Ääntäeristävät nappikuulokkeet?

Keskustelu osiossa 'Kuulokkeet sekä muut audiolaitteet' , aloittajana DSSM, 14.09.2004.

  1. DSSM

    DSSM Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2004
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistä löytäisi kohtuu hintaiset, hyvin meluääniäeristävät ja muutenkin laadukkaat nappikuulokkeet? Merkillä ei väliä kunhan tekevät tehtävänsä.
     
  2. silmaauki

    silmaauki Guest Guest

    Liittynyt:
    13.08.2002
    Viestejä:
    265
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mikäköhän on sinulle kohtuu hintainen?

    Hinnasta välittämättä heitetään nyt muutamia ehdotuksia Etymotic ER-6, ER-6i, ER-4P tai ER-4S. Shurelta löytyy myös monia malleja.

    Etyjä et saa muuten kuin netistä tilaamalla. Mutta laatu on huippua.
     
  3. Wasserschwein

    Wasserschwein Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2004
    Viestejä:
    311
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä oli ihan sama ongelma ja ratkaisin sen ostamalla Kossin The Plugit. Suosittelen erittäin lämpimästi.

    Suomessa maksavat aika suolaisesti, esim. Mustassa Pörssissä 52 €. Verkkokauppa.comissa hinta on jokseenkin siedettävä, 32,90 €, mutta toimitusaika 2 - 4 viikkoa. Kannattanee tilata ulkomailta, sieltä kun tavara tulee parissa päivässä ja hinta on vain parisen kymppiä.
     
  4. SpacemanX

    SpacemanX Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.12.2003
    Viestejä:
    507
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen seurannut plugikuulokkeita pari vuotta ja yleinen konsensus on se että Kossit ovat huonot, Sony 71 melko huonot ja Shuret/Etyt kohtalaisesta hyvään riipuen mallista.

    Eli Kossit vain jos saat halvemmalla kuin Sonyt.

    Itsellä Shure E3:set ja olen tyytyväinen...
     
  5. spacegoose

    spacegoose Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    14.07.2004
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistä Suomesta saisi esim näitä Shre E3:sia tai sitten noita Etymoticin ER-6i? Kaupan nimi, paikkakunta ja mieluiten osoite olisi hyvä saada. Aina vain parempi jos vielä webosoite :D
     
  6. silmaauki

    silmaauki Guest Guest

    Liittynyt:
    13.08.2002
    Viestejä:
    265
    Saadut tykkäykset:
    1
    Etyjä et saa mistään Suomesta. Paras ja halvin paikka hankintaan on rapakon takana: http://www.discountheadphones.com

    Tuolta itse olen tilannut. Toimus on nopeaa ja tällä hetkellä dollarin kurssi on näille hankinnoille todella sopiva. Toimituksen hinta Eurooppaan ei ole siellä suoraan nähtävillä, joten joudut sitä erikseen kysymään. Aikaisemmin syksyllä maksoin muistaakseni 15dollaria kahden er-4:n toimituksesta. Toimitus tuli alle viikossa.

    Ovat muuten juuri laajentaneet valikoimaansa. Nyt sieltä löytyisi myös Shuren ja muutamia muitakin kuulokkeita - aikaisemmin siellä oli vain etyjä.
     
  7. tosikko

    tosikko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2005
    Viestejä:
    677
    Saadut tykkäykset:
    8
    Ainakin Shuren E3 malli näytti olevan edullisempi MicrophoneSolutions.com:ssa - 149$

    Tuolta löytyy myös Etyn tulpia.
     
  8. jonni

    jonni Guest Guest

    Liittynyt:
    16.03.2005
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse tilasin ER-6sen http://www.4yourears.com:sta 99.9e postikuluineen, ja kun toi on EU:n alueella niin ei tarvitse huolehtia tulleistakaan, toisin kuin EU:n ulkopuolelta tilatessa...

    Ja paketti saapui alle viikossa tilauksesta, joten kohtuu nopeata palvelua.
     
  9. thsp

    thsp Guest Guest

    Liittynyt:
    26.03.2005
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
  10. Ässä

    Ässä Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2005
    Viestejä:
    110
    Saadut tykkäykset:
    0
    Menee hieman ohi aiheen, mutta onkos näitä kukaan ehtinyt testata?
    http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B00061IYJC/103-9814236-8507841?v=glance

    Painiskelen tässä noiden Philipsien, Sonyn 71:n ja Kossien välillä. Käyttö olisi ruohonleikkuu sun muut meluisat hommat sekä aina välillä myös lentokoneessa.

    Vastamelukuulokkeet houkuttaisivat siksi, että kuulisi edelleen tasaisesta metelistä poikkeavat äänet. Esimerkiksi keskustelu onnistunee jotenkin. Tosin toimivuus hieman epäilyttää, koska mikrofoni ei ole korvan tasolla. Kaikkien kolmen vaihtoehdon hinta olisi noin 50e, siinä on myös budjettini yläraja.

    Kosseissa epäilyttää tuo vaahtomuovinen rakenne, tarvittaessa kuulokkeet pitäisi saada nopeasti pois korvista ja takaisin. Onko 50e hintaluokassa muita vaihtoehtoja? Etymoticcien käsittämätön hinta menee rajusti yli budjetin.


    Edit: Testin perusteella Philipsit eivät ole aivan huonot: http://www.discount-electronic.com/noisebuster-review.html.
     
  11. jonni

    jonni Guest Guest

    Liittynyt:
    16.03.2005
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Korvakäytäväkuulokkeita et varmaan halua jos leikkaat ruohoa kun kuulet jokaisen askeleesi (korvakäytäväkuulokkeet sopivat paremmin istuvaltaan nautittavaksi: istumatyöhön, bussi/metro yms matkoihin), joten varmaan avonaiset vastamelukuulokkeet sopivat paremmin käyttötarkoitukseesi jos aiot liikkua samalla. 50e budjetissa valinnanvara on valitettavasti kohtuullisen rajoitettu.
     
  12. Ässä

    Ässä Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2005
    Viestejä:
    110
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^ Mainittakoot, että leikkaan ruohoa lähinnä ajoleikkurilla. Tosin kyllä noita kävellessäkin tulisi käytettyä, varmaan ainakin ruohotrimmerin kanssa.

    Mutta kiitokset tuostakin näkökulmasta, ei ihan heti tullut moinen asia mieleen.

    Avonaiset kuulokkeet ovat taas hankala kuljetella mukana. Hmm, pitäisi ilmeisesti olla kahdet eri kuulokkeet. Kylläpä menee vaikeaksi...
     
  13. kotka

    kotka Guest Guest

    Liittynyt:
    30.12.2004
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on noi sonyn 71:t joita olen käyttäny työmatkoilla, lentokoneessa jne ja ne on hyvät. Toi askelten äänikää ei haittaa jos on esim kaukosäädin rinnuksissa kiinni ja piuha rinnukista korville tarpeeksi löysänä.
     
  14. Ässä

    Ässä Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2005
    Viestejä:
    110
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^Kiitos kommentista, tuo rohkaisi jatkamaan nappikuulokemallin etsintää. Nyt painiskelen enää siis kahden vaihtoehdon välillä, Sonyn 71 ja Shure E2.

    Shuret saisi hintaan 61$ + pk (www.discountheadphones.com), eli hintaa noille kertyisi 15$ kuluilla noin 57e kun dollari on halpa.

    Vastamelunappien vaimennus on testien mukaan niin paljon heikompi, että unohdan ne. Lisäksi taustalle tulee ylimääräistä kohinaa ja häiriötä vastamelun tuoton takia.
     
  15. dille

    dille Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2003
    Viestejä:
    1 277
    Saadut tykkäykset:
    0
    Faija lähdössä jenkkeihin, joten nyt vois investoida kunnon nappeihin. Shuren E2 ja Kossin Plugien välillä olen poukkoillut. Kuinka suuri ero näiden kuulokkeiden välillä todellisuudessa on? Soittimena toimii Philipsin Hdd065 mp3-soitin. Kossin etuina olisi halvempi hinta, ja Suomesta saatavuus halvalla. Mikä tekee Shuren kuulokkeista paremmat?
     
  16. Ässä

    Ässä Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2005
    Viestejä:
    110
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^Ainakin itse karsin Kossit pois sen takia, että niiden äänieristys perustuu samanlaiseen materiaaliin kuin korvatulpissa. Ne siis puristetaan kasaan, tungetaan korviin ja odotellaan hetki. Valitettavan hidasta silloin, kun täytyy ottaa kuulokkeet pois muutamaksi sekunniksi esimerkiksi jonkun lausahduksen kuuntelemiseksi.

    Myös korvissa pysyvyyttä on valitettu, netti on tosin pullollaan kaiken maailman viritysvinkkejä. Ei oikein kiinnostaisi ruveta parantelemaan uusia kuulokkeita.

    Noi muut (Sony, Shure, Etymotic) on tehty pehmoisesta kumista, olettaisin että myös puhdistettavuus olisi parempi. Kossien eduksi jää halpa hinta.

    Menee jo hieman ohi aiheen, mutta Sony oli ainoa, jossa tulee mukana se 2-tappinen lentokoneadapteri. Ainakin itselleni tuo olisi tärkeä varuste.
     
  17. tosikko

    tosikko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2005
    Viestejä:
    677
    Saadut tykkäykset:
    8
    Shuren mukana tulee kolmesta eri materiaalista valmistettuja erikokoisia tulppia, ja niitä kumisia (silikoni?) ja kovempaa muovia olevia olen putsannut tenulla. (isopropanoli tms.)

    Joku valitteli että askeleet kuuluu kun kävelee, tuota hillitsee Shuren kuulokkeiden johto, joka kierrätetään korvanlehden yli taaksen ja niskasta yhdessä alas. Tuo on todella fiksu systeemi, ensinnäkin piuhat ei roiku edessä ja tarraa lentopallomailoihin tms. tartuntaelimiin, ja toiseksi niiden kautta ei välity niitä todella ärsyttäviä hankausääniä. Kyllä kai muitakin kuulokkeita voi noin pitää, mutta Shuren tulpista lähtee piuha valmiiksi oikeaan suuntaa helpottamaan ko. tapaa. Kuvia tuosta löytyy Shuren sivuilta, niistä selvinnee tuo piuhoitus paremmin kuin selityksistäni. :rolleyes:

    Joku tuossa mietti kummat valitsisi, Koss:in Plugit vain Shuren E2 mallit - suosittelen ehdottomasti sijoittamaan sen verran että saat hankituua ne Shuret, et tule katumaan. Mitä itse olen ko. Koss:eja kuullut, niin ne on kyllä aika onnettomat. (no eipä sitten ole kalliitkaan).

    Mulla on päivittäisessä käytössä Shuren E3 tulpat, ja olen ollut niihin todella tyytyväinen. Mulla on aina ollut hankaluuksia saada nappikuulokkeita sopimaan korvaan, mutta näiden E3:sten tulppalajitelmasta löytyi vihdoin sopiva koko/materiaali, jota voi pitää pitkiäkin aikoja ilman ahdistusta. Vielä kun äänenlaatukin on kohdallaan, niin ei voi muuta kuin suositella lämpimästi. :thumbsup:
     
  18. kupukka

    kupukka Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2004
    Viestejä:
    674
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitäisi kanssa ostaa töihin uudet kuulokkeet, kun nykyiset tippuvat, kun laittaa korvasuojaimet päälle.

    Eli Kossin Plugit tai Sonyn MDR-EX71... Sony on vähän kalliimpi, mutta onko parempi...?!?
     
  19. anttipi

    anttipi Guest Guest

    Liittynyt:
    28.10.2001
    Viestejä:
    146
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni on Shuren E3:t ja olen ollut erittäin tyytyväinen. Joihinkin Etyihinkin olen verrannut (mallia en tietenkään muista) ja tykkäsin Shureista enemmän.

    Tavallisista Eareista saa muuten tehtyä halvalla hyvin eristäviä vaihtopäitä: leikkaa n. 1/3 terävällä veitsellä ensin toisesta päästä pois, kuumenna esim. sytkärillä hakaneulan pää ja polta keskelle siisti reikä ja aseta kuulokkeisiin kiiltävä pää kohti korvakäytävää. Paljon halvempi tapa kuin tilailla niitä valmiita vaahtomuoveja. Itselläni ainakin vaahtomuovit eristää ja istuu parhaiten.

    Kertokaas tuosta www.discountheadphones.com -puljusta. Suostuvatko pyydettäessä lähettämään giftinä elikkäs lahjana elikkäs tullin ohitse? Sillä kysyn, kun kaverille suosittelin noita Shure E3:ia ja discountheadphonesilta saisi selvästi halvemmalla kuin Microphone Solutionsilta.

    Tilasin aikanani itse Solutionsilta ja lähettivät mukisematta lahjalähetyksenä, kun sähköpostilla niin pyysin. Liikkeen kotisivuillakin lukee: "When shipped via MAIL there's a good chance you will not have to pay any tax upon arrival in your country." Eli eivät ilmeisesti lakiteknisistä syistä voi suoraan sanoa, että lähettävät pyydettäessä giftinä?
     
  20. Ypekki

    Ypekki Guest Guest

    Liittynyt:
    04.05.2005
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lähetin viestiä tuonne DiscountHeadphonesiin ja kysyin hintaa shuren e2:lle Suomeen lähetettynä. Hinnaksi tulisi 85 dollaria eli postikulut olisivat 24 dollaria. Suostuisivat myös lähettämään giftinä. Tiedättekö, että onko varma ettei joudu tulliin eikä tarvitse maksaa alveja jos lähettävät giftinä?