Natalie Portman

Keskustelu osiossa 'Elokuvantekijät' , aloittajana Jorse, 23.04.2005.

  1. Jorse

    Jorse trust no one Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.04.2001
    Viestejä:
    5 076
    Saadut tykkäykset:
    8
    Jos aiheesta on jo ketju, pahoittelut. Haulla "natalie portman" ei tärpännyt.

    Virallisempi osuus Portmanin tulevista leffoista:

    Hollywoodin nuorten naisnäyttelijöiden ehdottomaan kermaan kuuluva Natalie Portman käyttää yliopistosta ottamansa tauon tehokkaasti elokuvien tekoon. 1981 syntynyt Israelista kotoisin oleva näyttelijätär tullaan näkemään parin seuraavan vuoden aikana vähintään 5-6:ssa elokuvassa.

    Star Wars: Episode III - Revenge of the Sithin jälkeen Portman nähdään Israelilaista / Jenkkiläistä -tuotantoa olevassa roadmoviessa Free Zone, jossa Portmanin näyttelemä Rebecca päättää ottaa äitinsä kanssa käymän tappelun jälkeen jalat alleen. Matkaseuran virkaa toimittaa Hana Laszlon näyttelemä Hanna. Elokuvassa puhutaan niin englantia kuin hepreaa. Free Zone on jo jälkituotannossa, mutta sillä ei ole ensi-iltapäivää.

    Tällä hetkellä Portman on kahden elokuvan kuvauksissa. Wachowskin Matrix-veljesten sarjakuvafilmatisointi V for Vendetta saapuu teattereihin vielä tänä vuonna, Suomen ensi-illan ollessa 2. päivä joulukuuta. Koston maailmassa Englanti on kansallissosialistisen hallituksen alainen, ja Portman näyttelee terroristia / vapaustaistelijaa, näkökulmasta riippuen. Lisätietoa V for Vendetasta löytyy täältä. Tämän lisäksi Portmanilla on pieni osa Paris, je t'aime -elokuvassa, jossa Portman näyttelee segmentissä nro. 10.

    Näiden varmojen projektien lisäksi Portman on kiinnitetty kolmen elokuvan pääosarooliin. Romanttista elokuvaa parhaillaan tarjoavien Before Sunset / Sunrise -elokuvien ohjaaja Richard Linklaterin The Smokerissa Portman nähdään yhdessä Owen Wilsonin kanssa. Komediaa ja romanttiikaa yhdistelevä elokuva on kuitenkin tällä castingilla hieman heikolla hapella, sillä huhujen mukaan molempien pääosanäyttelijöiden aikatauluun ei tällä haavaa olisi saatu mahdutettua the Smokeria.

    Tämän viikon roolikiinnityksinä Portmanilla on kaksi elokuvaa. Mr. Magorium's Wonder Emporium vaikuttaa kohtuullisen oudolta fantasiaelokuvalta. Portman näyttelee johtajaa, jonka leluliike herää eloon. Elokuvan käsikirjoitus on ollut valmis jo vuodesta 1999, ja alunperin pääroolissa piti olla Drew Barrymore. Ennen Wonder Emporiumia Natalie kuvaa kuitenkin Goya's Ghostin. Javier Bardem näyttelee munkkia, joka ei katso hyvällä kuuluisan taidemaalari Francisco Goyan, ja tämän inspiraation lähteenä toimivan palvelijan (Portman) suhdetta.

    Paskanjauhantaa:

    Portman kuuluu naispuolisista näyttelijöistä kyllä niillä molemilla yleisimmin käytetyillä mittareilla ehdottomasti omiin suosikkeihini. Kaunis nainen, joka osaa myös näytellä. Star Wars -elokuvissa nyt on flopannut koko muun castingin kanssa, mutta muuten tehnyt hyvää työtä. Loistavat lapsiroolit Beautiful Girlsissa ja Leonissa starttasivat hienosti uran, ja nyt nämä pari tuoreinta elokuvaa ovat vain lisänneet sädekehän kiiltävyyttä. Garden State on itselleni edelleen vuoden 2004 elokuvatapaus (jenkki-aikataulut noudattaen), ja Closerissa Portman loistaa muuten vain, eikä itse elokuvakaan ole millään lailla hullumpi.

    Tulevaisuuden projektit kuulostavat kyllä noin ennakolta kivoilta, ja näyttää uhkaavasti siltä että Natalie ei mene aivan kaikkiin tusina-elokuviin, ja erityisesti nuorten kauniiden naisten vakiohelmasynti, sidekickkinä toimiminen tusinitoimintaelokuvissa näyttää jäävän täysin väliin, ellei V for Vendetta sitten floppaa. Toisaalta, se ei ikyllä näytä niinkään toimintaelokuvalta, mutta kun en ole sarjakuvaan tutustunut niin paha mennä tarkemmin sanomaan. Romanttinen komedia Before -elokuvien ohjaajan komennossa kuulostaa kyllä pirun hyvälle, mutta tuon toteutuminen on tosiaan hieman heikkoa, joten saas nähdä. Roadmoviet ovat olleet aina lähellä sydäntäni, toivottavasti kyseessä on räsyisempi näkemys aiheesta tyyliin Natural Born Killers ja U-Turn.
     
  2. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 301
    Saadut tykkäykset:
    594
    Hienoa Jorse! Kerrankin threadi missä on järkee. Natalie jos kuka ansaitsee oman threadin. Tässähän menee ihan sanattomaksi.

    Kyllähän tähän nyt pitää kuvakin pistää. Tässä yksi todellisuuden karkoittaja.
    [​IMG]


    Ja käykää hyvät plazalaiset täällä. Siellä on kaikki mitä Nataliesta tarvii tietää, ja vielä enemmänkin. Ilman tätä sivustoa elämä olisi paljon tylsempää.

    Jatketaan paremmalla aikaa.
     
  3. M&M

    M&M Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2005
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Natalielle on paikka varattuna elokuvahistorian suurten joukkoon, jos tajuaa vain valita roolinsa huolella ja oikein. Yltäminen Leonin kaltaisiin suorituksiin takaa paikan elokuvan tähtitaivaassa. Toivon sydämestäni että hän siihen pystyy, sillä Hän on elokuvan tulevaisuus...
     
  4. Hattori Hanzo

    Hattori Hanzo Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.02.2004
    Viestejä:
    1 141
    Saadut tykkäykset:
    4
    Nataliella on varaa ronkeloida roolejaan kiitos Lucasin projekteista tulleiden rahavirtojen.

    Toivottavasti hän myös onnistuu valitsemaan oikeat roolit. Tai oikeat ohjaajat.
     
  5. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 042
    Saadut tykkäykset:
    97
    tahtoisin muistuttaa tähän väliin, että olin Natalie fani paljon ennen ketään muuta :)

    ja luonnollisesti se ULTIMATE Natalie leffa on Beautiful Girls :love:
     
  6. mikkol79

    mikkol79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.06.2004
    Viestejä:
    1 396
    Saadut tykkäykset:
    1
    Moby kommentoi aikoinaan kysyttäessä aikaisempaa seurusteluaan Natalie Portmanin kanssa jotakuinkin: "seksin harrastaminen hänen kanssaan sai minut pohtimaan olenko homo".

    Nooh, tyyppi taisi puhua monista muistakin paskaa aiemmin. Kuninkaallisen ilkeä kommentti on kyllä jäänyt hyvin mieleen. Eipä sitä itsellä olisi munaa lempata naisseuraa kommentilla "seksi sun kanssa pistää miettiimään tykkäänköhän naisista ollenkaan :rolleyes: "

    Oma Portman-tuleni jotenkin vaan sammui jossain vaiheessa. Enää ei vaan iske niin kuin joskus. Muistan kyllä fiiliksen...:)
     
  7. shack

    shack Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    21.05.2002
    Viestejä:
    2 880
    Saadut tykkäykset:
    2
  8. Eastwood1

    Eastwood1 You brought two too many. Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    1 875
    Saadut tykkäykset:
    1
    Not Found

    The message you have entered is too short. Please lengthen your message to at least 10 characters.
     
  9. Jorse

    Jorse trust no one Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.04.2001
    Viestejä:
    5 076
    Saadut tykkäykset:
    8
    Linkki ei toimi. Selaimena tuorein FF.
     
  10. Homeboy

    Homeboy The Collector Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    25.07.2003
    Viestejä:
    504
    Saadut tykkäykset:
    0
    Klikkaa oikealla tuota linkkiä ja sieltä kopioi linkin osoite, avaa uusi ikkuna/välilehti ja liitä tuo osoitekenttään. Pitäisi toimia. Näin ainakin itsellä, myöskin viimeisimmän FF:n kanssa.

    Ai niin, hyvä kuvahan se... :love:
     
  11. bill

    bill Guest Guest

    Liittynyt:
    20.07.2004
    Viestejä:
    558
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan nätti, mutta ei minun makuuni.. :(
     
  12. Jaded

    Jaded Uusi jäsen Blokattu Tukijoukot

    Liittynyt:
    23.04.2004
    Viestejä:
    1 548
    Saadut tykkäykset:
    1
    Panisin! sekä y että x akselilla.

    Mun yks kaveri on ihan hirvee Portman fani, sillä on julisteita seinillä jne..
    Veikkaan et lukee tän viestin ni terkkuja Larppanalle!

    Pari kuvaa tässä
    ja tässä.
     
  13. Sir Filmipätkä

    Sir Filmipätkä Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2004
    Viestejä:
    870
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näitä kuvia katsellessa odottelemme Portnamin seuraavia projekteja.
     
  14. Jukka Halttunen

    Jukka Halttunen Guest Guest

    Liittynyt:
    16.02.2003
    Viestejä:
    168
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös tuo ole pikemminkin huippuerinomainen kohteliaisuus, jos kerran Natalie on ollut niin ihana että saa homonkin (tai tässä tapauksessa ilmeisesti bin) melkein muuttumaan heteroksi?
     
  15. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 301
    Saadut tykkäykset:
    594
    Vois käyttää jälleen työajan hyödyksi ja käydä läpi elokuvat joissa Natalie on tähän päivään mennessä esiintynyt. Tulevista leffoista Jorse jo tossa kertoikin, joten niistä ei sen enempää. Sen voisi sanoa, että olen erittäin iloinen siitä asiasta, että Natalie päätti jatkaa näyttelijä uraansa vaikka Harvardista valmistuikin huippupaperein psykologiksi. Jossain vaiheessahan Natalien oli tarkoitus ruveta täyspäiväiseksi psykologiksi, mutta nykyinen työtahti viittaisi vahvasti siihen, että psykologia on jäämässä vahvasti taka-alalle. Natalie on varmaankin nähnyt pahoja enneunia niistä kaikista Star Wars faneista jotka jonottavat pääsyä hänen vastaanotolleen :D

    Ja sitten niistä elokuvista:

    Leon (1994) *****
    Tästä kaikki siis lähti liikkeelle. Natalie pongattiin elokuvaan suoraan jostain kauppajonosta (muistaakseni) ja loppu onkin sitten historiaa. Luc Besson päätti tehdä välityökseen elokuvan ammattitappajasta joka ystävystyy nuoren tytön kanssa, koska Fifth Elementin valmistelut eivät oikein sujuneet. Besson teki Jean Renolle räätälöidyn kässärin parissa kuukaudessa ja loppu onkin taas historiaa. Leon on ainakin allekirjoittaneen mielestä Bessonin laadukkaan tuotannon ehdoton huippuhetki. Leffa on omalla suosikkilistalla numero 2, heti Kill Bill vol.1:sen jälkeen. Kyllähän tämä oli silloin kymmenen vuotta sitten säväyttävä kokemus 15 vuotiaalle pojan klopille. Siinä tuli sitten koettua ensimmäinen kunnon ihastus. Voisi sanoa, että Natalie teki aika lähtemättömän vaikutuksen Mathildana. Ja näin vuosien mittaan ihastus on vaan kasvanut, niin Natalieta kuin itse elokuvaakin kohtaan. Vaikka alkuperäinen versio on lähes täydellinen niin suosittelen silti kaikkia katsomaan yli 20 minuuttia pitemmän ohjaajan version. Se on täydellinen.

    Developing (1995)
    Seuraava Natalien esiintyminen tapahtuu tässä lyhyt elokuvassa, jossa yksinhuoltaja äiti sairastuu syöpään. Natalie on yksi lapsista. Tätä lyhäriä on tuskin kukaan nähnyt joten siitä ei sen enempää. Onkohan kellään tietoa mistä tätä pätkää voisi etsiä?

    Heat (1995) ****1/2
    Seuraava Natalien leffa onkin jälleen klassikko tavaraa. Vaikka Natalien osa onkin pieni niin esiintyminen Al Pacinon esittämän poliisin tyttärenä tuskin urakehitykselle pahaa teki. Esiintymin Michael Manin elokuvassa on aina plussaa. Jokainen elokuvan ystävähän tämän on nähnyt joten itse elokuvasta ei sen pahemmin tarvitse lätistä. Natalie selviää pienestä, mutta aika vaativasta roolistaan erittäin hyvin ja pystyy vakuuttamaan katsojan taidoistaan.

    Beautiful Girls (1996) ****
    Itse näin tämän leffan vasta yli kaksikymppisenä ja täytyy sanoa, että ajatukset joita tämä herätti eivät kaikki kestä päivänvaloa. Siis jos joku on noin ihanan näköinen 15 vuotiaana niin tuskimpa ketään kaksilahkeinen pystyy Natalieta katsomaan ilman "taka-ajatuksia". Itse elokuvakin on toimiva paketti hyvillä näyttelijöillä, joten tämä taitaa olla minun Natalie suosikkileffani. Tosin en ole vielä nähnyt Garden Statea. Kuvien perusteelle Natalie on siinä aivan uskomattoman hyvän näköinen eikä elokuvaakaan ole haukuttu, joten tämä voi kohta nousta minun suosikikseni. On luultavasti soveliaampi pitää Garden Staten Natalieta parempana kuin tätä Beautiful Girlsin Martyä.

    Everyone Says I Love You (1996) ***
    Seuraavaksi Nataliella on taas pienempi rooli, mutta ohjaajana toimi jälleen yksi legenda eli Woody Allen. Elokuva on Woodymaista draamaa jossa juonta viedään tälläkertaa eteenpäin mm.laulunumeroin. Ihan katseltava pätkä vaikka ei nyt mikään Woodyn parhaimpia olekkaan. Natalie kyllä jää pahasti taustalle, mutta on tässä sentään kohtaus jossa Natalie ja Gaby Hoffman kävelevät rannalla bikineissä.

    Mars Attacks! (1996) ****1/2
    Vuodelle 96 mahtuu vielä kolmaskin esiintymin ja jälleen ohjaajana elävä legenda eli Tim Burton. Tällä kertaa Natalie esittää Jack Nicholsonin esittämän presidentin tytärtä. Jälleen rooli on aika pieni, mutta elokuva mikä on täynnä tähtiä niin esitys on ihan hyvä. Elokuvana Mars Attacks! on loistava scifikomedia johon Burton on selvästi halunnut panostaa. Ja miehen tyyli on yhtä tyylikästä kuin ennenkin. Ja löytypä leffasta Natalielle oikein poikaystäväkin. Tyyppi tais olla Lukas Haas.

    Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999) ***
    Seuraavaan leffaan menikin sitten kolme vuotta, mutta tätä leffaa odotettiinkin sitten jo muista syistä kuin Natalien paluun takia. Uusi Star Wars leffa ja ohjaajana George Lucas. Ihan komeen näköinen, mielenkiintoinen juoni ja niin sitten se henkilöohjaus. Harvemmin on näin nimekäs näyttelikaarti näytellyt näin kankeesti kuin näissä uusimmissa Star Wars pätkissä. Nataliella on mukavan iso rooli ja pienistä puutteistakin huolimatta elokuva on katsomisen arvoinen. Natalien läpimurto elokuva

    Anywhere But Here (1999) ***
    Siinä vaiheessa kun on saatu vähän nimeä niin varsinkin nuoret naisnäyttelijät siirtyvät tekemään yhdentekevää, mutta kieltämättä viihdyttävää nuorisokomediaa (esim. Kirsten Dunst). Natalie ei tähän hommaan ryhtynyt vaan keskittyi koulunkäyntiin. Ja teki siinä ohessa pari sympaattista draamaelokuvaa. Kuten tämän Anywhere But Here. Natalie ja Susan Sarandon ovat tytär ja äiti jotka vaihtelevat asuinpaikkaa äidin työn perässä. Hyvin näyteltyä ja sulavaa draamaa. Natalie on hurmaava kuten ennenkin.

    Where the Heart Is (2000) **1/2
    Natalien toinen välityö, jossa hän näyttelee raskaaksi tulevaa tyttöä jonka mies ottaa jalat alleen. Erittäin epätasainen elokuva josta ei oikein tahdo löytyä sitä punaista lankaa. Onneksi Natalie pitää homman kasassa.

    Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002) ***
    Sitten menikin taas pari vuotta ennen kuin tämä toinen Star Wars ilmestyi. Samat sanat pätee tähänkin kuin tohon ykkösosaankin. Natalien rooli on entistäkin suurempia ja tärkeämpi. Nataliellahan on tässä melkein päärooli. Ja voi että kun se on hyvän näköinen

    Cold Mountain (2003) ****
    Tässä leffassa Natalie saa vihdoin myös arvostusta näyttelijänä. Itse olisin antanut tästä elokuvasta naissivuosa Oscarin Natalielle. Sydäntä riipaiseva suoritus josta on paha enää pistää paremmaksi. Muutenkin leffa on laadukasta työtä kaikin puolin. Kyllä sillä ohjaajalla on suuri merkitys näyttelijän työhön. Verrataan vaikka Natalieta Star Warsissa ja sitten tässä, niin ero on kuin yöllä ja päivällä.

    Closeria ja Garden Statea en ole vielä valitettavasti nähnyt joten jätetään ne vielä rauhaan. Tilauksessa jo ovat. Mites onko kellään tietoo onko Tom Tykwerin ohjaamaa lyhytelokuvaa True saatavilla mistään. Pitäisi olla aika hyvä pätkä.
     
  16. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Onhan Natalie kiintoisimpia näyttelijättäriä omassa sukupolvessaan. Mielellään näkisi miten neiti suoriutuisi pääroolissa yksin kannattelemassa elokuvaa, tähän saakka nähdyissä elokuvissa on kyse ollut yleensä melkolailla sivurooleiksi kategorioitavista suorituksista.
     
  17. Jaded

    Jaded Uusi jäsen Blokattu Tukijoukot

    Liittynyt:
    23.04.2004
    Viestejä:
    1 548
    Saadut tykkäykset:
    1
    Erittäin hyvä yhteenveto Professionalilta! :thumbsup:
    Lisää tämmöisiä.

    Säkällä olin 90% vielä samaa mieltäkin.
     
  18. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    Tämä universaali Napo palvonta on aina hämmästyttänyt ja kummastuttanut tätä pientä kulkijaa. Se ensimmäinen esiintulo oli kyllä hieno, ei siinä mitään. Kunhan nuorikko pääroolitetaan, niin sitten nähdään missä mennään.
     
  19. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 301
    Saadut tykkäykset:
    594
    [​IMG]

    Jos haluatte lisää niin käykää täällä
     
  20. mikkol79

    mikkol79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.06.2004
    Viestejä:
    1 396
    Saadut tykkäykset:
    1
    Omien sanojensa mukaan mies on hetero, mitä nyt on kokeillut kimppakivaa useamman naisen kanssa.