Digiality 302T ja C digiboxi?

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana ttasanen, 12.08.2004.

  1. welli

    welli Guest Guest

    Liittynyt:
    02.11.2000
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitoin M3 kierteiset korotuspalat kolmeen kohtaan (yksi koroke oli valmiina, mutta oli liian korkea). Tein kulmaraudat itse alumiinista ja asensin kolmesta nurkasta kovon kiinni. Sitten lattakaapeli ja powerjohto kiinni. Hyvin pysyy - ei varmasti lähde liikkumaan tai resonoimaan. Kovoksi valitsin sen Maxtorin diamond+ 8M välimuistilla.
     
  2. -Tero-

    -Tero- Guest Guest

    Liittynyt:
    17.12.2004
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse ostin kyseisen boksin jokin aika sitten tämän keskusteluryhmän perusteella. Hyvä boksi on ollut... Edellisen tapaan rakensin itse kulmaraudasta sovituspalat, mutta kovon kiinnittämiseen käytin normaaleja 60 millisiä (muistaakseeni) M3 ruuveja, jotka laitoin ohuen muoviputken läpi. Muoviputket mittasin valmiiksi piirilevyssä olleen korotusruuvin pituisiksi. Näin jälkeenpäin ajatellen olisin säästänyt varmasti pari tuntia jos olisi ollut samanlaisia korotusruuveja jo valmiina, mutta nyt kovo on ainakin neljästä kohtaa kiinni. Lattakaapelin pituus hieman mietityttää. Valmistajan sivuilta löytyneen kovon asennusohjeen kuvassa oleva lattakaapeli on paljon lyhyempi kuin omani, jonka hankin normaalista tietokonekaupasta. Ohjeessa käskettiin laittamaan lattakaapelin ylijäämä piirilevyn ja kovon väliin. Nyt se väli on aika täynnä lattakaapelia, toivottavasti ei kuumene liikaa... Kovalevyksi valitsin maxtorin diamondmax 10, 200G.




     
  3. Ledi

    Ledi Guest Guest

    Liittynyt:
    16.12.2002
    Viestejä:
    74
    Saadut tykkäykset:
    0
    Boksi kyllä kuumenee ihan huomattavasti ja se tavallaan hieman huolestuttaa ainakin minun kiinnitystavan ottaen huomioon (muovijalat). Huoli on varmaankin ihan turhaa, koska ei ne jalat olleet miksikään menneet parin kuukauden käytön jälkeen. Itse käytin sellaista lattakaapelia, jossa on kolme liitintä ja leikkasin kylmästi sen pidemmän välin omaavan liittimen pois saksilla. Itsellä on se ylimääräinen lattakaapelin osuus mutkilla siinä kovalevyn vieressä eikä alla. Mutta eipä siellä kovalevyn alla mitään kuumaa olekaan. Kuumin kohta on ehdottomasti edestäpäin katsottuna kovalevyn vasemmalla puolella. Siinä on se jokin tehokomponentti, jossa on jäähdytyslevy kiinni. Tietty kovalevykin käy kuumana, mutta eipä ole mitään lämpöhalvauksia ainakaan tähän mennessä saanut.

    Softa toimii hienosti ja nykyään voi katsella aikaisemmin tallennettua ohjelmaa, kun uutta tallenetaan. Kovasti vaan raksuttelee, jos ohjelmien etäisyys levyllä on suuri. Sellainen ärsyttävä bugi on, että vastanottovirheiden sattuessa ääni menee epäsynkkaan kuvan kanssa. Tämän voi tosin kiertää käyttämällä timeshiftiä, kun ohjelmaa katsoo. Jostain syystä silloin ei synkka häiriinny. Pystyn hauskasti toistamaan tämän virheen, kun kytken tietokoneen halpiskaiuttimia päälle ja pois. Käytän sisäantennia ja se ei oikein tykkää noista kaiuttimista. Itseasiassa USB hiirenikin on sekunnin pari pois pelistä, kun kytken kaiuttimet päälle. Huono EMC. :)

    Toinen vielä ärsyttävämpi ominaisuus on kelauksen huono toiminta. Joskus kun kelaa ja painaa playta, jää äänet kokonaan pois ja kuuluu ihme häiriönaksuääniä. Joskus kuva jää vain paikalleen ja koko boksi kaatuu ja tarvii resetoida käyttäen päävirtakytkintä. Onko muilla tällaista toimintaa? (softahan oli se 8.00, aikaisemmilla tuota ei sattunut)

    Silti hintaansa nähden erinomainen peli. :D
     
  4. -Tero-

    -Tero- Guest Guest

    Liittynyt:
    17.12.2004
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käytän boksia myös sisäantennin kautta ja tosiaan kuva ja ääni saattavat joskus mennä vinksalleen, mutta kovon kautta toimii hyvin... Pari kertaa on käynyt elokuvaa katsottaessa juuri niin että kuva pysähtyy ja täytyy sammuttaa laite, mutta suurimmilta osin tuntuu toimivan ihan hyvin. Saa nähdä korjaantuvatko uuden softan valmistuessa...
     
  5. Ledi

    Ledi Guest Guest

    Liittynyt:
    16.12.2002
    Viestejä:
    74
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä tietää, että samanlaisia ongelmia on muillakin. :rolleyes: Ei tarvitse turhaan pelätä, että on ryssinyt jotain sillä kyseenalaisella kovalevyn asennuksella. Täytyypä kirjoitella selkeä bugiraportti sinne kjaerluffin suunnalle, jos ne joskus vaikka fiksailis nuo.

    Sitten sellainenkin pikkuisen ärsyttävä ominaisuus on se, että videolistauksen sort by valikko ei muista edellistä asetustaan. Joutuu aina laittamaan se muotoon tallennuspäivä. Miksiköhän EPG:tä käyttäessä pitää kuvan kadot taustalta. Mitäs muuta ärsyttävää vielä...eipä tule mieleen. Teksti-tv on ihan huippu ja sitä tulee käytettyä telkkariohjelmienkin listaukseen mieluummin kuin EPG:tä. Varsinkin alasivumuisti on jotain käsittämättömän hienoa. :thumbsup:
     
  6. MadMax2

    MadMax2 Guest Guest

    Liittynyt:
    29.09.2003
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varsin hyviä kehuja on tämä laite saanut. Jälleenmyyjää on vain vähän vaikeampi löytää..Googlella löytyi vain Musta Pörssi (399e) ja SHP.
    Mikähän olisi linkki näille pojille? Ei taida mistää löytyä enää ilman kovoa?
     
  7. Ledi

    Ledi Guest Guest

    Liittynyt:
    16.12.2002
    Viestejä:
    74
    Saadut tykkäykset:
    0
    Satelliittipojilla ei ole mitään nettisivustoa. Liike sijaitsee Tampereella koskipuiston laidalla lähellä Radiokulmaa. Löytyy helposti, jos lähtee Hämeenkadulta Sokoksen takapuolelta (ei siis Hämeenkadun puolelta) alamäkeä alas, se on suoraan edessä. Keltaisilta sivuilta löytyy puhelinnumerot, joista myyjän saa varmasti kiinni ja asiakaspalvelu on erinomaista. :thumbsup: Lykkyä tykö.
     
  8. welli

    welli Guest Guest

    Liittynyt:
    02.11.2000
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin itse sain viikko sitten vielä ilman kovoa satelliittipojilta, pnumero: 03 2237350. He asentavat kovot siellä itse, joten on aikas todennäköistä, että tuotetta saa myöhemminkin ilman kovalevyä sitä kautta..

    Niin ja tiedoksi niille, jotka eivät ole vielä koodia selvittäneet: (alustus- ja formatointikoodi) 7139 :)
     
  9. -Tero-

    -Tero- Guest Guest

    Liittynyt:
    17.12.2004
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse ostin boksin ok-tuonti nimisestä liikkeestä. Nettiosoite on www.ok-tuonti.fi.Sijaitsee keravalla. Sieltä sai kovalevyttömän boksin hintaan 220€. En tosin tiedä kuinka monta kappaletta niillä oli niitä, myyjä kertoi että olivat hakeneet maahantuojalta niitä bokseja, joista maahantuoja oli poistanut kovon.
     
  10. bohol

    bohol Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.07.2002
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    17
    http://www.mediaplazashop.com/
    tuollahan noita on (uusimalla softalla)!
    120 gb. 334euroa
    160 gb. 399euroa
    200 gb. 427euroa

    200 gb. lähti tilaukseen.

    onhan näille kuitenkin aina käyttöä ( 5 tv:tä),
    vaikka finlux 410 onkin jo ennestään (ilman ongelmia :thumbsup: ).
     
  11. Charlie

    Charlie Guest Guest

    Liittynyt:
    18.12.2003
    Viestejä:
    863
    Saadut tykkäykset:
    1
    Katsokaa vähän noita hintoja eri kovalevykokojen välillä ja verratkaa niitä vastaaviin hintaeroihin pelkkää kovalevyä ostettaessa. Uskomatonta vedätystä...
     
  12. Mikki Hiiri

    Mikki Hiiri Guest Guest

    Liittynyt:
    01.01.2005
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minkälainen kaapeli pitää olla Digiality boksin ja tietokoneen välillä?
    Löytyykö valmiina vai pitääkö tehdä itse?
     
  13. Ledi

    Ledi Guest Guest

    Liittynyt:
    16.12.2002
    Viestejä:
    74
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varmasti löytyy valmiinakin, mutta itse kävin elektroniikkatarvikkeita myyvässä liikkeessä ostamassa 2 RS323 liitintä ja kaapelin. Navathan ydistetään seuraavasti:
    2-3
    3-2
    5-5

    Mitään muita pinnejä ei tarvitse kytkeä.
     
  14. 2manymovies

    2manymovies Guest Guest

    Liittynyt:
    17.12.2004
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Digialityn ja tietokoneen välille tarvit ristiinkytketyn RS 232 kaapelin eli tuttavallisemmin nollamodeemikaapelin. Jos itset teet niin edellinen postaus kertoo sen mutta saa valmiinakin ja näitä nollamodeemikaapeleita löytyy tod näk kaikista tietokonerompetta myyvistä liikkeistä.
     
  15. hellbent

    hellbent Guest Guest

    Liittynyt:
    04.01.2005
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
  16. welli

    welli Guest Guest

    Liittynyt:
    02.11.2000
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Soittelin tuosta välillä tapahtuvasta äänen ja kuvan epäsynkasta maahantuojalle. Heidän mukaansa ilmiö esiintyy vain MTV3:lla ja ohjelmapäivitystä ollaan tekemässä kovaa kyytiä. Varmistusta julkaisupäivästä en saanut, mutta OTA:na ja weppisivuilta se sitten pian kuulemma löytyy. Eikun odottelemaan! :)
     
  17. Ledi

    Ledi Guest Guest

    Liittynyt:
    16.12.2002
    Viestejä:
    74
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nojoo, sitä OTA päivitystä on jo kauan luvattu "pian" ja "lähiaikoina". :rolleyes: Toisaalta ihan hyvä, että näitä väliversioita ei ole tullut vielä ilmaan. Tämähän vaan todistaa sen, että kyllä ne siellä Kjaerluffinkin puolella tietä tuon olevan vielä melko raakileen. Mutta parempaan suuntaan ollaan jo menty siitä ensimmäisestä versiosta. :thumbsup: Olen kyllä täysin eri mieltä siitä, että tuo huulisynkkaongelma olisi vain MTV3:sen ongelma. Sitä selvästi esiintyy myös Nelosella ja SubTV:llä, eli tuntuisi olevan koko kanavanipun ongelma.

    Tekstityksessäkin on ongelmia tallennetuissa ohjelmissa. Esimerkiksi yleltä tulleessa "Mies, joka ei ollut siellä" -elokuvassa noin 1/3 teksteistä jäi näkymättä. Eli välillä tulee teksti ja välillä ei.
     
  18. kooler

    kooler Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2003
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oliko tämä se eilisiltainen reilu satkun hintabugi (120GB-malli joku 139e). Pistin samantien tilaukseen, mutta kuten Verkkokauppa on ennenkin spedeillyt niin tänään oli jo koko tilaus kummasti hävinnyt.

    Muuten Satelliittipojilta vielä löytyi purkkeja. Soittelin sinne ja lupasivat postittaa jälkivaatimuksella yhden levyttömän kappaleen 220e:lla. OK-Tuonnissa taas oli kummasti ainakin heidän sivujen mukaan pompsahtanut hinta muutaman kympin. (olikohan 261e ilman levyä)
     
  19. jkselin

    jkselin Guest Guest

    Liittynyt:
    04.01.2005
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=14596

    339e on päivän hinta.

    Parista aikaisemmasta kommentista vain jääi vähän sellainen maku että boksi on muuten hyvä mutta ääni ja kuva ei pysy synkassa ja tekstitykset ei toimi nauhotteissa. Nämä nyt on kuitenkin kaksi perusominaisuutta laatikossa, joten ainakaan kovin usein näitä viitsisi katsella. Kuinka pahat ongelmat nämä käytännössä on? Voinee tietty oletta että asia paranee kevään mittaa, mutta kauhean kauaa ei viitsisi moista katsoa.

    Onko muuten laatikossa toimiva EPG? Siis näkyykö siinä monta kanavaa allekain excel tyyppisesti. Toimiiko hyvin ja näyttääkö hyvältä?

    Laatikko vaikuttaa ominaisuuksiltaan ihan passelilta, ja tässä täytyy olla hieman hintakriittinen koska poksi menee vaihtoon kuitenkin pikemmin ennemmin kuin myöhemmin. Voipi kuitenkin olla että haen gigantista Medionin koekäyttöön (lupasivat 400e).
     
  20. kettu1

    kettu1 Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2005
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0

    itse omistan kolme eri digiboxia perus finnsat:in (ei tallentava)
    nokian 260c joka valitettavasti on tosi maanantai kappale .ennen viimeistä ohjelmisto päivitystä se tilttaili usein ajastetun ohjelman alussa ja jymähti kesken kaiken.
    nyt se sentään enää joskus harvoin keskeyttää tallennuksen kun samalla toistaa ohjelmaa.(eli siis epäluotettava)
    kolmas ja uusin on tallentava humax (80gt) tai oli ostin siihen maxtor:n 200gt kovalevyn ja toimii jopa nopeammin kuin alkuperäinen ja oli helppo vaihtaa ihan itse(hinta 98 euroa) . siihen olen ihan tyytyväinen.
    itse humax maksoi 360 euroa.
    humax on laajennettavissa aina 300gt:uun asti , sen sijaa nokia ja finlux on max 120gt.
    toisaalta yli vuoden myöhästymisen jälkeen on vihdoinkin tulossa kaapeliverkkoon kahden virittimen vehkeet joiden hinta tulee nopeasti alas alku ryntäyksen jälkeen(lisäksi useimmissa on varmasti ohjelmisto bugeja)
    jos ei oo kauhee kiire odota 2-3 kuukautta osta sitten ja varmista että kyseiseen laitteeseen saa isomman kovalevyn.(ne käyttävät ihan tavallisia tietokoneen kovalevyjä, mutta kannattaa tietysti pysyä valmistajan suosittelenissa(esim humax seagate tai maxtor))merkeissä.