kannettavat mp3 soittimet

Keskustelu osiossa 'Kuulokkeet sekä muut audiolaitteet' , aloittajana Lare, 03.07.2002.

  1. Jeukkuli

    Jeukkuli Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.02.2004
    Viestejä:
    1 867
    Saadut tykkäykset:
    10
    Tuossa linkki toiseen paikkaan jossa on pohdittu melkein samoja juttuja.

    http://forums.creative.com/creative...rd.id=dap&message.id=9286&query.id=7553#M9286
     
  2. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Kiitti tuosta linkistä. Ihan mielenkiintoinen ketju tuo oli. Täytyy kai sitten harkita sitä vaihtoehtoa, että ostaa kuntoiluun esim. Creativen MuVon ja normaaliin käyttöön sitten vaikka Apple Ipod Minin. Tosin en mielelläni kahta soitinta ostaisi, mutta en kyllä halua ottaa sitäkään riskiä, että kiintolevysoitin menisi rikki esim. hölkätessä. Noissa flash-soittimissa Creativen MuVo lienee se paras vaihtoehto, vai kuinka?
     
  3. Ässä

    Ässä Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2005
    Viestejä:
    110
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannattaa huomioida että MuVojakin on montaa mallia, valinnanvaraa piisaa ainakin itselleni vähän liikaa. Ei kai noissa perus-flash -soittimissa isoja eroja ole, toimeen varmasti tulee lähes millä tahansa. Tosin Creativen soittimista ei hirveästi haukkuja ole kuulunut, taitaa olla aika perusvarma valinta.

    Jos taas noiden koko on liian pieni, niin kannattaa mennä vaikka Giganttiin tai vastaavaan paikkaan (siis sellaiseen jossa on läjä näytekappaleita näprättävissä) katsomaan valikoimaa. Kyllä niitä löytyy isokokoisempanakin.

    Ja sitten hieman ohi aiheen eli onko kukaan nähnyt Creativen soittimia missään esillä? Itse pähkäilen edelleen N200:n ja V200:n välillä mutta harmittaa kun kaikkialla soittimet ovat paketissa. Pitäisi päästä vähän pyörittelemään soittimia kädessä ostopäätöksen tueksi, varsinkin kaksiosainen MuVo kiinnostaa. Eli tuntuuko soitin olevan kuin yhtä puuta vai liikkuuko se saumakohdastaan? Äkkiseltään voisi olettaa että N200 tuntuisi tukevammalta vaikka onkin pienempi. Kaikkia muita soittimia kyllä tuntuu olevan esillä muttei MuVoja...
     
  4. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Mulla nuo vaihtoehdot noissa Creativen flash-soittimissa ovat seuraavat: MuVo N200 tai MuVo Sport C100. Harmi vain, että tuohon Sport-soittimeen ei ilmeisesti mahdu kuin 60 biisiä sisällä. Tosin siihen kyllä saa liitettyä SD-muistikortin, mutta silti... Olihan toisaalta tuo Sport-soitin ainakin kestävä, joten sen voisi ottaa mukaan oli urheilulaji mikä tahansa.

    Creative MuVo Sport C100
     
  5. Dentist

    Dentist Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2003
    Viestejä:
    225
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on nyt ollut käytössä Zen Micro pari päivää. Muuten olen tyytyväinen, mutta touch padin, "näppäinten", kanssa on tuskaa. Ekaks hyviä puolia:

    Firmwaren päivityksellä, jota en ole vielä tehnyt, ei ole tarvetta installoida mitään softia tietokoneelle, jotta ämpäreitä voi siirtää kuunneltavaksi. Micron tietokonesoftasta en kyllä äkkiseltään löytänyt mitään huonoa sanottavaa, joten firmwaren voisi päivittää siinä tapauksessa ettei kaverin koneelle tarvitse asennella mitään softia kappaleiden siirtoa varten.

    Radio on tosi jees olla olemassa.

    Sopii mun mielestä käteen paremmin kuin iPod Mini. iPod on kyllä mun mielestä hienomman näköinen.

    Noiden ominaisuuksien vuoksi tuli sitten hankittua Micro eikä iPodia, mutta joko Micron touch pad on yksinkertaisesti pjärsseestä tai mulla on maanantaikappale. Rullaus toimii hyvin, paremmin kuin olin olettanut. Myös FF ja RWD toimii kuten pitääkin. Mutta "menu", "takaisin" ja "play/pause" ei ota kunnolla käskyjä vastaan. Tuntuu että niitä pitää oikein kunnolla painaa, että laite tottelisi. Eikö näidenkin näppäinten pitäisi olla hipaisulla toimivia?

    En ole päässyt vielä vertaamaan toiseen Microon näppäinten toimivuutta, mutta jos kaikissa on sama ominaisuus niin hermot tuon vehkeen kanssa menee. Täällä tosin joku harmitteli iPod Minin clickwheelia, joten noinkohan iPodiin vaihtamalla hermot säästyisivät. Pitäis päästä jossain sitäkin kunnolla testaamaan.
     
  6. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Yksi vaihtoeho flash-soittimeksi kuntoiluun olisi Applen Ipod Shuffle. En tiennytkään, että se on flash-soitin, joten nyt tietenkin se alkoi kiinnostamaan, koska ainakin minä olen saanut sen kuvan, että Applen mp3-soittimia arvostetaan laadullisesti enemmän kuin Creativen soittimia. Tietenkin suuri ongelma tuossa Ipod Shufflessa on se, ettei siinä ole näyttöä ollenkaan, joten ei voi nähdä mikä biisi soi. Toisaalta kuntoilussa harvemmin valitaan sitä yhtä tiettyä biisiä. Ainakin itse aion koostaa sellaisen training-kokoelman, jonka sitten pistän kuntoillessa soimaan ensimmäisestä kappaleesta lähtien, joten sillä, mikä biisi soi, ei ole niin väliä. Tässä mielessä Ipod Shuffle voisi sopia minulle todella hyvin. Kaiken lisäksi se on vielä niin pieni, että se mahtuu mihin taskuun tahansa.
     
  7. dille

    dille Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2003
    Viestejä:
    1 277
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuon luokan laitteissa osat ovat käytännössä aivan samoja. Applen maine tulee laadukkaista kovalevyllisistä soittimista. Mielestäni Applen Sufflea ei kannata ostaa, koska markkinoilta löytyy saman hintaisia malleja, joissa on näyttö sekä radio. http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=9743 Sufflekin on tajuttoman iso verrattuna esim tähän MuVoon, mutta jos kyseessä onkin tyyli/muoti kysymys niin osta pois se hieromasauva.
     
  8. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Niin no, toki Shuffle on tyylikäs. Täytyy muistaa vielä sekin, että jos mä en käytännössä tarvi näyttöä, niin miksi kannattaisi ostaa soitin, jossa se on. Eipähän ainakaan tarvi esim. kuntosalilla varoa kolhimasta tai naarmuttamasta sitä.

    Minusta MuVojen muotoilu ei ole kovin hyvää, eikä missään nimessä esim. Zenien tasoa. Jälleen kerran varmaan täällä muutama tyyppi nyt suutahtaa ja alkaa inttämään kuinka on tyhmää laittaa viihde-elektroniikassa laitteen ulkonäkö kriteeriksi. Niin no, itse asiassa itse laitteiden valmistajat pitävät ulkonäköä kriteerinä, eikä ainoastaan Apple.

    Itse asiassa ei tässä asiassa sillä ulkonäöllä ole edes väliä. Tarvitsen vain mahdollisimman yksinkertaisen mutta laadukkaan flash-soittimen mukaan kuntosalille ja lenkille. En tarvitse näyttöä, koska en aio ladatakaan muuta kuin hyviä biisejä siihen soittimeen. Ja muuten, Ipod Shufflessa on nimensä mukaan mukana shuffle-toiminto, joka soittaa biisejä sekaisin, eikä aina samassa järjestyksessä, joten ei ainakaan tarvitse kyllästyä samaan järjestykseen. Minusta ainakin Ipod Shuffle on käyttötarkoitukseeni täydellinen ja kaiken lisäksi Applen shopista saa ostettua vyöklipsejä salikäyttöä varten ja käsivarsivöitä hölkkäämistä varten.

    Mutta siis toki, jos on ostamassa flash-soitinta muuhun kuin urheiluun, niin toki näytöstä on hyötyä ja varmasti silloin kannattaakin mielummin valita MuVO.
     
  9. dille

    dille Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2003
    Viestejä:
    1 277
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kummasti se mieli voi muuttua, mutta radiollekkaan ei tule tarvetta? Ja pienemmälle koolle-> vähemmän kolhuja ole mitään merkitystä?
     
  10. Burana

    Burana Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2001
    Viestejä:
    1 036
    Saadut tykkäykset:
    10
    Apple iPod Shuffle: 2,5cm x 8,38cm x 0,84cm on likimain 17,6 kuutiosenttiä, massa 22g.
    Creative MuVo Micro N200: 3,35cm x 6,55cm x 1,3cm on likimain 28,5 kuutiosenttiä, massa 22g ilman paristoa, paristolla 34g.

    Ja vaikka Muvo nyt onkin yli 60% isompi, en silti menisi haukkumaan MuVoa tajuttoman isoksi verrattuna iPod Shuffleen. Ja tuskin noin pienillä massaeroillakaan on yhtään käytännön merkitystä.
     
  11. dille

    dille Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2003
    Viestejä:
    1 277
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse jos olisin tuossa tilanteessa, ottaisin varmastikin Creativen koska koko ei tuossa loppuen lopuksi paljoa merkitse(paitsi Sufflen jumalaton korkeus).
     
  12. Burana

    Burana Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2001
    Viestejä:
    1 036
    Saadut tykkäykset:
    10
    Minä taas painottaisin enemmän toimivaa käyttöliittymää, jossa kaikki toiminnot on saatavilla vaivattomasti. Yksi ote ja peukalolla saa hoidettua äänentoistoon liittyvät toiminnot ja etusormella säätyy takapuolen shuffle. Minä en jaksaisi hakea soittimesta kontrollinappeja eripuolilta laitetta hankalalla kädenasennolla, tihrustaa tarpeetonta pikkunäyttöä ja vaihdella paristoja, kun akun voi ladata suoraan USB:stä. Se oli mun kaksi senttiä. Eikun sori, 1,83(*) senttiä.


    * Pituuksien erotus: 8,38cm - 6,55cm
     
  13. Ässä

    Ässä Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2005
    Viestejä:
    110
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse ostin hiljattain N200:n. Tässä muutama huomio laitteesta:

    - Äänen taustalla kuuluu surina kun näytön taustavalo on päällä. Tosin ainakaan näin kesällä taustavaloa ei tarvitse mihinkään.
    - Radio kuuluu huonosti liikkeessä, paikallaan ollessa pystyy jotain kuuntelemaankin. Näin siis maaseudulla.
    - Valikoiden suomennokset ovat surkeita, "Shuffle All" = "Makasiinitoisto" ja "Shuffle Once" = "Toista Kaikki". Onneksi muitakin kielivaihtoehtoja löytyy :)

    + MP3-äänenlaatu yllätti positiivisesti, edes aivan hiljaisissa kohdissa taustalta ei kuulu mitään kohinoita.
    + Toiminnot ovat nopeita, kappaleet vaihtuvat lähes viiveettä ja asetuksia löytyy riittämiin. On taajuuskorjainta ja LCD:n näytön kääntö, yms.
    + Laite on riittävän pieni ja kevyt, silti käytettävyys ihan ok.

    Jos rahaa löytyy niin myös Sonyn uusi flash-soitinsarja voisi olla varteenotettava vaihtoehto. Myotoilu on tyylikäs ja kierrettävä ohjain toimii oletettavasti hyvin ja sormituntumalla. Esim. tämä:
    Sony NW-E405
     
  14. sencoy

    sencoy Guest Guest

    Liittynyt:
    27.05.2005
    Viestejä:
    49
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omistaako kukaan Sonyn NW-HD3:sia tai HD5:sia? Uusimmassa Hifi-lehdessä NW-HD3 voitti melko selkeästi testin, ainakin äänenlaadun perusteella, joten sitä ajattelin harkita. Toisaalta Sonyltä juuri vähän aikaa sitten tullut uudempi HD5 malli maksaisi vain about 40-50€ enemmän, mutta aika pitkälti samanlaiset ominaisuudet kuin HD3:ssa. Kumpikohan olisi kannattavampi ostaa? :)
     
  15. Sapa

    Sapa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    229
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on käytössä Muvo TX FM 256MB joka tekee aivan samaa, eli aina taustavalon palaessa lcd:n sirinä kuluu kuulokkeista. Aluksi pidin sitä erittäin epämiellyttävänä ominaisuutena, mutta sattumalta kokeilin kaverin laitteella, eikä siitä kuulunut mitään.

    Vein sitten laitteen takuuhuoltoon ja tässä odotellaan mitä sieltä kuuluu. Onko tuo korkeataajuuksinen surina kuinka yleistä näissä laitteissa vaiko ihan puhdas vika?
     
  16. JanneJS

    JanneJS Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    17.05.2003
    Viestejä:
    568
    Saadut tykkäykset:
    1
    Minulla sama Muvo käytössä ja muutaman bugin sain poistettua uudella firmware :lla. Esim. radion vioimakkuuden säädön -vika poistui päivityksellä. Muistaakseni bugfix :ssä oli jokin maininta myös surinasta. Käyppä tarkistamassa Creativen sivuilta.
     
  17. Sapa

    Sapa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    229
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ollut Creativen sivuilla mainintaa asiasta. Lähimpänä oli firmware päivityksen fix listassa ollut lause: Reduces background noise in microphone recordings. Mutta tämä ei nyt vastannut ihan samaa asiaa. Ja toisekseen tämä kyseinen laite on ostettu pari kuukautta tuon päivityksen ilmestyksen jälkeen, eli pitäisi siis olla samaa versiota.

    Noh, odotellaan mitä huollon jannut sanoo.
     
  18. Ässä

    Ässä Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2005
    Viestejä:
    110
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täytyypä kysäistä myyjältä tai Creativelta asiasta. Edellisessä numerossa TM testasi N200:n ja V200:n eikä ainakaan siinä oltu mainitti mitään sirinästä, luultavasti olisivat moittineet jos sitä olisi ilmennyt.

    Creativen sivuilta ei löytynyt uudempaa firmistä N200:een.
     
  19. Jarippp

    Jarippp Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.01.2002
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    0
     
  20. ratikka0

    ratikka0 Guest Guest

    Liittynyt:
    05.09.2001
    Viestejä:
    364
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tilasin pixmaniasta Samsungin YP-60 Sport-mallin 256Mb:n muistilla...

    Hintaa tuli reilut 80 euroa ja siihen sisältyy vaihtorahatakuu. Eli jos laite hajoaa, saa pixmaniasta tilata samalla hinnalla uuden tai jonkin toisen soittimen tilalle.

    laite on mielestäni erittäin hyvä, mutta kuulokkeissa olisi parantamisen varaa, niinkuin aina...

    Lenkkeillessä kuulokkeet pelittää hyvin ja sykemittari toimii hyvin.