Wharfedale Diamond 9

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana superpallo, 01.09.2004.

  1. Diamond

    Diamond Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.10.2004
    Viestejä:
    949
    Saadut tykkäykset:
    1
    3x 9.3 & 2x 9.1.

    Keskikaiutin saa olla kuinka iso vaan, tärkeintä on että se on mahd. samanlainen etuparin kanssa. Jos etäisyys ei ole mahdoton ja katsot enimmäkseen yksin, et tarvitse keskaria ollenkaan.
     
  2. miksuv

    miksuv Guest Guest

    Liittynyt:
    12.05.2004
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen tässä itsekkin miettinyt noita timantteja... Itseasiassa haluaisin tietää mikä on mielipide tässä asiassa:
    Kaiuttimet tulisivat pieneen tilaa, jossa kuuntelu piste olisi noin 2.5m metrin päässä.Betoni seinät edessä ja takana, sivuilla tilaa. Kiinnostus olisi ottaa nuo 9.4 mallit mutta mitä raati on mieltä toimiiko 9.3 jalustalla paremmin?
    Uudet etukajarit olisivat ensimmäinen hankinta ja sitten uusi keskinen ja takapöntöt :D Eli sub jäisi vielä ostamatta.

    Tällä hetkellä Jamon 5.1 (E310) setti, joka toimii jotenkin leffoilla mutta musiikilla ei tietoakaan.... Utta halajaisin :D

    Kiitoksia jo etukäteen.
     
  3. Baskeri

    Baskeri Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.07.2004
    Viestejä:
    329
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on ollu 4*9.1 Diamondit pari viikkoa käytössä ja tuntuu että ne vain paranee kokoajan :love: Onneksin en mennyt ostamaan Eltaxeja tai Jamoja mitä aluksi meenasin. Kiitokset kuuluu plazalaisille :thumbsup:
     
  4. Chauron

    Chauron Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.02.2004
    Viestejä:
    3 205
    Saadut tykkäykset:
    10
    Eteen 9.3 , keskelle 9.2 , taakse 9.1. | eteen 9.3 , keskelle 9.3, taakse 9.1. Jompi kumpi.

    Diamond 9.1:t riittävät vallan mainiosti takakaiuttimiksi ja ovat lisäksi pienempinä luultavasti helpommat asennettavat. Keskiääneksi pääkaiuttimien kanssa mahdollisimman harmoninen jos sitä edes kokee tarvitsevansa.

    Kyllä jos et saa samaan hintaan kuin D9.1:tä ja D9.2:stä.

    Ei välttämättä.

    Se on aivan sijoittelukysymys. Pöydälle D9.3 on kyllä suuri. Jos koko aiheuttaa ongelmia, ota D9.2; muuten D9.3.
    Toisaalta lienee helpompi saada 3x D9.3:sia kuin 2xD9.3 ja 1xD9.2.
     
  5. Diamond

    Diamond Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.10.2004
    Viestejä:
    949
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mun mielipide, että mahd. pienet pöntöt, 9.1 tai 9.2. Mitä isommat otat, sen korostuneempi ääni niissä on (=amisjumputus) Kokemusta löytyy 9.1:n ja kiviseinien verran 16m2 kämpässä. Ota sellainen etupari mihin saat kolmannen samanlaisen keskelle, eli lattiamallit kannattaa unohtaa. Nuo toistavat suht alas, joten subia et tarvitse ensihätään.

    Fusion1 saattaa toimia paremmin seinän vieressä, mutta on hieman kalliimpi ja rumempi. ;) Myyntipalstalla on tosin halpoja yksilöitä, eli ihan hyvä vaihtoehto.

    Compact 662 myös "kevyempi" vaihtoehto, pienempi kaiutin. Refleksiputki taitaa kuitenkin olla takana, joten se pitäisi tukkia. Hinta nousee taas hieman. Mieluiten joku näistä kolmesta kotikuunteluun kauppatestailun lisäksi!
     
  6. HesusNis

    HesusNis Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.09.2002
    Viestejä:
    1 766
    Saadut tykkäykset:
    2
    Samaa mieltä "Timantin" kanssa.

    Tuohon tilaan noista vaihtoehdoista toimii Tannoy Fusion1 ja Wharfedale Diamond 9.1. Nuo muut käyvät lähes varmasti kumisemaan. Tosin Diamond 9.1:kin saattaa käydä kumisemaan seinän läheisyyteen sijoitettaessa. Minä valkkasin noista Tannoy Fusion1:n tuohon tilaan... Nuo Wharfedale Diamond 9.2 ja 9.4 ovat muuten lähes samoja kaiuttimia (elementit ja kotelotilavuus on sama). Eli, vaikka 9.4 on lattiakaiutin, niin sen sisällä on väliseinä ja kotelon alaosa on ontto "jalusta"...

    Edit: Ja subbari on sitten pakollinen noille Fusion1:lle...
     
  7. JP'

    JP' Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2004
    Viestejä:
    133
    Saadut tykkäykset:
    1
    Nyt on sitten kuunneltu, tilattu ja ostettu kaiuttimia. Tämä tarina kertoo yhdestä kauppareissusta joka taas kerran meni hieman överiksi :D . No. Hämeentien Radioon olin matkalla lauantai aamulla tyttöystävän kanssa. Tarkoituksena oli tuoda kotiin kaksi D9.1:stä ja yksi D9.2 sekä laittaa kaksi D9.3:sta tilaukseen. No 9.3 mallia ei ole Suomessa pyökin värisenä joten se tosiaan piti tilata erikseen. Toimitusaika n. 3kk (ei hätää sillä hermot ovat jo karaistuneet kun tykkiä tuli odoteltua tuo samainen n. 3kk).

    Jo junassa teimme sitten periaatepäätöksen, että mukaan saattaa lähteä 9.1:en sijasta 9.2:ia. Ja niinhän siinä sitten kävi. Taakse siis tuli 2 x 9.2, keskelle eteen 9.2 ja etummaisiksi 2 x 9.3. Mietittiin sitten fiksuina, että ei ainakaan ala harmittamaan että tuli otettuase pienempi malli (9.1 9.2:n sijasta). Eli päätös oli osittain mielenrauhaan vetoava :)

    Hyvät kanssa harrastajat. Vetoankin teihin. Oliko tuossa takakaiuttimien valinnassa mitään järkeä? Jotenkin järkeilin ettei systeemi ainakaan huonommaksi mennyt?!? Saahan nyt sitten takapöntöistäkin kunnon möykkää leffoja katsellessa. Eikä niistä varmaan moniakanavamusiikkia kuunneltaessa haittaakaan ole.

    JP

    PS. Ja nyt screeniä maalaamaan...
     
  8. HesusNis

    HesusNis Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.09.2002
    Viestejä:
    1 766
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ei ainakaan suurta haittaa... Seinän läheisyyteen sijoitettaessa "suuri" kaiutin saattaa ruveta ikävästi kumisemaan, toisaalta jos valitsee takakaiuttimien kooksi vahvistimessa "pieni", niin kumina ei yleensä käy häiritsemään... (riippuu jakotaajuudesta) Kun nyt tarkemmin ajatellaan, niin ei tuosta 9.2 mallin ostosta mitään suurta hyötyäkään ole, ellei kuuntelutila ole iso, kaiuttimet kaukana seinistä, tai takakaiuttimien kokoasetus vahvistimessa "suuri".

    Kannattaa vielä harkita/muuttaa noita etukaiuttimia, eli niiden 9.3:n tilalle, itse pistäisin 9.2:t! Näin koko setissä ois samanlaiset kaiuttimet joka kanavassa ja sointi olisi mahdollisimman yhtenäinen (poislukien akustiikan vaikutus). Uskon että 9.2 bassotoisto riittää vallan mainiosti normaaliin käyttöön ja jos olet vakavasti rakentamassa kotiteatteria, niin subbarin tulet tarvitsemaan joka tapauksessa, jolloin 9.3 mallin basson tuoma etu katoaa...
     
  9. HesusNis

    HesusNis Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.09.2002
    Viestejä:
    1 766
    Saadut tykkäykset:
    2
    Yksi tärkeimpiä kriteereitä kaiuttimia harkitessa on kuuntelutila ja sen akustiikka, monesti iso, ei välttämättä ole parempi, varsinkin jos puhutaan suomalaisista betonikerrostaloista... "Pieni on kaunista"

    Edit... no joo, näin sitä vastataaan itselle... :hitme: Nää sunnuntai aamut... :cool:
     
  10. JP'

    JP' Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2004
    Viestejä:
    133
    Saadut tykkäykset:
    1
    Sunnuntai aamu tosiaan. No tällä hetkellä tila on pienkerrostalo kaksio (ei betoni). Lähitulevaisuudessa tilana pitäisi toimia (sillä silmällä hankinnat tehdään) rivitalo-asunnon olohuone. Kuunneltaessa liikkeessä tuo 9.3 soi niin paljon miellyttävämmin (huom! IMO) ja siinä syy hankintäpäätökseen. Tiedän että liikkeessä on akustointi, mutta niin tulee luutavasti olemaan seuraavassa kämpässäkin (ainakin jonkunlainen). Vielä maanantain asti on aikaa perua 9.3:n ostos koska tilaus lähtee vasta silloin eteenpäin. Tosin olen jo kamat maksanut. Tää on tätä jälkiviisastelua. Kai sitä pitäis olla vaan tyytyvainen siihen mitä on jo päättänyt.

    JP
     
  11. HesusNis

    HesusNis Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.09.2002
    Viestejä:
    1 766
    Saadut tykkäykset:
    2
    Hyvät vehkeet ne on!
    :thumbsup:
     
  12. JP'

    JP' Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2004
    Viestejä:
    133
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kiitos. Helpotti hieman :)

    JP
     
  13. Diamond

    Diamond Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.10.2004
    Viestejä:
    949
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mulla on 5 samanlaista, taakse olisi kelvannut pienemmätkin..Ei monikanavamusaa paljoa tule kuunneltua.

    Jos alkaa harmittaa, voin vaihtaa 9.1 pyökkinä sun 9.2-pariin välirahalla. Itse nimittäin kelpuuttaisin 9.0:tkin taakse, 9.1 on jo kookas kaiutin sängyn vieressä kun pelkää milloin se tippuu päähän kun näkee kivoja unia yöllä. Voi olla että joudut tukkimaan 9.3:en putket, varmaan massiivinen kaiutin..! Kuinka paljon tulee takakajareiden ympärille tilaa?

    Tosiaan, tilaa vaan nuo ja kuuntele rauhassa, vaihto/myynti kyllä onnistuu kun on suositusta kaiutinsarjasta kyse. :naminami:
     
  14. JP'

    JP' Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2004
    Viestejä:
    133
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tällä hetkellä tilaa on kaiuttimen takana puoli metriä ja sivulla 1,5 metriä. Huom! Tämä siis tämän hetkinen tilanne.
    Jos nuo kotiin asti saapuvat niin enköhän ne pidä itsellä. Ei noita oikein viitsi heti alkaa myymään (etenkään tappiolla).

    JP
     
  15. Humanoid

    Humanoid Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2004
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Elä niitä 9.3 sure.....

    Mulla edessä 2x 9.5 + 9.cs takana 2x 9.2.....
    Ei ole ollut ongelmaa bassojen kannssa ( ei kumise...)
    Tosin huone on puurak. omakotalossa ja n. 25 m2

    Tiedän et 9.2 olis riittänyt eteen , mut vaimon kanssa päätimme
    ettei subbari sovi sisustukseen... :OI
    Joten pitihän sitä bassoa saada jollain tavalla leffakäyttöön.

    Oon kyl tykänny näistä....
    melkonen parannus vanhoihin pioneereihin (R.I.P.) :thumbsup:
     
  16. JP'

    JP' Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2004
    Viestejä:
    133
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kuule Humanoidi. En tiedä mikä on, mutta jotenkin sitä kaipaa muiden "käyttäjien" kokemuksia ja vakuutteluja kun ei ole oma tietämys aivan huipussaan tällä alueella. Ihan vaan lyhyesti: pelastit iltani! Tähän loppui jahkailu. Jään siis innolla odottamaan 9.3 lähetyksen saapumista ja siirrän silloin 9.2:t reteesti taakse :)

    Täältä tähän, JP
     
  17. Humanoid

    Humanoid Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2004
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Use The Force JP.....

    Eli luota omaan korvaas , se sullle parhaiten kertoo mikä on
    miellyttävin setti....

    Muista myös kaiuttimien sijoittelu, en itsekään löytänyt "parasta paikka " heti
    piti vaan siirrellä niitä pienit tovi..... no nyt soi......

    Nautitaan musasta ja leffoista.... :love:
     
  18. Statisti

    Statisti Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2005
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni tuli noiden 9.5:sten kaveriksi 9.CM keskelle, kun ei oikein voinut ostaa "kolmatta samanlaista". Hyvin tuo minun (kokemattomaan) korvaani soi.
    Taakse tilasin nuo pienet seinämallit, eli DFS:t, jotka nekin ovat ihan kohtuulliset pelit. Surround vaikutelma vaan nykyisellä sijoittelulla on suhteellisen kehno. Kuuntelupaikka, eli sohva, on takaseinässä kiinni joten nuo takakaiuttimet ovat lähes suoraan sivuilla jos kunnolla röhnöttää.
    Mutta kyllä tuollakin asettelulla tulee leffoihin kummasti tuntua lisää, vaikkakin vasta yhden leffan (Master and Commander) olen tällä systeemillä katsonut.

    Joku päivä täytyy kääntää huonejärjestys toisenlaiseksi että saa katselusuunnan huoneen pituussuunnan mukaiseksi. Sitten on kunnolla tilaa takakaiuttimillekkin. Voi vaikka jotkut 9.1:set ostaa taakse ja myydä nuo DFS:t pois.
     
  19. Diamond

    Diamond Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.10.2004
    Viestejä:
    949
    Saadut tykkäykset:
    1
    Emmä tappiolla tarkottanutkaan. Mutta tuo tila riittää jo hyvin, eli ei tainnut tulla vaihtareita.
     
  20. Pinohiiri

    Pinohiiri Guest Guest

    Liittynyt:
    10.02.2005
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terve vaan kaikille

    Nyt jonkun aikaa sivusta seuranneena täytyi liittyä mukaan. Paljon on hyvää tietoa ja vinkkejä täältä jo löytynyt, asillinen palsta :thumbsup:

    Itselläni olisi seuraavanlainen tilanne: nykyiset laitteet taitaa mennä kaverille ja vahvistin + 4 kajaria menee vaihtoon. Olen pääkajareiden osalta harkinnut diamond 9.2 sta mutta mikä olisi sille hyvä kaveri taakse? 9.SR vai 9.0 ? Näitä olen tuuminut. Onko toinen parempi vaihtoehto kun toinen hoitamaan surroundin virkaa 9.2:ten kanssa? Hintataso taisi olla samaa luokkaa. Käyn vielä loppukuusta kuuntelemassa kaiuttimia Audiosavossa paremmalla ajalla kunhan kaupat varmistuu, lähtekö vanhat laitteet nurkista vai ei.
    Mielipiteitä/tietoa, kiitos :)