Nebulan digi-tv kortin toimivuus?

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana pede, 13.06.2003.

  1. Flotter

    Flotter Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2001
    Viestejä:
    301
    Saadut tykkäykset:
    1

    En ole kovin pitkälle konffauksen kanssa ehtinyt, mutta DigiTV-softasta lähettelen normalisti kaukon painallukset näppäinkomentoina Meediolle. Toimii ihan hyvin. Ne näppäinkomennothan on lueteltu siellä Meedion asetusvalikossa.
     
  2. kromple

    kromple Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2004
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ok, pitää kysellä tyhmiä kun järki ei juokse ja pukki kolkuttelee oven takana yms. Ohjelmaversio 3.114. On varmasti juteltu ja seliteltykin aikaisemmin, mutta ei kerta kaikkiaan nyt mene jakeluun. Voi olla muutenkin asioita tietävälle aika sekavaa/ihmeellistä…

    1. program stream tallennustapa

    Jos asetuksista valitsee tallennustavaksi (settings - recordings - Recorded file extensions - mpg ) niin tarkoittaako tämä siis sitä, että tallettaa ohjelman program stream muodossa (ei siis transport stream) eli se .mpg tiedosto on program stream ”muotoinen” mpg tiedosto? Onko tuo sama asia kuin TMPGEenc ohjelman (mpeg Tools ja Merge & Cut) käyttämä termi ”MPEG-2 program VBR” vai sotkenko asiat täydellisesti?

    2. Timer/ajastin ja tallennusmuoto (EPG – 7 Day Guide – timers)

    Siis eikö timer toiminnolla voi tallettaa kuin .mpg muodossa (settings - recordings - Recorded file extensions - mpg ) eli sitä .ts (transport stream) muotoa ei voi käyttää (settings—recordings – Record entire transport stream)? Kun pistin asetuksista tuon “Record entire transport stream” rastilla käyttöön niin siti timerilla tapahtuva tallennus tapahtuu .mpg muodossa. Saako timerilla tallennettua .ts/transport stream muotoa?

    3. Timer/ajastin ja tallenusaika (EPG – 7 Day Guide – timers)

    Jos EPG ilmoittaa ohjelman alkamisajaksi vaikka 10.00 ja loppumisajaksi 10.30 niin saako tuota ajastinta mitenkään toimimaan niin, että se alkaa tallentamaan silloin kuin ohjelma todella alkaa (esim. 10.03) ja tallennus loppuu vastaavasti silloin kuin ohjelma todella loppuu (10.33)? Vai saako tuolla vain tallennettua EPG:n ilmoittaman ajan? Asetuksista (settings – recordings) saa kyllä pistää niin, että tallennus alkaa ja loppuu max 20 minuuttia ennen/jälkeen ilmoitetun ajan eli tätä varmaankin voi käyttää ajastuksessakin?

    4. Record entire transport stream

    Jos haluaa tallentaa transport stream (.st) muotoon niin onnistuuko se vain tuolla ” Record entire transport stream” jutulla? 30 min tallennus kun vie jo yli 4 gigaa ja mukaan tulee halutun kanavan (nyt YLE2) lisäksi myös muiden samassa ”palikassa” olevien kanavien samanaikaiset lähetykset (YLE1, YLE24, teema jne.)? Eli eikö voi tallettaa vain yhden kanavan tietyn ohjelman .ts muodossa?

    5. Tekstitys ja tallennus

    Olenko ymmärtänyt tämän oikein? Eli MTV3, SubTV, Nelonen kanavat voi tallettaa .mpg muotoon ja tekstitys tulee mukaan, koska tekstitys on ”kiinni” kuvassa, mutta Ylen kanavilla tekstitys ja kuva on erillään, joten pitää tallettaa transport streamina (=Record entire transport stream), jos haluaa, että myös tekstitys tulee mukaan?
     
  3. kromple

    kromple Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2004
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yksi lisäkysymys, kaikkein sekavin, olisi vielä.

    6. Nebulan tallentama .mpg tiedosto

    Tallensin tuossa 1h verran .mpg muodossa (settings - recordings - Recorded file extensions - mpg ) ja tiedoston koko on 1.86 gigaa. PowerDVD:ssä pyörii; Bsplayerissä ja Media Playerissä myös, mutta videota ei voi kelata/selata ollenkaan. Muutenkin jos tuollaisen haluaa CD-R levylle niin iso on ja yritin leikata tuosta pikku koepätkän normaalia DVD-soitinta varten, mutta TMPGEnc (> mpeg Tools ja Merge & Cut) toiminto ilmoittaa, että on ”illegal mpeg stream” tai sitten Edit toiminto aukeaa, mutta kuvaa ei voi vierittää eteenpäin eli ei voi valita leikattavaa kohtaa. Eli mitä tuolle Nebulan .mpg tiedostolle tulisi oikein tehdä, että sen saisi ensinnäkin pienemmäksi (tai vaikka svcd yhteensopivaksi tai aviksi) ja toiseksi sellaiseksi, että sitä voi esim. leikata?
     
  4. MadMax2

    MadMax2 Guest Guest

    Liittynyt:
    29.09.2003
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0

    No yritetään vaikka kaikkiin en vastausta tiedä ja jokunen voi mennä pieleenkin.

    Tätä en tiedä, kun ei ole ollut vielä tarvetta siirrellä fileä mihinkään.

    Timer tallettaa (käsittääkseni) siinä muodossa kun olet asetukset laittanut Settingseissä. Minun ei ole TS-talletusta tarvinnut käyttää kuin kauan sitten testimielessä, joten voin olla väärässäkin.


    Tuo edellyttäisi videoista tutun PDC:n tyyppisen ohjauksen toimintaa, sitä ei ole Nebulassa (tuskin muissakaan). Luin juuri eilen jostain että DVB:ssä olisi vastaava järjestelmä.
    Eli tallennusajat tapahtuvat juuri sinun asettamien aikojen mukaan. Itse valitsen ohjelmat EPG:stä ja laitan käsin pituuteen 5-10mins lisää loppuun ennen kuin talletan ajastuksen. Settingseissä taitaa olla vielä 2mins puolin ja toisin lisäaikaa.


    Kyllä.
    Kanavat on jaettu Muxeihin (kanavanippuihin) ja TS tallettaa aina (ja vain ) yhden kanavanipun (ja siten sen sisällä olevat kanavat).

    Jos haluaa muuttaa yhden kanavan talletuksen (mpeg) TS:ksi niin se pitää tehdä jollain ohjelmalla (pede/muut?).

    Ei aivan.
    Ylellä tekstit on erilliset, muilla kanavilla poltettu kuvaan.
    Ylen tekstit saa talletukseen mukaan kun laittaa asetuksissa "include subtitles" (tms. en ole oman koneen äärellä). Vaatii luultavasti uudemman softaversion kuin sinulla..
     
  5. SF100

    SF100 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 326
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä copy-paste omasta ohjeestani vuoden takaa:

    Digikorttitallennukset vaativat lähes aina PVAStrumenton tekemän korjauksen/muxauksen jotta pysyisivät synkassa!
    Virtualdubille ääni viedään wav-muodossa samasta syystä.

    Tässä pikaohje ulkomuistista. Käytän siis edelleen divx-versiota 4.12. Olen useita kertoja siirtynyt 5.xx sarjaan ja aina takaisin.

    -demuxaa pvastrumentolla
    -äänet esim. BeSweetillä tavalliseksi waviksi
    -avaa video DVD2AVIlla ja tallenna projektitiedosto (.d2v). Säilytä .mpv. Sitä tarvitaan loppuun asti.
    -avaa .d2v -tiedosto VFAPIConvertilla ja aja se pseudoaviksi
    -nyt alkaa varsinainen avi-pakkaus. Ohjelma on Virtualdub.
    -avaa videotiedosto (VFAPIn). Audiosta valitse Wav ja full processing mode ja compressionkohdasta MP3 (esim.160)
    -Videofilttereistä lisää deinterlace ja resizing (esim.672x512).
    -video-compression valitse DivX Codec 4.12 (pitää olla asennettuna) ja paina configure. Sieltä valitse 2-pass, first-pass ja muuta bitstreamiin
    sopiva luku. Älä koske muuhun. Käytä esim. DV-Toolia apuna kun arvaat sopivaa bitratea. Sitten tule OK:lla pois sieltä ja tallenna eka ajo. Save avi - rasti ruutuun add jotakin ja anna nimi xxx 1-pass-save
    -takaisin video-compression ja muuten samat mutta muutetaan 2-pass, second pass ja taas takaisin save aviin. Anna joku muu nimi ja rasti ruutuun.
    -Sitten job controliin ja laita kone töihin. Se tekee nyt molemmat passit itse ja se voi vähän kestää.Esim. P4-2.4 tekee tätä vaihetta yli kolme tuntia tallennettavaa tuntia kohti.

    Mainosten poisto:Virtualdubilla haetaan ensin leikkauskohdat ja laitetaan muistiin. Sen jälkeen laitetaan video/range -kohtaan alue joka pakataan ja tallennetaan 1-pass ja 2-pass työlistaan. Jos poistetaan mainokset niin tunnin ohjelmasta tulee yleensä kolme pätkää. Kun ne on kaikki työlistassa laitetaan kone töihin. Viimeiseksi yhdistetään avit.
     
  6. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    ei, tiedoston nimeäminen ei muuta sen rakennetta nebulan softassa.

    Nebulan normaalitallennus on mpg:tä, mutta transport stream muotoista, kuitenkin siten, että koko muxia (kanavanippua) ei ole tallennettu, vaan vain yhden kanavan audio, video ja mahd subpicture, eli tekstit.

    ajattele niin, että se muxin tallenne on köysi jossa on säikeitä. normaali tallenne on sitten pätkä sen köyden tiettyjä säikeitä.

    tässä vaiheessa ollaan vielä transport stream muodossa, vaikkei koko nippua/köyttä tallenneta

    VBR on variable bitrate, joka käsittääksen ei ole tähän liittyvä asia vaan se että bitrate vaihtelee

    TMPGEnc käsittelee program stream MPG:tä

    eli kuten yllä, älä sekoita tiedostotarkenninta tallennettavaan muotoon.

    nebulalla voi tallentaa kolmea muotoa

    1) yhden kanavan transport streamiä (köyden säikeitä, käsittelemättömänä)
    2) koko nipun transport streamiä (koko köysi, käsittelemättömänä)

    niissä sitten tiedostotarkennin, kuten olet valinnut

    3) ja program streamiä, (köyden säikeitä, käsiteltynä)
    jota nebula kutsu dvd authoring compatible mode tms. valitettavasti ainakin mulla ykkösen tallenne pistää ohjelman sekaisin, jos tuota yritän tallentaa, ja edellen se karsii tekstit pois. mualla on aloittamani ketju tekstinkin siirtämisestä dvd:lle

    tekstitöntä nebulan normaalitallennetta voi suoraan muunta ps:ksi myös pvastrumento-nimisellä softalla. tekstejä se ei vielä osaa.


    ei ainakaan vielä. minäkin luin juuri tuosta "DVB-si" (oliko?) systeemistä, jota bokseissa ei ole vielä, mutta dvb spexissä kuulemma on. pitää muistaa nebulalle ehdotella joskus

    onnistuu

    katso yllä. se on nebulan "normaali muoto. unohda tarkennin.

    kuten yllä

    tuossa dvd authoring compatiblessä ei tule mukaan

    jos haluaa kaksi tekstitystä samasta ohjelmasta (esim FST:ltä jossa välillä tekstitykset sekä suomeksi että ruotsiksi) tai kahdella eri audiokielellä (joskus Teeman dokumenteissä, kuten Ensimmäinen mailmansota) pitää taleentaa koko streami. Sen jälkeen projectX:llä demuxaamaan (elöi se repii erillleen audion, videon ja subpicture streamin) nuo ja sitten authoroi alkuun IfoEdit:illä tai ReJig:illä ja loppuun vaikka vielä DVDLab:illa joshaluaa monta pätkää samalle dvd:lle. Searchiä noilla ohjelmilla niiin löydät.

    Jos taas haluat helposti divX tai Xvidiksi niin Vidomi on helppo työkalu jossa myös editori, säätämine jää pois vrt yllä oleva ohje, kun kerran on saatu koodekit määriteltyä ja muut spexit. Jos erillisiä tekstejä haluaa mukaan, on se sitten ihan oma hommansa. Afterdawn.com:issa ja Doom9:ssä on paljon ohjeita. Ugriksi löytyy mm. mpegit.net ja oliko divxnurkka.
     
  7. kromple

    kromple Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2004
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ehkä etenen vähän liian nopeasti eli teen ensin ja ajattelen vasta sitten. Siis tallensin Yle2:lta kaksi ohjelmaa, joissa ei ollut tekstitystä (en käyttänyt sitä Record entire transport stream kohtaa). Molemmat toimii hyvin Nebulan omalla playerillä (ovat tuollaisia 2 gt:n kokoisia ja pituudet 30 min ja 45 min).

    Pistin tiedostot (erikseen siis) PVAStrumento ohjelmaan (versio 2.1.0.13) ja valitsin "Make ps" (asetuksia en muuttanut; valitsin vain tallennus kansion). Homma kesti 30-50 minuuttia - onko tarkoitus kestää noin kauan? Lopputuloksena oli 92 mt:n ja 112 mt:n tiedostot (2-3 minuutin pätkiä ja video hyppii eteenpäin eli tulee sekunnin pätkä ja sitten mennään minuutteja eteenpäin ja seuraava pätkä; lopputulos koostuu siis tuollaisista parin sekunnin pätkistä jotka on liitetty yhteen).

    Teenkö nyt jotain ihan typerää vai onko noissa Nebulan tallenteissa jotain vikaa?


    Tällaisia Alerteja PVAStrumenton lokissa on:
    "ALERT> 2 video frames missing at 13:09:11.018.
    ALERT> Dropping GOP for sync.
    Re-syncing.
    Closing starting GOP.
    Aiming for sync at 13:09:11.498
    Cutting audio.
    Audio stream 1 now starts at 13:09:11.506
    Video stream 1 now starts at 13:09:11.498
    ALERT> 2 video frames missing at 13:09:11.498.
    ALERT> Dropping GOP for sync.
    Re-syncing.
    Closing starting GOP.
    Aiming for sync at 13:09:11.978
    Cutting audio.
    Audio stream 1 now starts at 13:09:11.986
    Video stream 1 now starts at 13:09:11.978"
     
  8. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    tää menee ot:ksi

    on olemassa aloittamani "pvastrumento" threadi. lue se. postaa sen jälkeen kysmykset sinne, jos niitä on.

    vinkki: suomalaisessa ja UK dvb-t :ssä pitää olla hieman omat asetukset. uusinta pvastrumentoa mulla ei edes ole. käytän sitä sen verran harvoin nykyään, kun projectx on monipuolisempi (tällä hetkellä).
     
  9. pointreyes

    pointreyes Guest Guest

    Liittynyt:
    03.07.2004
    Viestejä:
    862
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nebula USB-boksi on viime päivinä osoittautunut epäluotettavaksi laitteeksi.
    Puoli vuotta se toimi ihan hyvin, mutta eilisestä lähtien en ole saanut sitä
    enää käyntiin. Kaikki mahdolliset kytkentätavat olen käynyt läpi, nekin
    jotka aikoinaan postattiin tälle palstalle, mutta mikään ei tunnu enää
    auttavan. Lähetin äsken Nebulan supporttiin mailia, katsotaan mitä
    he vastaavat. DigiTV on v3.12.7, Win XP sp 1, Asus A8V SE Deluxe,
    muut USB 2.0 laitteet toimii hyvin.

    Se että Nebula USB ei käynnisty kunnolla, ilmenee kahdella eri tavalla:
    1. DigiTV käynnistyy ja avaa ikkunan, mutta herjaa "Cannot find USB device.."
    Diagnostiikka näyttää EEPROM failurea.
    2. DigiTV käynnistyy, mutta ei avaa ikkunaa. Windoze Task Managerin
    mukaan se syö koko ajan lisää muistia ja muistin syöminen ei pysähdy
    ennenkuin terminoi DigiTV-ohjelman.

    Hermot menee Nebulan kanssa, onneksi on ees joulu, eikä
    kehtaa kiroilla ;)
     
  10. pointreyes

    pointreyes Guest Guest

    Liittynyt:
    03.07.2004
    Viestejä:
    862
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ajurin asennus uudelleen herätti Nebulan henkiin, ainakin toistaiseksi...
    Siis on tää vanha USB Nebula melkoinen känkkäränkkä, ihme loota suorastaan.
    Toimiiko µDigiTV yhtään luotettavammin? Tai enpä tuolla tiedolla taida mitään
    tehdä, seuraava PC digiTV on jotain muuta merkkiä.
     
  11. Trik

    Trik Guest Guest

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    166
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kommentti vielä tuosta PVAStrumenton käytöstä Nebulan kanssa. Olen kokeillut uudempiakin versioita, mutta joutunut palaamaan aina 2.1.0.9 versioon. Sitä uudemmat löytävät niin tuhottomasti hiljaisia audioframeja, etten ole uskaltanut luottaa lopputulokseen. Vanhempi versio toimii kohtuu hyvin kunhan Relaxed Video PTS checks on valittuna Expert-välilehdeltä.
     
  12. SF100

    SF100 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 326
    Saadut tykkäykset:
    0
    aika lailla OT mutta...

    Mainosten poisto käy tietysti helpommin MPEGSchnittillä tai Cuttermaranilla. Silloin ne poistetaan heti PVAStrumenton jälkeen (oikea rasti ruutuun käytettävän ohjelman mukaan). Cuttermaranilla voi myös muxata .mpv ja .mpa -tiedostot takaisin mpg:ksi.
    Virtualdubin käyttö ei ole NIIN monimutkaista miltä se aluksi kuulostaa. Kaikki asetukset laitetaan muistiin ja luetaan sieltä jatkossa.
    Ilman mainosten poistoa TV-ohjelman pakkaaminen esim Divx-muotoon vie naputteluaikaa normaalisti muutaman minuutin. Lisäksi PVAStrumento + muut ohjelmat vievät jonkun minuutin tai sekunnin. Itse divx-pakkaaminen vasta vie varsinaisesti aikaa tunteja.
    Jos halutaan vain poistaa mainokset niin PVAStrumento+Cuttermaran on nopea ja helppo yhdistelmä.
     
  13. Bagheera

    Bagheera Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 004
    Saadut tykkäykset:
    1
    Voi että voi joskus olla TYHMÄ! :OI :OI :OI :eek:

    Ongelmani johtuivat siitä että olin epähuomiossa jättänyt Nebulan asetuksiin "Tallenna DVD-yhteensopivaan muotoon". Huomasin tämän kun asensin uuden release-version.

    Nyt, uudella versiolla, kaikki joulun ajan TS-muotoiset tallennukset ovat onnistuneet.
     
  14. Hagar

    Hagar Guest Guest

    Liittynyt:
    05.07.2003
    Viestejä:
    214
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten saan konen herätettyä S3 suspend moodista nauhoitusta varten? Seuraavat asetukset on jo tehty konella.
    - Biosissa on aktivoituna näppis ja hiiri aktivointi. Eli tällä hetkellä kone herää henkiin jos paina joku näppäin tai klikkaa hiirellä.
    - APM - Advanced Power Management päällä
    - USB wakeup from S3 on päällä
    - Display activity on "monitor" moodissa. Eli kone valvo valvoo koko ajan nämä komponentit jotta pystyy haistamaan aktiviteettia.

    Mutta kun kone on suspend moodissa ja painan vaika kuika kakesta niin se ei herää. Ja jos on nauhoitus ajastettuna ja kone sattu olemaan suspend moodissa, se ei herää nauhoitamaan mitään....

    Kysymyksessä on nebula usb boxi ja "pöytäkone". All in one remote on käytössä. Ja vielä toinenkin kysymys.. Eli onko ylipäätään mahdollista herätä konetta pelkkällä kaukosäätimellä? Tällä hetkellä joudun aina paina hiiresta tai kyykistä telkarin taakse painamassa sitä virta nappula että se herää. Kun se on kerran herätetty, kaikki toimi niin kuin pitäkin. Mutta onko mitään mahdollisuuksia myös herättää kone sillä kakella?

    Hagar
     
  15. kromple

    kromple Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2004
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    No tämä varmaan sopii jo paremmin (toivottavasti ainakin). Eli sellainen juttu minkä havaitsin (YLE TV2 taas kyseessä). Tuli suomenkielinen ohjelma, jossa ei ollut tekstityksiä (asetuksissa on kyllä rasti siinä kohdassa, että Include subtitles where present). Tallenteeseen (ei se Record Entire transport stream)tuli kuitenkin tekstitys ja se tekstitys oli peräisin YLE TV1:sen ohjelmasta (eli aina silloin tällöin näkyy tekstitys, joka ei kuulunut itse ohjelmaan). Mistä tällainen voisi johtua? Miten saisi poistumaan tuollaisen ongelman? Saman ongelman olen havainnut nyt myös pari kertaa tuo jälkeenkin eli ei ollut yksittäinen tapahtuma (mutta toisaalta ei tuota koko ajankaan tapahdu).
     
  16. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    tuli uusi 3.128

    nyt ei ykkösen "dvd authoring compatible mode" jumittanu ohjelmaa. muuten fixlistalla ei näkyny mitään ihmettä. olisko tämä muutos sukua tuolle UK Channel 5 fixille?
     
  17. Voitto-Aulis

    Voitto-Aulis Guest Guest

    Liittynyt:
    14.05.2002
    Viestejä:
    1 996
    Saadut tykkäykset:
    0
    Millä tasolla Nebulan softan deinterlacer on tällä hetkellä ja onko mahdollista käyttää parempaa deinterlaceria?

    Kehittyneempi versio näyttää olevan vasta kehityslistan lopussa.
    "Inclusion of a motion-vector compensated bob deinterlace algorithm for video."

    http://www.nebula-electronics.com/beta/roadmap.asp
     
  18. MadMax2

    MadMax2 Guest Guest

    Liittynyt:
    29.09.2003
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aloitin uuden threadin uudelle versiolle, käyttäkää sitä jatkokeskuteluun niin saadaan kommentit yhteen paikkaan.
     
  19. Martin

    Martin Guest Guest

    Liittynyt:
    20.03.2002
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on Nebulan PCI-kortti. Mistäköhän johtuu kun jätän kortin aikanauhoitukselle niin noin 90% kerroista kovalevylle tarttuu vain todella huonolaatuista tallennetta, mutta kun nauhoitan "lennosta", kuvanlaatu on mitä mainioin? Vaikea uskoa, että kun nukkumatti saapuu, niin signaali heikkenee ala-arvoiseksi. Kaikki vinkit ovat tervetulleita.

    Screensaver ei ole päällä eikä koneellani ole samanaikaisesti muita loggautuneena sisään. <- Huomasin ainakin tuon jälkimmäisen vaikuttavan asiaan, vaatinee kait kaikki muistit/konetehot käyttöön?
     
  20. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    normaalisti tallentaminen ei vaadi paljoa prossutehoa kun mulla katsominen syö n. 30 % (P4) niin tallennus (eli siten ettei ohjelma näytä kuvaa) on alle 5 %.

    jos kuva on huonolaatuinen, sieltä tippunee freimejä välistä

    kokeile ensin katsoa livenä ja paina "i" näppäintä. sen jälkeen sama tallenteesta. vertaa mitä tietoja saat erroreista.

    samaa signaalia sulle tulee sisään, mutta oletettavasti jossain ohjelma/käyttis tai rautapuolella on jotain, joka häiritsee streamin saamista sellaisenaan levylle.

    onko sulla samalla keskeytyksellä joku laite/komponentti joka voisi häiritä?

    maallikkona tulee mieleen että tallennus lennosta onnistuisi ohjelman ollessa aktiivisena, koska saat jotakin resursseja käyttöön, joita sitten ei saa kun ohjelman osa herää tallentamaan tuota lähetystä.