Star Wars: Episode III Revenge of the Sith

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana E. P., 25.07.2004.

  1. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    droid factorystä en niin muista, koska katsoin sen leffan vain kerran (vaikka Cristopher Lee pappamopon kyydissä täytyisi varmaan nähdä toisenkin kerran! ;), mutta tuo pod race juttu kaikkine pitkästyttävine laitteiston rakenteluineen jne. vei varmasti kyllä enemmän kuin 15 minuuttia.

    Kai myönnät itsekin, ettei Qui-gon Jinnin hahmoa syvennetty tarpeeksi? Et ole oikeastaan kommentoinut ollenkaan sitä, kun ihmiset ovat syyttäneet monia elokuvien keskeisiä hahmoja pinnallisiksi ja yksiulotteisiksi...?
     
  2. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Jedit nyt vaan on sellaisia..
     
  3. Sir Filmipätkä

    Sir Filmipätkä Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2004
    Viestejä:
    870
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsekkin olen orginaalin trilogian fanittajia, enkä pidä episode I ja II:sta, jos niiden törttöily meininki iskee niin mikäs siinä. Episode I ei tarjoa mielestäni mitään kiinnostavaa kokonaisuutta ajatellen. Pikku Anakin ajelee rakettikisaa, jossa todistaa mahtavia jedivoimiaan. Tarinan pointti kokonaisuutta ajatellen on siis se että Anakin näytetään penskana ja tätä pitäisi kieputella 2 tuntia. Episode II taas tarjoaa näkymän Anakinista kapinoivana nuorena, joka on jo huomattavasti kiinnostavampaa seurattavaa. Ikävä kyllä Hayden Christensen sattuu vaan olemaan huono näyttelijä, eikä saa hahmostaan juuri mitään irti. Enemmänkin oiisi voitu esitellä Anakinin pikkuhiljaa kääntymistä pimeälle puolelle, jota ilmeisesti nähdään kunnolla vasa episode III:ssa. Oikeastaan episode III on kokonaisuuden tärkein elokuva ja kaksi edellistä osaa vain pohjustaa tätä, niimpä niiden tarina jää jotenkin teenäiseksi. Molempia osia riivaa myös aivan liioiteltu CGI joka nyt ei vaan satu näyttämään kovin luonnolliselta ja pääse rokottamaan tunnelma yllättävänkin paljon. Eihän SW:n hahmot ikinä oel kovinkaan syvällisiä olleet, mutta vanhassa trilogiassa hahmoista saatiin sentään edes kinnostavi ja ennenkaikkea ikimuistettavia. Uusien episodien hahmot ovat suurimmalta osin tylsiä. Myöskään George Lucas ei ole minusta erikoinen ohjaaja. Kyllähän Lucas on keksinyt hienon tarinan, mutta ohjaajana hän ei ole kummoinen tapaus. Jos katsoisin kaikki episodet kronologisessa järjestyksessä ei varamsti syntyisi vaikutelmaa että episodet I-III ovat ennen episodeja IV-VI. Hayden Christensen ei vaan usko millään samaksi Anakiniksi(Darth Vaderiksi) mikä nähtiin vanhoissa episodeissa. Myöskin liioilteltu efektien käyttä ei auta luomaan vaikutelmaa tähän suuntaan. Itse kyllä edelleen toivon että Episode III on huippu ja pelastaa koko uuden trilogian, vaikka se ei millään tule pääsemään vanhan trilogian tasolle.
     
  4. wiliraj

    wiliraj Guest Guest

    Liittynyt:
    26.07.2002
    Viestejä:
    214
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu ymmärrän pointtisi, ettei Star Wars leffat ole aikuisten leffoja. Sanoitsitko siis, että jos episodi 1&2 olisi olleet enemmän monitasoisesti toimivia, niin ne olisivat olleet huonompia? Silloinhan ne eivät olisi enään pelkästään lasten leffoja? Vanhemmat Star Wars elokuvat ovat kuitenkin hyvinkin monitasoisesti toimivia, niihin pystyy syventymään lapset ja myös aikuisetkin ilman mitään lapsifiiliskytkintä. Silti pidät niitäkin hyvinä? Hyvä esimerkki tämän ajan lastenelokuvasta, joka toimii monitasoisesti on Finding Nemo. Elokuvaan pystyy syventymään kaiken ikäluokan ihmiset, eikä erikseen tarvitse napsauttaa itseä lapsitasolle. Elokuva kun tarjoaa kaikille jotain. Ja toimii mielestäni silti hyvin, jos haluaa "paeta" elämän harmautta. Kun sanoin, että miksi pitäisi kyetä katsomaan elokuvia jollain muulla tavalla, jota ei itse ole? Ihmettelen edelleen että miksi, elokuvat kun kerta pystyttäisiin tekemään niin, että niistä pystyy nauttimaan kaikki ikäryhmät.

    Senkin ymmärrän, että pidät episodi 1&2 taiteena. On paljon huonompiakin kohteita jota pitää taiteena. Itse olen jonkinlainen taiteen ystävä ja saattaisin itseä jopa sanoa taiteilijaksi. Olen nähnyt paljon kaikenlaista taidetta, ja voin sanoa, että paljon sairaampiakin kohteita on joita monet pitävät taiteena. Joten jatka samaa rataa vaan. Itse en kuitenkeen niitä pidä taiteena. Koko markkinakoneisto Star Warsin takana on enemmän taidetta kun itse elokuvat.

    Ps. Anna muille ihmisille myös tilaa, jookos. Osaat tuoda oman mielipiteesi esille, se on hyvä, mutta muilla ihmisillä on myös ihan yhtälailla mielipiteitä, jotka ovat täsin saman arvoisia omiesi rinnalla. On hienoa ja muodikasta puhua "massoista" ja niiden kollektiivisista mantroista, mutta paha puoli on se, että "massat" kun sattuvat olemaan vain kaltaistesi "vapaa-ajettelijoiden" keksintöä. Jokainen yksilö on erilainen, vaikka joitakin media pomputteleekin hieman helpommin kun toisia.
     
  5. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    Hienointa katsottavaahan 4-6:ssa oli seurata karvanaaman ja nahkaliivin välistä koskettavaa rakkaustarinaa, jonka ympärillä pyörineet muut tapahtumat olivat aikalailla turhaa täytettä. Lucashan rakasti naperona nallekarhuja, joista hän sai tukea ja turvan tunnetta yön pelottavinakin hetkinä. Jedin Paluussa tämä Lucasin päähänpinttymä taisi kuitenkin ryöpsähtää yli.

    Btw.
    Ep 1-2: Uudellenkatsomisen vetovoimaa ei ole.
    Ep 3: ?
    Ep 4-6: Uudellenkatsomisen vetovoimaa löytyy. Han Solo + Chewie = :love:
     
  6. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Mitenkäs minä en tällaista muista? Eikös se ollut Han Solo + Leia = :love:
     
  7. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Niin ja koko pitkästyttävä elokuva kesti yli 2 tuntia! :D Sinulla on vääränlainen maku näistä leffoista nauttimiseen. Onneksi tiedät varmaan 1000 muuta elokuvaa joissa ei ole sekuntiakaan pitkästyttäviä kohtauksia.

    Ottaen huomionn Qui-gon hahmon tärkeysasteen tässä saagassa sanoisin että hänen "ruutuaikansa" oli varsin sopiva. Kyllä hänen kuolemansa minua ainakin kosketti.
     
  8. Sinclair

    Sinclair Guest Guest

    Liittynyt:
    02.11.2001
    Viestejä:
    594
    Saadut tykkäykset:
    1

    "I'm like Han Solo, always stroking my own wookie..." -Bloodhound Gang :thumbsup: :king:
     
  9. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Minusta uudet leffat ovat olleet jopa vanhoja monitasoisempia koska ei olla vielä mustavalkoisessa kapinalliset-imperiumi asetelmassa. Ei näin loistavien elokuvien katsomiseen tarvita kuin oikea asenne.

    Esim. yhden ainoan avaruusaluksen suunnittelussa saatetaan tuottaa satoja (!) hahmotelmia joista sitten karsimalla päästään kymmeniin tarkempiin piirustuksiin joiden pohjalta tuotetaan pienoismalleja joista Lucas sitten valitsee visioonsa parhaiten istuvan mallin jota ehkä vielä viilataan täydelliseksi. Yhteen Star Wars-leffaan tuotettujen piirustusten taiteellinen arvo on todella huomattava. Eikä vain Ep I & II ole taidetta vaan koko upea saaga.

    Tilaa? jokaisella on mahdollisuus kirjoitella tänne ihan niin paljon kuin haluaa. Ehkä meikäläisen jutuilla on sitten enemmän painoa? En ihmettele sitä yhtään. Puhe "massoista" on varsin oikeutettua. Uusien Star Wars-leffojen kohdalla elokuvaklisee tarkoittaa tapaa jolla niitä haukutaan. Leffat ovat muka "muovisen näköisiä". Ep II pistää muka tuntemaan "myötähäpeää" jne. Kumma jos erilaiset yksilöt eivät pysty tuottamaan persoonallisia, omia arvioita näistä leffoista. On selvää että näitä leffoja katsellaan mantrojen soidessa päässä. Ei ihme että ne osoittautuvat "muoviseksi myötähäpeäksi".
     
  10. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Näinhän toimitaan muissakin produktioissa kuten esim. Sormusten herrassa. Cameron puolestaan piirtää (ja varsin taidokkaasti sen tekeekin) konsepti-kuvituksia itsekin. Myös Ridley Scott on taitava piirtäjä.

    Halusin kovasti pitää kummastakin elokuvasta karuista arvioista huolimatta. En pitänyt ja se on oma persoonallinen arvioni.
     
  11. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Sormusten herrassa avaruusaluksia? :rolleyes: Täysi kunnia näille muillekin hienoille tuotannoille mutta kyllä Star Warssien "consept-art" osasto on aika omalla tasollaan. Lucas itse ei taida mikään kummoisen piirtäjä olla mutta palkkaakin huippujätkiä tiimiinsä.

    Jos sitä halua on niin kumma kun mitään hyvää ei nähdä eikä mistään pidetä...
     
  12. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    teillä on tosi tylsä väittely..

    leffat kuvaa toisaalta GL:n elämän muokkautumista jatoisaalta amerikkalalaisen ympäristön muokkautumista

    niitä voi sitten tulkita eri suuntin. CGI ja muut jutut on icing on the cake.

    ei elämä näistä muutu vaikka noita on kiva katella
     
  13. Nice Guy Eddie

    Nice Guy Eddie no more mr. Nice Guy Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    24.07.2001
    Viestejä:
    4 660
    Saadut tykkäykset:
    6
    en tiedä onko tästä jo täällä mainittu, kun ei kyseinen leffa juurikaan kiinnosta enkä jaksa koko ketjua kahlata läpi.



    Ensimmäiset Star Wars -fanit saapuivat perjantaina 29. huhtikuuta Tennispalatsille odottamaan Star Wars: Episodi III Sithin kosto -elokuvan ennakkomyynnin aloitusta. Lisää faneja odotetaan saapuvaksi Helsingin keskustan vappuaaton hulinoiden rauhoituttua.

    Star Wars: Episodi III Sithin Kosto -elokuvan liput tulevat myyntiin perjantaina 6. toukokuuta. Finnkino järjestää neljällä paikkakunnalla lippujen jonottajille yötapahtuman 5.-6. toukokuuta välisenä yönä. Jonotusyön tapahtuman teatterit ovat Helsingin Tennispalatsi, Tampereen Plevna, Jyväskylän Fantasia ja Oulun Formia.

    Jonottajat pääsevät sisään teatteriin 5. toukokuuta alkaen klo 22.00 ja ovet suljetaan yöllä klo 24.00. Jonottajat voivat liikkua teatterin sisätiloissa vapaasti yön aikana saatuaan jonotusnumeron lipunmyyntiä varten.

    Star Wars: Episodi III Sithin Kosto -elokuva saa ensi-iltansa 19. toukokuuta 2005.

    (MTV3

    vi**u mitä spedejä - hankkisivat elämän :)
     
  14. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Juu, aivan käsittämätöntä pelleilyä. Elokuvahan se vain on!
     
  15. Slash80

    Slash80 No Life! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    19.04.2001
    Viestejä:
    2 841
    Saadut tykkäykset:
    1
    Minusta tuntuu että ei kaikki mene jonottamaan ihan tosissaa leffan takia, vaan ehkä vain jonotuksen saaman julkisuuden takia. Tai muuten vain jotain "jännitystä" tylsään elämään. Tuntuis hullulta että leffaan jonotetaan läpi yöt ja päivät.
     
  16. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Oikeassa olet mutta järkevä ihminen ei moiseen noin vain ryhdy. Eihän sitä ole edes aikaa jos on hankkinut itselleen elämän.
     
  17. nahkahuilu

    nahkahuilu Guest Guest

    Liittynyt:
    23.04.2003
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko tietoa saiko SW-kid roolia tuosta shitin kostosta, kuten aikoinaan huhuttiin? :D
     
  18. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Ei saanut mikäli asian ymmärsin.
     
  19. mikkol79

    mikkol79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.06.2004
    Viestejä:
    1 396
    Saadut tykkäykset:
    1
    Nörien vuoden ainoa telttaretki. Myös larppaajia mukana, jotka muuten vaan tykkää nukkua teltoissa typeristä syistä.
     
  20. Jorse

    Jorse trust no one Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.04.2001
    Viestejä:
    5 076
    Saadut tykkäykset:
    8
    Uusia virallisia promokuvia Episode III:sta:

    click

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]