Tulin hulluksi Kinopalatsissa! (ärsyttävimmät elokuvateatterikokemukset)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Villepoh, 28.12.2001.

  1. Villepoh

    Villepoh Guest Guest

    Liittynyt:
    17.09.2001
    Viestejä:
    818
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tietää taas,mitä elokuvateatteria väistää.Tai siis ainakin näytöksiä.
    Kävin kattomassa Ellingin pari päivää siten ja oli varsin ikävä kokemus.Voi myös olla,että ärsytyskynnykseni oli tavallista alempana,mutta mutta...

    Istuin saliin jo hyvissä ajoin,etten myöhästyisi.No,elokuva (mainokset) alkoivat tukevasti 15min myöhässä.Noh,sattuuhan sitä.Mainoksien jälkeen,kun filmi alkoi pyöriä vihdoin ja viimein,eivät muistaneet laittaa valoja pois salista.Tästä sitten jotkut eivät minun lisäkseni pitäneet ja huutelivat asiasta kovaäänisesti.Ehkä 15min kohdalla henkilökunta heräsi ja laittoi valot pois.

    Noh,seuraava häiriötekijä oli takanani istuvat pari tyttöä,jotka tulivat näköjään leffaan puimaan parisuhdeongelmiaan.Käännyin kerran ja katsoin tuimasti heihin.Auttoi ehkä minuutiksi ja pulina alkoi taas.En sitten jaksanut valittaa enempää,kun en halua olla "se valittava tyyppi".Tästä minuutti eteenpäin ja joku viisas takoi buutseillaan ja ilmeisesti käsillään selkänojaani,että koko yläkroppa heilui fudujen tahdissa.Prkle! Tälle henkilölle sitten avauduin aika maltillisesti ja potkiminen päättyi siihen.

    Olin sitten aika vittuuntuneessa mielentilassa,enkä oikein pystynyt keskittyä itse elokuvaan juurikaan.Filmi oli myös jostain syystä hirveässä kunnossa; Koko leffan ajan mustat viivat ja muut häiriöt vaelsivat kuvassa.Tyypillisestihän tällasta on ainoastaan alkuminuuttien kohdalla.

    Elokuvan päätyttyä taas eivät osanneet laittaa valoja päälle,joten ihmiset istuivat paikallansa ja katsoivat lopputekstejä 10min.Odottivat ilmeisesti,että tapahtuisi vielä jotain elokuvaan kuuluvaa.Vierustoveriltani meni kuitenkin pinna ja lähti pimeessä haparoimaan ulos.Saldo oli se,että kippasi popcornin jyvänsä suoraan syliini.ai ai.

    Että sellasta.Jätin tässä mainitsematta jollakin älyn jättiläisellä 4 kertaa soineen kännykän elokuvan aikana.Saliin oli myös eksynyt joku varsin omanlaisensa ihminen,joka oli ilmeisesti lukenut leffan tiedoista,että kyseessä on komedia.Jo alkutekstien aikaan tämä hemmo hörötti varsin kova-äänisesti,vaikkei mitään vitsiä ollutkaan.Myöhästyneitä myös riitti kumman paljon,luulisi jokaisen kerkeävän elokuvan alkuun,kun mainoksiakin on aika paljon.Mutta ei niin ei.Tällä varsin pyylevällä tädillä oli viellä paikka keskellä salia,joten kaikki saivat nousta ylös,jotta täti pääsee elokuvaan.

    Että sellasta.Täytynee vaan tyytyä kotiteatteriinsa.Joidenkin mielestä nämä voivat olla pikkujuttuja,mutta kun niitä tulee riittävästi,alkaa nuppi hiillostua...

    :hitme: :hitme: :hitme:
     
  2. jones

    jones Guest Guest

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    120
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jossain muussa threadissa mainitsinkin, että juuri noiden kokemisiesi asioiden takia jätin teattereissa käymisen kokonaan. :(

    -J-
     
  3. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 046
    Saadut tykkäykset:
    97
    Tämä on kyllä erittäin huolestuttavaa, että kansa unohtaa miten elokuvateatterissa käyttäydytään.

    Tyttöystävän kanssa olin katsomassa Trafficcia ja takana istui joku nainen ja 3-4 n.12-vuotiasta poikaa.
    No, arvaahan sen että ei Trafficin kaltainen elokuvan sen ikäisiä jaksa kiinnostaa ja jonkin ajan jälkeen alkoi tyttöystäväni tuoli keikkua kunnolla takana istuvan jalkojen potkimisen ansiosta.
    Aikansa siinä vihaisia tuijotuksia annettiin, mutta kun ei toiminut niin tyttöni kovalla äänellä sanoi "Voitko lopettaa ton potkimisen!" jolloin koko teatteri (melkein täysi) kääntyi katsomaan tätä kolloa.
    Ei ole ehkä ihan paras mahdollinen, eikä katsoja ystävällinen, ratkaisu tämä kova ääninen huomauttelu, mutta kyllä sen potkijan ilme oli sen arvoinen.
     
  4. Lare

    Lare Guest Guest

    Liittynyt:
    16.09.2001
    Viestejä:
    1 364
    Saadut tykkäykset:
    0
    meillekkin kävi tyttökaverin kanssa jarkko geet, nimittäin sormusten herran näytöksessä.

    jostain syystä sinne oli livahtanut 10v natiasia viereisin paikkoihin jotka juuri ja juuri saivat tiirattua penkkien yli valtavien pop corn laatikkojensa kanssa, mutta eivät varmasti mitään tajunneet elokuvasta, ja sen kolmen tunnin kesto kostautuikin sitten ties millä supattamisella ja naureskelulla.. pari kertaa joutui tosiaan katsomaan tuimasti taakse, mutta eipä tuo hirveästi auttanut..

    ja jostain syystä täällä lahdessa kuvapalatsin(sp?) projektori/kangas aiheutti todella suttuisen kuvan, aivan järkyttävän pehmeä ja epätarkka kuva.. liian lähellä ruutua en usko olleeni koska olimme keskellä-ja keskellä salia..

    ja onkohan vika minussa kun en kokenut taka kanavia kertaakaan? pelkältä stereo esitykseltä vaikutti koko leffa..

    hyvä elokuva ei siinä mitään, mutta toista kertaa en tuohon teatteriin mene.
     
  5. Jumpe83

    Jumpe83 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.10.2000
    Viestejä:
    903
    Saadut tykkäykset:
    0
    Helsingissä ehdottomasti paras leffateatteri on edelleenkin Bristol.
     
  6. Mahoney

    Mahoney Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.09.2001
    Viestejä:
    3 826
    Saadut tykkäykset:
    7


    Minäkään en ole käynyt leffateatterissa ainakaan puoleentoista vuoteen. Mitäpä varten sinne menisi kun on omakin...
     
  7. Corca

    Corca Guest Guest

    Liittynyt:
    28.05.2001
    Viestejä:
    2 244
    Saadut tykkäykset:
    1
    Villepoh! Pitänee sanoa, että tuon paskemmin ei voisi leffaa katsoessa käydä, kaikki klisheet mahtuivat tekstiisi...

    Itselläni ei ole huonoja kokemuksia elokuvateattereissa käymisissä, Täällä Jyväskylässä Fantasiassa homma toimii kuin märkä uni, mutta kelkka voi kääntyä nopeasti yhdenkin v-mäisen parituntisen takia...

    Kyllä olisi itsellä mennyt tuossa tilanteessa kokonaiset "raisiot" nenään...eihän tuollaista häiriköintiä niele kun siitä kerran joutuu maksamaankin. Huh huh!
     
  8. Anttimie

    Anttimie Doh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    24.09.2000
    Viestejä:
    659
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samoja kokemuksia löytyy täältä Kuopiostakin. Meinaa hermo joskus palaa! Ainut pätevä syy siellä käymiseeni on se, että dvd:t ilmestyvät yleensä vasta n. puolenvuoden kuluttua elokuvan julkaisun jälkeen. Elokuvista nauttivana ihmisenä se on aika ylitsepääsemätön aika.

    Muutenkin Kuopion teatterit ovat aivan ala-arvoisia kaupungin kokoon suhteutettuna. Täälläpäin on kaksi mainittavaa teatteria, toinen on Maxim ja toinen on Star. Maximissa on iso kangas, mutta penkit ovat todella _huonot_ myös äänimailma on ikävän tunkkainen. Star taas uudisti penkkinsä lähiaikoina ja näin kuuluukin minun suosikkeihin, mutta Starin kangas on pienempi ja elokuvat jostain syystä aina ovat ensi-illassa Maximissa.

    Mielestäni saisi jo tulla uusi teatteri. Kehtaisi, sitten lähteä myös omasta teatterista uutuuksia pälyilemään.
     
  9. Jorse

    Jorse trust no one Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.04.2001
    Viestejä:
    5 076
    Saadut tykkäykset:
    8
    Heh, eipä ollut sinulla kovin helppoa elokuvissa. Et varmasti olisi tuhlannut 50,-:aa jos olisit tiennyt millaisen "nautinnon" saat?

    Vaasan elokuvateattereissa on kyllä ihan hyvä käytös (jos ei paria kikattavaa kakaraa lasketa), mutta stereo ääni ja huono kuva kyllä hieman pännivät.

    - Jorse -
     
  10. Villepoh

    Villepoh Guest Guest

    Liittynyt:
    17.09.2001
    Viestejä:
    818
    Saadut tykkäykset:
    0
    Leimauduin taatusti muiden silmissä avohoitopotilaaksi,kun kiroilin yksikseni paikallani kaikkia sattuneita asioita.Muita eivät tapahtumat tuntuneet juuri häiritsevän tai harmittavan.Olinpa harvinaisen huonolla tuulella,kun pääsin himaan.

    Ette kyllä usko,mutta tarina jatkuu.Nimittäin kyseessä oli yönäytös,joka päättyi vähän ennen klo kahta.Hokasinkin sitten,että eihän kaupungista pääse Malminkartanoon tuohon aikaan millään.Tili näytti 13 markkaa,joten taksikaan ei tullut kyseeseen.Faijalle ajattelin soittaa,että tulee hakemaan,mutta pakkasta oli tuolloin 20 astetta,eikä auto ollut tolpassa,joten sitä ei olisi saanut käyntiin.Niinpä sitten kävelin sieltä kapungista kotiin.Matkaa ~14km.Aikaa meni 1h 45min,eli kotona olin vähän ennen klo 4 yöllä. Jollekin kaverille kerroin episodin,mutta leimasivat oikopäätä hulluksi.Mut täähän on vaan netti....:D
     
  11. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kylläpä niitä idiootteja on Fantasiassakin muutaman kerran ollu. Miksi ihmeessä joidenkin ihmisten pitää tulla keskustelemaan ummet ja lammet leffateatteriin? Lisäksi kerran yks tyyppi sai päähänsä ruveta polttamaan tupakkia kesken näytöksen. :hitme:
     
  12. Corca

    Corca Guest Guest

    Liittynyt:
    28.05.2001
    Viestejä:
    2 244
    Saadut tykkäykset:
    1
    Juu ja tuo Fantasiassa käytetty äänitekniikka ja sertifikaatit ei ihan Suomen huonointa ole...;)
     
  13. tet1972

    tet1972 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2001
    Viestejä:
    374
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ymmärrän hyvin tunteesi kuohumisen! Itselleni on käynyt muutaman kerran aivan samallalailla! Toi kännykän ääni on yleistynyt teatterissa, Viimeksi näin kävi Lotr näytöksessä. Taivas että se ärsyttää, kun kauhee pirinä alkaa korvan juuressa!
    Eikö jengi älyä yhtään? :hitme:
     
  14. Agrado

    Agrado Guest Guest

    Liittynyt:
    21.07.2001
    Viestejä:
    577
    Saadut tykkäykset:
    1
    Odotan mielenkiinnolla, koska Suomeen perustetaan ensimmäinen "Anonyymit kännykkäriippuvaiset"-ryhmä (tai kännykkäaddiktien auttava puhelin:D ). Kaksi tuntia ilman puhelimen näpläämistä tuntuu olevan joillekin ylitsepääsemätön este.

    Oma lukunsa ovat ne idiootit, jotka ottavat vastaan (ja kenties myös lähettävät) tekstiviestejä kesken leffan. Nämä tyypit eivät tunnu tajuavan, että vaikka heidän toimintansa on äänetöntä, siitä syntyvä visuaalinen häiriö on vähintään yhtä ärsyttävää kuin metelöinti. Yhtä hyvin voisi vilkutella taskulamppua takana istuvien iloksi!

    Jarkko G:n tyttöystävän konsti on ehdottomasti ainoa oikea; itse karjahtelen usein teatterissa sangen vihaiseen sävyyn ja aina on tehonnut. Osittain aggressiivisuuteni johtuu velvollisuudentunteesta, kun kyse on omasta työpaikastani.
     
  15. Mag

    Mag Guest Guest

    Liittynyt:
    07.12.2000
    Viestejä:
    2 667
    Saadut tykkäykset:
    1
    Vuonna 2000 olen viimeksi teatterissa käynyt, joten ei ole tarvinnut vieteriä siltä osin soittaa.
    Noissa em. tapauksissa on kyllä havaittavissa puhdas kusipäisyys, joka tuskin johtaa ajattelemattomuudesta, vaan juuri tahallisesta idiotismista. Varsinkin nuo kännykkä-tuolinpotkija-ihmissuhteitten ratkoja -typerykset ovat puhtaasti häriköitä, joita itse elokuva tuskin edes kiinnostaa.

    Ehkäpä saleihin tulisi saada jonkinlaiset valvojat, jotka voisi takavarikoida kännykät tai karkottaa pahimmat häiriköt tyystin.
    Tässä vaan tulee se tosiasia, että kun asiakas on kerran maksanut niin olisi varmasti aika hankala laillisin keinoin ajaa sellainen ulos teatterista.
     
  16. Jaska76

    Jaska76 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.11.2000
    Viestejä:
    2 426
    Saadut tykkäykset:
    6
    Joku voisi väsätä pienen opetus pätkän jossa olisi nämä kaikki Villepohille ja muille tapahtuneet kliseet. Tämä näytettäisiin aina mainosten jälkeen ennen elokuvaa.
    Pätkässä vois olla vaikka vaan kaks henkilöä, häirikkö istuisi salissa hyvin käyttäytyvän takana ja puhuisi puhelimeen, rapistelisi karkkipussia, nousisi välillä seisomaan ja kaataisi popcorneja tämän edessä istuvan niskaan, yms.
    Lopussa tulisi teksti; "Muistathan käyttäytyä näytöksessä asiallisesti, edessäsi istuvalla ei ole välttämättä yhtä pitkä pinna..."
     
  17. Lare

    Lare Guest Guest

    Liittynyt:
    16.09.2001
    Viestejä:
    1 364
    Saadut tykkäykset:
    0
    heh, juuri tuollainen "opetusvideo" pyöri ainakin keski-englannissa Cineworld nimisessä kompleksissa, en tiedä pyöriikö samanlainen "opetusvideo" muissakin teattereissa brittien maalla.

    kyseisessä filkassa animoitu naishenkilö tyyliä lara croft meni leffaan jossa sitten muut katsojat tekivät noita em. asioita, ja sitten tämä neitokainen veteli turpaan häiriköitä, oli aika hauska pätkä :)
     
  18. Raimo

    Raimo Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.02.2000
    Viestejä:
    2 650
    Saadut tykkäykset:
    4
    Villepoh, ikäviä on nuo tilanteet. Tuossa on yksi syy lisää miksi ei oikein kiinnosta käydä teatterissa tuon allaolevan lisäksi.


    Joo, ikävä kyllä näinhän ne asiat ovat. Muutoksia on odoteltu jo jokunen vuosi mutta mitään ei ole tapahtunut. Yksi tuttu on elokuvan näyttäjänä noissa teattereissa ja joskus juteltiin aiheesta. Joitakin suunnitelmia kai oli ollut mutta eivät ole toteutuneet.
     
  19. Nykis

    Nykis Guest Guest

    Liittynyt:
    04.03.2001
    Viestejä:
    586
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eikös vähän tuon suuntainen mainos joskus ollutkin. Vai muistanko jälleen aivan väärin? Mainoksessa taisi olla Mr. Bean, joka rettelöi elokuvasalissa leffan aikana. Taisi olla kaikki mahdolliset kliseet löydetty tuohon kyseiseen pätkään.

    Niin...Parin tunnin päästä olisi tarkoitus lähteä katsomaan LOTR, ja vieläpä unelmapaikoilta. Nyt kun tätä threadia lukiessa on kerännyt kunnon aggressiot, niin ei varmaan ole pienet painisessiot kaukana, jos joku olmi ei tajua käyttäytyä kunnolla. Kättä pidempää vielä mukaan, niin ylettyy takimmaisellekin penkkiriville :grr: :grr: :grr: ;)

    Hmmm...Koitetaas nyt vähän rauhoittua
     
  20. hrantala

    hrantala Guest Guest

    Liittynyt:
    25.05.2001
    Viestejä:
    1 288
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jyväskylän Fantasia 1:lle ja yleisölle lähtee täältä kyllä ehdottomasti :thumbsup:. Käytiin emännän kanssa katsomassa tänään LOTR ja kyllähän se molempien odotukset täytti. Upeata menoa ja ihan mukavat tehosteet sekä ääni(SDDS)- että kuvapuolella. Yleisö oli todella hiljaa ja pienimmät ~10v. natiaisetkin jaksoivat koko kolmetuntisen hiljaa paikoillaan.

    --
    Harri Rantala
    harri.rantala at batman.jypoly.fi
    http://batman.jypoly.fi/~harran