Finreactorin toiminta loppui!

Keskustelu osiossa 'Käyttöjärjestelmät ja sovellukset' , aloittajana AHess, 14.12.2004.

  1. Generig

    Generig Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.01.2004
    Viestejä:
    1 879
    Saadut tykkäykset:
    5
    Juurikin näin. Tällähetkellä ehdottomasti överiä, tulevaisuudessa varmasti tarvetta. Tämä tulee ilmi tekstistäni.

    Jep, leveämpi kaista mahdollistaa nopeuden noston. Mutta mitään määreitä siitä ei voi tehdä kuten se kuluttuja tai viestintävirasto teki. Jos hommataan 64k ADSL niin se on edelleen laajakaista.

    Sitä samaahan asiaahan se. Myynnillä ei tässä kuitenkaan ole tekemistä, joillekkin löytyy sille nopealle yhteydelle (kuten nopeille autoillekkin) ihan oikea tarve joten pitää sen saatavilla olla. Normaali kuluttuja sellaista ei kuitenkaan tarve ja tullaan siihen pätemiseen. "Syyllinen" on ennemminkin se ostaja, ei myyjä. Sitä myydään millä on markkinarakoa ja hyvät katteet.

    Netin perusluonteeseen kuuluu se, että data liikkuu purskeina. Silloin kun sitä dataa tarvitaan niin se tarvitaan nopeasti (vasteaikoina mitattuna). Normaalin kuluttajan liittymä on 90% ajasta täysin lähes käyttämötön kun dataa virtaa juurikin pohjakohinan verran. Piikkejä tulee silloin tällöin mutta näiden piikkien vuoksi ei ole mitään mieltä hommata liittymää jonka käyttöprosentti on olematon. Jos jotain isoa latailee niin sitä ehtii odottelemaan sen verran että se tippuu hitaammallakin yhteydellä.

    Ja sitten triviaalia asiaa.
    Purskeisuuden vuoksi operaattoreiden runkoyhteydet ovat "ylibuukattuja" eli kaista jaetaan käyttäjien kesken. Jos jokaiselle käyttäjälle varattaisiin se nimellikaista jolla viimeiset metrit on totetutettu niin kuormitus tällä tavalla mitoitetulla yhteydellä on täysin olematon. Kaistaa runkoon lisätään sitten kun siihen on tarvetta.
     
  2. Colonel Kurtz

    Colonel Kurtz Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.02.2003
    Viestejä:
    189
    Saadut tykkäykset:
    0
  3. void

    void Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2003
    Viestejä:
    1 121
    Saadut tykkäykset:
    3
    Kaiken kaikkiaan hyvä uutinen. Nuo tekijänoikeuslait alkoivat pikku hiljaa olla jostain suunnista katsottuna täysin kuolleita lakeja, ja jos nyt poliisi osoittaa tällaista aktiivisuutta niin ehkä tuo taas muuttuu ihmisten mielissä edes hieman moraalisesti arveluttavaksi.

    Siitäkin huolimatta että uusia tapoja rikkoa noita lakeja kehitellään koko ajan, tällä tapauksella on nimenomaan symboolista arvoa siten, että ihmiset tajuavat tuon olevan aikuisten oikeasti laitonta.
     
  4. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7

    Tuskin pitää tuokaan paikkaansa. Jostain olin lukevinani, että rikosilmoitus oli tehty jo Tammikuussa 2003 ja nuo tuon jutut olivat elokuulta.
     
  5. Generig

    Generig Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.01.2004
    Viestejä:
    1 879
    Saadut tykkäykset:
    5
    Ja muutenkin ihan järjetöntä uhoamista. "(Sivut on tehty koska mr wok alkoi pätemään hiukan väärille tyypeille:>)". Niinkuin muka isojakin rikollisia ja mafian miehiä. Teinix.
     
  6. jmon

    jmon Guest Guest

    Liittynyt:
    06.05.2004
    Viestejä:
    214
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ruotsissahan ainakin aiemmin tarjottiin edullisia nopeita liittymiä, joissa siirtomääriä rajoitettiin x gigaa/kuukausi. Pekka Peruskäyttäjällehän tämä optimaalinen liittymä, kun saa halvalla nopean ja Euronewsin ja vastaavien uutisstreamin toimii takertelematta. Mutta kyllä nopea yhteys voi olla perusteltu ilman warettamistakin. Yhden dvd:n kokoista linux distroa saa pahimmillaan odotella 512kb yhteydellä yli 20 tuntia ja se on jo pitkä aika.
     
  7. kalax

    kalax Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2004
    Viestejä:
    118
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ehkei paras mahdollinen vertaus (Suomi vs. Amerikka), mutta menkööt.
    [​IMG]
     
  8. Generig

    Generig Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.01.2004
    Viestejä:
    1 879
    Saadut tykkäykset:
    5
    Jep Ruotsin mallin kuuluu olla erilainen koska valtio tukee leviämistä verovaroin. Suomessa ollaan puhtaasti kapitalistisella pohjalla joka on ehdottomasti järkevämpi tapa. Ruotsin malli tosin mahdollistaa hieman kokeellisemmat jutut kuten tuossa esimerkissäsi on.

    Mutta kuinkas usein imuttelet linux distroja sieltä netistä? Kerran päivässä, kerran viikossa, kerran kuukaudessa vaiko kerran vuodessa? Varmasti pystyy venttailemaan sen 20 tuntia jos kerran kuussa esim uuden releasen ottaa.
     
  9. anttipee

    anttipee Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2002
    Viestejä:
    670
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kuten cuetec jo totesikin, suurin ongelma taitaa kuitenkin olla siellä entertainment-teollisuuden suunnalla. Jo Napsterin aikoihin olisi pitänyt tajuta homman mahdollisuudet ja alkaa kehittää hommaa. Yhtiöt tahkoaisivat nyt rahaa, sen sijaan että latailuikäiset opetettiin saamaan kaikki ilmaiseksi ja haistattelemaan tekijänoikeuksille.
     
  10. Generig

    Generig Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.01.2004
    Viestejä:
    1 879
    Saadut tykkäykset:
    5
    Jep, näin on. Hollywood ei ole ollut kovin innostunut ikinä uusille asioille. Tavallaan se vastahankaisuus näkyy nyt tässä. Kun riidellään keskenään niin kaikki häviävät. Lisäksi lainsäädäntö on auttamattomasti jäljessä. Nysvätään jotian pientä joka ehkä sopii omiin oloihin, globaalista asioinnista ei kunnon suuntaa löydy. Niinpä ristiriitoja syntyy eikä mitään voi.

    Täytyy kyllä myöntää, että en olisi itsekkään uskonut miten internet leviää silloin kun windows:iin asenneltiin modeemiaajureita ja slippiä. Sisältö on sen sijaan ollut ihan selvästi viihdepainotteista jo kauan. Kaunis ajatus yliopistojen ja muiden tietämysten kehtojen välisestä nopeasta tiedonsiirrosta on lakaistu maton alle jo kauan sitten. Viihde se on joka ylipäätään koko nettibuumin triggasi.
     
  11. Drokk

    Drokk Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2001
    Viestejä:
    1 576
    Saadut tykkäykset:
    4
    DVD-levyjen valtaisa suosionkasvuhan ajoittui kanssa juuri noille Napsterin alkuajoilla. Mahtoivatko firmat vain elää tuossa huumassa, uhraamatta ajatustakaan tulevaan.
     
  12. Terris

    Terris Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2004
    Viestejä:
    1 986
    Saadut tykkäykset:
    4
    Meillä on koulussa alkanut hullu haloo tästä. Kaikki pelkää ja odottelee poliiseja ovelle. Tuskinpa ne tavallisia käyttäjiä alkaa kiinni ottamaan.. Mutta ihan hyvä juttu kylläkin jos waretus vähän lakkaisi. Pojat ostakaa niitä leffoja :)
     
  13. void

    void Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2003
    Viestejä:
    1 121
    Saadut tykkäykset:
    3

    No juu, tottahan tuokin toisaalta on, mutta on ehkä vähän turhan helppoa syyttää tästä teollisuutta, viihde-"tuotteen" omistaminen ei kuitenkaan ole mikään perusoikeus, jota ihmisillä olisi jokin oikeus hankkia laittomasti mikäli lailliset kanavat eivät miellytä, ovat liian kalliita tai muuten jotenkin ärsyttää.

    Mielestäni tämä keskustelu netissä eri palstoilla on tässä mielessä täysin vääristynyttä.

    Tulee mieleen että joku perustelisi moraalista oikeutusta pankkiryöstöön sillä, että lainanotto on liian kallista.
     
  14. Generig

    Generig Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.01.2004
    Viestejä:
    1 879
    Saadut tykkäykset:
    5
    Sama juttu on tullut mieleen. Pikkupojat itkevät kun hokaavat että homma onkin laitonta. Vastuuta ei haluta ottaa laisinkaan koska "niin muutkin tekee". Valitettavasti ihmismieli toimii siten että siitä mennään missä aita on matalin.
     
  15. anttipee

    anttipee Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2002
    Viestejä:
    670
    Saadut tykkäykset:
    2
    Mitenkään en halua puolustella ware-jakelijaa, kyllähän taisi tulla ihan sitä mitä tilasivat. Kuitenkin viihdeteollisuuden kannattaisi viimeistään nyt alkaa heräilemään että tuolla on mahdollisuuksiakin, eikä pelkkiä peikkoja. Musapuoli on kankeasti vähitellen lähtenyt liikkeelle, mutta leffapuoli on aika hukassa vielä.

    Tuo laittomuuskin taitaa olla vielä vahvistusta vaille, eikös luvattomasti jaellun materiaalin latailun kieltävä laki ollut vasta tuleilla? Moraalittomuus ja laittomuus ovat kaksi eri asiaa.

    Piratointi jos joku on toimintaa jossa tilaisuus tekee varkaan, kyllä pankkiryöstöjäkin tapahtuisi todella tiuhaan jos rahat olisivat kadulla esillä. Torrentilla pankkia ryöstettäessä antaisit rahan kopioita eteenpäin, vai? ...vertailut eivät vain yksinkertaisesti toimi.

    Takaisin aiheeseen, minkähän takia jotain Suprnovaa ei raidattu? Se jos joku tuntuu olevan tunnettu ja isohko torrenttipaikka. Toinen mitä tässä vähän on odoteltu josko kohta Piratebayn pojillakin hymy hyytyisi, kun kehuvat ettei ainuttakaan torrenttia tulla latomaan alas tekijänoikeuksien takia.
     
  16. anttipee

    anttipee Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2002
    Viestejä:
    670
    Saadut tykkäykset:
    2
    Taitaa pirapojilla olla pienimuotoinen Rude Awakening edessä kun oikeus määrittelee korvauksia ;)

    Mitenköhän korvausperusteita määritellään torrenttien tapauksessa? Jos on jakanut yksittäistä leffaa esim. kesimäärin 25 muulle, siten että kokonainen upload määrä on n. 1 leffan verran. Tuleeko tuosta korvauksia 25 kappaletta vai 1 kappale? Jokatapauksessa teratavujen uploadissa taitaa olla aivan sama onko loppusumma kerrottu 25:llä vai ei :D
     
  17. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 588
    Saadut tykkäykset:
    216
    Elämme mielenkiintoisia aikoja kun kapitalisti lyö toista korville. Ohessa lyhyt lainaus tuoreenpuoleisesta Citymarketin mainoslehtisestä:

    "Thomson DivX DVD-SOITIN toistaa internetistä ladattuja Divx formaatin elokuvia (DivX 5....."

    Laki ja moraali ovat tosiaankin kaksi eri asiaa. Jollekulle juuri ja juuri tietokoneen käytön hallitsevalle pulliaiselle ei välttämättä ole mitenkään selvää että pitkän kokoillan elokuvan haaliminen netin välityksellä olisi arveluttavaa, puhumattakaan että hän mieltäisi sen laittomaksi. Varsinkaan, jos suuri markettiketju mainostaa ihan muina kauppiaina DVD -soittimen erityisominaisuuksia siinä kuin makkaran rasvaprosenttejakin...pääasia on että tuote käy kaupaksi. Tämä lienee sitä kauppiaan yhteiskuntavastuuta vai mitä se nyt oli...
     
  18. Drokk

    Drokk Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2001
    Viestejä:
    1 576
    Saadut tykkäykset:
    4
    Suprnova taitaa sijaita fyysisesti puolassa, joten tuskin on tulossakaan takavarikkoja. Ei FR hommeli mitenkään menoa yleismaailmallisesti vähennä. Onpahan suomessa pari saittia vähemmän ja kynnys laittaa vastaava pystyyn täällä on varmasti korkeampi.
     
  19. Teppo

    Teppo Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    23.10.2003
    Viestejä:
    237
    Saadut tykkäykset:
    3
    Paskasta ei makseta.
     
  20. Terris

    Terris Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2004
    Viestejä:
    1 986
    Saadut tykkäykset:
    4
    Kuitenkin on paljon sellasia "laatajia" myös, jotka eivät oikeasti tajua koneista mitään ja eivät sen takia välttämättä edes tajua, että warettaminen on kiellettyä. Tunnen paljon sellasia, jotka juuri ja juuri tajuavat laittaa koneen päälle ja sitten vaan joku ware-ohjelma päälle ja lataa jonkun biisin. Joku kaveri vaan tulee kotiin vaikka näyttää miten toimii ja sitten vaan ladataan. On sitten erikseen nuo suur-warettajat, joilla koko ajan kone imee kamaa... Mites kun Shareractor kaatu, niin tuliko samanlainen pulina siitä? Ei muistaakseni, ja sehän oli todella paljon laajempi sivu vielä kuin FR.