kannettavat mp3 soittimet

Keskustelu osiossa 'Kuulokkeet sekä muut audiolaitteet' , aloittajana Lare, 03.07.2002.

  1. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Tokihan noinkin älykäs ihminen tajuaa jo tuossa vaiheessa vastauksen olevan ihan puhdasta vittuilua noin huonojen heittojen jälkeen?

    Tämä on hyvin mahdollista. Se taas ei ole mahdollista, että voisit vaikka listata paperille mitä soittimelta haluat ja katsella eri laitteiden ominaisuuksia ja vertailla. Eihän?

    elvis, no sehän on varsin hienoa sinulle. Harmi kun et sisäistänyt lukemaasi kerralla kun piti uudestaan kysyä.

    Enhän minä hyökkäile. Minä vain kommentoin asiallisesti sinun fiksua postaustasi. Ethän sinä ainoa toki ole, olet vain siinä joukossa ketkä sormi perseessä odottavat että sinulle kerrotaan mitä ostaa. Eikös pede jo sulle toisessa ketjussa käskenyt ottamaan helpin ja manuaalin käteen. Nyt minä käsken sinua menemään googleen ja OTTAMAAN ITSE SELVÄÄ.
     
  2. tosikko

    tosikko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2005
    Viestejä:
    677
    Saadut tykkäykset:
    8
    Ei varmaan missään, aina joutuu tekemään kompromissejä. :confused:

    Soittimiahan testaillaan alan lehdissä jonkun verran, ja niiden perusteella(kin) joillain osa-alueilla toiset on aina parempia. Toki henkilökohtaiset mieltymykset vaikuttaa myös.

    iPodien vahvuudeksi voisi sanoa hyvän käyttöliittymän, ja erittäin runsaan lisävaruste tarjonnan. Siihen saa ihan uskomattoman määrän kaikkea enemmän tai vähemmän tarpeellista kilkettä. Huono puoli on sitten tuo musan siirto, jos ei halua/voi/tms käyttää iTunes ohjelmaa. Mulla kun se on itsellä (muussakin musan kuuntelu) käytössä, niin niiden mutkaton yhteensopivuus tekee iPodin käytöstä todella helppoa ja kätevää. Eli käytännössä iPod vaatii ko. ohjelman kaverikseen.
     
  3. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Tuli hankittua sitten Creativen Zen Micro. Tärkein vaatimus vehkeelle oli itsevaihdettava akku sen tuo Zen Micro täytti. Pakettia avatessa tulikin sitten iloinen yllätys: olivat laittaneet mukaan vara-akun eli tuossa sitten säästi sen 39 eur, mitä Zen Micron vara-akku maksaisi. Varsinkin pitkillä reissuilla tuommoinen vara-akku on aivan ehdottomuus, jotta tylsistyminen ei pääse iskemään.

    Creativen ohjelmistopaketti oli kattava (mitähän kaikkea härpäkettä siellä olikaan...), mutta itse tykästyin resurssienhallinnan Zen-haaraan ja muita toimintoja en oikeastaan tarvitsekaan. Ai niin, en suostu koskemaan mihinkään Appleen liittyvään edes foliopäällysteisella onkivavalla.
     
  4. kupukka

    kupukka Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2004
    Viestejä:
    674
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo-o, pitäisi kanssa hankkia tuollainen mp3 soitin, luultavasti Creativen. Mutta mitä eroa esimerkiksi Zen Touchilla ja Zen Microlla on...? Jos nyt ulkonäköä ja levyn kokoa oteta huomioon? :)

    Kestääkö Creativen akut muuten hyvin kylmää...? Ettei +5'C akku tyhjene silmissä...

    Mitäs formaatteja Creativet tukevat mp3:n lisäksi?

    Niin ja onko soittimia helppo käyttää/painaa vaatteiden läpi...? Ajattelin, että olisi töissä kiva painella pausea, jos haluaa kuulla, mitä toinen sanoo :D

    Tattista :thumbsup:
     
  5. affe

    affe Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    24.12.2001
    Viestejä:
    153
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ärsyttävä piirre Zen Microssa on n. 24h standby resume play -ominaisuuden takia. Eli kun virrat katkaisee musiikin soidessa niin pelkällä virran kytkemisellä musiikki jatkuu. Tuo kuitenkin syö akun tyhjäksi aika nopeasti jos laitetta käyttää vaikkapa tunnin kerrallaan muutaman kerran päivässä. Vehje on siis hyvä laittaa laturiin joka päivä.

    12h yhtäjaksoinen soittoaika todellakin tarkoittaa yhtäjaksoista. Vara-akku onneksi auttaa tässä (tai akun poistaminen kun laitetta ei käytä).
     
  6. tosikko

    tosikko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2005
    Viestejä:
    677
    Saadut tykkäykset:
    8
    Aika mukava yllätys tuo bonusakku. :)

    Akun/pariston vaihdettavuus on kyllä aika mukava feature, ei pääse tyhjä akku yllättämään: nimittäin eräänä ankeana aamuna olin lähdössä fillarilla duuniin, ja virittelin tietty iPodin matkaan, tarkoituksena nautiskella matkamusaa siinä pyöräillessä. No kävi tietenkin niin, että eteisessä kenkiä jalkaan vetäessä iPodin akku päätti loppua - :eek: - ja edessä oli työmatka ilman rok-ken-rollia. Voi tsiisus että ****tti! :hitme: Silloin meinasi ko. mediasoitin ns. vaihtaa hiippakuntaa - ei tuommoista toivoisi kenenkään aamuun.... Silloin sitä vaihdettavaa akkua todellakin kaipasi, ja sittemmin olenkin ottanut tavaksi säilyttäää soitinta lataustelineessä. :thumbsup:

    Heh, meissä jokaisessa asuu pieni allergikko. :D

    Ainakin iPodista saa kyllä esim. pausen päälle tai kappaleen skipatttua kuteiden läpi, mutta volumen säätö ei onnistu. Tuo volume jutska on vaivannut allekirjoittanutta (kylmällä ilmalla=liki koko vuoden) fillaroidessa, kun ei se pelaa myöskään hanskat kädessä.... No saahan siihen hankittua langallisia/langattomia kaukosäätimiä, mutta nuin-niin-kuin vakiona ei pelitä.
     
  7. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Ainakin Zen ja Touch tukevat WMA:ta MP3:n lisäksi. Toinen asia on sitten, onko tuosta WMA:sta sitten iloa, koska MP3 @ LAME aps on kyllä herkullinen.
    Tuo vaatteiden läpi painallus taitaapi tarkoittaa sitä, että pitäisi olla semmoinen soitin jossa on ns. perinteiset alaspainettavat painikkeet. Toisaalta, ainakin tuohon Zen-soittimeen on myös saatava lisävarusteena johdollinen kaukosäädin joka ehkä täyttää tuon käyttötarpeen.

    Ilmeisisti tuon 24h standby -systeemin voi kiertää painamalla ekaksi pause ja vasta sitten virrat pois ? Jos vaikka akku säästyisi...
     
  8. Zarniwoop

    Zarniwoop Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    397
    Saadut tykkäykset:
    3
    Mitenkä mahtaa Creativen takuu toimia Suomessa, jos tilaan V200:n vaikka Pixmaniasta? Kokemuksia?
     
  9. affe

    affe Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    24.12.2001
    Viestejä:
    153
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos olen oikein käsittänyt Creativen user forumin kommenttien perusteella, niin ei voi. Käynnistyminen akun irti käyttämisen jälkeen on paljon hitaampi eli laite kai boottaa kiintolevyltä itsensä ylös. Standbyssä RAMit pidetään päällä joten käynnistys on nopea mutta virtaakin kuluu hieman enemmän.
     
  10. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Huomasitko kurdt, tuonnehan ilmestyi vastaus kysymykseeni. Kysyisin sinulta, että miten saan selville ominaisuuksia ja numeroita vertailemalla, mikä mp3-soitin kuulostaa paremmalta kuin joku toinen. Olenko minä todella avuton henkilö, jos haluan kysyä muiden (jotka ehkä näitä laitteita omistavat/ovat omistaneet) mielipiteitä näistä mp3-soittimista. Onko tämä todellakin DVDplazan linja, että jokaiselle, joka kysyy muiden mielipidettä laitteista ennen ostopäätöstä, on automaattisesti laiska ja avuton? Luulenpa kuitenkin, että nyt kurdt sun kommentteihin vaikutti mun tekstit muissa ketjuissa. En vain ymmärrä, miksi näitä muiden ketjujen viestien sisältöjä pitää käyttää sun (ja eräiden muiden) kritiikin pönkittämiseen.
     
  11. kupukka

    kupukka Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2004
    Viestejä:
    674
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin, tuossa microssa on jotkut hipaisu-näppäimet, myös pause/play..? Tällä hetkellä tuo Touch vetää enemmän puoleensa, koska akku on siinä isompi. Vaikka tuo Touch on hiukan isompi Microon verrattuna ja Micro olisi kyllä aika namun näköinen :)

    Tarvisi kyllä vähän kokemusneuvoja :) Eli soitin joutuu seuraavaan olosuhteisiin 9kk ajaksi (ja sen jälkeen olisi tietty kiva, jos se toimisi vielä): n. 40h/viikossa +10'C lämpötilassa, kumihanskat kädessä, koska tehdään ns. liukuhihna työtä. Hanskoja ei käsistä kerkeä ottamaan, kun joku jotain möläyttää, eli pause tai volumen säätö olisi hyvä saada vaikka rintataskun läpitte... Ottaako tuo Micro kankaan läpitte mitään käskyjä...?
     
  12. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Kyllä huomasin. Jotkut vain jaksavat tuhlata omaa aikaansa avuttomien auttamiseen. Oletko huomannut elvis, että monesti kuuntelukokemus on makuasia ja jonkun mielestä iPod soundaa paremmalle kuin Muvo koska iPod maksoi enemmän ja hänellä itsellä on se. Harvalla täällä on ollut n+1 mp3-soitin ja se on kuten muissakin asioissa, oma on parasta.

    Täällä on minusta se linja, että itse tutkitaan, esitetään löydetyt vaihtoehdot ja kysellään niistä mielipiteitä. Jos joku malli on jäänyt huomiotta, joku sen varmasti kertoo. Minusta on äärimmäisen typerää tulla kysymään, että "mikä on paras ja sopii mulle parhaiten". Voit itse tosiaan tehdä sen listan, seuloa malleja, hakea niistä ihmisten kokemuksia ja sitten ehkä final kolmosesta kysyä täällä. Mutta en jaksa tuhlata sinuun yhtään tämän enemmän aikaa. Jos joku jaksaa vastailla noihin kysymyksiisi, ole onnellinen. Minä en jaksa.
     
  13. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    No niin, peace brother! Ei kai me nyt kinastelemaan aleta tästä asiasta. Olen kyllä tehnyt sen listan (kärjessä Apple Ipod Mini ja Creative Zen), mutta haluan kuulla muiden mielipiteitä. Totta kai ymmärrän, että kukaan ei voi sanoa, mikä mun korvaan kuulostaa kaikkein parhaimmalta, mutta olisi se kai positiivinen merkki, jos esim. 10 hemmoa täältä sanoisi välittömästi, että Ipodeissa on paras ääni (suhteessa kokoon). Hainkin siis mielipiteitä!
     
  14. TheJambo

    TheJambo Käyttäjä

    Liittynyt:
    08.06.2004
    Viestejä:
    2 272
    Saadut tykkäykset:
    2
    Seuraavassa hifi-lehdessä käsitellään paljon kiintolevy-sekä flash-soittimia, kannattaa odotella sitäkin jos vaikka auttaisi päätöksenteossa.

    Ulkonäkösyistä valitsisin noista mainitsemistasi Ipodin. Creativen kovalevysoittimet ovat melko rumia.
     
  15. kupukka

    kupukka Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2004
    Viestejä:
    674
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hankin lisää tietoa Zen Microsta... Eli saisin Zen Micron ja siihen kauko-ohjaimen hintaan 229€ (ei paha) Eikös kauko-ohjaimessa ole kuitenkin oikeat näppäimet, ettei mitään hipaisu...?

    Micron pakkauksessa oli tosin yksi akku vaan... Mutta eiköhän sitä kerkeä sitten latailla... Kestääkö Micron akku millään 16h...? Ajattelin, ettei joka työpäivän jälkeen tarvisi latailla... Ja onko akku muutes lithium, ettei mene sököksi heti, kun ei päästä sitä tyhjäksi asti...?
     
  16. Ässä

    Ässä Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2005
    Viestejä:
    110
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varmasti onnistuu, Pixmaniasta ovat ainakin kameroita tilanneet eikä valituksia ole foorumeilla näkynyt.

    Eri asia on, kannattaako tuo. Itsekin haeskelen V200:sta ja www.merocomp.fi myy lähes samaan hintaan jos vaan pääsee käymään myymälässä. Postikulut kun jäisivät pois (noin 15e saksasta).

    Tai sitten Giganttiin katsomaan jos siellä olisi, nehän lupaavat myydä halvemmalla kuin muut, eli alle Merocompin hintojen :)

    Edit: Takuiden pitäisi toimia EU-alueella. Toki hankalampaa tuo asioiden hoito ulkomaille on.
     
  17. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Olitko jo hankkinut soittimen ? Virallisista esitteistä en ole löytänyt juttua kahdesta akusta, mutta olen nähnyt muidenkin ostajien kirjoittelevan että varsinaisessa pakkauksessa on kyllä tuo toinen akku (minulla se oli pakkauksessa hieman eri paikassa kuin tuo ensimmäinen akku ei kaikkien manuskojen yms. romppeiden alla).
     
  18. Byron

    Byron Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.06.2004
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaiken ratkaiseva kysymys iPod Minin ja Zen Micron väliltä. IPod Minissä ei tule verkkovirta laturia mukana jos olen asian ymmärtänyt oikein, mutta tuleeko Zen Microssa? Pidemmillä reissuilla, kuten mökillä kesäisin, tulee äitiä ikävä jos usb porttia pitää metsästää ympäri pitäjää.
     
  19. affe

    affe Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    24.12.2001
    Viestejä:
    153
    Saadut tykkäykset:
    0
  20. kupukka

    kupukka Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2004
    Viestejä:
    674
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, tänään hain ja yksi akku oli... Pitää vissiin kysyä Creativelta, onko mahdollista saada toinen tuotekoodia vastaan... Kauko-ohjain pitäisi tulla ensi viikolla...