Shield - Lain varjolla Nelosella

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Hurricane, 25.01.2005.

  1. projectx

    projectx Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    14.02.2003
    Viestejä:
    607
    Saadut tykkäykset:
    1
    Todellakin... :cool:
    Ja kyllä tähän jo ekan jakson perusteella koukkuun jäi. Lopetus oli todella mahtava.
     
  2. Bitch Alert

    Bitch Alert Guest Guest

    Liittynyt:
    16.12.2004
    Viestejä:
    182
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koomista seurata (parilla eri foorumilla), kun ensin sarjaa odotetaan kieli takaraivossa kuukausia, kuunnellaan iloisten Shieldiä jo katsoneiden hypetystä siitä miten se on "paras kyttäsarja 10 vuoteen" ja kuinka "Vic Mackey on The Äijjä!", ja sitten katsotaan ensimmäinen jakso, joka ilmeisesti on sarjan heikoimman kauden heikoin jakso, ja sitten valitetaan pettyneinä siitä, kuinka sarja on liian perinteinen, kuinka hahmot jäävät ohuiksi Vicin varastaessa shöyn, ja kuinka se Vic ei olekaan niin äijjä kuin sen piti olla, kun Herra Höpönassu auttelee narkkaria ja huolehtii lapsistakin.

    Kiesus, katsokaa nyt edes muutama jakso telsusta ennen kuin rupeatte sarjaa arvostelemaan :D. (Tällä nimenomaisella foorumilla tämä efekti ei ole esiintynyt niin vahvana, vaikka täälläkin muutama melko erikoinen kommentti on ollut) Ja tämä ei sitten ole mitään fani-tillitystä, itse olen tasan yhden jakson tätä nähnyt. :)

    Itsekin tilasin 1. kauden Play.comista, 2. tilaan hieman myöhemmin ja 3. heti kun ilmestyy. Nelonen on mainostanut tätä muuten aika rajusti, Rautatieasemalla on sisäpuolella seinillä jättimäiset plakaatit, joka toisella bussipysäkillä pällistelee Chiklis erilaisilla taglineilla varustettuna, ja olipa tiistain Metro-lehden kannetkin Shield-henkiset, periaatteessa kannet olivat yksi iso mainos.
     
  3. Ize

    Ize Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.12.2002
    Viestejä:
    2 273
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällähän on tainnut melkein järkiään kaikki sarjaa kehua?? :-o

    Joka tapauksessa, en ala kommentoimaan eka jakson jälkeen ko. sarjaa ... ei oikein napannut ainakaan vielä, varsinkaan shakycam. Eh, tosin taidan olla kyllä toivoton tapaus kun 24:kaan kolahda. :rolleyes:

    Nooh, kaiholla muistelen Hill Street Bluessia. :)
     
  4. jaritt

    jaritt Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.03.2000
    Viestejä:
    2 104
    Saadut tykkäykset:
    6
    Niin minäkin muistelin, mutta kun joku kanava sitä muutama vuosi sitten esitti uusintana, niin en kovin montaa jaksoa kestänyt katsoa. Oli ajan hammas puraissut vanhaa suosikkia aika lailla pahemmin kuin kuvittelin. Ei se enää ollutkaan niin rosoista katsottavaa kuin 80-luvun alussa oli olevinaan.

    The Shieldistä en osaa vielä sanoa oikein mitään. Eka jakso oli kieltämättä lupauksia herättävä.
     
  5. Bob Fleming

    Bob Fleming Great Bird of the Galaxy Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.10.2002
    Viestejä:
    1 259
    Saadut tykkäykset:
    1
    The Shieldiähän siis esittää Jenkeissä FX-kaapelikanava, jonka sivuilla näytti muuten olevan lyhyt traileri neloskaudesta.

    Ostin aikanaan ykköskauden pelkästään DVDPlazan asiantuntijoiden suositusten perusteella, eikä onneksi tarvinnut pettyä.
    Taso on kolmen kauden aikana pysynyt tasaisen kovana, sarja etenee kuin (raha)juna ;)

    Omasta mielestäni Shieldin parhaita puolia ovat paitsi hyvät kässärit, niin myös erittäin onnistuneet näyttelijävalinnat (suosikkeina Chiklis, Catherine Dent ja Jay Karnes).

    Tervetuloa Kumm... eikun The Shieldin maailmaan, siellä mennään eikä meinata :)
     
  6. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
    Joka tietääkseni on FOX:n kanava.
     
  7. TPR

    TPR Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.05.2003
    Viestejä:
    735
    Saadut tykkäykset:
    11
    Mielenkiintoisin kohta oli se, kun CCH Pounderin esittämä hahmo tuli kotiinsa. Miksi siellä oli joku mies pitämässä mikrofonia ilmassa? Toivottavasti asia selviää tulevissa jaksoissa...
     

    Liitetyt tiedostot:

    • käsi.jpg
      Tiedostokoko:
      43,2 KB
      Katsottu:
      551
  8. kebek

    kebek Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 623
    Saadut tykkäykset:
    9
    Noissahan aina vilkkuu joku kameramies tms. kuvissa. Varsinkin niissä juoksukohdissa. Yhdellä 1. kauden kommenttiraidalla näyttelijät/tekijät itse kommentoivat näitä mokia.
     
  9. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Aiheensa puolesta sopisi Tarjoushyllyyn, mutta ajankohtaisuuden vuoksi postaan tänne eli The Shieldin 1. tuotantokausi on näköjään tarjouksessa Play.comissa 24,99 euron hintaan.

    edit:

    Olihan tästä Tarjoushyllyssä maininta jo 6 päivää sitten :eek:
     
  10. atha

    atha Guest Guest

    Liittynyt:
    30.12.2000
    Viestejä:
    374
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jatketaan offtopicia sen verran, että Jos nuo eurohinnat kulkevat mukana ihan laskutukseen asti, niin kannattanee käyttää ennemmin puntahintoja - taitaisi jäädä 22-23 euron välille.
     
  11. tsinivuo

    tsinivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2002
    Viestejä:
    3 907
    Saadut tykkäykset:
    1
    Shield S1 lähti tulemaan Play:n kokonaisedulliseen hintaan. Ensimmäinen TV-sarja, joka on måste tilattava ja katsottava putkeen. Saapahan taas palauttaa tiistai-illan 24:lle. :eek:
     
  12. Diamond

    Diamond Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.10.2004
    Viestejä:
    949
    Saadut tykkäykset:
    1
    Huippu eka jakso oli kyllä.. Vaikeampi tämän jälkeen on Commishia katsoa, kun toisinpäin!
     
  13. menace

    menace Guest Guest

    Liittynyt:
    04.07.2002
    Viestejä:
    823
    Saadut tykkäykset:
    3
    Shieldin piti olla televisiohistorian merkkipaalu. Olen pettynyt. Kamera heiluu, kuvaus on ihan peruskauraa, limppizkit soi ja latinot "riehuu". Vic laittelee poikansa kanssa aamupalaa tilannettaan miettien ja lähtee sitten vähän töihin. Ja ne kaikki hahmot on ohuita. Kaikenlisäksi poliisilaitoksen lavastus on kuin jostain kaunareista tai muusta saippuasta. Kyllä NYPD tuntuu tämän jälkeen loistavalta. Kai tuo hehkutus on noita jenkkien höpinöitä.

    Niin ja kaksi jaksoa olen nähnyt, mutta sarjan täytyy muuttua RAJUSTI ennen klassikon syntymistä. Kai minusta on sitten tullut kyyninen elitisti-paska.
     
  14. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Hehe ja menace kertoo kaiken tämän katsomalla kaksi jaksoa :D Ei The Shield kyllä mikään klassikko ole, mutta helvetin hyvä sarja. Odotitko tosiaan jotain elämääkin mahtavampaa kahden jakson perusteella kun hahmoja sarjassa on mitäs... yli 10? Lasketaas hieman.. Jos yksi jakso vie 45 minuuttia, yhdelle hahmolle riittäisi noin 9 minuuttia aikaa, mutta näin ei ole vaan kun on myös näitä jakso kohtaisia juonia jotka tuovat sitten aina 2-5 hahmoa lisää per jakso. Oletetaan, että 9 minuuttia oltaisiin annettu jokaiselle hahmolle, etkai oikeasti usko että tuossa ajassa kerettäisiin juuri mitään tekemään vai pystytkö sinä näkemään jonkun kaikki luonteenpiirteet 10 minuutissa? Ja NYPD:tä on tehty, mitä.. 9 kautta vai enemmänkin? En suoraan sanottuna NYPD:stä tiedä juuri mitään, mutta you get the point.. Siinä on muutama minuutti enemmän kehitetty hahmoja kuin 10..

    Kerrot seuraavaksi varmaan, että mitä siellä poliisilaitoksella olisi pitänyt lavastaa toisin? Koko ajan vilskettä ja huutavia roistoja joita poliisit taluttaa? Vai jotain muuta? Minusta lavasteet oli ihan näppäriä kun on tupannut katsomaan niitä KOHTAUKSIA eikä vaneri lavasteita..
     
  15. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Tähän mennessä nähtyjen jaksojen perusteella mielestäni ihan kohtuullinen sarja. Michael Chiklis vetää rooliaan ihan uskottavasti, vaikka roolihahmo onkin täysi peilikuva hänen edellisessä poliisisarjassaan näyttelemästä pullamössöetsivästä. Kaipa sitä aikaa tarvitsee raivata tämänkin sarjan seuraamiseen...
     
  16. menace

    menace Guest Guest

    Liittynyt:
    04.07.2002
    Viestejä:
    823
    Saadut tykkäykset:
    3
    Totta. Lähinnä kai puran järkyttäväksi kasvanutta pettymystäni kyynisellä heittelyllä ja alas painamisella. Perussuomalainen piirre. Odotin niin paljon niin nopeasti. Pakkohan tälle on antaa mahdollisuus, mutta ei sarja taida saada minua koukkuun. Katsotaan keväällä.
     
  17. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Suosittelen tosiaan katsomaan pidemmälle. Tässä sarjassa tämä ensimmäinen kausi on melkeimpä heikoin kun tuossa on täysin jatkuva juoni ja kolmoskaudella on jo sarjalla/hahmoilla niin pitkä historia, että väkisinkin hymyilyttää.
     
  18. peacemaker

    peacemaker Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    1 450
    Saadut tykkäykset:
    10
    En sanoisi noin, koska kyllä se NYPD on enemmän rahvaan ravintoa :D (mikäli nyt siihen viittasit).

    Itse voisin sanoa, että sarja tuntuu yllättävän hidastempoiselta tällä jakso per viikko tahtia. Itse olin kyllä myyty aika nopeasti, mutta toisaalta itse katsoin kaikki jaksot putkeen, millä varmasti oli merkitystä. :hitme: . Noh kuitenkin kyseessä on mielestäni The poliisisarja, jota voi verrata ainoastaan The Wiren kanssa.
     
  19. iksa

    iksa Guest Guest

    Liittynyt:
    23.07.2000
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokonaisuudessaan ykköskausi ei ole sen huonompi kuin kakkonen tai kolmonen ja en muista yhtään eritysen heikkoa jaksoa Shieldistä nähneeni. En ymmärrä lavastuksen vertaamista saippuasarjoihin... Barn on mielestäni erittäin onnistunut (sehän on vanhaan kirkkoon rakennettu poliisiasema).
     
  20. Drokk

    Drokk Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2001
    Viestejä:
    1 576
    Saadut tykkäykset:
    4
    Jos olisin samalla periaatteella tuominnut sarjoja, niin en olisi ikinä tullut näkemään Esim. Babylon 5:sta, jonka koko ensimmäinen tuotantokausi, muutamia poikkeuksia lukuunottamatta oli melko tylsää. Ihmettelen myös sitä, miten ihmiset ovat niin kärsimättömiä, että 50-jaksoinen sarjan pitäisi olla heti ensimmäisessä jaksossa täysin poikkeuksellinen. Eihän 45 minuuttiin edes mahdu mitään. Toisaalta jos on tottunut yksittäisiin jaksoihin ja kertakäyttöviihteeseen, joilla ei ole merkitystä seuraaviin, niin tälläiset sarjat lienee aina pettymys. Jatkuvajuoniset sarjat kun vaativat katsojaltakin sitoutumista. Mutta onhan meillä valinnanvapaus.