Dario Argenton Suspiria

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Tero78, 14.12.2001.

  1. Tero78

    Tero78 Guest Guest

    Liittynyt:
    30.11.2001
    Viestejä:
    1 032
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli kertokaa ihmiset onko näkemisen/ostamisen arvonen leffa. On jäänyt tällaiseltakin kauhu-friikiltä koko leffa näkemättä ja paljon tunnutaan kehuttavan ko leffaa. FilmiFriikissä näyttäis olevan aika huippuversio myynnissä tosta leffasta, kannataako ostaa? Toki ymmärrän että mielipiteet on aina vain yhden ihmisen sellaisia mutta olis kuitenkin mukavaa kuulla niitä mielipiteitä.
     
  2. anttiv

    anttiv Guest Guest

    Liittynyt:
    19.11.2000
    Viestejä:
    778
    Saadut tykkäykset:
    1
  3. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Tuli katsottua tämä. Heti pakko sanoa alkuun, että olen nähnyt paljon Argenton leffoja joista suurin osa on kehnoja tai keskinkertaisia. Nyt tuli sitten tämä "klassikko" nähtyä mitä jotkut pitävät jopa maailman parhaana kauhuleffana. Menkää oikeasti lääkäriin! Alku oli sekavuudessaan ja älämölössään yksi paskimmista mitä olen ikinä nähnyt. En nyt viitsi tilittää enempää paljastamatta sitä, mutta voin sanoa että naurettavuuden huippu se alun "kliimaksi". Harvoin tuollaisessa kohdassa repeää niin täydellisesti kuin siinä kohdassa missä naru tuli kuvioihin. Musiikki oli olevinaan koko leffan ajan niin pelottavaa että oksat pois. Aika lähellä oli monta kertaa että pistän muten päälle ja katson leffan ilman ääniä, ensimmäinen kerta IKINÄ minulle. Sellaista paskaa oli nimittäin tämän leffan "äänimaailma". En tiedä missä oli vika, mutta minulla oli ainakin lipsync perseellään tai sitten osa puheista on jälkiäänitetty aika törkeän huonosti (mm. huulet liikkuvat vaikka lause on loppunut jo).

    Dialogi oli korniudessaan ja huonoudessaan jo sellaista ettei sitä olisi edes George Lucas kirjoittamaan. Vai miltä kuulostaa: "Tässä on veljenpoikani Nönnönnöö. Pidän hänestä erittäin paljon." tai "Tulemme varmasti hyvin toimeen. Olet suloinen." .. Ei kiesus oikeasti! Kuka tuolla tavoin puhuu tai edes kirjoittaa "oikeassa elämässä"?! Jos sinusta uusissa Star Warseissa dialogi on kökköä niin katsoppas tämä. Kyllä on George aika virtuoosi kynällä sen jälkeen. Kuvauksessa oli tehty myös aivan ihmeellisiä ratkaisuja. Miltä kuulostaa kohtaus oven suussa joka kuvataan niin, että kuvasta peittää 50% puhelimeen puhuvan kaverin pää joka on kaiken lisäksi tarkennuksesta johtuen pelkkää mössöä. Leffassa esitellään myöskin paljon henkilöitä joilla ei oikeasti ole mitään tekemistä itse "juonen" kanssa ja leffa olisi ollut aivan samanlainen jos heitä ei olisi ikinä kuvattukkaan.

    Sitten itse juonesta. Tämä oli ainoa asia mikä leffassa oli edes jotenkin onnistunut paitsi että se kustiin sitte itse toteutusvaiheessa niin totaalisesti. Ehkä olen vähän kuin tyhmät jenkit, mutta minä pidän siitä että minulle edes koitetaan selvittää MIKSI mitäkin tapahtuu ja mitkä ovat MOTIIVIT.
    Niin miksiköhän se johtaja oli sellainen ihme näkymätön muumio joka ei oikeasti ollutkaan muumio ja kaiken lisäksi sillä oli miehen käsi alussa? Miksi myöskin opettejat palvoivat häntä ja kuolivat lopussa?

    Eipä tässä nyt muuta. Ristin tämän elokuvan yhdeksi huonoimmista elokuvista mitä olen ikinä nähnyt. Menee sinne samaan kategoriaan Open Waterin ja kumppaneiden kanssa...

    -0/5 - olisin antanut vähemmän jos olisi voinut.
     
  4. LouSachs

    LouSachs Guest Guest

    Liittynyt:
    08.08.2004
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juoni, dialogi, dubbaus sun muut ovat täyttä shittiä ja naurattavat mutta värien käyttö, tyylittely ja musiikki on ihan huippua. Ei Argento kai muusta välitäkään. En kuulu hänen suurimpiin enkä varmaan edes pienempiin faneihinsa.
     
  5. Oceansoul

    Oceansoul 1998 - 2005 Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.05.2003
    Viestejä:
    983
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tarkoitat varmaan Anchor Bayn kolmen levyn boksia? Ehdottomasti kannattaa. Paras julkaisu maailman parhaasta (kauhu)elokuvasta.

    Tsekkaa arvostelu täältä. Kuvista saat vähän esimakua elokuvan ainutlaatuisen hienosta värimaailmasta.
     
  6. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Pahoittelen että minulta jäi huomioimatta tuollaiset asiat kuten värit jotka olivat kyllä mukavasti esillä. Filmiä katsoessa sen huonous vain vitutti niin paljon ettei veri kiertänyt joten ei paljoa tuollaisiin kiinnittänyt huomiota.

    Kaikille hyvästä huumorista pitäville 5/5 arvostelu elokuvasta: http://www.darkdreams.org/reviews/suspiria.shtml .. anna mun kaikki kestää :D
     
  7. Oceansoul

    Oceansoul 1998 - 2005 Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.05.2003
    Viestejä:
    983
    Saadut tykkäykset:
    1
  8. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Kiitos näistä. Osaa ainakin suhteuttaa näiden arvostelijoiden maun omaansa.. haha. Mielenkiintoinen muuten tuo eka arvostelu. Arvostelija myöntää ihan avoimesti, että leffa on suoraan sanottuna paska, mutta visuaalisuus on leffan juju. Silti 10/10? Nuo kaksi jälkimmäistä nyt antavat varmaan Bad Tastellekkin täydet pisteet, mutta ei siinä mitään. Ymmärrän kyllä hyvin miten joku tästä tykkää. Onhan uusilla Star Warseillakin omat faninsa.
     
  9. Ringo

    Ringo Guest Guest

    Liittynyt:
    25.05.2003
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kuten Kurdtinkin Suspiria-kommenteista voi päätellä, on tämä foorumi edelleenkin oikea elokuva-analyysien ja asiantuntemuksen aarreaitta.
     
  10. konCept

    konCept Guest Guest

    Liittynyt:
    18.12.2004
    Viestejä:
    669
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja jos ei halua maksaa tripla-/tuplahintaa niin tuo kannattaa tilata esim. DVDSoonista tai DVDPacificista. Upea boksi joka tapauksessa.
     
  11. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    No se on hyvä, että meillä on edes sinut tasapainottamassa..
     
  12. Tero78

    Tero78 Guest Guest

    Liittynyt:
    30.11.2001
    Viestejä:
    1 032
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin tuon kahden levyn version jo vuosia sitten. Julkaisu ja leffa ovat molemmat varsin hyviä. Argenton leffat jakavat mielipiteet aika selvästi, toiset tykkää, toiset ei voi sietää. Itse kuulun ensimmäiseen porukkaan. Suspiria on kyllä paras Argenton leffa jonka olen nähnyt, upea lavastus musiikki ja tunnelma.
     
  13. Oceansoul

    Oceansoul 1998 - 2005 Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.05.2003
    Viestejä:
    983
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hehe,en huomannut vastatessani että tämä ketju olikin kurdtin haudasta kaivama. Parempi vastaus myöhään kuin ei milloinkaan. :D

    Onko kenelläkään näköhavaintoa Futuren suomijulkaisun laadusta?
     
  14. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 311
    Saadut tykkäykset:
    598
    Onks tässä Suspiriassa kohtaus jossa on paljon partateriä jossain ahtaassa käytävässä? Olen joskus mukulana luultavasti nähnyt tämän, ja tälläinen kohtaus on jäänyt heikosti mieleen. Voi olla kyllä, että on ihan eri elokuva :rolleyes:
     
  15. cityjeesus

    cityjeesus Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2004
    Viestejä:
    2 314
    Saadut tykkäykset:
    4
    Olisikohan kyseessä sittenkin aito ja alkuperäinen Tales from the Crypt filmatisointi ? Ko. leffasta löytyy muistaakseni kyseisen kaltainen kohtaus.
     
  16. Jukka Halttunen

    Jukka Halttunen Guest Guest

    Liittynyt:
    16.02.2003
    Viestejä:
    168
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuva on ihan hyvälaatuinen, mutta äänenä on pelkkä mono.
     
  17. Hurricane

    Hurricane vaikeemmil tasoil Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.07.2002
    Viestejä:
    2 175
    Saadut tykkäykset:
    11
    Niin, nyt tuli viimein katsottua tämä kauhuklassikko. Argentolta olen aiemmin nähnyt vain yhden elokuvan, Phenomenan, joka ajoittaisesta typeryydestään huolimatta onnistuu olemaan ihan ok-tason elokuva ja paikoin ihan oikeasti karmiva. Suspirialta odotin vähintään samaa, mutta jouduin kyllä pettymään.

    Ensin kehut; elokuvan värimaailma oli todella upean näköinen ja elokuvan tunnelmaan hyvin sopiva. Silmä lepäsi tätä katsoessa ja äänimaailmaakin voidaan pitää paitsi omaleimaisena myös onnistuneena. Valitettavasti odotan hyvältä elokuvalta paljon muutakin ja sitä en saanut. Elokuvan juoni, dialogi ja tarinankuljetus on käsittämättömän heikkoa ja enemmän kuin pelottava, elokuva oli pikemminkin huvittava ja ennen kaikkea tylsä. Aika käsittämättömällä tavalla suuri osa tarinasta ja sen henkilöistä, heidän kohtaloistaan ja ylipäänsä tarkoituksesta elokuvassa, jätettiin täysin avoimeksi. Näyttelijäsuorituksistakaan en löydä oikeastaan mitään positiivista.

    Kauhugenre ei ole koskaan ollut sydäntäni lähellä ja yhä kauemmaksi se ajautuu, jos sen merkkiteokset tuntuvat näin heikoilta elokuvilta. Tähtiä olisin muuten antanut tasan yhden, mutta pelkkä visuaalisuus antaa sen toisen, joten 2/5
     
  18. RautaKansleri

    RautaKansleri Guest Guest

    Liittynyt:
    29.04.2003
    Viestejä:
    168
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitäs vittua te Suspirian mollaajat italialaiselta kauhuelokuvalta odotatte? Jotain Hitchcockia vai?

    Vinksahtanut tunnelma ja logiikan puute ovat osa tuotetta. Ei kaikkea perkele tarvitse selittää. Jos tarvitsee, niin pysykää erossa 60-80 -luvun italokamasta.

    Henkilöohjaajana Argento on surkea, tämä on yleisesti tunnustettu juttu. Yleisesti tunnustettu juttu on myös se, että lukematon määrä elokuvantekijöitä tunnustaa Argenton innoittajakseen juuri maestron kuvakulmien, värien ja valonkäytön osalta. Näiden suhteen Argento itse on Mario Bavan oppipoikia.

    Jos Argento ei nappaa ettekä tiedä kuka on Mario Bava, niin älkää vaivautuko edes ottamaan selvää. :mad:
     
  19. Hurricane

    Hurricane vaikeemmil tasoil Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.07.2002
    Viestejä:
    2 175
    Saadut tykkäykset:
    11
    Niin kai se on siitä kiinni mistä tykkää. Monelle riittää komea visuaalisuus ja missään vaiheessa ainakaan minä en ole ollut Argenton ansioita sillä saralla kiistämässä. Se, että niiden vuoksi antaa anteeksi elokuvan muun totaalisen paskuuden, on jokaisen oma valinta ja en kritisoi tällaisia ihmisiä yhtään. Mutta minä en ainakaan näin vajaata elokuvaa pysty ymmärtämään ja pelkän klassikko-statuksen ja ohjaajan maineen varjolla en ala mielipiteitäni muuttamaan.

    Tämä alkaa olla käskemättäkin selvää.
     
  20. Drokk

    Drokk Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2001
    Viestejä:
    1 576
    Saadut tykkäykset:
    4
    Yleisesti sanaan klassikko sisältyy jo sellaisia odotusarvoja, että harva elokuva oikeasti täyttää edes murto-osan uusien katsojien odotukset. Italoelokuvissa on visuaalisuuden ja äänenkäytön lisäksi vahvuutena myös tietynlainen epäloogisuus. Nykyaikaisiin elokuviin tykästyneiden katsojien lienee vain vaikea nähdä näissä elokuvissa mitään hyvää. Sehän ei tosin aina ole elokuvan vika, jos katsoja ei pysty uppoamaan elokuvan sisäiseen maailmaan ja hyväksymään esim. vanhentuneita tehosteita.

    Ei Suspiria omalla listallani ole mitenkään erikoinen, mutta on tämä hyvä siitä huolimatta. Goblinin psykedeelinen musiikki on tosin mainiota.