Waretatko?

Keskustelu osiossa 'Tietoliikenne' , aloittajana Exitus, 17.12.2004.

?

Waretatko vai et? Ja miksi? Tai miksi et?

Poll closed 16.01.2005.
  1. En Wareta! Se on pois viihdeteollisuuden kassasta. Warettajat joutaisivat vankilaan!

    9 ääntä
    4,1%
  2. En Wareta! Ostan kaiken oli se sitten vaikka pas... Warettajien pitäisi maksaa kunnon rapsut!

    19 ääntä
    8,7%
  3. Waretan hieman! Haluan esi kuunella/katsella tulevaa ostostani. Piraatteja pitäisi kyllä rangaista!

    59 ääntä
    26,9%
  4. Waretan hieman! Minulla ei ole rahaa millä mällätä. Mutta ostan sen mihinkä on varaa

    78 ääntä
    35,6%
  5. Waretan paljon! Se on helppoa, nopeata ennen kaikkea halpaa.

    38 ääntä
    17,4%
  6. Olen HC Warettaja! En osta mitään koska sen saa ilmaiseksi netistä!

    16 ääntä
    7,3%
  1. Swingbream

    Swingbream Guest Guest

    Liittynyt:
    31.03.2004
    Viestejä:
    388
    Saadut tykkäykset:
    4

    :D Päivän pelastus! :D
     
  2. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Hahah. Tää ketju on oikeasti erittäin hauskaa luettavaa kun porukka puhuu aiheesta joista ei oikeasti tiedä yhtään mitään. Poikien tiedot on peräisin jostain Mbnetin uutisissa joihin on ilmestynyt warezin myymistä poikien syytelistaan vaikka alkuperäinen englannin kielinen uutinen sellaista ei tunne ja muuta paskaa. Voi poika parat, kyllä te ootte niin sööttejä :D

    Parhaimpana esimerkkinä:
    Ei ilmeisesti ole tsinivuollekkaan ihan selvillä, että gruupit tekevät tuota ilman mitään taloudellista hyötyä ihan harrastuksen pohjalta. Kyllä ne taloudellisesti hyötyjät löytyvät jostain ihan muualta. Suurin osa "skenen osaavista" on kyllä sellaisilla palkoilla töissä ettei tarvitse jotain warea myydä...

    Nietzen huumevertaus aiheuttaa myös herskyvät naurut täällä :thumbsup: Aikaa vievää, hehe. Onhan se jos sitä haluaa aikaansa tuollaiseen käyttää. On olemassa paljon sourceja missä ei paljoa työtä tarvitse tehdä...

    TortureBukkake laukaisikin sitten koko ketjun hervottomimman jutun. Waretus = murhaus ja ripaus täysin sekavaa kirjoitusta. Ah mikä keitto. Juuri näin.. hahah.

    Ei nyt muuten, mutta voi jeesus teidän juttuja taas..
     
  3. TortureBukkake

    TortureBukkake Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2004
    Viestejä:
    79
    Saadut tykkäykset:
    4
    No kerrotko kun kerran niin tiedät? Vai onko tiedot topsecret tasoa?

    hmmmm..... ohjelmistoalalla töissä ja warettavat, tuskinpa he omaa oksaansa sahaavat? Taitaa olla niin että joku on vuotanut niitä P2P verkkoihin josta se kurdt niitä imuttaa.....
    PS. Kerrotko vielä miten sinä olet "oikeaa-sceneä"? ;)
     
  4. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Lieviä sisäluku vaikeuksia?

    Oikeasti sun logiikassasi tai lauseissasi ei ole mitään järkeä. Mietitkö ollenkaan mitä kirjoitat tai luetko lauseita kirjoittamisen jälkeen? Tokihan alalla on paljon töitä mihin ei waretus vaikuta vai luuletko tosiaan, että jonkun Microsoftin turvallisuudesta vastaavan koodarin palkkaan lasketaan joku ware miinus joka kuukausi joka määräytyy sen mukaan miten paljon on yhtiö menettänyt warelle rahaa? Kyllä se ohjelmien ja pelien kräkkäys on heille haaste missä testataan itseä, kuten sinulle kengän nauhojen sitominen.

    Itse en ole "oikeassa scenessä" mitenkään mukana. Satun vain tuntemaan porukkaa jotka ovat. Lisäksi nämä minun tietoni eivät ole mitenkään kovin harvinaisia. Suurin osa vaan ei jaksa selittää sinunlaisillesi mitään..
     
  5. TortureBukkake

    TortureBukkake Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2004
    Viestejä:
    79
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tai kuten sinulle yhdyssanojen. ;)
    Lopetan tämän mutu-väittelyn tähän, sinä et tiedä scenestä yhtään mitään enkä tiedä minäkään.

    edit: Täähän on oikea mutu/kaverilta-kuultu-miesten kohtaamispaikka...
     
  6. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Ihan hyvä päätös. Sinun puoleltasi tuo mutu olikin jo sellaista epäloogisuuden sotkua ettei tosi. Olipas se hyvä, että löysit yhden virheen kirjoituksesta ja tartuit siihen kun muut argumentit loppuivat. Hyvää työtä :thumbsup:
     
  7. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Trolli, hushus. Tässä ei ole kysymys kenenkään tietämisestä. Kurdt vaan totesi faktat niinkuin ne ovat. Jokainen vähääkään asioista ymmärtävä tietää nämä faktat. Jos sinä et ole perillä asioista, se on "voivoi". Ei kannata tulla tänne esittämään jotain mitä ei ole, tai yrittää kumota faktaa.

    Takaisin luolaasi siitä! Hushus!
     
  8. Nietze

    Nietze Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    1 060
    Saadut tykkäykset:
    0
    p2p tarjoaa melkein minkä tahansa yli 2 päivää "scenen" jakeleman vähänkin isomman tuotteen seuraavat pari vuotta, ftp:ssä pitää ottaa se mitä annetaan, pelkkään uutuuksien metsätämiseen tietysti hyvä, kunhan jaksaa tarkailla palvelinten sisältöä. Normi leffan hakemiseen menee p2p:n kanssa 2 min (ja ohjelman oppii puolessa tunnissa) ja parissa päivässä se on koneella. Tuskin sinäkään suunnittelet treffejä niin että pistät halutun leffan tulemaan "supersourcesta" ja tarjoilet odotellessa tytölle vähän kuohuvaa...

    Ja mitä tulee huumevertaukseen, "Scenen" ylemmyydentuntohan tulee siitä että he näkevät enemmän vaivaa ja suhtautuvat "vakavammin" waretukseen "harrastuksena" tai mitä lie. Ollapa globaalin katujengin (Oli se sitten Myst tai mikä lie, en muista nimiä) kovin putkenheiluttaja, se olisi kyllä niin upeaa että, toisilla on kihahtanut Gibsonin cyberpunk hattuun pahasti. Tiedän aika tarkkaan mistä "scenessä" on kysymys, ja sen glorifiointi on kyllä niin naurettavaa että oksat pois. Hävettää itsekin, miten sen jokunen vuosi sitten koki niin jännittäväksi että...
     
  9. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Toki toki, mutta FTP scene toimii kuin rasvattu koneisto, kun p2p scene on hidas ja muutenkin "rupinen" kun ei ole sääntöjä mitä siellä saa olla eikä mitään laadun tarkkailua ole. FTP:llä treidaaminen on elinehto jos haluaa saada "kreduja" joilla sitten ottaa kamaa itselle. Tämä aiheuttaa sen, että uutukaiset leviävät minuuteissa ympäri maailman ja ne jotka nappaavat ne sieltä itselleen välissä, saavat putkien täydeltä kamaa.

    Pelle2pelle scenessä taas yksi pistää jakoon jollain 1Mbit piuhalla. Sitten sieltä kitkutellaan pari päivää, että ensimmäiset ovat saaneet sen kokonaan, sitten ne hyvällä säkällä sulkevat hanat koska ei ole pakko jakaa. Sitten kun seedereitä on tarpeeksi, tulevat mukaan normaali pelle käyttäjät, jotka pistävät 'upload 0kt/s' asetukseksi ja liiskaavat vaan. Sitten kirotaan kun nopeudet ovat 20kt/sec jollain 1Mbit piuhalla.

    Pelle2pelle malli itsessään jo pakottaa käyttäjän rikkomaan lakia jakamalla kun harvoissa ohjelmissa nykyään jakamisen saa pois. FTP scenessä se on taas täysin itsestä kiinni.

    Ja kyllä, jos minä haluan DVD-R:n tai HD pätkän niin haluan, että se tulee nyt eikä muutaman päivän päästä.

    Olet aivan oikeassa. Scenessä on porukkaa yleensä vain harrastuksen pohjalta. Harva jaksaa siellä roikkua ihan huvikseen. Juuri tämän takia minä en ole scenessä mukana, koska ei minulla ole aikaa. Jotkut vain tykkäävät hallita vaikka jonkun top 10 saitin upload listaa sekä määrässä että nopeudessa. Se on vähän sama kuin jotkut diggaavat omata parhaan ajan Colin Mcray Rally 3:ssa jollain radalla. Harrastus kuin harrastus.
     
  10. Starday

    Starday Guest Guest

    Liittynyt:
    12.12.2003
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onhan tuota musiikkipuolta tullut latailtua aika paljon. Mutta kun laittaa kuulokkeet päähän, huomaa että ehkä ei olisi sittenkään kannattanut... Ja onhan noita ihan oikeita levyjäkin kertynyt hyllyyn tuhansittain (lähinnä vanhaa vinyyliä).
     
  11. tsinivuo

    tsinivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2002
    Viestejä:
    3 907
    Saadut tykkäykset:
    1
    Yläasteelta lähtien kaikki tuntemani henkilöt, joilla oli kontakteja warez-paikkoihin, yrittivät hyötyä rahallisesti waresta. En väittänytkään edellisessä viestissä, että se olisi itse gruuppien päämäärä, vaan juuri tämän kuonan, "elitistien" (omasta mielestä, kusipäinen käytös auttoi myös asiaa), joilla oli pääsy ware ftp paikkoihin, mutta eivät muuten osallistuneet gruuppien asiaan. P2P vei heidän tulot.

    Kyllä minulle on asiat ihan selvää, mutta onko nyt sinulle?
     
  12. Swingbream

    Swingbream Guest Guest

    Liittynyt:
    31.03.2004
    Viestejä:
    388
    Saadut tykkäykset:
    4
    En oel kyllä aikoihin kuullut mitään niin naurettavaa itkemisen aihetta kuin sen, että amatööri-p2p-warettajat vievät "oikealta" "sceneltä" ja "eliitiltä" ilon warettamisesta. Oma vertaukseni: "Ennen vaan scene sai ostaa kaljaa alaikäsenä kioskilta, kun scenellä oli tosi hyvät, ite tehdyt väärennetyt paperit. Nyt sitten kaikki vitun luuseritkin ostaa kaljaa kioskilta, kun ne kopioi meijän tekemät paperit netistä! Ollaan me silti vielä kovia jätkiä, kun me tehdään niitä papereita aina vaan lisää."
     
  13. jms

    jms Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    1 845
    Saadut tykkäykset:
    4
    Juu itsekkin olen huuli pyöreänä ihmetellyt, että mitä täällä oikein lässytetään. Ware kai tulee sanasta software, eikä musiikki ja elokuvat kuulu siihen "skeneen". :) Omalta koneelta löytyy pari laitonta ohjelmaa, enkä näe miten se eroaa sitten onko ne ladattu kazaalla, tai jostain muusta p**slävestä.
     
  14. John Doe

    John Doe Guest Guest

    Liittynyt:
    22.11.2003
    Viestejä:
    129
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eiköhän tuo käsite "ware(z)" viittaa nykyisellään myös musiikkiin ja elokuviin. Kieli muuttuu ajan saatossa.
     
  15. tsinivuo

    tsinivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2002
    Viestejä:
    3 907
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tässä oikeastaan on kaikki tarkoittamani sanottuna paremmin. :eek:
     
  16. tunturi

    tunturi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.09.2004
    Viestejä:
    105
    Saadut tykkäykset:
    2
    Hyvin sanottu! Samaa mieltä.
     
  17. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Tulipas muuten mieleeni vielä tuossa skene vs. pelle2pelle jutussa, että kun ware pyöri vielä skenen piirissä niin viihdeteollisuuden tappiot olivat luultavasti pienemmän kun kaiken maailman amikset eivät päässeet kazaalla niitä lataamaan.. Tulipas vaan tälläinen mieleen.
     
  18. I-man

    I-man Guest Guest

    Liittynyt:
    16.04.2004
    Viestejä:
    664
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hah, aivan loistava ketju. :D

    Mutta aiheeseen: Leffoja on tullu ladattua vain kaksi, mutta musiikkia olen ladannut kaiken kaikkiaan noin 4 gigan edestä. Suurin osa tuosta musiikista on yksittäisiä biisejä, joita olisi melko kallista ja työlästä alkaa keräämään ostamalla.
     
  19. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    niinhän "viksut tatilaiset" muuntelee kieltä :hitme:
     
  20. Kuula

    Kuula Guest Guest

    Liittynyt:
    21.12.2004
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    2
    Leffoja: ei koskaan
    Musiikkia: vähäisessä määrin
    Pelejä: vähäisessä määrin
    Aikuispornoa: mielinmäärin :D