Visa-hakemus hylättiin...

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana Corca, 05.06.2002.

  1. miksuv

    miksuv Guest Guest

    Liittynyt:
    12.05.2004
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni VISA:n kanssa ihan hyvät kokemukset.

    Tilanne kun sain kortin.
    - ikää 22v.
    - Palkkaa yli 30K€ / vuosi
    - Töissä nykyisessä IT-alan lafkassa 3v
    - Iltaopiskelija
    - Lainaa kallion yksiön verran :D. Eli asun yksin Kalliossa.

    Nätisti tuli kortti kotiin.
     
  2. matarvai

    matarvai Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.12.2000
    Viestejä:
    1 466
    Saadut tykkäykset:
    1
    Minulla on kaksi kaveria keltä Visa anomukset hylättiin kanssa. Toinen kyllä sai Visan sen jälkeen kun muutti vanhempien luota pois. Tätä en käsittänyt. Kaveri tienaa jotain 40000€ vuodessa ja ei saa Visaa kun asui vanhempien luona. Osti oman talon, käteen jää PALJON vähemmän kuussa ja sai Visan.
     
  3. Swingbream

    Swingbream Guest Guest

    Liittynyt:
    31.03.2004
    Viestejä:
    388
    Saadut tykkäykset:
    4
    Luottokunta näkee hakijan tilanteen nyt vakaampana. Yksinäisen poikamiehen isot tulot voivat tarkoittaa vielä suurempia menoja, kun taas asuntolaina kertoo kai suunnitelmallisesta taloudenhoidosta. Se on sitten toinen juttu, kuinka järkevää oikeasti on ottaa iso laina ja sijoittaa lainatut rahat yhteen kohteeseen...
     
  4. Valhalla

    Valhalla Nikon & Elinchrome Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.12.2002
    Viestejä:
    2 543
    Saadut tykkäykset:
    4
    En tiedä liittyykö tähän, mutta pankeissa (ainakin joissakin) tuo mahdollinen luottokelpoisuus lasketaan ns. pikapäätöksen yhteydessä jollain kaavalla, mihin syötetään normaalien meno- ja kulurakenteiden lisäksi mm. työnantaja. Kaveri joka oli töissä yksityisellä sektorilla sai remonttilainan (handelsbanken joku aktiiviraha tms.) kun vaan käveli sisään pankkiin ja teki paprut pois. No makseli sitten lainat pois hetimiten ja jonkin ajan jälkeen meni uudestaan samoissa aikeissa samaan pankkiin. Muuten samat taustat, mutta välillä oli työnantaja vaihtunut valtiolle. Eipä kaverille enään rempparahaa liiennyt...

    Syytä tuohon on mietytty, mutta turhaan. Ei ole syynä liian pieni liksa, määräaikainen työsuhde, liikaa velkaa / lainanlyhennyksiä per kk jne.

    Ei vaan kuulemma ns. pisteet riittäneet riskilaskennassa. En tiedä mihin tuo luokitus perustuu, mutta eri työnantajat / tahot omaavat tietyt pisteet ja koko setti yhteenlaskemalla saadaan tulos, mikä pitää olla tietyn raja-arvon yli, jos jää alle niin rahaa ei tipu.
     
  5. marko

    marko Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.01.2001
    Viestejä:
    1 772
    Saadut tykkäykset:
    17
    Saman suuntaisi kokemuksia visasta. Hain alkukesästä "oikeaa" visaa, mutta päätös tuli kieltävänä takaisin, mutta pankilla ei ollut minkäänlaisia ongelmia myöntää 10.000e autolainaa. Millaisiahan tietoja luottokunnalla oli, koska periaatteessa samoilla tiedoilla pankilla ei ollut minkään sortin ongelmia myöntää lainaa.
     
  6. ljanne

    ljanne Guest Guest

    Liittynyt:
    25.11.2004
    Viestejä:
    208
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse sain mastercardin kun olin määräaikaisessa työsuhteessa, ikää 20 vuotta ja asuin yksin vuokra-asunnossa. Pankkina Nordea. Plussana muuten vielä että inttikin on edessä.

    En valita.
     
  7. spineone

    spineone Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    26.07.2003
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään soittivat pankista (osuuspankki) ja oikein tiedustelivat että kiinnostaisiko "oikea" visa kun tuo elektron vanhenee joskus ensivuoden puolella. Sitten vasta alkoi kysellä että onko vakituista työpaikkaa vai mitä teen tällähetkellä. Sanoin että olen opiskelija, siihen vaan pikaisesti kysyi että paljonko on opintoviikkoja kasassa ja sitten täyteltiin se kaavakke puhelimessa.

    No pitihän se sitten ottaa kun oikein tyrkyttivät,oikeaa hyötyä minulle tai ei, mutta onpahan tuo hieman käytännöllisempi kuin elektroni.
     
  8. Nietze

    Nietze Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    1 060
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tyttöystävä (silloin kai 18 tai 19) oli ollut pari kuukautta töissä ilman kirjallista työsopimusta pienillä tunneilla ja pienillä palkoilla, selvästi alle tonnin kuussa kuitenkin. Luonnollisesti nordean mastercardin sai pistämällä rastin oikeaan ruutuun, ja halutun luottorajan toiseen ruutuun (tosin pisti vain sen tonnin). Sitä netissä käyttelen kunnes visan vaatimat opintoviikot kohta tulevat täyteen.
     
  9. poopee

    poopee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.04.2005
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itse sain helposti Visan omasta pankista. Opiskelija, ikää vajaa 30v ja valmistuminen vuoden päästä. Ammattikoulu ja kun on tarpeeksi opintoviikkoja. Saattaapi johtua siitä, että on pitkä asiakkuus. Onhan se luottokortti kiva lisä käyttöön. :) 1000euron rajalla vain.

    Vuokralla asun.
     
    Viimeksi muokattu: 23.07.2013
  10. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    MAstercard silver myönnettiin 1k€ luotolla Nordeasta. Ikä 23 ja opiskelija (pisteitä tarpeeksi). Mitä tarkoittaa tämän Visan Tilinhoitopalkkio 2,95 euroa? Ajattelin anoa nyt opiskelijana vuosimaksuttoman Visankin rinnakkaiskortiksi kun tässä tilanteessa luottokortteja varmimmin saadaan..
     
  11. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Hiukan kriteerit muuttunut vuodesta 2002 kun täytän kolme ehtoa ja kortti myönnettiin??
     
  12. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Ketju oli ilmeisesti saanut alkunsa tarpeesta tilata elokuvia ulkomaisista nettikaupasta. Nykyäänhän siihen ei enää luottokorttia todellakaan tarvita, vaan tavallinen electron toimii nettikaupoissa kautta maailman. OP electronilla olen tehnyt nettiostoja ongelmitta jo vuodesta 2006.
    Turistikaan ei tarvitse luottokorttia ainakaan Euroopassa tai Venäjällä, vaan electron näyttää kelpaavan nykyään lähes kaikkialla (pl. käteispaikat kuten torit).
     
  13. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Itse täytin kaikki gambitin luettelemat 2005, ikähaarukassa, kolmannen vuoden opiskelija ja asuin yksin vuokralla Kontulassa. Luottokortteja oli sekä luottokunnalta, että yhden pankin oma, ei ongelmia.
     
  14. Alex70

    Alex70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2012
    Viestejä:
    200
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kunhan muistaa pankissa tai nettipankissa kytkeä internetmaksaminen-ominaisuuden käyttöön.
    Muutama kaveri on ihmetellyt kun ei onnistu ja tämä ollut syynä molemmissa.
     
  15. poopee

    poopee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.04.2005
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    1
    Electron on muuten hyvä, mutta luottasin enemmän Visaan ostaessa ulkomaan putiikista tavaraa. Kun luottokortissa on monesti se ostoturva, niin se korvaa tuotteen hinnan takaisin. Varmaan haluaisit antaa jollekkin kauppiaalle esim. 100euroa ja et näkisi koskaan tuotteita. Varmaan se rahan menetys ei haittaisi sinua koskaan.

    Luottoyhtiöhän maksaisi tuotteen hinnan takaisin, toimitat muutakuin kuitin ja teet ilmoituksen.
     
  16. Alex70

    Alex70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2012
    Viestejä:
    200
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tästä tulikin mieleen miksi käytän Nordean Visaa elektroniikan ostamiseen. Sisältää tuoteturvan.
    "Tuoteturva-vakuutus antaa erinomaista lisäturvaa kotiisi tai vapaa-ajan asuntoosi hankkimillesi tuotteille. Tuoteturva kattaa ilman omavastuuta vähintään 100 euron arvoisen tuotteen vahingoittumisen tai rikkoutumisen vakuutusehtojen mukaisesti, kun olet ostanut tuotteen Nordean korttisi luotto-ominaisuudella (credit).

    Tuoteturva-vakuutus on arvokas kotivakuutustasi täydentävä vakuutus. Se kattaa monet sellaiset vahingot, joita kotivakuutus ei kata. Esimerkiksi:

    Pölynimuri voi kaataa kaiuttimen tai parranajokone pudota kädestä ja rikkoa lavuaarin. Tuoteturva-vakuutus korvaa tavaran arvon ilman omavastuuta tai ikävähennyksiä kaksi vuotta ostopäivästä.
    Uusittuun keittiöösi ostettu liesituuletin tai mikroaaltouuni lakkaa toimimasta juuri takuuajan päätyttyä. Tuoteturva-vakuutus korvaa kodinkoneen korjauksen jopa viisi vuotta oston jälkeen."
     
  17. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Tietoa?
    1234567789
     
  18. PhillyNott

    PhillyNott Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2007
    Viestejä:
    535
    Saadut tykkäykset:
    8
    Varmaa tietoa ei ole, mutta luulisin, että tilinhoitopalkkio peritään joka laskussa niiltä kuukausilta, kun olet korttia/luottoa käyttänyt. Näin voidaan mainostaa, että vuosimaksua ei ole, koska raha otetaan asiakkaalta eri nimellä.
     
  19. Kiila

    Kiila Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.01.2001
    Viestejä:
    1 660
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisikohan kyse palkkiosta, joka peritään JOS käytät luotto-ominaisuutta. Eli et maksa luottokorttimaksua kokonaisuudessaan kuukauden lopussa, vaan siirrät osan maksettavaksi myöhemmin. Voi tietty olla että tuo laskutetaan joka tapauksessa kun korttia ylipäänsä käyttää ja "tilillä" on tapahtumia.

    Olipahan vaan vanha ketju, kun löytyi meikeläisenkin postaus päivämäärältä 07.08.2002 :D

    2001/2002 täytin kaikki nuo kohdat, tosin asuin Rastilassa, ja VISAn sain ongelmitta. AMK ja >80ov taisi olla riittävä peruste kortille. Electronia en tämän jälkeen enää käyttänyt ja sanoinkin sen irti melko pian kun se muuttui maksulliseksi.
     
    Viimeksi muokattu: 23.07.2013
  20. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Käsitykseni mukaan aika monessa pankissa on nuo palvelumaksut nousseet ja mukaan on tullut lisää uusia palvelumaksuja. Esimerkiksi minä maksan Danske Bankissa huokeimmasta mahdollisesta (joskin olen ollut pienestä asti ko. pankin tilinhaltija) tili+luottokortti-kombosta kuussa 6.40 euroa + 2 euroa (jälkimmäinen on tämä luottokortin tilinhoitopalkkio). Käsittääkseni ko. palkkio peritään silloin, kun luottokorttia on käytetty. Toisin sanoen, jos et käytä korttiasi ollenkaan tai jos (kuulemma) maksat velan pois ennen laskutuspäivämäärää, niin ko. palkkiota ei ainakaan omassa pankissani peritä.

    Ihan vaan näin BTW, niin kieltämättä on aika järkyttävää, että nykypäivänä pienituloinenkin joutuu vähintään sen 6.40 euroa kuussa maksamaan, jos meinaa pitää tiliä yhdessä Suomen suosituimmista pankeista. Voi niitä aikoja, kun tilin pitäminen ei maksanut yhtään mitään.