Kingdom of Heaven

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana E. P., 21.12.2004.

  1. Terris

    Terris Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2004
    Viestejä:
    1 986
    Saadut tykkäykset:
    4
    Nyt noussa Imdb:ssa jo 7.4 (218 votee).
     
  2. wiliraj

    wiliraj Guest Guest

    Liittynyt:
    26.07.2002
    Viestejä:
    214
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sattuipa silmään jakauma Imdb äänissä, harvoin on tilanne, että 2/3 äänistä on kymppejä.

    203 66.6%10
    16 5.2% 9
    21 6.9% 8
    14 4.6% 7
    12 3.9% 6
    5 1.6% 5
    5 1.6% 4
    7 2.3% 3
    4 1.3% 2
    18 5.9% 1
     
  3. Imlego

    Imlego Guest Guest

    Liittynyt:
    09.03.2003
    Viestejä:
    1 416
    Saadut tykkäykset:
    2
    Innokkaimpana odottaneet katsovat ja äänestävät ensin, kyyniset paskat ja kriitikot myös katsovat ja äänestävät jahka jaksavat.
     
  4. Terris

    Terris Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2004
    Viestejä:
    1 986
    Saadut tykkäykset:
    4
    Näyttää mielipiteet jakautua aika kahtia tämän leffan kanssa. Esim. Nyt-lehdessä kehuttiin melko hyvin, samoin imdb:n käyttäjien kommenteissa kehutaan aika paljon. Mutta esim. Mtv3 Viihdeuutisten arvostelussa sai vaan 1+/5 (?). Odotukset kuitenkin edelleen korkealla.
     
  5. TheJambo

    TheJambo Käyttäjä

    Liittynyt:
    08.06.2004
    Viestejä:
    2 272
    Saadut tykkäykset:
    2
    Täytyy sanoa, että EVVK :)

    Trailerista jaksoin 1.5 minuuttia katsoa, sitten alkoi kyllästyttämään. Kyllähän kaikkea tuota on nähty. Gladiaattoria tulee tuskin ylittämään, tai ainakin saa kovasti tehdä töitä sen eteen. Orlando Bloom olisi voitu vaihtaa johonkin parempaan.
     
  6. Jürgen

    Jürgen Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.01.2003
    Viestejä:
    3 407
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itsellä täysin samanlaiset oireet. Alkuinnostus oli kova, mutta traileria en jaksanut katsoa loppuun asti, koska kaikki oli liian tutun näköistä. Täytyy harkita vakavasati, jaksaako vääntäytyä teatteriin asti. Aholan suoritus kiinnostaa tällä hetkellä eniten tässä elokuvassa. Kunhan ei tulisi Alexanderin tasoista räpellystä tästä leffasta...
     
  7. ForAnAngel

    ForAnAngel Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2003
    Viestejä:
    385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tällähetkellä 7.9/10 (418 votes)

    Minun veikkaukseni on kuitenkin, että kunhan kansa pääsee tuon näkemään, niin pojot tippuvat siihen 7.0 pintaan. Innolla silti odottelen ja teatteriin olen menossa katsomaan.
     
  8. Terris

    Terris Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2004
    Viestejä:
    1 986
    Saadut tykkäykset:
    4
    Jep eiköhän se siihen 7 tuntumaan tipu. Tai eihän sitä ikinä tiedä..
     
  9. Mark Lee®

    Mark Lee® Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.05.2003
    Viestejä:
    1 076
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itse antaisin 7/10. Mielenkiintoinen stoori, hyvät näyttelijät (Orlando pääroolissa tosin... no jaa) ja upea tekninen toteutus. Uppouduin elokuvaan hyvin. Jouko Aholan rooli oli yllättäväkin "suuri", ainakaan en odottanut niin paljon häntä näkeväni leffassa (vaikka mies sanoikin että hänen pisin dialoginpätkänsä Orlandon kanssa oli leikattu teatteriversiosta pois - DVD:lle ehkä sitten). Olipa mies itsekin paikalla täällä HML:n ensi-illassa. Hmm, ehkä loppua kohden elokuvan ote lipsui omalta osaltani, siksi tuo - kuitenkin hyvä - 7/10.
     
  10. makeH

    makeH So what?! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    14.01.2003
    Viestejä:
    966
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ridley teki Oliverit....
    Taisi olla Jeremy Irons(vai oliko Liam Neeson)joka sanoi että elokuva kaatuu tai pysyy pystyssä Orlando Bloomin uskottavuuden varassa. Ei pysynyt pystyssä, ei.
    Alussa vaikuttu suorastaan lupaavalta, Ridleyn tavaramerkit olivat kohdallaan:hienoja maisemakuvauksia ja upeita lavastuksia. Näyttelijät(kyllä britit osaa) hoitivat homman hienosti, myös Bloom.Aihevalinta on myös aika uskalias, kristittyjen ja muslimien välinen vihanpito 1100-luvulla. Jos elokuva ei menesty USA:ssa niin eikähän puuttuvat lipputulot tule kasaan Arabian niemimaalta.
    Mielenkiintoista kuinka nykyään ei taida enään olla sellaista naisnäyttelijää joka osaisi hommansa kunnolla,Eva Green, joka on kaiketikin leffan leadingwoman on suorastaan luokaton osassaan.
    Alkuasetelma elokuvassa,
    tavallisesta sepästä tulee hieno, uljas ritari
    , on ihan mielenkiintoinen(ei toki kovinkaan omaperäinen) ja paremmalla käsikirjoituksella siitä ehkä olisi saanut jopa aikaiseksi uskottavan tarinan.
    Sitten tuohon Bloomiin. Minusta kyseinen näyttelijä on varsin hyvä, mutta tähän rooliin,
    kansanjohtajaksi ja sotapäälliköksi
    täysin sopimaton. Tuskin tuota kukaan olisi mihinkään seurannut...

    Meni muuten Edward Norton täysin ohi....

    Viime vuosien heikoimpia Ridley Scott ohjauksia, harmi, koska itse ainakin odotin paljon tältä leffalta.
     
  11. Jorse

    Jorse trust no one Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.04.2001
    Viestejä:
    5 076
    Saadut tykkäykset:
    8
    Se on se rautanaamiossa keikistelevä kaveri.
     
  12. rewind

    rewind Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    892
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan katsottava pätkä, Orlandokin oli yllättävän siedettävä vaikkakin turhan siloposkinen ko. rooliin. Välillä tarina loikki vähän häiritsevästi ja väkisin tehty rakkaustarina ei tuntunut kovin luontevalta varsinkaan alun tapahtumat huomioon ottaen. Myös muutama muu epäloogisuus jäi vaivaamaan. Ahola esiintyi ruudulla enemmän kuin odotin, mutta oli kyllä turhan pökkelömäinen muihin näyttelijäsuorituksiin verrattuna.

    Vähän jäi sellainen olo että pituutta leffalla olisi voinut olla enemmänkin. Tunti lisää henkilöille ja saman verran taistelukohtauksiin tekisi terää.
     
  13. javir

    javir Guest Guest

    Liittynyt:
    12.09.2004
    Viestejä:
    1 009
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jo mainosten perusteella tämä leffa saa pyöriä teatterissa ihan yksinään. Taas tätä samaa toobaa. We will fight this war to protect our people!!! Uuh I am in lööve för this woman and I will fight. Mahtipontista musiikkia, typeriä pakollisia rakkaus antaa voimaa yms. kohtauksia. Kaiken kruununa typerä muotipartanen orlando bloom.

    Jäädään odottamaan leffaa joka on karu ja raakata. Leffaa jossa aseet kalisevat ja sota on sotaa eikä mitään "lähdempä tästä sotaan naisen vuoksi" lässyttelyä.
     
  14. wiliraj

    wiliraj Guest Guest

    Liittynyt:
    26.07.2002
    Viestejä:
    214
    Saadut tykkäykset:
    0
    Leikkaukset tökki monessa kohtauksessa. Tarina oli liian laaja. Mistään ei oikein ehtinyt saada täyteläistä kuvaa, tarina hyppi hieman liikaa. Mikään hahmo ei suoranaisesti säväyttänyt, se ei tosin ollut näyttelijöiden vika, jotka hoitivat paria poikkeuksetta hommansa hyvin. Bloomia on kritisoitu, mutta hyvä hänkin oli. Taistelukohtaukset oli ok, mutta ei säväyttänyt mitenkään. Laffasta vaan puuttui tunne lähes kokonaan, esim. kenenkään kuolema ei tuntunut missään. Scotin kuuluisat maisemoinnit ja hidastukset toimi alussa mukavasti, mutta loppua kohti tuntuivat kovin väkinäisiltä. Gladiaattorista tuttuja "kylmäväre kohtauksia" ei juuri leffassa ole. Oli hienoa nähdä Ahola leffassa, paremmilla leikkauksilla olisi roolista jäänyt hyvä kuva, nyt jäi vähän "pökkelöksi".

    Leffa vaatii ehdottomasti lisää pituutta, jäi sellainen kuva, että tuli nähtyä rankasti pätkitty versio.
     
  15. Jazo

    Jazo Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    4 424
    Saadut tykkäykset:
    10
    Niin, mehän kaikki odotamme jo sitä hyper mega extented directors cutti editionia jolla on kestoa semmoset 5-6 tuntii. :D
     
  16. makeH

    makeH So what?! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    14.01.2003
    Viestejä:
    966
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ilmankos, minulle tuli koko ajan mieleen että Brando vainaa kerkesi tehdä puheduppauksen rooliin..
     
  17. Nice Guy Eddie

    Nice Guy Eddie no more mr. Nice Guy Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    24.07.2001
    Viestejä:
    4 660
    Saadut tykkäykset:
    6
    ihan mainio pätkä, vaikka ei galdiaattorin tasolle yltänytkään, vähän turhan laaja-alainen elokuva ehkä, positiivista mielestäni oli se, ettei muslimeista tehty pahoja intiaaneja, jotka tappoivat kilttejä valkoisia.
     
  18. lukkonen

    lukkonen Guest Guest

    Liittynyt:
    25.04.2005
    Viestejä:
    96
    Saadut tykkäykset:
    0
    Rotten Tomatoes antaa 46% eli eiköhän se arvostelujen keskiarvo Suomessakin jää aika heikoksi. Vertailun vuoksi Troijakin sai 55%.
     
  19. Polonius

    Polonius Guest Guest

    Liittynyt:
    20.09.2004
    Viestejä:
    241
    Saadut tykkäykset:
    0
  20. E. P.

    E. P. Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2002
    Viestejä:
    2 780
    Saadut tykkäykset:
    12
    Osa jenkeistä on lähtenyt "ristiretkelle" leffaa vastaan ilmeisesti siksi, että elokuvan mukaan kaikki muslimit eivät lennäkään lentohärveleillä kohti isoja rakennuksia pahanteko mielessään. On se kyllä eeveliä jos kaikki eivät tee leffojaan tähtiliput silmillä. Olisi varmasti pitänyt leffassa ola enemmän bruckheimeriläistä meininkiä, että leffa jenkkeihin uppoaisi samalla tavalla kuin eurooppalaisiin.

    Jenkit ovat antaneet IMDB-pisteiksi tällä hetkellä 6.7, kun taas ei-jenkit ovat antaneet 7.8. USA:ssahan tämä taitaa tulla ensi-iltaan vasta huomenna.
    http://akas.imdb.com/title/tt0320661/ratings


    Saa nähdä, mitä Roger Ebert (USA:n tunnetuin kriitikko, jos joku ei tunne) tykkää, kun hän ei ole juurikaan viimevuosien historiallisista hollywood-spektaakkeleista pitänyt. Esim. Gladiator, Troy ja Alexander ovat kaikki saaneet tasan kaksi tähteä neljästä. Titus sai kylläkin häneltä 3,5 tähteä, joka kyllä onkin parempi kuin joku Gladiator.

    Muutenkin häiskä tuntuu pitävän enemmän eurooppalaisesta (tai aasialaisesta) elokuvasta. Äijähän ylisti Jouko Aholan edellistä leffaa Invincibleä ja muistaakseni arveli siitä, että jäänee Joukon ainoksi upeaksi roolisuoritukseksi. Saa nähdä mitä äijä kirjoittaa Kingdom of Heaven arvosteluunsa, joka julkaistaan hänen kotisivuillaan heti huomenna jenkkien ensi-iltana. -> www.rogerebert.com

    Suomessa muistaakseni Soneraplazasta löytyvä arvostelu antoi leffalle 5/5 ja MTV3:n sivuilta löytyvä arvostelu 1,5/5. Muutama muukin suomalainen arvostelu löytyy netistä googlella ja niiden arvosanat liikkuvat noiden kahden välillä.