Diili

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana sokka, 01.01.2005.

  1. Generig

    Generig Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.01.2004
    Viestejä:
    1 879
    Saadut tykkäykset:
    5
    Näin minäkin sen kuulin/tajusin. Mutta eihän tuo vielä mitään kerro. Mikä on Ignis? Ei ainakaan webbisivuja löydy. Oli kyllä heikosti esitetty loppu. Mahtaakohan tässä jossain kohti seurata vielä jokin jälkipelit -jakso.

    Edit: ja nythän ne on selostettu jo tuolla maikkarin webbisivuilla.
     
  2. tpt76

    tpt76 Guest Guest

    Liittynyt:
    22.11.2001
    Viestejä:
    493
    Saadut tykkäykset:
    0
  3. Slash80

    Slash80 No Life! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    19.04.2001
    Viestejä:
    2 841
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jep, ja jotta aikaa saatiin kulumaan oli studioon hankittu joku orkesteri. Se turha luritus puolessä välissä vei kivasti aikaa.
     
  4. Wasserschwein

    Wasserschwein Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2004
    Viestejä:
    311
    Saadut tykkäykset:
    0
    Johan oli surkea loppu. :sick:

    Tämä todisti taas sen, että Suomessa ei osata tehdä näyttäviä loppuhuipennuksia. Diilille kävi aivan kuten unelmakämpällekin: ohjelma toimii, mutta loppuhuipennus on niin surkea, että koko sarjasta jää p*skanmaku suuhun.
     
  5. MRF

    MRF Guest Guest

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    110
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toi loppu meni vähän pelleilyksi, mutta kokonaisuudessaan varsin onnistunut kotimainen versio aiheesta. Se jäi vaan mietityttämään, että millä perusteella Sarasvuo sanoo, että Diili on eniten keskustelua herättänyt tv-ohjelma koskaan (vai miten se oli sanatarkasti)?
     
  6. Tex

    Tex Guest Guest

    Liittynyt:
    13.08.2003
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kätevää siirtää koko homma tytäryhtiön vastuulle. Trainer's House on kerännyt sitä kuuluisaa huomiotaloutta koko sarjan ajan. Nyt sitten vedetään vähän etäisyyttä. Sinänsä ei mikään ihme, en minä ainakaan haluaisi tuollaista sirkushuveja pyörittävää konsulttiyritystä omaa yritystäni kehittämään. Pelkkä julkisuusstatus (esim. Henkka Hyppönen?) ei mielestäni riitä referenssiksi kertomaan yrityksille miten niiden pitää toimia, vaikka Suomessa julkkikset jalustalle nostetaankin. Vähän aikaa sitten huippupalkkioita keräsivät lätkävalmentajat puhumalla latteuksia. Ketä seuraavaksi? Salarakkaat? Kimi Räikkönen?

    Kokoamalla diilitiimin Ollin ympärille voidaan vielä vähän aikaa ratsastaa tv-maineella. Myöhemmin jos Ignis ei sytykään, voidaan se vähin äänin häivyttää unohduksiin pahemmin vahingoittamatta Trainer's Housen uskottavuutta.

    Päällimmäisenä minulle jäi mieleen vain rasittava piilomainonta.
     
  7. Jan

    Jan Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.09.2002
    Viestejä:
    1 602
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuotantoyhtiön puolelta tuolla ei ole mitään väliä, mainoseurothan on jo kerätty. (kai se vain on niin, että Suomessa mennään siitä missä aita on matalin)
     
  8. peter69

    peter69 Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.09.2002
    Viestejä:
    950
    Saadut tykkäykset:
    0
    Diilihän oli paras "suomennos" näistä amerikkalaisista versioista. Sarasvuo oli aavistuksen lähempänä maanpintaa kuin Trump, joka laitettiin norsunluutorniin istumaan (Conanin haastattelujen mukaan pehmeämpi). Osallistujat olivat ulkonäön mukaan valittuja idiootteja, jotka olisivat tuskin pystyneet kahvia keittämään ja keskittyivät toisten mollaamisen ja muuhun ärsyttävään ininään ja piipittämiseen.

    Diilissä oli alkuvaiheessa pari vastaavaa tapausta, jotka onneksi lähtivät aika nopeasti ja sen jälkeen sisäiset kiistat pienenivät ja ohjelma meni selkeästi enemmän suorittamisen puolelle. Osa tehtävistä epäonnistui, osassa taas tuli sen verran hienoja oivalluksia ja oikeasti hyvää bisnestä, mitä jenkkiversiossa ei nähty kertaakaan.

    Jos nämä Igniksen kaverit nyt tekevät juttuja samaan tapaan kuin viihdekisassakin mutta pitkälle tähtäimelle, heidän touhunsa on huomattavasti lupaavampaa kuin Trainer's housen oma huomiotalous-koulutus.

    Näissä ohjelmaformaateissa on yleensä ongemana se, että ne on toteutettu 1:1 mallin mukaan. Valtaosa ohjelmisto on kuitenkin tehty amerikkalaisille idiooteille, toistolla tehoa jnpp eli järkevä toteutus tarkoittaisi tunnin ohjelman kutistamista puoleen tuntiin. Nyt tuoreimmissa formaateissa on alkanut näkyä sopivaa mukautusta suomalaiseen tai ylipäätään eurooppalaiseen kulttuuriin, mikä on vain hyväksi.
     
  9. kebek

    kebek Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 623
    Saadut tykkäykset:
    9
    Tietysti silläkin on oma vaikutuksensa, että Trumpilla on oikeasti varaa ostaa vaikka semmoinen norsunluusta tehty torni. ;)
     
  10. Leech

    Leech Guest Guest

    Liittynyt:
    02.10.2004
    Viestejä:
    241
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä oli erittäin hyvä huomio, sillä jos näiden kummisetien rahaa ja valtaa lähdetään suhteuttamaan pohattojen karrikoidun pakolliseen elitistiseen elvistelyyn niin kyllä Sarasvuo on laittanut itsensä hieman lokeroaan korkeammalle. Formaatti tosin lienee vaatinut tuollaista taikka sitten herra Heinonen on imenyt oppi-isän tv käyttäytymistä useamman jakson verran.

    Trump ei kyllä onnistunut ärsyttämään samalla tavalla, vaikka aika punaniska alta välillä paljastuikin. Tuntui että Trumpilla ei ikinä ollut tarvetta todistella muille mtään tai luoda hypeä tyhjästä, niinkuin Sarasvuolla, jonka nokkeluuksia joutui välillä katsojana häpeilemään, vaikkei hemmo sinänsä mitään sympatioita herättelekään. ristiriitaista.:)
     
  11. Gordon

    Gordon Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2004
    Viestejä:
    2 230
    Saadut tykkäykset:
    6
    Melkoinen antikliimaksi tämä viimeinen jakso oli. Liian monta jaksoa, ei pysynyt mielenkiinto yllä loppuun asti. Mutta, välillä oli ihan mielenkiintoista. Se on aina tylsä tosi-tv ohjelmissa, jos ei tule mitään jälkiohjelmia, vaan henkilöt katoavat vaan jonnekin. Tosin Diilistä ei kyllä enää jälkiohjelmia kaipaa, ei enää jaksa sitä Sarasvuota kuunnella.

    Muita kotimaisia tosi-tv-sarjoja, joita on tullut katsottua. Mielipiteet sarjoista sen mukaan miten silloin, kun ne ovat tulleet on ajatellut. Ja mielipide hyvä luonnolisesti tarkoittaa, että sarja oli jollain kieroutuneen, sairaan tavoin "hyvä".

    Heartmix: TV2:lla vuonna 1996:hyvä. edit: Maria Valonen nykyään Taipale, Lenni-Kallen vaimo
    Gonzo-TV:hyvä
    Haluatko leffatähdeksi:kehno, joo ei tullut leffatähteä siitä mikä lie sitten oli
    Popstar:hyvä
    Idols:hyvä
    Popstar2:kehno, hyvin floppasivat Jane ja INDX

    Petteri Ahomaan: Miljoonääri-Jussi ja Mallikoulu:hyviä.
     
  12. mikkol79

    mikkol79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.06.2004
    Viestejä:
    1 396
    Saadut tykkäykset:
    1
    Joopa joo. Trainers House otti Trumpin ohjelmasta mallia, ja päätti tienata rahaa työhaastatteluiden avulla. Varmaan olis Ignikseen pitänyt työntekijät kääriä ilman show:takin.

    Ohjelman ohjaus ja tuottaminen saatiin salettiin über-halvalla käyttäen hyväksi keltanokka-Temosen epätoivoista tahtoa saada jalka tai edes pikkurilli oven väliin TV-alalla.

    -Mitäköhän Satu Lapille kuuluu..? Veikkaan yhdistelmää muksu + Vantaan
    lähiö.

    Nyt Matti-Esko Hytönen vaikenee.
     
  13. sponge bob

    sponge bob Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2004
    Viestejä:
    334
    Saadut tykkäykset:
    0
    On se velmua, kun toiseksi tullut pääsee voittajan esimieheksi. Jäi aika auki kuka tässä nyt oikeastaan voitti. Olli virallisesti, mutta minusta toi toimitusjohtajan paikan saanut kuulostaa enemmän voittajalta.
     
  14. cuetec

    cuetec Guest Guest

    Liittynyt:
    16.12.2004
    Viestejä:
    197
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kummeksun tuota kommenttia. Käsittääkseni Temonen on jo jonkun verran nimeä tehnyt TV-puolellakin. Lisäksi hän on tietysti ohjannut useita musiikkivideoita.

    Oma nöyrä mielipiteeni on, että Diilin kuvaus oli hienointa mitä on suomalaisessa televisiossa nähty aikoihin. Helsinki saatiin näyttämään komealta ja kiireiseltä kaupungilta. Ohjaus oli sujuvaa ja leikkaukset näppäriä.

    Edit: Kaiken kaikkiaan produktiossa haisi mielestäni raha, että se oli Suomen mittakaavassa kallis televisio-ohjelma. Mitään lukuja en toki tiedä, ennen kuin niitä jostain julkaistaan.

    Finaali oli kuitenkin kehno, siitä ei pääse mihinkään.
     
  15. Gordon

    Gordon Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2004
    Viestejä:
    2 230
    Saadut tykkäykset:
    6
    Kuka voitti?

    Eli Olli palkattiin BOD:iksi ja Jan toimitusjohtajaksi eli hänen esimiehekseen.

    Voisi sanoa, että molemmat voittivat, mutta Jan voitti vielä vähän enemmän.

    Eli Sarasvuo halusi nuo molemmat miehet Janin ja Ollin. Ja järkevin (ainoa) vaihtoehto hänellä oli laittaa Jan Ollin yläpuolelle. Koska Olli on liian nuori ja kokematon. Toinen vaihtoehto olisi ollut laittaa, Jan BOD:ksi ja Olli hänen alaisekseen, mutta tämä toteutunut vaihtoehto kuulosti paljon hienommalta.
     
  16. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    No ei todellakaan ole. Ainoa meriitti mitä mies omistaa on Apulannan ex-basistin titteli ja sitte on kavereille ohjattu toinen toistaan huonompia videoita. En aikuisten oikeasti ja rehellisesti muista nähneeni yhtään hyvää Temosen videota. Se on vähän niin kuin Bam Margera. Olisi vain pysynyt siinä hommassa minkä edes joten kuten osasi. Eihän Temonen nyt mikään soittaja ikinä ollut sanan varsinaisessa merkityksessä vaan lähinnä lätkytti kieltä oikeassa kohdassa vähän sieltä päin.

    Kyllä Temonen on edelleen keltanokka ja se joka väittää muuta ei paljoa tuosta bisneksestä tiedä. Vaikka projekteja tulee muun maineen perusteella ei se tarkoita sitä että ei olisi keltanokka tai että edes osaisi hommaa...

    Selvennykseksi siis, että mielipiteeni on: Temonen on sellanen perus jamppa tuon kameran/ohjauksen kanssa. Ei se nyt ihan paska ole, mutta ei mikään erikoinenkaan. Eli siis sitä samaa mitä joka vuosi kouluista valmistuu. Samat kikat ja vähän MTV:ltä rippausta niin johan on musavideo kasassa. Btw, musiikkivideon tekee kylläkin leikkaaja, ei ohjaaja eikä kuvaaja.
     
  17. Luupaa

    Luupaa Guest Guest

    Liittynyt:
    31.03.2004
    Viestejä:
    579
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei minusta. Mitä korkeammalle hiearkiassa, lähes aina sitä enemmän paskaa käteen (toki liksaakin :) )

    Jarihan tietenkin otti molemmat, koska heidän potentiaalinsahan oli kisan aikana jo kohtuullisen hyvin tarkistettu. Säästyipä ainakin head-hunterin palkkio.
     
  18. cuetec

    cuetec Guest Guest

    Liittynyt:
    16.12.2004
    Viestejä:
    197
    Saadut tykkäykset:
    0
    En vieläkään ymmärrä miksi olet niin erityisesti Tuukkaa vastaan, onko teillä jotain selvittämättömiä asioita teinivuosilta?

    Olen myös edelleen eri mieltä siitä, ettei Temosella ole mitään näyttöjä televisiopuolelta. IMDB:stä löytynyttä filmografiaa:

    Director - filmography

    1. "Diili" (2005) TV Series
    2. "Get Up, Stand Up" (2005) TV Series
    3. "Loman tarpeessa" (2005) TV Series
    4. "Arman reilaa" (2004) TV Series
    5. "The McCoys Show" (2003) TV Series
    6. Making of 'Pahat pojat' (2003) (V)

    Cinematographer - filmography

    1. "Arman reilaa" (2004) TV Series
    2. "Outolintu" (2004) TV Series
     
  19. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Tuo lista on nyt hieman väärässä. Eikös Diilissäkin mies ollut vasta ensimmäinen tai toinen apuohjaaja? Näin muistan lukeneeni. Lisäksi noista suurin osa on ns. reality showta tai ns. juttuja missä ei oikeasti ohjaajaa juuri tarvita. Kerroppa miten ohjaaja esimerkiksi Diiliä ohjaa kun ohjelma kuvaa oikeissa tilanteissa olevia ihmisiä. Ohjaus jää siihen, että mies leikkauspöydällä EHKÄ päättää leikkauksien temmosta, kameroiden valinnasta tms. mutta hyvin usein TV:ssä projekteissa leikkaaja tekee kyllä homman ihan itse ja itse päättää. Ihan puhtaasti siitä syystä, että niitä ei keretä hioa kuten elokuvia.

    Älä nyt käsitä väärin, kyllä minä itsekkin haluaisin edes tuollaisen työnäytelistan alalta ja onhan tossa muutamia ihan kohtuu isojakin showta. Fakta kuitenkin on, että nuo on reality showta kaikki muut paitsi yksi tai kaksi ja ne eivät oikeasti kerro yhtään mitään ohjaajan kyvyistä. Ohjaajan kyvyt tulevat vasta esiin kun tehdään kunnon sarjaa tai elokuvaa kuten esimerkiksi Raid oli joissa on oikeat näyttelijät tms.

    Mistähän lähtien Making offit on luettu "ohjauksiksi" :) Eipä ole ennen tullut vastaan. Itse en Making offia lue kyllä oikein miksikään. Olen itse tehnyt yhdestä lyhytelokuvasta Making of pätkät ja kyllä se on ihan pelkästään sitä, että etsii kuvauspaikoilla mielenkiintoisia kuvakulmia ja kuvaa kuvausta. Itse magic tapahtuu tässäkin sitten leikkaus pöydällä missä siitä 20h-40h materiaalista tehdään oikeasti kiinnostava 30min tai 1h pituinen juttu. Making ofissa myös haastetta tulee siitä, että crew:lta pitäisi kysellä jotain mielenkiintoista ja saada hyviä vastauksia. Eli oikeastaan toimittajan työtä mikä on kyllä ihan mukavaa hommaa hetken aikaa.
     
  20. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Hieman puuttellinen noiden tv-töiden osalta tuo Temosen ohjauslista, mm. T.i.l.a. Extran ohjaajana mies ainakin toimi. Mutta joo, pahasti on taas eksymässä aiheesta.