2 dekooderi löytyy.

    On muuten dvbserver.exe pyörinyt tuossa amd k6-2:ssa nyt n. 20 päivää tauotta ja jokainen nauhoitus sieltä on onnistunut, ihan kohtuuvakaa softa siis. Dvbviewerkin on kaatumatta toiminut, mutta vain 6h tainnut olla putkeen päällä maksimissaan.
     
  17. swilen

    swilen Guest Guest

    Liittynyt:
    16.02.2005
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikäköhän sitten on tuon kyseisen softan funktio, koska senhän voi sammutta eikä se vaikuta mitenkään DVBviewerin toimintaan.

    Itse en ainakaan pidä sitä muistia syömässä.
     
  18. Airstar

    Airstar Guest Guest

    Liittynyt:
    28.04.2005
    Viestejä:
    135
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin ideahan siinä on se että yhden tv-kortin voi jakaa koko kodin pc-koneille. Tv-kortti on siis tuossa amd k6-2 350Mhz vanhuksessa ja siinä pyörii pelkkä dvbserver.

    Kaikilla muilla koneilla(4 kpl meillä) on tämä dvbviewer ja sillä voi pyytää kanavia tuolta serveriltä ihan samoin kuin jos kortti olisi kyseisessä viewer-koneessa kiinni. Nauhoitukset ja kaukosäädin yms pelaa ja kaikki koneet saavat kuvan myös yhtäaikaa jos on tarvis.
     
  19. _niko_

    _niko_ Guest Guest

    Liittynyt:
    21.04.2004
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko mahdollista asentaa kortti/softa siten, että asennan _ainoastaan_ ajurin manuaalisesti mukana tulevalta CD:ltä(SkyNET.inf versio 4.3.0.9999)? Sen jälkeen ostan tuon DVBViewerin koko version ja asennnan sen suoraan ilman, että asentaisin ensiksi jonkun TE version.

    Eli toimisiko tuo mitenkään? Ei kiinnosta yhtään asentaa mitään paskaa koneelle kuten nuo CD:ltä asennettasessa tulevat Sonic juttu, tuo Setup4PC ja sitten tuo turha TE versio(turha siksi, kun hommaan sen "kokoversion").

    Muutenkaan en ole saanut korttia vielä toimimaan. Kanavan scannaus ei anna yhtään kanavaa, eikä signaalistakaan ole mitään hajua. Liekö syynä sitten aiemmin koneella ollu Skystar 2 kortin ajurit/rippeet?
     
  20. bestlinux

    bestlinux Guest Guest

    Liittynyt:
    13.06.2004
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Seuraavanlainen virheilmoitus tulee aina välillä Mtv3, SubTV ja Nelonen kanaville siirryttäessä:

    Cannot locate B2C2 MPEG2 Filter Audio/Video Ctrl. Interface, error 0X91000101 (Unknown Error Code)

    Onko kellään tietoa mistä johtuu ja miksi tuo ilmoitus ei tule välttämättä joka kerta? Vaikka kyseisille kanaville pääsisikin kuva pätkii aika pahasti. Ylen kanavilla ei ole havaittavissa mitään pätkimistä. Ajurit on asennettu mukana tulleelta cd:ltä (versio 4.3.0).