Ääntäeristävät nappikuulokkeet?

Keskustelu osiossa 'Kuulokkeet sekä muut audiolaitteet' , aloittajana DSSM, 14.09.2004.

  1. peter69

    peter69 Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.09.2002
    Viestejä:
    950
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei taida olla tahoa, joka voisi näin luvata. Parhaiten tullista menee läpi pienet toimitukset, jotka kolahtavat suoraan postiluukusta vastaanottajalle. Tulli on muilta osin kohtuullisen tarkka asioissa, esimerkiksi Ebay-ostoksissa pitää olla huudon sähköpostiviesti mukana eli mukana tuleva kuitti ei käy (arvaat varmaan miksi ;-).

    Kaupunki- ja virkailijakohtaisia erojakin varmasti riittää.
     
  2. Ässä

    Ässä Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2005
    Viestejä:
    110
    Saadut tykkäykset:
    0
    Päädyin sitten noihin Sonyihin kun olivat Gigantissa 45e.

    Vaimennusta saisi meluisassa ympäristössä olla hieman lisää, ei ole vaahtomuovitulppien tasoa. Äänenlaatu on kyllä hyvä ja ovat mukavat pitääkin jos sen johdon saa vaan jollain (lasien sangan takana) pysymään korvan takana. Muussa asennossa eivät sovi ainakaan kunnolla meikäläisen korviin.

    Kokonaisuutena ihan ok ostos. Kun johdon pujottaa korvien ja niskan takaa, kävellessäkään eivät äänet kaiu johtoa pitkin kuten joku pelotteli. Kyllä noiden kanssa ruohoa leikkaa :)

    Edit: Huomasin eilen että kyllä noi pystyy myös normaaliasentookin korviin laittamaan, siis johto alaspäin. On vähän hakusessa se paras asento vielä :)
     
  3. Rick

    Rick Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2005
    Viestejä:
    105
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitäs malleja suosittelette, jos ne pitää mahtua kypärän sisään?

    Taas olisi tarkoitus kesällä töhäyttää 6k kilsaa Eurooppaa mopolla ja voisi siinä kuunnella muutakin kuin nelosen hengitystä. Olennaisia ominaisuuksia siis ääniresitys, riittävä paine (soitin valitsematta vielä) ja suhteellisen pieni korvan ulkoinen massa. En kuitenkaan halua kovin syvälle ahtaaseen ja aika arkaan korvakäytävääni tunkeutuvia tappeja.

    nimim. "korvat verillä Kuulonhuoltoliiton muotoonvaletuista tulpista"
     
  4. Sapa

    Sapa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    229
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse hankin aikoinaan täällä jo mainitut Sonyn MDR-EX71 napit juuri sen takia että omaan korvaani ei tuntunut millään löytyvän nappikuulokkeita joita olisin pystynyt pitämään korvissa yli kymmentä minuuttia kerralla. Normaalit nappikuulokkeet tuntuivat kaikki painavan ja kiristävän sen verran, että niitä ei vain voinut käyttää. Minulla siis suurin ongelma oli enemmänkin ulkoinen, ei niinkään korvakäytävään liittyvä.

    Kyseiset Sonyn napit olivat kuitenkin pelastus tähän ongelmaan. Vaikka nekin voivat joskus rasittaa korvia pitkään jatkuvan kuuntelun aikana, ovat ne oman kokemukseni mukaan todella miellyttävät. Nämähän eivät kovin syvälle korvakäytävään tunkeudu ja tapin materiaali on sopivan pehmeää. Kypärän sisällä käytöstä en tiedä, mutta sen verran pienet nämä ovat, että esimerkiksi tyynyä vasten olen kyennyt niitä käyttämään, tavallisilla napeilla tämä ei onnistunut.

    Kokemusta muista ääntäeristävistä napeista minulla ei ole, joten vertailua niihin en voi valitettavasti antaa. Näin mututuntumalta voisi kuitenkin sanoa, että jos ääneneristys on tärkeää niin varmaan löytyy siinä suhteessa parempiakin nappeja joissa tappi muistuttaa enemmän syvälle työnnettävää korvatulppaa. Äänenlaadullisesti nämä pesivät kaikki aikaisemmat tavallisemman muotoiset nappikuulokkeet joita olin käyttänyt, johtuen luultavimmin juuri ääneneristykseen liittyistä seikoista.

    Vaikka menikin aikamoiseksi kehumiseksi niin lukiessa kannattaa muistaa, että erityisesti tuo korvaan sopivuus on varmasti hyvinkin tapauskohtaista, eikä minun kokemuksiani voi yleistää kaikille.
     
  5. dype

    dype Guest Guest

    Liittynyt:
    27.05.2001
    Viestejä:
    49
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tilasin itsekin viime perjantaina päivällä tuollaiset E2:set tuolta DiscountHeadphonesista. Laitoin perään mailia, että lähettäisivät giftinä, minkä myös lupasivat tehdä. Tänä aamuna juuri ennen töihin lähtöä ovikello soi ja lähetti antoi paketin käteen, eli varsin nopea toimitus. Pikaisen testauksen perusteella vaikuttivat onnistuneelta ostokselta. Hinnaksi tuli postikuluineen 73.83 taalaa. Tarkkaa eurohintaa en ole vielä visalaskusta tarkistanut, mutta kuutisenkymmentä eurohan tuosta tulee.
     
  6. Rick

    Rick Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2005
    Viestejä:
    105
    Saadut tykkäykset:
    0
    Päätin sitten ottaa riskin ja tilasin Etymotic ER6i -luurit. Ne tulivat eilen ja tänään ajelin työmatkat kuunnellen iPod minin sisältöä normaalivoluumilla yli satasen nopeudessa avopotta päässä. Mahtavaa!

    Etyjen kolmilaippainen korvaväytävään menevä osa on todella pehmeä ja sulkee korvan erittäin tehokkaasti. Volan kanssa kannattaa olla varovainen käytettäessä korvan sulkevia luureja, koska paine ei pääse karkuun. Jos vielä käyttää soitinta siten, ettei pysty tekemään säätöjä nopeasti, niin kannattaa ehdottomasti gainata ämppärit samaan tasoon keskenään.

    Vielä kun keksin miten saan stongaan soittimen ohjausnapit niin nautinto on täydellinen. :D

    edit: No nyt ne napit on stongassa: Griffin AirClick.
     
  7. tosikko

    tosikko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2005
    Viestejä:
    677
    Saadut tykkäykset:
    8
  8. Ässä

    Ässä Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2005
    Viestejä:
    110
    Saadut tykkäykset:
    0
    No nyt on jonkun aikaa käytetty Sonyn EX-71:siä, mutta vaimennus ei pidemmän päälle oikein riitä.

    Paljonkos Etymoticit, Shuret tai Kossit vaimentavat Sonyihin tai oikeisiin vaahtomuovitulppiin verrattuna?
     
  9. VAT69

    VAT69 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.06.2005
    Viestejä:
    211
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ensinnäkin, Koss the Plugit EIVÄT ole mitkään eristävät nappikuulokkeet. Ihan sama millaista modia niihin vääntää, eristys on samaa luokkaa kuin laittaisi putken tavallisen korvatulpan läpi ja tunkisi sen korvaan, Koss the Plugeissa on nimittäin reikiä kuulokkeen ulkopuolella.

    Todellista vaimennusta hakevat suuntaavat katseensa juurikin Etymoticeihin tai Shureihin, Etymotic lupaa vaimennusta ER4-sarjalaisille 35-42 dB, muille malleille hieman vähemmän (http://www.etymotic.com/ephp/epcomp.aspx). Lisäksi ääni on ainakin noissa Etyissä ihan eri planeetalta kun Kossiin vertaa. Rahat eivät todellakaan mene niissä hukkaan. Ebaystä omani ER4-P:ni kyttäsin ja noin 180 euroon posteineen ne sain.
     
  10. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Ehdin jo avata discountheadphones -ketjun, mutta kirjoitetaanpa tännekin jotain. Itse olen kiinnostunut ehkä hankkimaan Etyn ER-6i:t jossakin vaiheessa (parempi ulkonäkö kuin Shuren E3C:ssä, ja pienempi impedanssi kuin sekä E3C:ssa sekä ER-4P:ssä). Nehän tulisi sitten iPod nanoon ja ILMAN taskukuulokevahvistinta.

    Applestorestahan ne saa 149 euron hintaan (lähetys ilmainen). Laskeskelin tuossa, että olettaen, että ne eivät juuttuisi tulliin, niin ER-6it maksaisivat discountheadphonesin kautta tilattuna 44 euroa vähemmän kuin Applestoresta tilattuna. Ei se kauhean paljon kyllä ole. Tietenkin mä mielummin tilaan ne joltain isommalta puljulta lähempää kuin USA:sta saakka. Asiaa vaikeuttaa vielä se, että dhp:siin joutuu maksamaan paypallin kautta, enkä ole sitä käyttänyt aiemmin. Käsittääkseni siihen joutuu tekemään sen tilin, ja vaikka paypalia monet käyttävät, niin onhan niitä väärinkäytöksiä ja varkauksia ollut.

    Miten te olette kokeneet dhp:n? Entäpä onko kellään kokemusta ER-6i:stä?

    Sitten yksi juttu vielä. Mä olen lukenut, että jotkut eivät voi pitää näitä IEM-kuulokkeita (in-ear monitor) koska ihmisten korvakäytävät ovat eri kokoisia ja joillekin nuo vakio'päät' ovat liian pieniä tai isoja. Mä lueskelin, että Etymotic on lähettänyt asiakkailleen tämän mainitessaan pienempiä/isompia 'päitä'. Kuitenkin tämä taisi olla USA:ssa ja mä kyselisin nyt, että mistähän noita vaihtopäitä (pienempiä/suurempia) saa? Saakohan niitä Suomesta tai suoraan Etyltä. Vai pitääkö niitäkin alkaa metsästämään esim. juuri dhp:sta?
     
  11. Rick

    Rick Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2005
    Viestejä:
    105
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omat ER6i:ni tilasin http://www.4yourears.com kautta. Maksu VISAlla ja homma toimi nopeasti ja helposti. Eikä tarvitse kikkailla taalojen ja tullin kanssa. Hintaa ei liene paljoa enempää.

    Luurit vaimentavat todella hyvin. Käytän niitä tulppina ajellessani moottoripyörällä vaikkei olisi iPod mini edes kiinni. Pidän itse parhaimpana tuota kolmelaippaista pehmikettä. Luurit ovat todella pienet ja liki katoavat korvaan, joten kypärän kanssa ei ole mitään ongelmia.

    Tuo mitättömän pieni koko on toisaalta myös pikku miinus, koska se haittaa (tietysti) bassotoistoa - joskaan ei niin paljon kuin luulisi - ja korvasta niitä ei saa pois normaalimiehen nakeilla vetämättä johdosta. Ensimmäinen ongelma helpottuu sillä mitä syvemmälle (= tiiviimpään) luurit tunkee, jolloin myös vaimennus lisääntyy. Toisen haitan ratkaisin laittamalla eristysnauhasta pienet pehmeät korvakkeet luurin rungon jatkoksi. Niistä vetämällä ne irtoavat ilman johtoon kohdistuvaa vetoa.

    Äänen laadussa ER6i:lle ei pärjää mikään aiemmin kuuntelemani nappikuuloke eikä kovin moni umpinainenkaan. Suosittelen ehdottomasti käyttöön, jossa ei ole tarkoituskaan ottaa luureja pois korvilta vähän väliä. :thumbsup:
     
  12. Xaeron

    Xaeron per aspera ad astra Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.09.2000
    Viestejä:
    1 852
    Saadut tykkäykset:
    6
    Mulla on nyt ollut pari päivää aktiivisessa käytössä nuo er6i:t.

    Muuten aivan loistavat, hyvän tuntuiset korvissa jne, mutta tosiaan ainut miinus on Helkkarin vaikea poisotto korvista. Menee tosiaan yhden napin poisottamiseen semmonen 15-40s kun pyörittelee sitä korvassa, ja pitää otteessa sitä runkoa. Tuntuu ensinnäkin kovin liukkaalta se runko joten pitää saada kunnon ote ennen kuin voi lähteä edes irroittamaan.

    Semmonen pyörimisliikkeen tekeminen nappeja poisottaessa auttaa, mutta on se vaan kumma homma kun niitä hinkkaa korvista ulos sen puoli minsaa niin se jo sattuu :)

    Pitää munkin vissiin yrittää koittaa tuota eristysnauhahommelia..
     
  13. Rick

    Rick Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2005
    Viestejä:
    105
    Saadut tykkäykset:
    0
    Unohdin mainita, että laippapehmikkeitä kannattaa kostuttaa pikkasen ennen korviin laittamista. Kuivan muovin änkeminen tiukasti korvaan on todella inhottavan tuntuista. Poisottamisessa kannattaa välttää kiertämistä, koska mitä enemmän runkotappi pyörii pehmikkeen sisällä sitä nopeammin se löystyy. Joku päivä saattaa sitten nappi tulla pois, mutta pehmike jäädä korvaan.

    Tein vetoläppäni kahdesta palasta pehmeää muovista eristysnauhaa, joka tiivistyy joutuessaan venytykseen. Ensin ihan kapea pala, joka on taitettu itseään vasten noin sentin matkalta (vetolätkä). Sitten se laitetaan kuulokkeen rungon päästä menemään kohti korvaan tulevaa osaa rungon leveämmille sivuille. Toinen pala kiertää rungon ympäri poikittain tiukennettuna ja pitää vetolätkän paikallaan. Käytin luureihin eriväristä erkkaa, koska R ja L kirjaimet peittyvät.

    Irrotettaessa laippapehmikkeitä pesua varten kannattaa pyöräyttää vastapäivään, koska vaikkufiltteri irrotetaan pienellä kierrolla myötäpäivään. Jos se pikkuosa karkaa pesualtaan päällä niin bai bai ja uutta kehiin. Mukana tulee yhdet varalla ja onneksi ei ole (vielä) karannut. :)
     
  14. Willo

    Willo Guest Guest

    Liittynyt:
    14.09.2001
    Viestejä:
    625
    Saadut tykkäykset:
    1
    Onko joku näppärä kotinikkari vritellyt jonkun pistämättömän näppärän tavan järjestää "vedonpoisto" Shurejen piuhalle niskan taakse. Hakusessa olisi siis joku kompakti klipsutin tms., jolla johdon voisi fiksata esim. paidan kaulukseen. Ei viitsisi fiksata teipillä Toni W:n tyyliin; varmasti tomiiva mutta hieman grotesti viritys;-)
     
  15. KMOK

    KMOK Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    21.06.2002
    Viestejä:
    1 946
    Saadut tykkäykset:
    37
    Miten olisi tällainen? Värin voisi valita päällä olevan paidan mukaan. :)
     
  16. dille

    dille Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2003
    Viestejä:
    1 277
    Saadut tykkäykset:
    0
    E2c:t vai ER6i:t? Applestore myy E2:ia 99.5 ja ER6:ia 120e, joten suunnilleen saman verran kustantavat. Vielä kun saisi jonkun innokkaan Applemiehen kimppaan, niin ei tarvitsisi postikuluja maksaa.
     
  17. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    No kokemustahan mulla ei ole, mutta aika lailla näyttää siltä, että juuri nämä Ety:n ER6i:t ovat saaneet maineen parhaimpina ei-nyt-hillittömästi maksavina ääntäeristävinä nappikuulokkeina. Eli voisin kuvitella, että ER6i olisi "varman päälle pelattu" ratkaisu.
     
  18. jmj

    jmj Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    19.11.2003
    Viestejä:
    173
    Saadut tykkäykset:
    0
  19. dille

    dille Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2003
    Viestejä:
    1 277
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mutta pk:t ovat aina väh. 12e eli pyöreät 100e tulee sieltä. On vieläpä vaikea sanoa löytyykö heiltä noita varastosta, mutta soittelen sinne huomenna. Etuoikeitettuna saan -10% verkkokaupa.comin kaikista tuotteista, mutta hinta jää 100e paikkeille.
     
  20. dille

    dille Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2003
    Viestejä:
    1 277
    Saadut tykkäykset:
    0
    Soitin tänään tuonne varmaan 10 kertaa päivän aikana, mutta aina alkoi vastaaja pälättämään. Kokeilen vielä huomenna, mutta jos ei puhelimeen viistitä vastata, en jaksa alkaa s-posteillakaan leikkimään, käyn verkkokaupasta tilaamassa omani.