KINGPIN screenit

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana aarno2815, 07.06.2004.

  1. Mathias

    Mathias Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2003
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    1

    Muuten en tulisi tänne puhumaan omista tuotteista, mutta koska muutama kysymys on tullut "kankaan omasta elämästä", haluan kertoa mistä se johtuu ja miten se ratkaistaan.

    Kankaaseen on mahdollista liittää monta eri kaukosäädintä, ja sen takia säätörasia on vakiomuodossa ohjelmoitu ottamaan vastaan monta eri taajuutta. Tämä tarkoittaa että omat tai naapurin radiovehkeet voivat häiritä jos taajuus on tarpeksi lähellä, ja kangas voi "itsestään" lähteä liikkeelle.

    Jos tämä häiritsee, kaukosäädintä voi "nollata". Toimi seuraavasti:
    ----
    Kaukosäädin ohjelmoidaan SETUP-painikkeen avulla. SETUP-painike löytyy virtajohdolla sijaitsevan säätörasian alapuolelta, pienen reiän sisällä. Käytä kynä tai muu ohut tikku.

    Paina SETUP-painiketta noin sekunnin.
    Kun nostat sormen ylös kuuluu ”pip-pip”. Paina sitten säätörasian UP-painiketta ja sama ääni toistuu. Nyt painat (uuden) kaukosäätimen UP-paniketta ja sen jälkeen odotat noin kymmenen sekuntia.
    ----------

    Sen jälkeen kaukosäädin on ohjelmoitu ainoastaan oman kaukosäätimen taajuudelle ja muut vehkeet eivät enää voi häiritä.

    Jos jollain on kysymyksiä, kirjoita osoitteeseen finland@kingpinscreens.se!

    Terveisiä,
    Mathias Nylund / Kingpin Screens
     
    Jeje2 tykkää tästä.
  2. Jeje2

    Jeje2 Fubar Tukijoukot

    Liittynyt:
    23.10.2004
    Viestejä:
    1 418
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hei,
    mielestäni antamasi neuvo (ratkaisu) kyseiseen ongelmaan on oikein tervetullut info tänne. Kiitoksia avusta.

    Jatkokytymys: Saako säätörasian muutettua taas hyväksymään laajan kirjon.?
    (Jos joskus haluaa palata takaisin alkutilaan)


    (Itse en vielä kangasta omista ku ei ole tykkiäkään - mutta kovasti olen tähän moottoroituun kankaaseen tykästynyt [näkemättäkin IRL :eek:])
     
  3. mikko v

    mikko v Guest Guest

    Liittynyt:
    11.10.2003
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin no joo, tarkoitin lähinnä sitä, että useimmiten(?) kaukosäätimet toimivat kuitenkin infrapunalla. Toki muut radiohäiriöt naapurin puolelta voivat vaikuttaa kankaan nousemiseen/laskemiseen.

    Mutta en kuitenkaan usko että naapuruston mummoilla kovin monella on moottoroituja valkokankaita, tai no mistäs sen tietää?! :D

    Kiitoksia Mathiakselle vinkistä!
     
  4. vision

    vision Guest Guest

    Liittynyt:
    04.10.2004
    Viestejä:
    289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt kun on 79" Kingpin roikkunut olkkarin katossa parisen kuukautta ajattelin kommentoida lyhyesti omista kokemuksista. Koska kokemuksia ei muista kankaista tai projisointipinnoista juuri ole kannattaa suhtautua mielipiteisiin asiaan kuuluvalla varauksella.

    Kontrasti on Pt-Ae700:n kaverina osoittautunut itselleni riittäväksi ja vertailussa Daliten vastaavan hintaiseen kankaaseen en juurikaan huomannut eroa, myös droppi eli se osa joka valkoisen osan yläpuolella on mustaa oli suurernpi kuin vertailukankaassa ja näin ollen Kingpin ansaitsi lisäpisteen myös siitä että sen pystyi kiinnittämään suoraan kattoon, asialla oli itselleni suuri merkitys koska kangas on keskellä olkkaria ja halusin alareunan tulevan aika alas katselu tilanteessa.Moottori on ehdoton käyttömukavuuden kannalta, täytyisihän vedettävää kangastavarten hakea aina jakkara tai laittaa kankaaseen vetonaru joka sitten roikkuisi keskellä olkkaria. Olen myös lukenut aaltoilusta joka aiheutuu vedettävissä kankaissa siitä että alatanko antaa periksi vetokahvan kohdalta.
    Itse käyttöön otossa haju oli kyllä varsin voimakas jopa epäterveellisen tuntuinen, mutta tämä loppui noin kolmen päivän riiputuksella(alhaalla duunissa ollessa, ylös himaan tultua ja kunnon tuuletus).
    Kankaassa huomaa edelleen myös pientä aaltoilua jos tarkkaan katsoo,tämä tosin saattaa johtua siitä että en ole muistanut asennusta passilla tarkistaa.

    Kokonaisuutena katsoisin kankaan olevan ehdottomasti hintansa väärtti! :thumbsup:
     
  5. mehuk

    mehuk Guest Guest

    Liittynyt:
    29.09.2003
    Viestejä:
    201
    Saadut tykkäykset:
    0
    laitoin eilen tollasen 79" 16:9 kingpinin seinälle ja ei oikeastaan ole hirveesti lisättävää. pientä aaltoilua on, mutta se näyttäisi ensimmäisen illan ja yön aikana jo oienneen aika hyvin. yritin tarkistaa kiinnityksen suoruuden mahdollisimman tarkkaan vatupassilla. itsellänikin on kangas lähes kiinni katossa, jätin vaan sen verran tilaa, että mahtui vatupassilla tarkastamaan suoruuden. pientä mietintää on ollut, että olisiko pykälän isompi kangas ollut sittenkin parempi, mutta ei tämäkään todellakaan mikään pieni ole. 2m leveän kankaan kanssa olisi screenin ja katseluetäisyyden suhde pudonnut alle suositellun 1.6:n, jos istuu sohvalla vähän edempänä, esim. vetää safkaa sohvapöydältä. no, turhaa hienosäätöä tietysti tällainen. tänään olisi tarkoitus ottaa duunista datatykki lainaan pääsiäislomaksi ja kuun vaihteen paikkeilla sitten tilata varmaankin panasonic. noin yhteenvetona kingpinin kangas vaikuttaa hinta-laatusuhteeltaan erinomaiselta, mutta ehkä esim. kaukosäädinlaatikosta (se johdollinen) tulee hieman halpisvaikutelma kun katsoo läheltä. sen takanakin lukee "made in china". toiminnassa en kuitenkaan ole huomannut mitään ongelmia.
     
  6. Gergo

    Gergo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.11.2004
    Viestejä:
    610
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oma Kingpin 88" kangas n. viikon ollut nyt katossa.
    Hajut hävinneet mutta aaltoilu on aika voimakasta edelleen!
    Koko matkalla pystysuunnassa on 2 suurta aaltoa ja alhaalla muutama pienempi. Suurimman osan ajasta olen roikottanut kangasta mutta aallot ei
    tunnu häviävän. Huomaa kuvan kanssa mutta varsinkin kun katson sivusta roikkuvaa kangasta niin takana kunnon aaltoilua!

    No odotellaan vielä joku viikko tilannetta, jospa se siitä korjaantuisi ilman reklamaatioita.

    Muuten kangas mainio Panasonic Pt-ae 700:lle!
     
  7. Snpp

    Snpp Ehkä se on pora. Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.03.2001
    Viestejä:
    965
    Saadut tykkäykset:
    3
    Kun Kingpinin asentaa seinään, kuinka paljon jää tilaa kankaan ja seinän väliin? Mahtuuko kankaan taakse hellasäröä vaimentava ohut taulu? :)
     
  8. Gergo

    Gergo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.11.2004
    Viestejä:
    610
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ehkä 2-3 senttiä jääpi tyhjää. Jos tulee ongelmaks niin pienet korotuspalat eka seinään ja niihin paloihin kangas kiinni niin sopii taulut väliin.
     
  9. Snpp

    Snpp Ehkä se on pora. Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.03.2001
    Viestejä:
    965
    Saadut tykkäykset:
    3
    Jees, kangas on hankittu ja hyvältä peliltä vaikuttaa! Moottori on ehdottoman näppärä ja kangaskin tuntuu ainakin omiin tarpeisiini riittävän laadukkaalta. Helposti hintansa arvoinen laite, tyytyväinen täytyy olla.

    Ainoa pikkuongelma on ollut loppuasennon määrittämisen kanssa. Löysäsin pikkuruuvia mikrokytkinten välissä apposen auki ja silti kytkin on niin tiukka, että alkoi muovikanta murentua, kun ruuvailin. Jätinkin homman kesken ja tyydyn pysäyttämään itse, ennen kuin rikon jotain. Onko muilla onnistunut tämä säätäminen ok?
     
  10. Gergo

    Gergo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.11.2004
    Viestejä:
    610
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ole itse säätänyt loppuasentoo, aika helppo on pysäyttää kerralla kohdilleen, varsinkin kun kuva on jo projisoitumassa samaan aikaan.

    Kerropas muuten aaltoileeko sinun kangas Snpp?
    Oma jo kuukauden päivät ollut ja tuntuu että aallot vaan lisääntynyt.
    Alkaa kärsivällisyyttä koetella jo kunnolla. Olen yrittänyt roikottaa kangasta paljon ja estänyt auringon lämmön suoraa säteilyä mutta ei suorene ei.
     
  11. M-J-B

    M-J-B Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2003
    Viestejä:
    300
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tuntuu kyllä tuo säätömekanismi vahingossa mukaan tulleelta ominaisuudelta... Toimiihan se, mutta säätäminen on todella pikkutarkkaa, ja lukitusruuvin kiristäminen aikaansaa herkästi uuden säätötarpeen. Käytännössä tehtävä niin, että kangas säädetään muutaman sentin tarkkuudella ja hienosäätö tehdään tykillä.
     
  12. maraarni

    maraarni Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.03.2004
    Viestejä:
    183
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama vika. Ruuvin pää on nyt murentunut ja säätö ääripäässä (vastapäivään). Kangas pysähtyy selkeästi liian myöhään. Ilmeisti ruuvissa liikuva palikka on tehtaalla laitettu liian alkuun ja mikrokytkimien säätövara ei riitä mitenkään.

    Ilmeisesti näitä on sitten viallinen erä liikkeellä - harmi. Kangas oli väsätty mielestäni joulukuussa...

    Mites tuo alareunan tanko? Onko tuo muilla suora vai käyrä siten että keskikohta on 1.5 cm kauempana seinästä?
     
  13. Snpp

    Snpp Ehkä se on pora. Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.03.2001
    Viestejä:
    965
    Saadut tykkäykset:
    3
    Jos reunasta katsoo, niin eihän se ihan suora ole, mutta kuvasta en kyllä mitään aaltoilun aiheuttamaa häikkää erota. Pari päivää ollut nyt käytössä.
     
  14. Nc77

    Nc77 Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2004
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse ostin ton 2m leveän kankaan vajaa viikko sitten ja olen ollut tyytyväinen kyllä. Vielä vähän kankaasta lähtee hajuja, mut ei haittaavasti. Aaltoilua tosi vähän jäljellä, pari päivää roiketettu.
     
  15. cooobra

    cooobra Guest Guest

    Liittynyt:
    23.04.2005
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sellanen tyhmä kysymys, että saako ton kattoon kiinni? :hitme:
     
  16. Kutka

    Kutka Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.07.2004
    Viestejä:
    697
    Saadut tykkäykset:
    1
    IMHO Saa, sekä katto-, että seinäkiinnitykseen. Tuo klipsi oli muistaakseni mahdollista kääntää katon suuntaiseksi. Korjatkaa jos olen väärässä.
    [​IMG]
     
  17. Snpp

    Snpp Ehkä se on pora. Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.03.2001
    Viestejä:
    965
    Saadut tykkäykset:
    3
    Viikko sitten ostamassani Kingpinissä on erilainen kiinnike. Se on L:n muotoinen niin, että on reiät valmiina sekä katto- että seinäkiinnitykseen.
     
  18. TaunoH

    TaunoH Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2005
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin on mullakin, ja katossa se (88" 16:9) onkin kiinni. Ostettu noin kuukausi sitten "uudesta erästä", jota piti odottaa hiukan maahantuojalta.
     
  19. maho

    maho Guest Guest

    Liittynyt:
    18.10.2003
    Viestejä:
    70
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kommentoinpa omaa kommenttiani uudestaan.
    Nyt kangasta roikotettu jo useamman kuukauden ja aaltoilu ei suinkaan ole katoamaan päin, päinvastoin. Nyt on ilmaantunut muutama pienehkö aalto kankaan alareunaan. Jos tuosta vielä lisääntyy alkaa kyllä jo olla sillä asteella että aletaan tutkailemaan kuinka tuo takuu toimii. Palaan vielä asiaan.
     
  20. Gergo

    Gergo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.11.2004
    Viestejä:
    610
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama huomio omassa kankaassa, tuntuu että aallot lisääntyneet.