Star Trek - Enterprise

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana prosurfer, 26.05.2002.

  1. rzzth

    rzzth Guest Guest

    Liittynyt:
    16.08.2003
    Viestejä:
    229
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu oli kyllä. Kai muutkin huomasi vaihtuneet alkutekstit? :D Ei enää mitään Rod Stewarting hoilatuksia. Hyvä jakso kertakaikkiaan.
     
  2. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Viimeistä edellinen sitten taisi olla tämä Bound, jossa Orionin mimmit pisti pakan sekaisin. Oli kyllä niin järkyttävä jakso, että tuli ihan korneimmat TOS-ajat mieleen. Pitänee laittaa tämä uusin jakso, köh, videonauhuriin.

    EDIT: Tuosta viimeisen jakson huhusta: jos pitää paikkansa niin minä ainakin taputan seisaaltani ja nauran ääneen. Bed & Breakfastille viimeinen
    vittuilu.
     
  3. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    tämä viimeinen oli hyvä, paha mikki hiiri jakso. mites jos enterprisen jengi kätyttäytys kuin klingonit ollut teemana
     
  4. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Ja kyllähän tuo huhu paikkansa piti :D
     
  5. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    tosin kun mirror universeä sidotaan TOSiin ja DS9iin, tuollainen loppu ei oikein ole joukkoon sopiva
     
  6. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Nyt mä en ymmärrä.
     
  7. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    Valikoitua tekstiä tvtomesta
    In the mirror universe, Commander Archer mutinies against Captain Forrest in order to capture a future Earth ship found in Tholian space.

    NOTE: This is the 700th television episode of "Star Trek" produced. This story, set in an alternate universe, serves as a prequel to the original series episode "Mirror, Mirror" and the subsequent DS9 follow-ups. It is also a sequel to the TOS episode "The Tholian Web," which features the U.S.S. Defiant vanishing from the 23rd century.
    The mirror universe was created by writer Jerome Bixby for the original series episode "Mirror, Mirror," which first aired Oct. 6, 1967. This was followed up in several DS9 episodes: "Crossover," "Through the Looking Glass," "Shattered Mirror," "Resurrection," and "The Emperor's New Cloak." The mirror universe has also been featured in several novels and fan stories.
    The term "Terran Empire" to refer to Earth's conquests did not originate in the TOS episode, but the DS9 episode "Crossover," in which we learn humanity controlled not only the Vulcans, but also the Klingons, Cardassians and Bajorans!
    This episode takes place entirely in the mirror universe, without any interplay with the regular Star Trek realm.
    Will reportedly discuss the origins of the mirror universe.
    Will feature the U.S.S. Defiant from TOS episode "The Tholian Web." The idea to feature the Defiant was originally put forth in the season 2 Enterprise episode "Future Tense."
    Part one of a two part arc.
    In a Mirror, Darkly is taken from The Bible, 1 Corinthians 13:12 "For now we see in a mirror, darkly, but then we will see face to face." In Biblical times mirrors were polished metal and gave an inferior reflection compared with the silvered glass we use today.
    This is the first mirror-universe episode since DS9's "The Emperor's New Cloak"
    The origin if the Agony Booth, seen being utilized on the Mirror Chekov in "Mirror Mirror," is presented in this episode.
    T'Pol's line "Threats are illogical." exactly echoes Sarek's line in the TOS episode "Journey to Babel."
    Tucker's face is scarred by delta radiation - a direct reference to the source of Captain Pike's disfigurement in "The Menagerie."
    The position and condition of the two dead Defiant crewmen are exactly the same as they were in the TOS episode "The Tholian Web."
    poistin hieman lisäspoilereita
     
  8. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Ahaa, nyt hokasin. Eli se loppu ei siis olekaan aivan 1:1:een tuon huhun kanssa. Tai on se suurinpiirtein mutta sen voi ymmärtää myös väärin.
     
  9. Imlego

    Imlego Guest Guest

    Liittynyt:
    09.03.2003
    Viestejä:
    1 416
    Saadut tykkäykset:
    2
    Katsoin juuri toiseksi viimeisen jakson, "Terra Primen" ja pettymyshän siitä seurasi. Yleisesti ottaen, siis lähinnä toiminnan kannalta, ei paha, mutta kun jakso on todellakin paitsi toiseksi viimeinen jakso Enterprisea, myös toiseksi viimeinen jakso Star Trekiä pitkään pitkään aikaan, olisi luullut että jotain muutakin olisi voinut tehdä.

    Jaksossa minua häirinneitä asioita olivat:
    se, että petturi oli jälleen joku punanuttu, jota ei oltu koskaan aiemmin nähty sarjassa - olisi ollut edes se Tripin sijainen, jota ne epäilivät; toisekseen se vauvajuttu. Ok, Spock on ensimmäinen ihmis-vulcan hybridi, mutta silti... tuli taas vähän sellainen reset-fiilis. JA sitten sekä Tripiä ja Malcolmia ammuttiin - ei mitään seurausta, siis muuta kuin että ensimmäisellä oli käsi paketissa.

    Mutta efektit olivat hienoja, mutta kanttia uupuu. Viimeinen kohtaus oli kyllä hyvin näytelty.
     
  10. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    terra primehan oli kolmanneksi viimeinen..

    katsoin double featuren.

    eka osa oli tavallista seikkailua, paitsi, jonkin verran xenofobiaa vastustavaa.

    ST:iähän on haukuttu kommariksi, kun jossain vaiheessa kerrottiin että vain primitiivisissä yhteiskunnissa käytetään rahaa

    tuo loppu meni tuon edellä postatun spoilerin osalta oikein ja väärin. sehän oli vain lopun uudelleenkuvaus. ei ollut unta koko sarja, vaan tehtiin uusiksi mitä oli "oikeasti" tapahtunut

    ihan kiva katsoa enterpriseä..

    nyt menee kolme vuotta, ja sitten meillä on jatko.. vähän samoin kuin dr. who:lla
     
  11. Sabbe

    Sabbe Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2003
    Viestejä:
    736
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos nyt korjataan sen verran niin Terra Prime oli toiseksi viimeinen jakso, kolmanneksi viimeinen oli "Demons". Ne olivat siis 2-parter.

    Jos nyt kahta viimeistä jaksoa arvostelen niin tuo Terra Prime oli erittäin hyvä jakso ja kaikinpuolin todella loistava lopetus sarjalle.

    Viimeisin jakso eli tämä varsinainen lopetus oli mielestäni myöskin hyvä jakso, ei tosin Terra Primen tasoinen, mutta ihan hyvä lopetus. Ja viimeisin pätkä siinä oli varsin tyylikäs :)

    Täytyy sen verran sanoa, että tuo viimeisin jakso on saanut aika paljon dissausta aikaan ainakin kun kattoo Startrek.comin ratingeja faneilta.. Terra Prime saanut 4.8 keskiarvon kun These are the voyages.. saanut 2.8. 5 on siis maksimi.

    Minä en kyllä missään nimessä pidä viimeistä jaksoa huonona jaksona, siinä oli todella paljon yksittäisiä juonenpätkiä jotka eivät oikein alkaneet mistään tai jatkuneet mihinkään mutta se oli täysin tarkoituksella tehty niin ja täysin toimivalla tavalla myöskin.. siinä oli kuitenkin 6 vuotta kulunut ja jotain piti kertoa, mutta tuon pituisessa jaksossa ei mitenkään ehdi käydä asioita kun todella pinnallisesti. Ja siihen vielä päälle tämä Rikerin oma juttunsa Enterprise D:llä.

    Ei se ollut mikään erityisen hyvä jakso, mutta ei missään nimessä huono. Jään jokatapauksessa kaipaamaan Enterpriseä suuresti näiden kahden viimeisen jakson perusteella.. kaudet 3-4 ovat olleet varsin hyviä keskimäärin ja sen perusteella todella sääli, että lopettivat nyt. Mutta saas nähdä ottaako JMS haltuunsa seuraavan trekkisarjan.. sitten ei haittaakkaan niin paljoa ;)
     
  12. rzzth

    rzzth Guest Guest

    Liittynyt:
    16.08.2003
    Viestejä:
    229
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minusta Demons ja Terra prime olivat hyviä jaksoja.
    minusta se andorialaisen lapsen pelastus oli vähän turha ja siinä ainoastaan pidentämään jaksoa, yhtäkkiä vaan tuodaan kuolleista joku tyyppi vaatimaan vastapalvelusta :/
    Itse olisin halunnut In a Mirror jaksoille jotain osaa, näissä tuntui että se
    "You're talking to empress Sato, prepare to recieve instructions"
    viittaisi siihen että juonta oli tarkoitus jatkaa, mutta tajuttiin että season piti sitten lopettaa äkillisesti.
     
  13. Imlego

    Imlego Guest Guest

    Liittynyt:
    09.03.2003
    Viestejä:
    1 416
    Saadut tykkäykset:
    2
    These Are the Voayges...

    Huoh. Paskaa. Todella, todella huono ja lattea lopetus paitsi Enterpriselle, myös koko Star Trekille. Ei mitään tolkkua missään: miksi ihmeessä Riker ja Troi piti tuoda Enterprisen henkilöistä kertovaan finaaliin, etenkin kun heillä ei ollut mitään järkevää syytä olla siellä. Jokin Rikerin dilemma Pegasuksesta kertomisesta Picardille oli aika hatusta vedetty juttu - "The Pegasus" on erinomainen jakso TNG:ssä, mutta tähän sitä ei olisi tarvinnut vetää. Samoin Tripin kuolema oli todella typerästi hoidettu ja täysin irrallinen ja tarkoituksellinen shokeerauskikka, jolla ei loppujen lopuksi ollut mitään emotionaalista merkitystä. Etenkin kun pari kohtausta myöhemmin porukka istuu konferenssitilassa kuin mitään ei olisi tapahtunut eikä Tripistä puhuta sanaakaan. Lisäksi koko Shran juoni... sellainen sopii ehkä johonkin standaloneen keskellä kautta, mutta finaaliin? Eikö olisi löytynyt parempia aiheita? Federaatio, esimerkiksi? Tai T'Pol ja Trip? Todella pettynyt.
     
  14. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    ei ST tuohon lopu.

    ST herää muutaman vuoden kuluttua henkiin..

    voisi olla vaikka ST: The Mirror Universe :D
     
  15. Karkuri

    Karkuri Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.01.2005
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lattea sarja sai siis ansaitsemansa umpisurkean lopun. "These are the voyages" -jakson oli kai käsikirjoittanut joku Paramountin varastomies, kun kukaan muu ei suostunut.

    Positiivisena puolena, tästä ei kai voi kuin parantaa seuraavassa sarjassa. Tai, enpä usko tason nousevan nykyisillä tekijöillä. JMS voisi onnistuakin.
     
  16. Levis

    Levis Guest Guest

    Liittynyt:
    06.06.2004
    Viestejä:
    214
    Saadut tykkäykset:
    1
    Minusta Enterpise oli ihan kelpo viihdettä. Päätösjakso kylläkään ei ollut kovin järkevä. Riker ja kumppanit eivät todellakaan kuvaan sopineet. Onko joku ollut niin skarppina, että pystyy kertomaan sen, kuinka paljon aikaa kului viimeisen ja sitä edeltävän jakson välillä? TOistuvasti vaan mainitsevat, että pesti on kestänyt 10 vuotta. Ajan patinaa oli havaittavissa lavasteissakin.

    Se miksi esim. tietty tunne puuttui ja Tripistä ei lopussa enää puhuta voisi kuvitella johtuvan siitä, että seurasimme holokertomusta. Tietty virhe marginaali henkilökuvauksissa sallittaneen.

    Tuossa katsellessa tuli vastaan aika paha haaste jos pitäisi suomentaa tuo jakso. Kohtaus jossa Troi keskustelee Datan kanssa:

    Troi: "Can I give you a rain check?"

    Data: "You may check me for rain if you like, Counselor,
    but I assure you there is no water in my composition."

    Eipä äkkiä tule mieleen oikeasti hyvin toimivaa vastinetta!
     
  17. warre

    warre Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    14.02.2000
    Viestejä:
    2 358
    Saadut tykkäykset:
    30
    Just alkoi eka osa MTV3 Scifillä.
     
  18. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Niin teki ja Voyagerin loppuminen pääsi ihan yllättämään.
    Että ne ihan oikeasti pääsivät kotiin.
    Voyager oli tosi lähellä TNG:tä ja originaali-Trekkiä. Tämä Enterprise tuntuu olevan tosiaan äijämäisempi ja totisempi sarja.
     
  19. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 990
    Saadut tykkäykset:
    344
    Joo, eka bensaräjähdys 2 minuutin sisällä alusta. Eka osa ei vakuuttanut, mutta ehkä se siitä. Tai sitten ei.
     
  20. HulluHevari

    HulluHevari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.09.2004
    Viestejä:
    445
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämäkin kiinnostaisi jossain vaiheessa katsastaa. Halpenisi vain boxit jossain vaiheessa, tai tulisi ne slimit.

    STTNG, DSN etc tottakai tuttuja kun lähinnä vain Scifiä katson jos vain mahdollista. On vain noiden boxitkin taas jo loppuun katsottu.

    Voyageria tottakai pitää myös hankkia, sitäkään tullut töllöstä kokonaan nähtyä.


    Nyt kun Galacticakin loppuu(loppui) pitäisi Mooren avustuksella alkaa vääntämään taas 7 vuoden tiukkaa ST-saagaa. Ei maailma(enkä minä) voi olla ilman Star Trekkiä.

    Uhkaavasti kaikki Scifi kuihtuu, SGA:kin korvataan kohta jollain typerällä sarjalla.