Kiropraktikot

Keskustelu osiossa 'Terveys & hyvinvointi' , aloittajana kurdt, 12.02.2005.

  1. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Onkos teillä kokemuksia noilla arvon ammatintaitajilla käymisestä? Itse kuulin tänään hierojalla, että rankan yön jälkeen on ilmeisesti selkänikama pois paikaltaan hieman ja kun hän ei saanut sitä fiksattua, pitäisi ilmeisesti kiropraktikolle mennä. Sitten nouseekin kylmä hiki kun muistaa kaikki pelottelut siitä mitä accidenttejä on kaverin kaverin kaimalle sattunut jne. Tulikin mieleeni sitten kysäistä, että millainen kokemus se on oikeasti? Voisin kuvitella, että se ei välttämättä ole ihan sieltä rentouttavimmasta ja mukavimmasta päästä.

    Onkos täällä muuten ketään ihan ammatin harjoittajaa lukemassa? Olisi kiva kuulla jotain faktaa näiden urbaanilegendojen keskelle.
     
  2. Rooperi

    Rooperi Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2002
    Viestejä:
    341
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse suosittelen omasta kokemuksesta myös jäsenkorjaajaa.Kävin n. vuosi sitten käsittelyssä, oli kivutonta ja suht halpaa sekä todellakin toimii! Kiropraktikko käsittelee vain sen ongelmakohdan, jäsenkorjaaja käy koko kropan läpi.

    Meillä emäntä käy välillä kiropraktikolla joka ottaa 10 min hommasta muistaakseni 40 euroa, kun taas jäsenkorjaajan 1½ tunnin koko kropan läpikäynti maksaa 60 euroa. Vaikkei muualla mitään tuntuisikaan niin sieltä saattaa löytyä aika yllättäviä piileviä jumituksia.

    Ehdottomasti :thumbsup: jäsenkorjaukselle
     
  3. Sonny

    Sonny Guest Guest

    Liittynyt:
    26.04.2004
    Viestejä:
    102
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joopajoo. Ehdottaisin, että vältätte noita jäsenkorjaajia. Niillä ei ole minkäänlaista pätevää koulutusta siihen hommaan. :hitme:

    Voihan joku joskus saada jäsenkorjaajaltakin avun, en sitä kiistä, mutta paljon riskittömämpää on käydä koulutetulla kiropraktikolla. Käyvät sentään 5 v yliopistotutkinnon Englannissa, tietävät tarkkaan mitä tekevät ja tuntevat anatomian.
     
  4. Sonny

    Sonny Guest Guest

    Liittynyt:
    26.04.2004
    Viestejä:
    102
    Saadut tykkäykset:
    0
    TEO:n sivuilta:

    Terveydenhuollon ammattihenkilöt

    Terveydenhuollon ammattihenkilöistä säädetään laissa terveydenhuollon ammattihenkilöistä (559/1994) ja asetuksessa terveydenhuollon ammattihenkilöistä (564/1994).

    Terveydenhuollon ammattihenkilöitä ovat

    A. Laillistetut ammattihenkilöt

    Laillistettuja ammattihenkilöitä, joille lain nojalla myönnetään ammatinharjoittamisoikeus, ovat lääkäri, hammaslääkäri, proviisori, psykologi, puheterapeutti, ravitsemusterapeutti, farmaseutti, sairaanhoitaja, kätilö, terveydenhoitaja, fysioterapeutti, laboratoriohoitaja, röntgenhoitaja, hammashuoltaja, toimintaterapeutti, optikko ja hammasteknikko (17 nimikettä).

    Edellä mainittuja ammatteja saa säännönmukaisesti harjoittaa vain ao. laillistettu ammattihenkilö.

    Terveydenhuollon oikeusturvakeskus myöntää hakemuksesta laillistuksen em. ammatteihin.

    B. Luvan saaneet ammattihenkilöt

    Terveydenhuollon oikeusturvakeskus voi myöntää ammatinharjoittamisluvan laillistuksen sijasta niille ulkomaalaisille, jotka ovat EU/ETA:n ulkopuolisen valtion kansalaisia ja jotka ovat suorittaneet ao. ammattiin johtavan koulutuksen muussa kuin EU/ETA-valtiossa.

    Lupa on aina määräaikainen ja se voi olla rajoitettu tiettyyn ammattitehtävään.

    C. Nimikesuojatut ammattihenkilöt

    Ammattihenkilöitä, joilla on koulutuksensa perusteella oikeus käyttää nimikesuojattua ammattinimikettä, ovat apuhoitaja, apuneuvoteknikko, hammashoitaja, jalkojenhoitaja, jalkaterapeutti, koulutettu hieroja, koulutettu kiropraktikko, koulutettu naprapaatti, koulutettu osteopaatti, kuntohoitaja, lastenhoitaja, lähihoitaja, lääkintävahtimestari-sairaankuljettaja, mielenterveyshoitaja, mielisairaanhoitaja, perushoitaja, psykoterapeutti, sairaalafyysikko, sairaalageneetikko, sairaalakemisti, sairaalamikrobiologi ja sairaalasolubiologi (22 nimikettä).

    Nimikesuojattujen ammattihenkilöiden ammateissa voivat toimia muutkin henkilöt, joilla on riittävä koulutus, kokemus ja ammattitaito. Heillä ei kuitenkaan ole oikeutta käyttää nimikesuojattua ammattinimikettä.

    Terveydenhuollon oikeusturvakeskus merkitsee rekisteriin ammattinimikettä käyttämään oikeutetun ammattihenkilön.
    ----------------------------------------------

    Jäsenkorjaaja EI ole terveydenhuollon ammattihenkilö. Miksiköhän TEO ei hyväksy jäsenkorjaajia terveydenhuollon ammattilaisiksi? Toki voi olla fysioterapeutin koulutus pohjalla, sitä en kiellä, silloin vain pitäisi pysyä fysioterapeutin tehtävissä. Jäsenkorjaus on mielestäni huuhaata.

    Olet oikeassa, kiropraktikoista kannattaa tarkistaa, että ovat nimenomaan koulutettuja kiropraktikoita. Kuka tahansa voi käyttää kiropraktikon nimikettä, se ei edellytä koulutuksen käymistä...
     
  5. Sonny

    Sonny Guest Guest

    Liittynyt:
    26.04.2004
    Viestejä:
    102
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä vielä kansanlääkintä.fi -sivuilta koulutus-osiosta:


    Koulutus on jaettu neljään jaksoon. Klikkaa hiirellä koulutusohjelmaa, josta haluat lisätietoja:

    4 osainen perusjakso
    (oppipoika; 4 viikonloppua 1-2 vuoden sisällä)

    4 osainen jatkokoulutus
    (kisälli; 4 viikonloppua 1-2 vuoden sisällä)

    5 osainen seurantakoulutus
    (kalevalainen jäsenkorjaaja; 1-2 vuoden sisällä)

    Näyttökoe
    (Kalevalainen kansanparantaja-nimike)
    ----------------------------------------------------

    Eli kun käyt 13 viikonloppua koulutusta, olet kalevalainen jäsenkorjaaja. Kattava koulutus?
     
  6. Toni Kallio

    Toni Kallio Guest Guest

    Liittynyt:
    17.05.2003
    Viestejä:
    261
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiropraktiikka oli aiemin koululääketieteen silmissä lähinnä itseoppineiden jäsenkorjaajien tekemää puoskarointia. Viime vuosina tuosta on tultu kuitenkin paljon eteenpäin. Nykyään löytyy jo joitakin lääkäreitä etenkin fysiatrien keskuudesta, jotka ovat saaneet asiallisen koulutuksen manipulaatiohoitoihin.

    Varsinaista kiropraktiikan koulutusta ei Suomessa vielä ole. Ulkomailla koulutusta annetaan ja monivuotisen opiskelun jälkeen voidaan käyttää Doctor/Master of Chiropractics -nimitystä. Nämä ammattilaiset osaavat hommansa ja heidän antamaansa manipulaatiohoitoa voi lämpimästi suositella erilaisten (etenkin selkärangan) tukielinvaivojen hoitona. Jäsenkorjaajien koulutus ja osaaminen on erittäin kirjavaa. Hyvällä tuurilla kaikki menee hyvin ja kaveri osaa hommansa. Huonommalla tuurilla "TEO kysyy miksi".

    Selkärangan manipulaatiohoidot ovat osaavissa käsissä turvallisia. Kaularangan alue on selvästi ongelmallisempi, mutta koulutuksen saanut kiropraktikko tietää, mitä voi ja mitä ei saa tehdä. Muutoin rangan käsittelyt kokemattomissakin käsissä ovat varsin riskittömiä perusterveillä ihmisillä. Synnynnäiset poikkeavuudet rangan liikkuvuudessa (esim. spondylolyysi/olisteesi) tai pitkälle edennyt osteoporoosi voivat olla riskitekijöitä.

    Tässä perustietoutta kiropraktiikasta.

    T.Clavurion
     
  7. jaoksane

    jaoksane Guest Guest

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiropraktikoista tulikin jo ihan hyvin juttua. Itsekin olen joutunut kiropraktikolla käymään ja vaikka se rangan pauke ekalla kerralla vähän pahaa tekikin, niin kyllä sieltä on apu löytynyt.

    Nyt olen kuitenkin vaihtanut kiropraktikon osteopaattiin. Käyttää käsittelyyn enemmän aikaa ja käy läpi koko kropan, eikä vain ongelmakohtia. Hyviä kokemuksia on täältäkin.

    Tietysti aina voi kokeilla kaikenlaisia kansanparantajia, voi olla pätevämpiäkin tyyppejä kuin nuo "viralliset", mutta jos osaamisesta ei ole mitään virallista näyttöä, niin itellä ainakaan ei rohkeus riitä päästää selkärangan kimppuun.
     
  8. Talonpoika

    Talonpoika Guest Guest

    Liittynyt:
    21.02.2005
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Suosittelen käymään jäsenkorjaajalla, jolla on 2-vuotinen koulutus, he eivät ole koskaan aiheuttaneet niskavaurioita kenellekkään. Koulutuksen suorittaneet eivät väännä niskaa yht'äkkiä eri suuntiin. Käsittely on erittäin miellyttävää, rauhallisesti hyvä tulee. " Korppu" mainitsi kiropraktian diplomista, tämän diplomin saa 12 päivän kurssituksella kuka tahansa, joten ei se kummoisia taitoja vaadi.
     
  9. jaoksane

    jaoksane Guest Guest

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    Päätit sitten tuommosen "faktan" takia tänne rekisteröityä? Onnea vaan alkavalle urallesi.
     
  10. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Kiropraktikon koulutus on pitkä ja vaativa, väitteesi on suoraan sanottuna puhdasta pa*kaa.
    Jäsenkorjaajille, ja muille "kansanparantajille" EI IKINÄ MISSÄÄN TAPAUKSESSA kannata mennä, olen henkilökohtaisesti nähnyt ainakin pari niskavammaa aina halvaantumiseen johtaen ko. tyyppisistä käsittelyistä.
     
  11. Scorpius

    Scorpius Surfing on Sinewaves Guest

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    889
    Saadut tykkäykset:
    4
    Kuullostaa ihan noilta diplomispämmeiltä, mitä saa spostiin viikoittain. "Your diploma is ready!!111" :D
     
  12. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
    Skeptikon kysymyspakki:





    AIVOT
    Miksi mm. skientologit ja TM uskottelevat, että ihminen käyttää vain 5-10% aivokapasiteetistaan? Miksi new age väittää aivotutkimusten vastaisesti, että ihminen käyttää normaalisti vain jompaa kumpaa aivopuoliskoaan?

    ASTROLOGIA
    Kuka selvitti Pluton symboliikan pian Pluton löytymisen jälkeen ja millä perustein? Miksi ihmiset eivät löydä omaa astrologista luonnekuvaustaan 12 eri aurinkomerkkiä edustavan kuvauksen joukosta? Miksi astrologit viittaavat huonosti todistettuun Gauquelinin "Mars-efektiin", mutta eivät hylkää aurinkomerkkiastrologiaa, jonka Gauquelin hyvin perustellusti kumosi?

    AURA
    Miksi selvänäkijä ei pysty pimeässä erottamaan, onko huoneessa yksi vai kaksi henkilöä? Miksi "aurakuvauksessa" saadaan aura, vaikka henkilö on poistunut kameran edestä? Miksi "aurakuvauksessa" ei saada auraa, jos kättä ei aseteta kontaktilevylle?

    BERMUDAN KOLMIO
    Miksi vain kolme "ilmiön" yli sadasta tapauksesta sattui kolmion sisällä? Miksi osaa laivoista ja lentokoneista ei ollut olemassakaan?

    BIOENERGIA
    Miksi new agen markkinoimaa "bioenergiaa" ei voi todeta mittalaitteilla? Miksi "bioenergian" vaikutuksista ei ole näyttöjä? Miksi "bioenergiasta" puhuvat vain tieteeseen heikosti perehtyneet rajatiedon harrastajat?

    BIORYTMIT
    Miksi ihmiset uskovat mekanistiseen ja fatalistiseen kelloon perustuvaan kolmeen rytmiin, vaikka näyttöä noiden rytmien olemassaolosta ei ole?

    GELLER, SAI-BABA:
    Miksi ihmiset pitävät Uri Gelleriä ja Sai-Babaa ihmeiden tekijöinä, vaikka taikuri pystyy toistamaan kaikki heidän temppunsa lusikoista taivaantuhkaan?
    GRAFOLOGIA:
    Miksi grafologian toimivuudesta ei ole tieteellistä näyttöä? Miksi grafologi ei pysty kertomaan ikää, sukupuolta, älykkyyttä, ulos/sisäänpäin kääntyneisyyttä? Miksi ihmiset eivät löydä omaa luonteenkuvaustaan esim. kymmenen kuvauksen joukosta?

    HOMEOPATIA:
    Hahnemann "keksi" homeopatian kiniinin avulla, mutta miksei silti ole homeopaattista valmistetta malarian hoitoon? Miksi homeopatia ei tehoa tartuntatauteihin? Miksi korkeat laimennokset ovat homeopaattien mukaan vaarallisia, mutta skeptikko voi silti syödä valmisteita rajattomasti? Miksi steinerilainen homeopatia on ristiriidassa klassisen homeopatian kanssa? Miten olemattomat aineet vaikuttavat?

    IHMEPARANTAMINEN:
    Miksi tuo yksinkertaiseen suggestioon perustuva kaatamistemppu saa ihmiset uskomaan, että kyseessä on ihmeteko? Miksi parantumisia tutkittaessa on jouduttu toteamaan, että osa "parantuneista" on kuollut, osalla on tautinsa jäljellä ja muilla ei tautia ole ollutkaan? Miksi skeptikon läsnäolo estää "pyhän hengen suorittaman" ihmeparannuksen?
    IIRIS-ANALYYSI:
    Miksi iridiologialla ei valvotuissa kokeissa ole pystytty löytämään sairauksia? Onko ihmisellä iiris-analyysin mukaan oikea ja vasen vatsalaukku?

    JÄLLEENSYNTYMÄ:
    Miksi jälleensyntymästä ei ole kunnollisia todisteita?

    KIRLIAN-KUVAUS:
    Miksi kuvat mystifioidaan, vaikka ne kertovat vain pinnan rakenteesta, kosteudesta jne.? Miksi fantomikuvia edelleen levitetään, vaikka tiedetään, että ne syntyvät kun lasilevyä ei puhdisteta? Miten heikot "aurat" voisivat erottua, kun normaalisti kuvissa näkyvät 20 kilovoltin jännitteen aiheuttamat purkaukset?

    KIROPRAKTIIKKA:
    Miksi tiede ei ole pystynyt todentamaan hoitomuodon pätevyyttä? Miksi kiropraktikot käyttävät apunaan pseudotieteellisiä menetelmiä? Miksi kaikkien sairauksien väitetään aiheutuvan selkärangan hermon kireydestä?


    KUOLEMANRAJAKOKEMUKSET (NDE):
    Miksi edelleen uskotaan "rajan takana" käymiseen, vaikka ilmiölle on luonnollisiakin selityksiä? Miksi kertomuksia tulkitaan sananmukaisesti, vaikka esim. unienkaan tapahtumia ei pidetä todellisina?

    KUUHULLUUS:
    Miksi ihmiset yhä uskovat kuuhulluuteen, vaikka rikos- ja sairaalatilastojen avulla on osoitettu, ettei täysikuulla ole vaikutusta rikollisuuteen tai sairastuvuuteen?

    MAASÄTEILY:
    Miksi taikavarpumies osuu oikeaan vain silloin, kun tietää, missä laatikossa esine on? Miksi eri henkilöt eivät löydä maasäteilyä samasta paikasta?
    MORFINEN RESONANSSI:
    Miksi new age perustelee oppejaan mm. Sheldraken hypoteesilla morfisesta resonanssista, vaikka todisteita asialle ei ole?

    PARAPSYKOLOGIA:
    Miksi ihmiset uskovat "puhelintelepatiaan", vaikka näiden yhteensattumien puuttuminen voidaan osoittaa paljon epätodennäköisemmäksi?
    PIILOVIESTIT:
    Miksi edelleen uskotaan, että filmeihin ja äänitteisiin voidaan sijoittaa piiloviestejä, vaikka jo lähtökohtaidea perustui huijaukseen eikä näyttöjä ole?

    RUUMISTAPOISTUMINEN (OOBE):
    Miksi edelleen uskotaan, että jokin poistuu, vaikka ilmiölle on luonnollisiakin selityksiä? Miksi kertomuksia tulkitaan sanamukaisesti, vaikka esim. unienkaan tapahtumia ei pidetä todellisina? Miksei ole näyttöjä toiseen paikkaan siirtymisistä?

    SELVÄNÄKÖ:
    Miksi selvänäkijä ei pysty kertomaan eilisen tapahtumia, mutta esittää kaikenlaista huomisesta

    SILVA-MENETELMÄ:
    Miksi Silva-menetelmä markkinoi vanhentuneita oppeja aivoista? Miksi se markkinoi myös telepatiakykyjä, vaikkei sellaisista ole vähäisintäkään näyttöä?

    SKIENTOLOGIA:
    Mikä huonon tieteiskirjailijan todistamattomissa opeissa vetoaa ihmisiin? Miksi Hubbardia markkinoidaan oppineena miehenä, vaikka hän menestyi huonosti teknillisessä oppilaitoksessa ja jätti opiskelun kesken? Miksi Hubbardin ensimmäinen vaimo piti häntä "hopelessly insane" ja miksi toisessa avioliitossa syntynyt poika teki itsemurhan?

    STEINERILAISUUS:
    Miksi steinerilaiset peittelevät sitä, että Steiner oli okkultisti ja kirjoitti mm. kirjan "Okkultistinen tiede"? Miksi Steiner uskoi jälleensyntymään? Miksi jopa ministeritasolla sekoitetaan biologinen viljely (luomu) steineriläisten biodynaamiseen viljelyyn, jossa käytetään astrologiaa ja magiaa?

    TRANSSENDENTTINEN MIETISKELY:
    Miksi TM-liike opettaa myös ilmassa leijumista? Miksi TM tekeytyy tieteelliseksi? Miksi oppia markkinoidaan, vaikka samaan päästään hiljentymisellä ja elämäntapamuutoksella? Miksi TM-liike väittää rikollisuuden ja onnettomuuksien vähenevän, kun riittävän suuri joukko meditoi (Maharishi efekti), vaikka todisteet ovat riittämättömiä.?

    UFOT:
    Ihminen voi valehdella hypnoosissa ja keksiä sivupersoonia, mutta miksi hypnoosia silti käytetään abduktiotapausten "tutkimisessa"? Miksi kunnollista näyttöä avaruudesta tulleista aluksista tai humanoideista ei ole? Miksi Venäjän "ufo-tutkimusta" markkinoidaan tieteenä, vaikka se on puhdasta harrastustoimintaa? Miksi Mogul-projektin kehittämää ydinräjäytyksiä tarkkailevaa laitetta pidetään yhä "Roswellin ufona"? Miksi sotketaan keskenään ufoharrastajien ehdotus YK:lle ja YK:n varsinainen päätös, jossa juttu käytännössä lakaistiin maton alle?

    VALEMUISTOSYNDROOMA (FMS):
    Miksi puoskareiden sallitaan "löytää" ihmisiltä valemuistoja synnyttävillä metodeilla abduktioita, vuosikymmeniä vanhoja kuviteltuja insestikokemuksia ja muistumia "edellisistä elämistä"?

    VYÖHYKETERAPIA:
    Miksi vyöhykkeitä ei ole löydetty? Miksi hoitotuloksista ei ole kuin plasebo-näyttöä? Miksi ihmiset uskovat kutitteluun perustuvaan magiaan?

    http://www.skepsis.fi/jutut/pakki.html
     
  13. lilli

    lilli Guest Guest

    Liittynyt:
    27.04.2005
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täälläpä mielenkiintoista asiaa on. Selkäasiassa koulutettu kiropraktikko tai jäsenkorjaaja on erittäin hyvä auttaja. Nimim. Sonny, olen samaa mieltä kanssasi tästä kirjavasta jäsenkorjaus "viikonloppukurssituksesta". Kurssilla voi olla viikonloppukursseja käynyt "opettaja" tai kokenut kouluttaja, jolla on myös tautioppi hallinnassa. Pahimmassa tapauksessa, kuten kävi ystävälleni, kurssilla opetti maanviljelijä, itseoppinut kansanparantaja. Anatomian kirjat laitettiin sivuun ja opeteltiin antamaan energiaa sylikkäin, naispuolisena, ystäväni kieltäytyi tästä, sekä myöhemmin tarjotusta alkoholista ja illanvietosta. Kurssille ei ollut pääsyvaatimuksia ja osallistujat olivat ammatiltaan ; kirvesmies, kuppari, kylmälaiteasentaja, hieroja jne. Toisella kursseilla oli erittäin asiallinen kouluttaja, jolla oli myös monivuotinen jäsenkorjaajakoulutus, se on kait vähin vaatimus, että kouluttajalla on koulutus? Itse tarkistan aina, että hoitaja on saanut hoitoalan koulutuksen ja luotan siihen, paitsi fysioterapiassa tehtyihin manipulaatioihin, varsinkin niskan alueen vahinkojen vuoksi, joista on kirjoitettu lääkärilehdessä.
     
  14. a3101

    a3101 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.07.2005
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin eilen, kovan niskakivun, alaselän kivun ja ryhtivirheen takia j.korjaajalla. Niskasta löytyi kolme lukkoa, alaselästä myöskin kolme. Kipeää otti, mutta käsittelyn jälkeen niska kääntyi, mitä se ei ollut tehnyt moneen kuukauteen kunnolla!!!

    Jäsenkorjaaja sanoi lukkojen olleen pahoja, ja varoitteli tekemästä rasittavia töitä kahden vrk:n sisällä, ja sanoi myöskin ettei pidä ihmetellä "jos olo on kuin invalidilla" seuraavat kaksi päivää.

    Sinä iltana menin nukkumaan, ja heräsin neljän maissa yöllä. Lähdin jääkaapille, kun yhtäkkiä jalat menivät alta ja silmissä pimeni. Arvioisin että kymmenen minuuttia makasin siinä keittiön lattialla, en nähnyt mitään vaikka silmät oli auki, jalat ei kantaneet, oksetti, kylmä hiki pukkasi pintaan ja ajattelin että tähän kuolen tai vähintään halvaannun. Näkö palaili hiljalleen, ja näin vielä tähtiä, kun sain raahattua itseni vessaan. Siellä jalat pettivät jälleen. Useamman minuutin olin taas melkein taju pois. Ehkä vartin kestäneen "kohtauksen" päätyttyä olo oli taasen normaali, niskakipua lukuunottamatta.

    Ei mitään käsitystä mistä tuo johtui, ja toivon ettei sama toistu enää tänä yönä. Jos toistuu ja olen huomenna vielä elävien kirjoissa, on pakko soittaa sille j.korjaajalle ja kysyä mistä johtuu... Muutoin olo on parempi kuin aikoihin (aamukankeuden poistuttua), selkäkivut ovat tiessään niin niskasta kuin alaselästä! Tämä ei ollut ensimmäinen kerta kirolla, tosin ed. kerrasta on jo aikaa useampi vuosi.
     
  15. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Aika hurja kyllä varmaan. Erään tutun faija heräsi yöllä ja oli mennyt näkö toisesta silmästä. Toi nyt ei johtunu noista venyttelyistä, mutta tuollaset yölliset härdellit on kaikista vittumaisempia :D
     
  16. niiles

    niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 969
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kerrohan toki myöhemmin, mitä vastasivat kyselyihisi.


    Eikös tuollaset kysymykset kuulu paremminkin tähän ketjuun? :rolleyes:
     
  17. a3101

    a3101 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.07.2005
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
     
  18. a3101

    a3101 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.07.2005
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Unohdin todeta loppuun, että alaselän vaivat, joista olen kärsinyt 3 vuotta, ovat tiposen tiessään! Istuessa ei minkäänlaista painetta, pystyn nostamaan painavia tavaroita lattiatasosta ja muutenkin on vetreämpi olo. Mutta kaularangan kanssa olen vastedes varovainen, vaikkakin näyttää siltä että sekin tulee täysin kuntoon.

    t.a3101
     
  19. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    a3101,

    Sehän on kato sama asia kuin kaikessa muussakin, että halvalla ei saa hyvää ;)
     
  20. lilli

    lilli Guest Guest

    Liittynyt:
    27.04.2005
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oulun seudulla kiropraktikko tuomittiin 20.10-05 asiakkaansa seksuaalisesta hyväksikäytöstä vankeuteen, 1 vuosi ja 2 kk. Kiropraktikko oli esitellyt englanninkielisiä tutkimuksia emättimen sisähieronnasta ja oikeuden mukaan taivuttanut naisen tähän. (verkkouutiset). Kysyisin, kuuluvatko tällaiset hoidot kiropraktiikkaan? Olen kuullut, että alaselkäkipu johtuisi häntäluun viasta ja sitä käsiteltäisiin peräsuolen kautta sormilla hieroen?