Finreactorin toiminta loppui!

Keskustelu osiossa 'Käyttöjärjestelmät ja sovellukset' , aloittajana AHess, 14.12.2004.

  1. Drokk

    Drokk Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2001
    Viestejä:
    1 576
    Saadut tykkäykset:
    4
    Jaa, on sitä näköjään ihmisiä jotka uskovat tuota trollausviestiä. Sisältää sopivasti vainoharhaisuutta, natsiretoriikkaa ('rikollisjärjestö') ja huvittavia toimintatapoja ('kysyisikö joku hovista'). Kotietsintäluvat ei ihan noin herkässä kuitenkaan ole (suurimmalla osalla on kyseessä korkeintaan tekijänoikeusrikkomus ja vain harvalla tuo tekijänoikeusrikoksen tunnusmerkistö täyttyy).
     
  2. premier

    premier Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    1 687
    Saadut tykkäykset:
    4
    Itse ainakin näkisin tilanteen niin, että backdoor ohjelman käyttö on tässä tapauksessa aivan normaali tietomurto ja poliisin suorittama rikos. Tällä tavalla hankittu todistusaineisto ei käy oikeudessa ja mahdollisesti kaataa koko jutun. Sama idea kuin laittomassa kotietsinnässä.

    Hieman kyllä epäilen tuon väitteen todenperäisyyttä. Kyllä sitä liikennettä pystyy seuraamaan ilman mitään backdoorejakin.
     
  3. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Ei KRP mitään backdooreja ole käyttänyt.

    Ilman FR:n rahankeräystä koko jupakkaa ei välttämättä olisi edes syntynyt.
     
  4. marko

    marko Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.01.2001
    Viestejä:
    1 772
    Saadut tykkäykset:
    17
    Tuo "viesti" olipa se sitten aito tai ei, niin on osaltaan pelottamassa osaa p2p-verkkojen käyttäjiä pois niiden ääreltä. Olipa viesti sitten kuinka vainoharhainen tahansa, aina löytyy niitä jotka ottavat sen tosissaan ja ostavat seuraavan elokuvat/pelin/cd:n kaupasta. Tosin epäilen, että pelotusvaikutelma tästäkään ei kovinkaan kauan kestä, muutaman kuukauden on myrsky vesilasissa ja sen jälkeen alkaa pikkuhiljaa unohtua, ja porukat alkavat latailla samallalailla kuin aikaiseminkin. Ehkä käytettävä verkko vain vaihtuu johonkin toiseen, joka tuntuu "turvallisemmalta".
     
  5. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Höpö höpö.
    Tullut katsottua liikaa jenkkisarjoja?
    Suomen lain mukaan mahdollisesti laittomasti saatu todistusaineisto on oikeuden harkinnan mukaan aivan täysin käyttökelpoista, oli se sitten tietomurtoon tai laittomaan kotietsintään perustuvaa.
    Tietenkin murron tekijää tai muuta laittomuksiin syyllistynyttä voidaan erikseen rankaista, mutta jos tiedot ovat todenmukaisia, niitä voidaan käyttää (ja käytetään) oikeudessa.
     
  6. anttipee

    anttipee Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2002
    Viestejä:
    670
    Saadut tykkäykset:
    2
    Elisa laajakaista - Valintaopas

    ja siellä käyttötapasi kohta ;)
     
  7. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Muutamia syitä laajakaistan tarpeellisuuteen:

    - pelidemot
    - laillisesti netissä jaettavat elokuvat, pelit, ohjelmat, musiikki
    - leffatrailerit
    - nettipelit
    - nettiradiot yms.

    Eikä pidä tietenkään unohtaa kehitystä eli netissä liikkuvan tiedon koko kasvaa jatkuvasti ja laillisen nettijakelun yleistyessä laajakaistaiset verkot ovat entistä tärkeämpiä. Hyvänä/huonona esimerkkinä Valven Steam. Firmat säästävät pakkaus ym. kustannuksissa aika paljon nettijakelun avulla, joten tuskin se ainakaan tulee vähenemään.
     
  8. Generig

    Generig Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.01.2004
    Viestejä:
    1 879
    Saadut tykkäykset:
    5
    Oma ammattini liittyy varsin läheisesti tietoliikenteeseen. Niinpä omaan jonkinlaisen käsityksen siitä mikä on tarpeellisesta tai tarpeetonta nettiputken kapasiteettia määritettäessä. Nämä uudet 10/10M tai 24/1M liittymät ovat järjettömiä, niitä ei kukaan tarvi oikeasti. Kyse on puhtaasti hifistelystä ja vehkeen jatkospalasta. Kenelläkään ei voi olla niin kova tarve siirtää tavaraa paikasta toiseen ettei vaikkapa megasella tai puoli megasella pärjäisi. Jos tarvii 10M liittymää huvikseen niin jokin on oikeasti pielessä ja tottumuksia on syytä muuttaa. On tietenkin ihan eri asia jos sillä linjalla on jotain tuottavaa tarkoitusta ja silloin odottelu on mitattavissa rahalla. Muttakun lähes kaikki laajakaistaliittymät ovat puhtaasti huvikäyttöä niin sille kaistalle ei ole oikeita perusteita. Tuossa ylettömässä kaistassa näkyy jotenkin myös tämän ajan henki joka ei ainakaan minuun oikein iske: "Heti mulle kaikki tänne. Ja ilmaseksi". Mistään ei olla valmiita maksamaan ja se pitää olla heti. Niinpä tämä waretus on päässyt ryöstäytymään käsistä ja nyt paikkaaminen on 10 vuotta myöhässä.

    Myönnettäköön, että nopealla yhteyksillä voi tulevaisuudessa olla tarpeita myös normaalille kuluttajalle. Jokin netti-tv systeemi voi potkia myöhemmin hommaan järkeä (nykyään Maxisat taitaa olla ainut joka vastaavaa tuottaa). Tässä on kuitenkin vielä pitkä matka kuljettavana että laatu ja laitteisto mitenkään vastaisivat potentiaaliseen kysyntään. Niin ikään kaikki sisältö valuu nykyään nettiin niin seurauksena on väistämättä myös yhteyksien suurempi kuormitus. Nousevalla käyrällä ollaan eikä loppu näy mutta silti jokin järki pitäisi olla noissa kuluttajayhteysnopeuksissa.

    Oliko se nyt kuluttaja vaiko viestintävirasto joka määritteli että laajakaista pitäisi olla väihintään 256 kilonen. Järjetöntä. Siinä määritellään taas asiaa jolla ei ole mitään tekemistä minkään kanssa. Laajakaista on suomalainen käännös sen alkuperäisestä muodosta broadband. Sillä taas ei ole mitään tekemistä nopeuden kanssa vaan kyse on puhtaasti teknisestä termistä. Koska kyse on eräänlaisesta puhelintekniikan jatkeesta niin laajakaistan tarkoitus on kertoa sellainen asia, että siitä kuparista käytetään laajempi taajuusalue hyväksi verrattuna puhelimeen. Ei sitten mitään tekemistä nopeuden kanssa. Tämä tosin on tällä hetkellä aivan turhaa pohdiskelua koska laajakaista on muotoutunut jo kansan suussa joksikin sellaiseksi jota se ei alkuperäisesti tarkoita. Silti asioista pitäisi puhua niiden oikeilla nimillä eikä ainakaan virallisten tahojen pitäisi ruokkia vääriä käsityksiä. Vielä pahemmin hukassa ovat seutuverkkojen rakentajat jotka väittävät että alle 10M kuituyhteys ei ole laajakaistaa. Niinpä niin.

    Ja mitä sitten tulee näihin itkijöihin jotka nyt laskevat alleen. Se oli niille oikein. Herätys tähän päivään. Ilmasta lounasta ei ole, sen kun ymmärtää niin ollaan jo aika pitkällä. MuroBBS:ssä keskustelu on ollut vähitään outoa. Kukaan ei tunnu ymmärtävän oikein mistä on kysymys vaan itketään sitä että nyt meiltä vietiin waret. Eikö tämä nyt yhtään herättänyt että mikä on homman nimi.
     
  9. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    totta, mutta tuollainen tyssää aika tehokkaasti virkamiehen uran. virkamies tietää yleensä tämän paremmin kuin koululainen joka rakentaa himaansa palvelimen josta jakaa warezia
     
  10. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Vielä tällä hetkellä, vaan mikä on tilanne 5-10 vuoden päästä.


    Bandwidth = kaistanleveys

    Broadband = laajakaista

    Loogiselta tuo ainakin minusta vaikuttaa, eikä "laajakaista" terminä edes kuvaile nopeutta vaan nimenomaan laajempaa kaistanleveyttä. Osuva termi siis.
     
  11. ricke

    ricke Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    217
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse en tätä tekniikkaa tunne, mutta kysyn silti. Eikö tuo laajempi taajuusalue juuri mahdollista isomman datavirran siellä kuparissa ja sitä kautta olisi suoraan yhteydessä nopeuteen?

    Ehkä laajakaista ei tosiaankaan teknisesti ole oikea termi, mutta kyllä sen merkitys pitäisi omasta mielestäni olla ihan selvä nykypäivän keskivertokuluttajalla. Eli laajakaistaliittymällä tarkoitetaan perinteistä modeemi- ja ISDN-yhteyttä nopeampaa kuukausihintaista liittymää nettiin.
     
  12. jmon

    jmon Guest Guest

    Liittynyt:
    06.05.2004
    Viestejä:
    214
    Saadut tykkäykset:
    1
    Niin, ei kukaan oikeasti tarvitse yli 150 hevosvoiman henkilöautokaan, kun nykyiset nopeusrajoitukset päättyvät jo 120km/h, mutta silti niitä myydään...

    Olisko kysymys hiukan samasta asiasta?

    juuh... hiukan ehkä jossain mielessä ontuvakin vertaus :eek: , mutta kuitenkin aina on joku kertomassa mikä on tarpeellista ja tarpeetonta
     
  13. Laffer

    Laffer Guest Guest

    Liittynyt:
    04.09.2001
    Viestejä:
    2 308
    Saadut tykkäykset:
    2
    Niin kyllä minäkin mieluummin ajelisin autolla jossa olisi 250 heppaa vaikka 50 heppasellakin pärjäisi, sama homma netin kanssa meganen riittäisi mutta 8 megasella ei tarvitsisi odotella niin pitkän.
     
  14. kalax

    kalax Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2004
    Viestejä:
    118
    Saadut tykkäykset:
    1
    Aika jännää kun ihan krp:n toimesta tuollaista tehdään. Rikosilmoitushan tuosta mestasta oli alun perin tehty alkuvuodesta 2003. Ilmeisesti juuri tuon rahankeruun takia meni hernepussi nenään (jos nyt en ihan paskaa puhu, niin ilman noita rahahommiahan tuo olisi mennyt rikkomuksena). Mitään synninpäästöjä warettelulle en tässä hae, mutta minkä minä tiedän, niin nuo rahathan menivät vain serverin ylläpitokuluihin, eikä niillä "ostettu" oikeutta imutella lisää. Ja kuten taidettiin jo alussa todeta, niin tätä Suomen "iskua" oli hoitamassa BSA, Microsoft ja Teosto. Ja toki netti on heti väärällään kaikkea feikkiasiakirjoja ja maileja siitä, kuinka on tehty sitä ja tätä. Todellisuudessa uskoisin että korkeintaan adminit saavat jotain runtua. Voisi olla odotettavissa, että korvausvaatimukset ovat jotain tähtitieteellisiä lukuja, mutta mitä loppujen lopuksi jää poikien maksettavaksi, en osaa sanoa. Kuitenkin jos lapsipornosta on selvitty 1500€ sakoilla, niin nostan hattua oikeuslaitokselle jos nuo saavat jotai yli 10x isommat sanktiot (edelleen en hae oikeutuksia waretukselle, mutta minusta väite, että jokainen waretettu kopio on sen myyntihinnan verran pois tekijöiltä, on täysin naurettava. Jos Pekka warettaa itselleen yli 1000 euron ohjelman "huvin vuoksi" kokeiltavaksi, ei se tarkoita sitä, että hän sen ostaisi, eikä se tarkoita sitäkään, että se olisi oikein. Realistisempana arviona sanoisin, että ehkä noin 10% wareista ostettaisiin, jos niitä ei netistä saisi. Tiedän varsin hyvin, että tällaisia "keräilijöitä" on, jotka imuttelevat kaiken omaksi ilokseen/ vpippelin kasvatukseen. Mitä sitten korvauksien laitonta kopiota kohden pitäisi olla, en minä osaa määritellä.). Ja noita torrenttisivujahan on suljettu sieltä täältä vaikka kuinka monta ja moni p2p-sivu on suljettu ihan sivun pitäjien toimesta paniikkitoimina.
    Tuohon poliisin backdoor-paskaan en usko lainkaan, koska eihän poliisi tee valeostojakaan huumediilereiltä ja sen jälkeen pidätä, sillä se on laitonta.
    Mielenkiintoista myös on tuo, kun bsa:n sivuja surffatessa tulee jotain epämääräisiä yhteydenottoja koneelleni. Mitähän lie haluavat, tiedä tuosta.
    Innolla odotan, kuinka pian alkaa sadella näitä "pelle warettaja saisit sinäkin jäädä poliisille kiinni"-viestejä, mutta siinähän lähetätte. Koneelta löytyy imuroituja elokuvia joitakin kappaleita, mutta niiden lataaminen kun ei ole laitonta (moraalisesti väärin, mutta laki ei kiellä. piste).
    Huh helkkari kun oli epäselvä räpellys. Alkaa hiukan tämä äidin Kielen taito ruostua :|
     
    nothing tykkää tästä.
  15. cuetec

    cuetec Guest Guest

    Liittynyt:
    16.12.2004
    Viestejä:
    197
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin tekijänoikeusrikoksen osalta rahankeruu oli tässä kompastuskivi, joka mahdollisti teletunnistetietojen selvityksen ISP:n kautta ja henkilöiden identifioinnin. Minusta kyllä Suomen oikeusasteet ovat tulkinneet lakia sen 'hengen' vastaisesti, kun kaikki oikeusasteet (http://www.ulapland.fi/home/oiffi/lait/kko99115.htm) KKO:ta myöden ovat pitäneet näiden avustusten keräämistä ansiotarkoituksena. Perustelu on ollut, että vaikka toiminta onkin ollut raskaasti tappiollista, niin riittää, että on ollut tarkoitus ansaita rahaa. En usko, että em. ennakkotapauksessa todellista ansiomotiivia olisi ollut. Tosin tässä vastaaja oli lisäksi kopioinut pari cd:tä tms. maksusta, saanut niistä jotain hiluja, ja se oli vielä 'raskauttanut'. Toisaalta, jos halutaan välttämättä saada rikoksen tunnusmerkistö täyttyneeksi, niin silloinhan riittää, että ansiona pidetään mahdollisuutta päästä käsiksi suureen määrään tekijänoikeuden alaista materiaalia (KKO viittasi tähänkin). Ja raha voidaan unohtaa.

    Sinänsä en näe poliisin toiminnassa moitittavaa. Heillä on velvollisuus tutkia rikosilmoitukset ja ryhtyä toimenpiteisiin. Todellisina draivereina olivat BSA & kumppanit. En kyllä myöskään itse kuuna päivänä perustaisi hubia samoin kuin tässä tapauksessa ilmeisen nuoret henkilöt olivat tehneet. Minulle riittää kun omaan käyttöön haen jotain musiikkia Winmx:llä. Uskoisin että juuri teini-ikäisillä on hankaluuksia hahmottaa toimintansa laajuutta, kun halutaan hyväksyntää ja mainetta, eikä pysähdytä paljon miettimään.

    Lopullinen ongelma on kuitenkin musiikkiteollisuus ja ylipäätään entertainment-teollisuus, joka on jämähtänyt 90-luvun taisteluhautoihin, eikä pysty digitalisoimaan bisnestään. Tämä p2p-ongelma on taistelu jota he eivät voi voittaa. Teinien vieminen oikeussaleihin ei ratkaise mitään. Lakimiesarmeijat ja vanhentunut arvoketju syövät yhtiöiden tuloksen, eivät p2p-aktiivit. Sen sijaan, että vanne päässä pohdittaisiin, miten p2p saataisiin loppumaan, tulisi siirtyä myymään musiikkia digitaalisesti suoraan kuluttajille huomattavasti nykyistä halvemmalla. Vaikka mitä lisäarvopalveluita pystyttäisiin kehittämään digitaaliseen ympäristöön, jos niiden kehittämiseen käytettäisiin edes osa niistä resursseista jotka nyt haaskataan taisteluun tuulimyllyjä vastaan. Kautta aikojen on sisältöä kopioitu, C-kaseteista Bittorrenttiin. Ei se lopu oikeusjuttuihin, joita on myös ollut iät ja ajat.

    Elokuvilla on se etu, että ne ovat elämyksiä, joita toistaiseksi vain harva pystyy kotonaan tuottamaan yhtä hyvin kuin elokuvateatterissa. Teatteriin mennään hakemaan elämyksiä ystävien kanssa, eikä sitä bisnestä pysty kopioimaan. Mitä tulee valkokankaan jälkeiseen jakelutiehen, kehottaisin tuotantoyhtiöiden johtajia katsomaan peiliin. Onko DVD-levy todella 27.95€:n arvoinen uutena? Millä perusteella tuotantoyhtiö kokee voivansa estää minua, asiakasta , katsomasta kotonani Suomessa levyä jonka olen ostanut Kanadasta? Miksi minun pitää nähdä vaivaa aluekoodijärjestelmän kiertämiseksi, jotta voisin katsoa ostamaani sisältöä? Miksi elokuvateollisuus kehittää teknologioita, kuten itsestään tuhoutuva levy, joka tekisi minusta sisällön käyttöoikeuden omistajan sijaan yhden käyttökerran ostajan, samaan hintaan? Miksi musiikkiteollisuus tekee tarkoituksellisesti huononnettuja tuotteita minulle, asiakkaalleen, jotka eivät toimi standardin mukaisesti?

    Minun ennustukseni:

    Sisällöntuottajat sätkivät vielä aikansa, ehkä useita vuosia, mutta lopulta heidän on pakko alkaa kuunnella asiakkaitaan, eikä jahdata heitä. Valitettavasti siihen asti myynti pienenee ja ihmiset menettävät työpaikkojaan, eivät piratismin, vaan huonon liikkeenjohdon vuoksi.

    Miten sitä sanotaankaan?
    All business failures are management failures
     
  16. premier

    premier Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    1 687
    Saadut tykkäykset:
    4
    Aamen.

    Please lengthen your message to at least 10 characters.
     
  17. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    televalvonta vaatiii joka rikoksen jonka rangaistus on vähintään 4 v.v. tai tietoverkkoon kohdituneen rikokseen. llain esitöissä on mainittu tietokonemurto tms. katso pakkokeinolaki.

    kumpaakaan kriteeriä ei tekijänoikeusrikos täytä. muilla keinoilla siis pitää selvittää. tosin googlettamalla ja ircissä hengailemalla saanee selville paljonkin.

    televalvontatietojen käyttö on siis laitonta. sinne joku lähtee syytteeseen virkamiehistä jos on käytetty.

    edelleen, käyttäjien identifiointi edes takavarikoidlta koneelta ip-osoitteiden avulla lienee laitonta. virkamiesten toimintaa säätelee aina laki. poliisin valtuuksista on säädetty laissa, ja useimmiten heidän valtuutensa rikkovat jotain perusoikeutta, vaikka ne valtuudet onkin tarkoitettu suojaamaan kansalaisten oikeuksia. lainsäädännössä on siis pyritty tasapainottamaan eri oikeuksia/velvollisuuksia ja oikeushyviä (suojattavia kohteita). mikäli polisiisi ryhtyy tlukitsemaan oikeuksiaan laventavasti, emme ole oikeusvaltiossa, vaan poliisisvaltiossa. tuomioistuinlaitos on laitettu paljon vartijaksi, kansalaisten oikeusksien, velvollisuutten ja myös samoin poliisien osalta.

    en mitenkään ole poliisitointa vastaan, mutta painotan että poliisin toiminalla on rajat, lainsäätäjän asettamat rajat, meidän kaikkien hyväksi.

    tutkikoot krp, paikallispoliisikin ja supokin rikoksia, mutta lain sallimin keinoin.

    aivan, mediamafian paineessa oikeuslaitoskin hämmentyy

    aivan, mutta toimivaltansa rajoissa..

    eivät ole tajuneet todelllista uhkaa, vahingonkorvausvaatimuksia

    aivan, tät olenkin saarnannut,. teollisuuden ongelmana ovat vain nykyiset jakeluketjut. jos aleteaan eurolla myymään leffaa, on vaikea motivoida kuluttajia maksamaan 27 € uudesta, tai edes 10 € vanhasta dvd:stä

    rohkeasti pitäisi vaan mennä jakelukentjun muokkaamiseksi jos fyysisiä tuotteita halutaan myydä, siirtyä nopeasti HD formaatteihin, vaikka tukien laitemyyntiä niin kuin sony ps2lla alussa, mikkoisofta omalla boxillaan, kunnes boxien teko tuli niin halvaksi ettei enää mene persiilleen.. ja muilla toim,illa muutta bisneksen luonne, niin että ladatut tuottet eivät ole kilpailukykyisiä..

    mutta siitä itkee sitten nykyinen ketju

    ihmisiäkin pitää irtisanoa ja uusia toisilla taidoilla palkata, enhän minä sllaiseen ryhdy..

    jep jep jep

    jep jep jep
     
  18. mikkol79

    mikkol79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.06.2004
    Viestejä:
    1 396
    Saadut tykkäykset:
    1
    Cuetecilta samanlaista ajatusmaailmaa tämän tuotantoalan tulevaisuudennäkymistä kuin omani.

    Eletään murrosaikoja. Diväksät ja vastaavat polttaa täällä monien hihat, mutta ne ovat kyllä mielestäni pienimuotoista oikotietä siihen mitä tulevan pitää..!
     
  19. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Kaka-ka-kadulla oli väsy simmussa tai krapula kynnessä kun noin paljon typoja osasi installoida joka riville. Ei onnistuisi minulta. Höyhenikäs normaalisti osaa puhtaampaakin asciita suoltaa.
     
  20. DowNtimE

    DowNtimE Guest Guest

    Liittynyt:
    04.02.2003
    Viestejä:
    575
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kylläpä tekevät ja saavat tehdä, viime vuonna astui suomessa uusi asetus voimaan poliisin valeostoihin liittyen. Poliisi saa toimia valeostajana, mutta ei saa houkutella rikokseen. Eli löyhästi tulkiten jos poliisille tullaan tarjoamaan huumeita niin silloin saa ostaa, mutta ei saa mennä tivaamaan myyjältä että "onks sul kamaa".
    Mutta, tuossakin tapauksessa että poliisi toimisi valeostajana, täytyy rikoksen oltava laatuaan sellainen että siitä on rangaistuksena vähintään 4.v.v. Eli sama homma mitä Pede jo sanoikin.

    Tässä finreactorin tapauksessa ei tuo 4.v.v taida ihan täyttyä.

    Mitä backdoorin käyttöön tulee niin se on kyllä ihan oikea tietomurto, sitä voitaisiin verrata melkeinpä laittomaan kotietsintään. Eli poliisilla eikä kellään muullakaan ole oikeutta käyttää mitään backdoor ohjelmia tällaisissa tapauksissa, ainoa keino on tuo laillinen kotietsintä ja takavarikko millä voidaan sitten tutkintaa edistää. Tässäkin tapauksessa rekisteröityneitä käyttäjiä suojaa edelleen henkilösuojaa tukeva laki.

    On se vaan jännä homma että taposta selviää suomessa 6 kk ehdollisella kun taas jonkun pelin kopioinnista saat 2 v linnaa ja monien tuhansien eurojen vahingonkorvaukset... Reilua eikö....?