Handan CV-7700 PVR

Keskustelu osiossa 'Handan' , aloittajana protesti, 01.03.2005.

  1. Yore

    Yore Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla laite siirtyi kyllä kesäaikaan ja eiliset nauhoitukset 3 kpl meni kaikki muuten ihan oikein, mutta TV1:ltä puuttui ohjelmasta tekstitys ?
    Onko muilla ollut ongelmia tekstityksen suhteen (ja nimenomaan Ylen kanavilla) ?
     
  2. Shodan

    Shodan Guest Guest

    Liittynyt:
    24.03.2005
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niinpä kuitenkin oli. Ei näköjään purkautunut suoraan 'Extract to here'-komennolla vaan piti avata Winzip ja huolehtia että folderit otetaan mukaan... :hitme:
    Nyt on 7700:ssa MP3:sia ja kuvia. Siirtonopeus voisi olla nopeampi mutta muuten pelittää hyvin. Duplex-siirtoa odotellessa...
     
  3. brightness

    brightness Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2002
    Viestejä:
    249
    Saadut tykkäykset:
    13
    Noniin, uskalsin myös hakea kaupasta Handanin. Toiminnoiltaan ei ehkä pvr-boksien aatelia (topfield?), mutta tuntuu olevan muutoin varsin pätevä laite.

    Käyttöönotto sujui hetkessä ja ensimmäiset tallennuksetkin onnistuivat hienosti.

    Käytettävyys on ehkä vähän hiomatonta joiltain osin ja pieniä outouksia on, mutta ne olikin tiedossa tätä ketjua luettuni.

    Semmoisen hassun jutun huomasin että tekstitv-dekooderia ei voi käyttää kun tallennus on päällä. :hitme: Uusia tallennuksia ei myöskään voi ajastaa silloin kun boksi tallentaa.
     
  4. Arinium

    Arinium Guest Guest

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin eilen hakemassa kyseisen boksin Tampereen Stockmannilta. Muutama kappale siellä vielä oli ja yksi jopa hyllyssä esillä. Muutamia huomioita olen tehnyt tähän mennessä.

    "Time Shift" -nappi on liian lähellä alaspäinnuolinappia, koska tulee painettua sitä vahingossa. Tämä on varmasti vain tottumiskysymys.

    Laite haki käynnistyttyään kellonajan, mutta jäi yllätyksekseni talviaikaan. Handan on ollut päällä ny sellaiset 13 tuntia ja edelleen se on talviajassa. Toivottavasti tämä korjaantuu.

    Laitteessa on kaksi viritintä, mutta kahden päällekäisen tallennuksen tekeminen ei onnistu! Teknisesti tämä ei pitäisi olla mahdotonta, mutta ilmeisesti ohjelmisto ei sitä osaa hallita. Harmittava puute softassa.

    Käytettävyys on samaa luokkaa mitä vanhassa Humaxissani. Ruudulla kanavanvaihdon jälkeen hetken näkyvä infoikkuna on jopa parempi kuin Humaxissa, koska Handanissa se näyttää myös seuraavan ohjelman.

    Pientä sekoilua tapahtui alkuunsa, mutta nyt laite näyttäisi toimivan kunnolla ja testitallennus meni kovalevylle oikein. Tallennusten maksimiajaksi laite näyttää 65 tuntia.

    Boksi on suhteellisen hiljainen; se pitää päällä ollessaan samanlaista hurinaa kuin vanha SuperVHS-nauhurini. Itseäni tämä ei häiritse lainkaan, koska laitteet ovat lasiovellisessa kaapissa äänieristyksissä.

    Ja testaus jatkuu...
     
  5. janhu

    janhu Guest Guest

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0

    toi kiinostaisi muakin. Jos omasta Xsat 410 ikivanhasta boksista saa valittua lähdöksi YUV, luulisi, että kaikissa uudemmissa (ja kalliissa) tuollainen olisi myös. Onko kellään varmaa tietoa?

    edit. eipä siitä tosiaan näytä saavan, ainakaan manuaalin mukaan
     
  6. tkotilah

    tkotilah Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yksi tallennus on minulla kyllä jäänyt täysin ääntä paitsi. Ei auta buuttaukset eikä muut.
     
  7. Gordon

    Gordon Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2004
    Viestejä:
    2 230
    Saadut tykkäykset:
    6
    Voi v***u nää on on äänekkäitä laitteita, jos yhtä paljon pitää ääntä kuin nauhuri. Se on ÄÄNEKÄS se.
     
  8. Shodan

    Shodan Guest Guest

    Liittynyt:
    24.03.2005
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla kävi tuon hurinan kanssa niin että ensimmäisen päivän boxi oli todella hiljainen mutta nykyään se resonoi jotenkin (varsinkin puupinnalla). Piikkien päälle noston ansiosta ei kuulu enää muuta kuin ajoittaista kovalevyn ruksutusta.
     
  9. Kettu69

    Kettu69 Guest Guest

    Liittynyt:
    28.04.2004
    Viestejä:
    122
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika erikoista on, että laitetta mainostetaan erittäin hiljainen. Se ei mielestäni pidä paikkaa laisinkaan, ehkä HTV:llä on verrattu ääntä tuohon todella meluisaan Nokian 260:een. Itselläni on ollut 4 eri satelliittivastaanotinta ja ne eivät äännä laisinkaan, vaan ainoastaan kovalevyä käytettäessä on kuulunut pientä raksutusta. Tästähän kuuluu samanlainen hurina kuin käytettäisiin perinteistä videonauhuria. Minulla on myös täysin saman valmistajan samanlaisella käyttöliittymällä valmistettu satelliittivastaanotin Finepass 5000, josta ei todellakaan kuulu mitään, joten jotenkin ihmetyttää miksi tästä on pitänyt tehdä näin äänekäs. Ilmeisesti tässä on tuuletin, mikä pitää tuon hurinan, mutta ihmetyttää että tätä ei voinut rakentaa ilman sitä, koska satelliittipuolen laite onnistui. Se täytyy kyllä sanoa, että ainakin mun boksi vaatii sen, sillä tämähän käy todella kuumana. Ottaisin mielelläni vastaan ehdotuksia, miten äänimelun saisi pienenemään?

    Äänien sammumisen bugin sain myös aikaan, johon ei auttanut muu kuin "master boot".

    BTW: Onko HTV:n kaapeliverkossa Fortepaketissa yhtään kanavaa, josta tulisi dolby äänet?
     
  10. terje

    terje Guest Guest

    Liittynyt:
    22.07.2004
    Viestejä:
    132
    Saadut tykkäykset:
    0
    SVT1 ja 2 kanavilla pitäisi Welhon uutissivun mukaan nykyään olla Dolby-äänet. Itse en ole asiaa kokeillut.
     
  11. Kettu69

    Kettu69 Guest Guest

    Liittynyt:
    28.04.2004
    Viestejä:
    122
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noi hurrien kanavat kuuluvat vain maksulliseen Norra pakettiin.
     
  12. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 458
    Saadut tykkäykset:
    776
    Vaikea sanoa kun ei ole laitteesta kokemuksia, mutta kokeile nyt ensimmäisenä jotakin pehmeää pyyhettä laitteen alla. Laitteen ympäristön akustiikkaan kannattaa kiinnittää huomiota.
     
  13. brightness

    brightness Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2002
    Viestejä:
    249
    Saadut tykkäykset:
    13
    Niin periaatteessa boksi on minusta hiljainen, tuntuu vaan riippuvan siitä miten sen hurina resonoi sijoituspaikassa. Jotkut huopatossut voivat auttaa vaikka.
     
  14. Shodan

    Shodan Guest Guest

    Liittynyt:
    24.03.2005
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näyttäisi siltä ettei laitteessa ole tuuletinta vaan äänet/resonointi johtuu Western Digitalin kovalevystä.
    Kokeilin ~3mm huopaa boxin alla mutta se tuntuu vaimentavan ääniä aika vähän. Tähän mennessä paras vaimennus on tullut piikeillä (sellaisia tuolin jalkoihin naulattavaksi tarkoitettuja naula-muovilappu-yhdistelmiä).
     
  15. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 458
    Saadut tykkäykset:
    776
    Pyöriikö tuo kovalevy aina? Takuuajan jälkeen voisi olla järkevää muuttaa sen kiinnitystä boxissa hieman elastisemmaksi.
     
  16. paf_dädi

    paf_dädi Guest Guest

    Liittynyt:
    13.01.2005
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään tapahtui meidänkin taloudessa siirtyminen digiaikaan, eli noudin Stockmannilta 7700 boksin ja samalla Welhon kortin.

    Kanavien haku onnistui suht ok, kunhan muisti ensin laittaa antennijohdon kiinni :hitme: Ainoa erikoisuus oli se, että kun kanavahaun keskeytti, ei seuraava haku lähtenyt etenemään ollenkaan, vaan se piti keskeyttää ja aloittaa uudestaan. Tämän jälkeen toimi ok. Kokeilin pariin kertaan, sama homma joka kerta.

    Päivitti heti ensimmäisellä käynnistyksellä uuden softan (tai siis ehdotti sitä -> hyväksyin) Jälkeenpäin tuli mieleen, että olisi voinut kokeilla ensin vanhalla softalla...

    Seuraava "kiva" yllätys olikin että Welhon kanavat ei näy. Ei ilmaiset eikä Forte. Welhon palvelunumeroon soitto ja kortin kokeileminen eri asennoissa ei auttanut, kortti ilmeisesti paskana (boksi herjaa välillä kortista) -> huomenna uutta hakemaan :OI Siihen asti peruskanavilla eteenpäin...

    Tähän mennessä en vielä kovin paljon ole ehtinyt kokeilemaan, mutta seuraavat "ominaisuudet" pistivät silmään/alkoivat ärsyttämään:

    - Nauhoituksen merkkivalo. Pitäisi ehdottomasti olla helposti nähtävissä, onko nauhoitus päällä vai ei. Eikä missään nimessä saisi antaa katkaista virtaa laitteesta kesken nauhoituksen, ainakaan kysymättä mitään.

    - Nauhoituksen ollessa päällä suurin osa toiminnoista ei toimi. Et voi esimerkiksi lisätä uusia ajastuksia, mennä menuun tms. Tekstitv saisi ainakin toimia! Aikaisemmin tallennetun ohjelman katsominen tallennuksen aikana kylläkin toimii. Myös time shift toimii, myös sen tallennettavan ohjelman kanssa.

    - Tekstitv ei toimi time shiftin kanssa

    - Kaukosäädin on melkoisen tarkka siitä minne suuntaan sillä sohii. Nappulat voisi olla paremminkin, lähinnä tosiaan tuo timeshift napin sijoittelu.

    - Aluksi vaikutti siltä, että kuvasuhteen vaihtaminen ei toimi, mutta hetken kikkailun jälkeen tuntuu toimivan. Lienee ollut näppihäiriö.

    - Ei nyt ihan älyttömän äänekäs. Kyllä siitä hurinaa kuuluu, sen mitä nyt kovalevyllisestä laitteesta voi olettaa kuuluvan.

    - Manuaali mainitsee USB ajurit, joiden pitäisi tulla laitteen mukana CD:llä. Ei ainakaan tässä pakkauksessa ollut, mites muilla?

    - tekstitv:ssä saisi olla muisti. Nyt ei taida olla, hidas se ainakin on.

    Varmaankin tämä meikäläisen tarpeet täyttää, jos ei mitään pahempia bugeja ole. Olettaen siis, että ei mitenkään hirveästi innostuta nauhoittelemaan. Tähän asti on selvitty ilman videoita (silloinkin kun ne toimi, ei nauhoitettu kertaakaan), joten luulisi pärjäävän. Jos nauhoittaisin jatkuvasti ja useampia ohjelmia, alkaisi nauhoitukseen liittyvät käytettävyysongelmat varmasti rassaamaan pitemmän päälle.

    Sinänsä tämä digitv on jonkin verran pettymys, ainakin tämän illan tarjonnasta turhan suuri osa on 4:3 kuvasuhteella ja vielä letterboksattuna. Tavoitteena kun oli nimenomaan saada kuvasuhde vaihtumaan oikeaksi automaattisesti, telkusta kun sitä on ikävä vaihdella koko ajan (Sonyn käytettävyysihme). Toimii siis muuten ok, kun vielä kanavilta tulisi anamorfista letterboksin sijaan... :grr:
     
  17. Yore

    Yore Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä laitoin 2 kpl huonekalunjalkojen alla tarkotettuja huopia yhteen ja mulla hävisi about 90 % meteli....olen tyytyväinen :)
     
  18. Yore

    Yore Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ajastin torstaina yhden ohjelman illalla ja toisen perjantaille...suljin laitteen...kun eka nauhoitus alkoi laite käynnistyi ja meni päälle.
    Hetken päästä vaimo halusi katsoa Animal Planetilta ohjelmaa ja ajattelin, että mikäs siinä, onhan siinä 2 viritintä...katseltiin sitten ohjelmaa aikamme...en sulkenut laitetta koska siinä oli äänitys päällä.
    Laite ei kuiteskaan sammunut siihen aikaan kun sen piti joten joskus 30 minuuttia ekan nauhoituksen jälkeen iskin virrat pois. Perjantaina kun tulin töistä laite oli päällä joten ajattelin, että OK, nyt katsonkin heti Formulat...vaan kun avasin telkun ja klikkasin PVR:ää niin levylle ei ollut mennyt edellisen päivän elokuva eikä perjantain Formulaakaan ?? en ymmärrä...eikö laitteella siis voi katsoa normaalisti toista kanavaa kun se on laitettu Timerille ?
     
  19. Fungus

    Fungus Guest Guest

    Liittynyt:
    27.03.2005
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0

    Kokeilin samaa ja homma todella toimii, häiritsevää matalataajuista huminaa ei enää kuulu. Kiitos vinkistä!
     
  20. Arinium

    Arinium Guest Guest

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voi katsoa. Itse olen ainakin onnistuneesti alkanut katsoa toista ohjelmaa samaan aikaan, kun tallennus on menossa toisella kanavalla. Mutta oma laitteenikin on mielestäni jättänyt tallentamatta muutaman kerran. En ole varma asiasta, koska latasin boksin testimielessä täyteen ajastuksia lähinnä Canalilta ja poistelin ohjelmia katsottuani ne. Tälläkin hetkellä olen ohjelmoinut 16 tallennusta seuraavan neljän päivän ajalle. Katsotaan miten käy.