Star Wars: Episode III Revenge of the Sith

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana E. P., 25.07.2004.

  1. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 458
    Saadut tykkäykset:
    776
    Ei Lucas nyt ihan kömmähdyksiä ole tehnyt mutta pieniä juttuja löytyy, esim. Ep II lopussa Padmen pitäessä kiinni Anakinin "teko"kädestä musiikki on miksattu n. 5 dB liian kovalle ainakin minun mielestäni. Tämä on ehkä pahin taiteellinen moka minkä olen havainnut. Lucas ei myöskään kuulu parhaimpiin kamerakikkailijoihin joskin kompensoi tätä puutetta editointitaidoillaan ja sillä että hänen elokuvansa ovat visuaalisesti tajuntaa räjäyttäviä.
     
  2. Imlego

    Imlego Guest Guest

    Liittynyt:
    09.03.2003
    Viestejä:
    1 416
    Saadut tykkäykset:
    2
    No, onpas kyllä taistelua. Ihan kelpo seikkailuelokuviahan Star Warsit ovat, myös osat 1 & 2, vaikkeivät missään tapauksessa alkuperäisten tasolle nousekaan, mutta että olisivat TAIDETTA - ja että Lucas olisi jokin VISIÖNÄÄRI?? Kyllähän elokuvia saa rakastaa, kaikilla on omat elämää suuremmat lempparinsa, mutta kyllähän tietenkin olisi hyvä pystyä tarkastelemaan omia rakkaitaankin edes silloin tällöin kriittisesti.

    Pystyisinköhän siihen itse Casablancani kanssa?

    Mutta kyllä minä olen sikäli samaa mieltä täällä keskustelevien kanssa, että Lucasin rakkaus CGI:tä kohtaan on kyllä ylilyötyä - etenkin kun tosiaan tuntuu, että tarina itsessään ei ole ihan yhtä suuressa arvossa. Vain tekniikka. Ja nykyään digitaalitekniikka. Star Warsin perustarina on hyvä ja mielenkiintoinen, mutta Lucas ei hallitse mitenkään häikäisevän hyvin ainakaan henkilökuvausta, mikä syö hieman etenkin tarinan koskettavuutta - Anakinista ei tule riittävän sympaattista tyyppiä. Osa vastuusta lankeaa Haydenille, osa käsikirjoittaja-ohjaajalle. Ihan hyvää viihdettä, eeppistä ja kunnianhimoistakin - toivotaan että viimeinen osa syventää saagaa kunnolla.
     
  3. E. P.

    E. P. Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2002
    Viestejä:
    2 780
    Saadut tykkäykset:
    12
    Täällä huomaa kyllä parista kohtaa, että suurin osa ei ole tutustunut kovin paljoa jedifilosofiaan ja SW-maailmaan. ;)

    Ensinnäkin, jedit eivät saa näyttää paljoa tunteitaan. Mitä tyynempi, sitä parempi. Eli tietty "kaurismäkeläisyys" kuuluu asiaan. He eivät myöskään paljasta kaikkia ajatuksia turhaan, varsinkin jos läsnä on "taviksia".

    Toisekseen lapset, joissa aistitaan voiman läsnäolo erotetaan vanhemmistaan jo vauvaiässä, jottei lapselle jäisi muistoja vanhemmistaan ja rikkoutuneita suhteita vanhempiinsa. Anakin Skywalker erotettiin äidistään muistaakseni 9-vuotiaana, jolloin hänelle jäi rikkoutunut suhde äitiintä. Tämä rikkoutunut poika-äiti-suhde näkyi hyvin Episode II:ssa, jossa murrosikäinen Anakin ei kyennyt pitämään tunteitaan kurissa, vaikka jedin pitäisi tähän kyetä. Hän kylläkin yritti, muttei onnistunut. Myös Anakinin teini-ikään liittyvissä kirjoissa teini-Anakin on rasittava paskiainen. :D

    Kehittäessään SW-maailmaa Lucas otti paljon mallia mm. Japanilaisesta kulttuurista ja keskiaikaisista hovitavoista. Näissä kulttuureissa ei paljoa ainakaan julkisesti "relailtu".
     
  4. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 458
    Saadut tykkäykset:
    776
    Hyvä hyvä, salli sen käyttö myös Lucasille... ;)



    En ole tosiaan tätä asiaa analysoinut. Jos sitä nyt jo ehtisi. Aikaansa edellä olo tarkoittaa mitä tarkoittaa. Lucas on tehnyt nyt vuosia elokuvia tavalla joka tulee yleisemmäksi seuraavien 10 vuoden kuluessa. Siis leffat kuvataan digitaalikameroilla suurelta osin sinitaustoja vasten. Elokuva "rakennetaan" epälineaarisesti suurelta osin editointivaiheessa jolloin asioita voidaan muuttaa mielin määrin. Näyttelijöitä voidaan poistaa tai lisätä kohtauksiin ja ylipäätään kaikki on mahdollista jolloin elokuvantkijän taiteelliset näkemykset saadaan valkokankaalle asti juuri niin kuin tekijä haluaa. Lucas on puhunut teknisen edistyksen puolesta vuosikymmeniä, hän on siis ollut aikaansa edellä aina. Uusimpana lempilapsenaan hänellä on uudenlaiset 3-D leffat.

    Tekninen visionäärisyys: Lucasilla on ollut poikkeuksellien johdonmukainen näkemys elokuvataiteen kehittämiseen ja hän on saanut tällä saralla useita palkintoja. Hänen ponnistuksensa näkyy elokuvateatterien äänen- ja kuvanlaadussa. Voimakas panostus digitaalitekniikaan tulee tulevien vuosien aikana näkymään independent-tuotantojen teknisen laadun suurenaparantumisena.

    Taiteellinen visionäärisyysEsim. Ep I:sen Gunganit. Lucas loi sivilisaation joka toimii johdonmukaisesti oman kulttuurinsa mukaisesti. Esim. Gunganeiden energiatalous on täysin mietitty muttei paljoakaan näy itse elokuvassa koska leffa ei kerro Gunganeiden energiakriisistä. Tämä asioiden kattava läpimiettiminen tuo asioihin suurta uskottavuuta ja johdonmukaisuutta. Lucasilla oli ymmärrys lisätä Jar Jar hahmo elokuvaan tuomaan huumoria, pidän Jar Jaria hyvin hauskana hahmona joka tuo suurta rikkautta Star Wars-maailmaan. Lucas pystyy integroimaan Jar Jarin ja Darth Vaderin samaan elokuvasaagaan! Moiseen monimuotoisuuteen ei juuri kukaan muu pystyisi. Lucasin luoma maailma on aivan uskomattoman rikas ja osoitus suuresta taiteelisesta visionäärisyydestä.

    puhuinko asiasta jo tarpeeksi?



    Miten ihmeessä saan porukan uskomaan että TARINA ON LUCASILLE TÄRKEIN ASIA. Jos katsoisitte näitä elokuvia tippaakaan järjellisellä asenteella niin huomaisitte leffojen kertovan "niska limassa" Anakinin tarinaa. Anakin on Ep I:ssä pieni nulikka juuri sen takia että tarina edellyttää sitä. Katsojien tulee kokea kuinka tästä viattomasta lapsesta tulee galaksin pelätyin jäpä. Ei tariva ja tekniikka eivät ole mitään toisensa poissulkevia asioita, ei tekniikka mitenkään peitä tarinaa alleen. Lucas käyttää tekniikkaa juuri tukemaan tarinaa, tekniikka on täysin alisteinen tarinalle. Lucas ei käytä tekniikkaa liikaa vaan tarpeeksi.

    Lucas ei ole missään tapuksessa korvaamassa näyttelijöitä, tämä väite on täyttä puppua. Lucas kutsuu näyttelijöiden korvaamista järjettömäksi mitä se onkin. Sitäpaitsi (elävät) ääninäyttelijät tarvitaan joka tapauksessa. Kaiken maailman urbaanilegendoja sitä saa oikaista. :OI

    Lucas tekee mitä haluaa mielipiteestäsi riippumatta. Ei hänkään ole sanomassa mitä sinun pitäisi tehdä tai olla tekemättä.

    Varmasti löytyy, kunhan vain joku tekisi nämä elokuviksi.Löytyy varmasti myös huonompia. Nämä huippukynäilijät tuskin haluavat kirjoittaa tähtien sotaa joka on Lucasin juttu. Pitäisikö Lucasilta kieltää elokuvien teko koska ei sattumalta ole maailman paras kynäilijä? Jätkällä on rahaa kuin roskaa. Hän tekee mitä huvittaa vaikka se sinua vituttaakin.
     
  5. OlliM1985

    OlliM1985 Guest Guest

    Liittynyt:
    30.01.2005
    Viestejä:
    283
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaah, eihän kukaan Martin fani hyökynytkään päälle :D

    Njoo, näkyy aika selvästi että mitä enemmän tälläiseen fantasiatarinaan syventyy muun materiaalin avulla ja muutenkin eläytyy maailmaan niin nauttii aika paljon enemmän itse elokuvasta(ainakin yleensä, tosin lotrit hankas kyllä mulla vastaan aika pahasti aluks, extendedeillä parani täyteen loistoon). 71 dB on aika selvästi tutustunut Lucasiin enemmän kuin muut tänne postailijat tai sitten on A-luokan trolli :p

    Ihan topiciin sitten, odotan tältä Ep III:lta, todella paljon. Trailerilla jo kipuaa lähes elokuvien top10 ja sw #1. Sitten tuohon Hayden kritiikkiin, mielestäni aika aiheetonta jos on vähänkään tutustunut Lucasin aivotuksiin. Yksi kohta oli tosin ep II:ssa jossa meinasin sanoa "voi v*ttu" ja se oli kun leikittiiin rakastuneita niiden mininorsujen kanssa scifi pellolla. Tuli juuri mieleen :p
     
  6. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 458
    Saadut tykkäykset:
    776
    On tullut tutustuttua. Elokuvat ovat olleet hyvin pitkälti sellaisia kun olen odottanut. Näköjään näistä leffoista nauttimista edistää Lucasin henkimaailman ymmärtäminen. Yllättävän heikosti näiden elokuvien syntyprosessi tunnetaan.

    [lupaus]Trollausta en tule harjoittamaan ikinä.[/lupaus]

    Nämä pellolla kirmaamiset ovat minulle selvimpiä osoituksia Lucasin neroudesta. Mahtava vihreä värikontrasti suhteessa muihin kohtauksiin! Mahtavan trippi kesäisiin tunnelmiin. Kuvassa näkyy jopa perhonen! "ratsastus"-efekti on tosin leffan huonoin CGI-efekti mutta kaikkea ei voi saada. :rolleyes:
     
  7. vintsukka

    vintsukka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.03.2004
    Viestejä:
    1 565
    Saadut tykkäykset:
    181
    Selitäpä nyt tyhmälle mistä tekijöistä muodostuu taideteoksen, esim. elokuvan, objektiivinen hyvyys. Jos kerran tiedät että Star Wars-elokuvat ovat objektiivisesti hyviä, voit varmaankin perustellakin sen jotenkin.

    Edelleen mielestäni elokuvan hyvyys/huonous on yhden ihmisen oma mielipide ja ainoa tapa laajemmin mitata elokuvan laatua on laskea vaikkapa keskiarvo näistä subjektiivisista mielipiteistä.
     
  8. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 458
    Saadut tykkäykset:
    776
    Star Wars elokuvien objektiivinen hyvyys perustuu seuraaviin asioihin:

    -3 vuoden mittainen tuotanto => Asiat on kunnolla viilattuja.
    -Independent-tuotanto => Tekijän taitteellinen visio 100% valkokankaalle ilman kaupallisia kompromisseja.
    -Suunnattomat tekniset ja rahalliset resurssit.
    -Lahjakkaat tekijät.
    -George Lucas.

    Star Wars-leffoissa täyttyvät kaikki mahdolliset hyvän elokuvan edellytykset. On suorastaan mahdotonta näillä resursseilla tehdä huono elokuva.

    Subjektiivisten mielipiteiden keskiarvo ei oikeastaan kerro mitään. Oletetaan että 50% ihmisistä antaa jollekin leffalle arvosanan 1/10 ja toiset 50% arvosanan 10/10. Keskiarvoksi saadaan siis 5.5/10 joka ei edusta kenenkään mielipidettä lähellekkään. Tällaisessa tilanteessa pitää objektiivisen hyvyyden avulla selvittää kumpi puolikas populasta on ollut "oikeassa" ja kumpi "väärässä". Objektiivinen hyvyys antaa ehkä kyseisen leffan arvosanaksi 9.5/10 joka vastaa hyvin 50% mielipidettä. Oikeasti hyvät elokuvat jakavat ihmiset yleensä haukkujiin ja taivaaseen kehujiin. Näin on käynyt uusien Star Warssienkin kohdalla.
     
  9. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Suostun tässä nyt vielä kerran uskonkiihkoilijan hassutettavaksi, mutta menköön:

    Kaupalliset kompromissit:

    Episodi I
    - Turha yli puolen tunnin ihmettely jostain pod-racingistä, joka toimi mainiosti PC-pelien markkinointina ja tekniikan esittelijänä, mutta vei juonta eteenpäin mitättömästi. (Tämän ylipitkän kisailun vuoksi sitten lyhennettiin kaikenlainen hahmojen välinen interaktio minimiin, jolloin yksikään hahmo ei tullut katsojalle tutuksi. Monia Qui-Gon Jinnin kohtauksia olisi voinut pidentää ja syventää, että hahmosta olisi alkanut välittämään)

    Episodi II
    - Taisi olla 15-20 minuutin pituinen robottien rakennuslinja-haahuilu, jossa robokaverimme leikkivät liukuhihnoilla ja jedioppilaamme väistelee vanhoista kunnon peleistä tuttuja jättipuristimia. Saatiinpa siitäkin varmasti peli sitten aikaiseksi.
     
  10. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Minä itse asiassa pidin Episodeista I ja II. Ne olivat todella viihdyttäviä, ja vastoin joidenkin henkilöiden mielipiteitä, niissä oli jonkin verran syvällisyyttä. Pidin erityisen paljon Episodi I:n lopputaistelusta, jossa Qui-gon Jinn ja Obi-Wan ottivat yhteen Darth Maulin kanssa. Siinä kyllä toiminta ja John Williamsin musiikki menivät niin yksi yhteen, että voisin nostaa tämän jopa Star Wars-sarjan parhaaksi jeditaistelukohtaukseksi. Episodi II:n lopputaistelu oli sekin ihan hyvä, mutta siitä puuttui kyllä jotan. Yksi paha piirre siinä oli tietenkin tuo Yodan jeditaitojen esittely. Minusta Lucas olisi voinut Yodan kykyjä esitellä muutenkin kuin vaan tekemällä Yodasta vitsin. Toisaalta, olihan tämäkin ihan OK ratkaisu, ja oikeastaan aika looginen, koska tosi soturi ei koskaan paljasta valttikorttejaan ennen kuin on tarpeen (-> Yodan atleettisuus).

    Huonot asiat: On ihan totta, että kun katsoo Episodeja I ja II, niin tuntuu, että jokin puuttuu. Joidenkin mielestä se on elokuvan sielu, joidenkin mielestä se on se, ettei hahmojen syvyyteen keskitytä tarpeeksi. Tietenkin eräs pointti voi olla se, että näiden uusien episodien CGI tehosteet saavat elokuvan tuntumaan jotenkin keinotekoiselta. Ja tottahan se on, että vaikka ILM on tosi lahjakas tehostefirma, niin nykypäivänäkään tietokoneilla ei pystytä tekemään täysin uskottavia tehosteita. Henkilökohtainen mielipiteeni on, että se puuttumisen tunne näitä elokuvia katsottaessa, johtuu vähän näistä kaikista kolmesta ongelmasta yhteensä.

    Täytyy kuitenkin muistaa, että Star Warsit ovat ennen kaikkea seikkailuelokuvia, ainakin minun mielestäni. Episodi IV oli ainakin puhdas ritaritarina, ja jedimytologia oli toissijaista. Voi olla, että SW-fanit rakastuivat niin jedimytologiaan, ette he kokevat, ettei SW:t ole hyviä ellei niissä ole paljon jedimytologiaa mukana.

    Jotkut väittävät, että SW-sarjaa vaivaa se, että siinä esiintyy huonoja ja kokemattomia näyttelijöitä. No ensinnäkin, Episodi IV osoitti, ettei elokuva tarvitse menestyäkseen tunnettuja näyttelijöitä. Harrison Fordkaan ei tuolloin ollut vielä megastara. Uusissa episodeissa on esiintynyt todella hyviä näyttelijöitä. Erityisesti Qui-gonin ja Obi-Wanin näyttelijävalinnat olivat niin täysosumia kuin olla voi. Anakinin näyttelijä on hänkin juuri sopiva, vaikka täytyy sanoa, että hänestä ei tule niin legendaarista kuin Mark Hammillista.

    Käsitelläänpä nyt se puhutuin ongelma pois alta, eli Jar Jar Binks. Vaikka mainitsinkin äsken, että SW-elokuvat ovat seikkailuelokuvia, niin Lucas on niistä kaikista tehnyt myös hiukan komediallisia. Episode I:n koominen hahmo oli Jar Jar Binks. Minusta hän oli kieltämättä hiukan ärsyttävä hahmo, ja monesti tuntui elokuvaa katsoessa, että miksi Jar Jar on tässä mukana. Kuitenkin annan Jar Jarin anteeksi Lucasille, koska hänellä on taiteellinen vapaus, ja jos hän kokee Jar Jarin hauskaksi, niin mikäs minä olen häntä moittimaan. Ehkä totuus on se, että tässä kyynisessä reality-TV ja American Pie -maailmassa meitä varttuneempia ei enää naurata tällainen viaton lapsimielinen huumori, mitä Jar Jar tarjoaa. Lucashan on monesti sanonut olevansa kuin pikkupoika näitä elokuvia tehdessään, ja Jar Jar on pikkupojan mielikuvituksen tuote, sirkuksen pelle, joka selvästi yrittää paikata Episodien IV-VI R2D2:n ja 3CPO:n välistä jatkuvaa kinastelua, joka toimi komediallisena kevennyksenä niissä elokuvissa.

    Oli miten oli, olen vielä SW-fani, vaikken ole koskaan fanittunut näitä elokuva täysillä. Odotan paljon Episodi III:lta ja mielestäni elokuvan synkentäminen (ja ikärajan nostaminen) oli Lucasilta todella älykäs temppu, sillä synkästihän tämä Episodi kuuluukin loppua.
     
  11. The_Daywalker

    The_Daywalker Käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2003
    Viestejä:
    1 003
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tässähän hieman asia virhe. Episodi I:ssä taistelivat Obi-Wan Kenobi & Qui-Gon Jinn vastaan Darth Maul...
     
  12. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tosiaan, kiitos kun huomautit tuosta. Kellonaika näyttää vaikuttavan... :eek:
     
  13. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Tässä olen samaa mieltä. Taistelu oli erinomaisesti koreografioitu ja musiikki ja tunnelma olivat kohdallaan. Olisin vain toivonut tosiaan sitä, että Qui-gon Jinnin hahmoa olisi syvennetty tarpeeksi, että katsoja olisi todella tuntenut jotain tämän kaatuessa. Nyt hahmo jäi hyvin etäiseksi ja tämän kuolema ei oikeastaan satuttanut ollenkaan.
     
  14. Sinihammas

    Sinihammas Guest Guest

    Liittynyt:
    28.04.2005
    Viestejä:
    178
    Saadut tykkäykset:
    0
    Munkin täytyy kehua Episode I:n lopputaistelua vielä kertaalleen. Ray Park oli loistava valinta Darth Mauliksi, koska mies osaa todellakin liikkua. Kohtaus saa voimansa mielestäni juuri siitä, että toiminta on toteutettu perinteisin menetelmin. Loppujen lopuksi siinä on kolme kaveria hakkaamassa kepeillä toisiaan tarkkaan harjoitellun koreografian tahdissa. Elokuvan paras kohtaus ja taitaa sisältää CGI:tä vain taustoissa.

    Toinen syy miksei Qui-gon Jinnin kuolema sattunut, oli se, että siitä oli tehty liian kliininen.
     
  15. Polonius

    Polonius Guest Guest

    Liittynyt:
    20.09.2004
    Viestejä:
    241
    Saadut tykkäykset:
    0
  16. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 590
    Saadut tykkäykset:
    216
  17. Teppo

    Teppo Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    23.10.2003
    Viestejä:
    237
    Saadut tykkäykset:
    3
  18. wiliraj

    wiliraj Guest Guest

    Liittynyt:
    26.07.2002
    Viestejä:
    214
    Saadut tykkäykset:
    0
    On ollut mielenkiintoista seurata keskustelua!

    Ja mitä tulee 71 db mielipiteisiin episodeista 1&2, niin mielipide asioitahan nämä ovat. Hellyyttäväähän se on, että 34vuotias mies kykenee löytämään pikkupojan sisältään ja näin pystyy eläytymään asioihin eri tavalla. Itse muistan monia ihmeellisiä elokuvia joita tuli penskana katseltua, tähtien sota elokuvat olivat jotain uskomattomia. Itselläni voiton vienee kuitenkin Pekka Töpöhäntä leffa. Toki itsekin varmaan hehkuttaisin episodi 1&2 ja Pekka Töpöhäntää, jos voisin kritisoida ja arvostella niitä sillä samalla fiiliksellä, miltä ne mahdollisesti olisi tuntuneet silloin pikkupoikana. Mutta eikös sitä niin sanota, että aika kultaa muistot. Miksi pitäisi kyetä katsomaan elokuvia jollain muulla tavalla, jota ei itse ole? Vai pitäsikö tulevaisuudessa aina elokuvissa ikäluokituksen kanssa olla myös luokitus, jossa kerrottaisiin, esim. missä mielentilassa elokuva pitää katsoa?
    Mielenkiintoista 71 db kirjoituksissa on se, että niistä pystyy havaitsemaan, että kysessä on jo mies, mutta monissa kommenteissa kuitenkin se pikkupoika tuntuu olevan se kuka päättää mitä ja miten kirjoitetaan. En mitenkään pelottelemaan halua alkaa, mutta jos ystävä tai tuttavapiireissä sinua 71 db pidetään myös jotenkin "outona", kannattaisi alkaa miettimään jotain toimenpiteitä.


    Mutta palaan nyt kevyesti topicin mukaiseen otsikkoon. Mitäs te fanit, vaikka 71 db, osaat sanoa siitä väitteestä, että Lucas olisi antanut Spielbergin ohjata joitakin vaikeita kohtauksia episodi kolmoseen? Pitäneekö paikkansa?
     
  19. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 458
    Saadut tykkäykset:
    776
    No eikö se nyt ole itsestäänselvyys ettei Star Wars-leffat ole mitään aikuisten elokuvia? Nehän ovat hyvin lapsellisia satua. Kuitenkin, jos ihminen ei ole aivan paskantärkeä niin tällaiseen fantasiamaailmaan pystyy aikuinenkin sukeltamaan pariksi tunniksi ja erittäin toivotua vaihtelua tuo arkielämän harmayteen onkin. Kova juttu Star Warsseissa on niiden järjetön taiteellinen taso, aikaihminenkin saa tavattomia taiteellisia elämyksiä. Siis jos taiteen päälle ymmärtää. Ja olenhan minä "outo" mutta mitä pahaa siinä on? Vapaa-ajattelijana itseäni pidän joten massojen kollektiiset mantrat vähän ärsyttävät.

    Spielberg on aina hinkunut saada ohjata näitä leffoja. Viime kesänä hänellä oli huomattava määrä luppo-aikaa koska mitään elokuvaprojektia ei ollut käynnissä. Lucas haistoi kaverinsa turhautumisen tekemisen puutteeseen ja antoi "hommia". Spielberg sai pyöriteltäväkseen taisi olla 4 kohtausta previsualisointitiimin kanssa. Ymmärtääkseni pari noista kohtauksista päätyy itse leffaan. Lucashan ohjasi vastaavasti Jurassic Parkin loppuun jotta Spielberg pääsi Schindlerin listan kimppuun.
     
  20. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 458
    Saadut tykkäykset:
    776
    Ei nämä ole kompromisseja koska elokuvantekijä (Lucas) on saanut valkokankaalle juuri sitä mitä on halunnut. Kummatkin ovat vauhdikkaita kohdauksia joiden tarkoitus on lisätä elokuvan viihteelistä arvoa. Pod race kohtaus esittelee Anakinin ihmelahjat. Lisäksi kohtauksella on henkilökohtainen merkitys Lucasille itselleen, mies on hulluna kilpa-autoiluun.

    EDIT: Pod race kestää 15 minuuttia ja Droid Factory 4½ minuuttia, tarkistin asian juuri.