Paypal?

Keskustelu osiossa 'Kauppapaikoista' , aloittajana electricboy, 31.10.2002.

  1. tnjrp

    tnjrp Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2002
    Viestejä:
    301
    Saadut tykkäykset:
    1
    Se on mukava tietää, että tämä zyzeemi on edes jollakulla toiminut ja vieläpä VISAn yhteydessä. Periaatteesta kun vastustan yli kaiken tämmöisiä ylimääräisiä hörhellyksiä verrattuna suoraan luottokorttiasiointiin, mutta piakkoin saattaa tulla -- wanhaa Stalin-vitsiä lainatakseni -- "vjapaaehtoinen pakko" asioida yhden PayPalia käyttävän butiikin kanssa...
     
  2. Rumppisupi

    Rumppisupi Ei nimi miestä pahenna. Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    13.08.2003
    Viestejä:
    686
    Saadut tykkäykset:
    1
    Niin Sammon electron löytyy ja pitäisi ottaa paypal käyttöön. Täällä vuosi sitten laitettiin posteja, että jotain häikkää on, ja hommaa ei saada vietyä loppuun joidenkin numerosarjojen takia. Sittemmin on sanottu, että eipä haittaa mitään jos ei noita numerosarjoja saa, sillä voi maksaa muutenkin $1200 kattona. On myös todettu että verifiointi olisi hyväksi.

    Itselleni tulee ainoastaan tuo verkkotilinauha. Siis miten on, kannattaako paypal hommata vai ei?
     
  3. Xaeron

    Xaeron per aspera ad astra Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.09.2000
    Viestejä:
    1 852
    Saadut tykkäykset:
    6
    Sammon Electron toimii kyllä.

    Mutta kattona tosiaankin se $700 vai oliko se juuri tuo $1200.
     
  4. Jadekettu

    Jadekettu Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2004
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kerrattaisko vielä kerran blondille. Eli siis mun Paypal-rekisteröityminen on myös siinä vaiheessa että tuo aiemmin monissa viesteissä mainittu numerosarja puuttuu. Kortti on tavallinen visa. Onko nyt sitten niin että voin maksaa eBay ostoksia Paypalin kautta, vaikka en ole verifioitu? Vai pitääkö olla verifioitu, ja siirtää rahaa Paypal-tilille ennenkuin voi maksaa?

    t. Tyhmä :hitme:
     
  5. claude

    claude Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    1 082
    Saadut tykkäykset:
    6
    Voitin eBay:ssä huudon jossa kohteena oli vähän erikoisempi kirja (ensipainos + kirjailijan omistuskirjoitus). Maksoin kirjan PayPalin kautta välittömästi 4/7/04 ja valitsin vielä kalliimman eli lentopostivaihtoehdon. Pakettia vain ei näy eikä kuulu, amerikkalainen myyjä väittää lähettäneensä kirjan viikkoja sitten ja epäilee Suomen postilaitoksen pätevyyttä. Päällisin puolin myyjä vaikuttaa luotettavalta: feedback-lukema on 99% plussalla.

    Itselläni on tullut mieleen lähinnä se että myyjä on tyytymätön summaan johon huuto päättyi: sain kirjan alle 50 taalalla vaikka saman kirjailijan omistuskirjoitus on yleensä nostanut kirjan hinnan jonnekin $100-$150 hujakoille. No tuo nyt kaikki pelkkää arvailua.

    Ilmeisesti saisin rahani takaisin jos reklamoisin Luottokuntaan. Viduttaa vain kuvio jossa suomalainen luottokorttiyhtiö joutuu maksamaan jonkun amerikkalaisepelin kusetuksen. Teinkin valituksen eBay:n omaan SafeHarbor-palveluun. Mielenkiintoista nähdä miten tällainen isänmaallisuus kannattaa.
     
  6. Statik

    Statik Guest Guest

    Liittynyt:
    11.08.2004
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hienoa. Kiitos Xaeron ja muut tiedosta.. itse en jostain syystä tota edes kokeillut, kunhan kiroilin paypalia alimpaan loukkoon kun vaativat luottokortin..

    Nyt sain ton liitettyä, joten enää testiosto tekemättä..

    Edit: typo
     
  7. rofa

    rofa Guest Guest

    Liittynyt:
    04.03.2004
    Viestejä:
    96
    Saadut tykkäykset:
    0

    Ei tarvi olla verifioitu eikä siirtää rahaa.

    Tilasin tavaraa heti rekisteröitymisen jälkeen ja homma pelas ihan Ok.
     
  8. MacaroniGuy

    MacaroniGuy Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2004
    Viestejä:
    187
    Saadut tykkäykset:
    3
    Yleensä jos tavaraa ei kuulu, niin ainakin kuukausi kannattaa odottaa, jenkeistä ja kaukomaista 5-6 viikkoakin armonaikaa olisi järkevää. USAsta tavara yleensä tulee noin yhdeksässä päivässä, mutta pidempikin aika 3-4 viikkoa ei ole mikään kummallisuus. Ennätys itselläni on pintapostilähetys valtameren takaa jonka toimitus kesti yhdeksän viikkoa.

    Olen kuullut huhuja että kunnialliset myyjät ovat joutuneet tilapäisiin hankaluuksiin kun heistä on tehty perätön valitus tuonne EBayhin. Joskus tällaiseen ovat syyllistyneet huutokaupan täpärästi hävinneet henkilöt.

    Tavaran katoaminen on aina mahdollista ja myyminen on siis riski joka tapauksessa. Kuriiripalveluita käyttämällä saa todisteen siitä että paketti on lähetetty (vastaanottajan tiedot kirjataan järjestelmään), mutta niiden käyttö on usein liian kallista. Arvokkaimmilla tavaroilla näin kannattaa kuitenkin tehdä, ainakin jos ei asu täällä Suomessa (jossa hinnat on 2-3 kertaiset).
     
  9. pjz

    pjz Guest Guest

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saan kohta Paypal-tililleni rahaa, jotka haluan siirtää Sammon tililleni (käyttötilille mielellään, mutta omistan myös säästötilin). Pitääkö minun valita Savings -tili? Onko kukaan siirtänyt Paypal -tililtä Sampo-pankin tilille?

    Vähän aikaan sitten kokeilin siirtää 10e rahaa tililleni Paypalista, mutta rahat eivät siirtyneet ja menetin 6 euroa tämän kokeilun takia.

    Kiitos jo etukäteen auttavista vastauksista.
     
  10. Valhalla

    Valhalla Nikon & Elinchrome Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.12.2002
    Viestejä:
    2 543
    Saadut tykkäykset:
    4
    Hitto kun en muista minkä itse valitsin? Tosin pankki oli osuuspankki ja rahat tulivat muistaakseni 4-5:ssä päivässä.

    EDIT: Kävin kurkkaamassa paypal sivuilta omia tietojani ja siellä luki "oman pankin" kohdalla osuuspankki + CheckingAccount.

    hhmm.. talletithan tilinumeron ilman väliviivaa? Eipä se tainnut kyllä kelvatakkaan viivan kanssa.. *ei muista*
     
  11. vote

    vote Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2004
    Viestejä:
    209
    Saadut tykkäykset:
    1
    Taitaa toimia tämäkin myös Nordean Visa Electronillakin.Nelinumeroinen member numero tuli 1.95 taalan(1,49 euroa)maksun yhteydessä,joka siirtyi omalle Paypal tilille käyttövaraksi,kun oli aktivoinut edellämainitulla membernumerolla palvelun.Sitten on vielä kyllä joku 1 euron määräinen suoritus katevarauksessa,varmaankin joku liittymismaksu tai vastaava?
     
  12. seeker

    seeker Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2002
    Viestejä:
    348
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen verifioitunut paypal käyttäjä (eli lisännyt oikean visa:n) ja paypallin tilillä itselläni on rahaa ~10eur. En ole aikasemmin tehnyt mitään ostoksia mutta miten jos huudan ebaystä kohteen joka maksaa ~40eur? meneekö paypal tili nollille ja 30eur lähtee visalta?
     
  13. LiquidStone

    LiquidStone Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2005
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sammon visa electronilla ainakin onnistuu accountin verifiointi.

    Viesti kohdassa lukee (4 ensimmäistä numeroa muutettu):

    1234PAYPAL--*EXPUS ALKUPER.VALUUTTA 1,95 USDOSTOPVM: 050422051126

    Tuosta otin 4 ensimmäistä numeroa ja laitoin paypalin verifiointi kohtaan.
     
  14. _niko_

    _niko_ Guest Guest

    Liittynyt:
    21.04.2004
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näyttää siltä, ettei tuo verifioiminen onnistu OP:n electronilla.

    Tuosta johtuen minulla on aika suuri ongelma. Tein tuon accountin tuonne PP:hen pari päivää sitten. Kaverini siirsi sinne tarvittavan summan. Tämän jälkeen huusin eBaystä erään tuotteen. Sitten kun yritän maksaa sitä eBayn kautta(PayPalin avulla tietysti), niin tulee kohta jossa minun tulisi lisätä luottokortti.

    Onko nyt tosiaan niin, että ilman lisättyä luottokorttia account on käyttökelvoton maksun suhteen? (tuntuu jotenkin hölmöltä, että rahaa voi vastaanottaa, muttei voisi maksaa)

    Pikaisia vinkkejä siihen, että miten saan maksettua tuotteen myyjälle?
     
  15. Valhalla

    Valhalla Nikon & Elinchrome Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.12.2002
    Viestejä:
    2 543
    Saadut tykkäykset:
    4
    Jos myyjä on EU:n alueella niin helpoin tapa on ns. IBAN-maksu, jonka voi tehdä nettipankin kautta. (numerorimpsu joka identifioi saajan / tilin / pankin jne.)

    Jos siis EU:n alueella, niin pyydät myyjältä vain IBAN tiedot. Onnistuuhan tuo tilille maksu esim. jenkkiläänkin (ei enään IBAN maksuna), mutta maksutoimeksianto pitänee tehdä pankin tiskillä? ja siitä sitten veloitetaankin erikseen.
     
  16. _niko_

    _niko_ Guest Guest

    Liittynyt:
    21.04.2004
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jenkkilään pitää maksaa. Kysymys johon haluan vielä vastakusen on seuraava: Voinko maksaa PayPalin "Send Money" kohdasta toiselle PayPal tilille ilman että olen lisännyt luottokorttia(eli status on "Finnish - Unverified")?
     
  17. Valhalla

    Valhalla Nikon & Elinchrome Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.12.2002
    Viestejä:
    2 543
    Saadut tykkäykset:
    4
    Eikös tuo tarkoittanut sitä, että "unverified" käyttäjä ei voi maksaa kuin tiettyyn rajaan asti ostoksia kun taas "verified" käyttäjä on tsekattu paypal:in toimesta luotettavaksi maksamaa ostoksiaan jo isommalla rahalla? Raja taisi olla jotain tms unverified = 500$ maksu katto?

    Jos ei onnitu, niin sitten pyydät myyjältä "wire transfer" tiedot suoraa tilisiirtoa varten. Sieltä pitäisi tulla sitten tilinro., pankin nro., routing number jne. sitten vaan pankiin tiedot kourassa ja homma ok.

    Paypal:in sivuilta:

    "Whether you're buying or selling, you want instant, unlimited access to your cash. Get Verified and eliminate send and withdraw limits. Improve your PayPal reputation, too. Once you're Verified, you can:

    * Send and receive money as much and as often as you like
    * Boost your credibility with buyers and sellers worldwide
    * Send payments instantly from your bank account
    * Take advantage of exclusive services such as PayPal Seller Protection"
     
  18. _niko_

    _niko_ Guest Guest

    Liittynyt:
    21.04.2004
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0

    Jep. Eli eBayn kautta maksettaessa se varmaan yrittää maksaa kortilta. Kunhan saan tarvittavat tiedot tuolta myyjältä niin täytyy yrittää siirtoa suoraan tuolta PayPal tililtä PayPal sivujen kautta.
     
  19. vintsukka

    vintsukka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.03.2004
    Viestejä:
    1 564
    Saadut tykkäykset:
    181
    Eihän siihen maksuun muita tietoja tarvita kuin sähköpostiosoite ja maksettava summa?
     
  20. _niko_

    _niko_ Guest Guest

    Liittynyt:
    21.04.2004
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    No siinäpä sitä jo onkin. ;)