Oliver Stonen Alexander

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana ForAnAngel, 07.06.2004.

  1. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 045
    Saadut tykkäykset:
    97
    Heikko avaus USA:ssa .. ensi-ilta vkoloppuna Box Officessa sijalla 6!
     
  2. Handy B.

    Handy B. Guest Guest

    Liittynyt:
    23.01.2003
    Viestejä:
    196
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja kun budjetti oli n.150milj$ niin taitaa tulla pahasti miinusta. Toivottavasti tämä menestyy muualla maailmassa paremmin, sillä kävin itse eilen tämän katsomassa ja oli paljon parempi mitä arvostelut antoivat ymmärtää.
     
  3. Drokk

    Drokk Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2001
    Viestejä:
    1 576
    Saadut tykkäykset:
    4
    Okei, eli tuli nähtyä. Kyllähän tämä lievä pettymys oli, mutta Stonen visio oli todellakin niin kunnianhimoinen, että tälläinen epäonnistuminenkin oli suurempi kuin monien onnistumiset (elokuvaa lainatakseni).
    Stone nostaa Aleksanterin selvästikin yhdeksi niistä ihmiskunnan henkilöistä, jotka elivät omaa aikaansa edellä. Hänen katsantokantansa rodullisesta tasa-arvoisuudesta ja vieraiden kulttuurien kunnioittamisesta kuulostaa kuitenkin ehkä liian idealistiselta. Historiallisessakin hahmossa on toki jotain näitä, mutta tässä on varmastikin mukana myös Stonen henkilökohtaista ihailua. Elokuvassa ei juurikaan mainintaa lukuunottamatta paneuduta niihin tapahtumiin, joissa Aleksanterin julmempi puoli tuli esiin. Myöskään Aleksanterin juopottelu ei tullut esiin kuin vasta loppupuolella. Todellisuudessahan mies oli aikamoinen alkoholisti.

    Elokuvan harppominen ja taustalla asioita selventävä Hopkins sotkevat jotenkin koko tarinan. Odotin ehkä enemmän näitä legendaarisia taisteluita, mutta elokuvassa niitä ei ole kuin 2. Tosin näissäkin oli senverran mukava tekemisen meininki, että nekin riittivät. Historialliselta kannalta elokuva ei kykene kuvaamaan nopealiikkeistä aleksanteria : tässä Stonekin on joutunut tekemään kompromissin henkilöhahmon kuvauksen hyväksi. Lukuisia sotaretkiä pyritään selittelemään vain kartta-animaatioin. Epäilemättä Stone olisi voinut tehdä tästä vaikka trilogian mittaisen. 3 tuntia oli vain liian lyhyt aika.
    Gaugamelan taistelun kuvauksesa muuten huomaa, kuinka vaikea on kuvata taistelukentän muutoksia. Stone on selvästikin yrittänyt kertoa katsojille edes yhden tapahtuman taistelussa, jossa Aleksanterin taktinen nerous ilmeni. Ei kuitenkaan kovinkaan onnistuneesti.

    Musiikki ei juurikaan jäänyt elokuvasta mieleen. Tämä ei kuitenkaan ole välttämättä huono asia. Vaikka Gladiatorin tyyppisiin leffoihin mahtipontinen musiikki kuuluukin, niin tämä ei ollut varsinainen sankarielokuva, eikä musiikilla ylikorostettu tapahtumia. Täytynee ostaa Soundtrack ja katsoa leffa toistamiseen.
     
  4. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Itseasiassa tämä taitaa olla täysin toisinpäin. Pikemmin leffan katsojat jakautuu kun tulisi porukkaa Kummisedän ja Robocop 3:n näytännöistä samasta uloskäynnistä. IMDB:n pistejakauma on todella tälläkertaa täysin poikkeuksellinen, en muista koskaan nähneeni aiemmin. Peräti yli 700 on antanut leffalle 10p mutta vastaavasti käsittämättömät yli 700 ihmistä 4p tai alle ja niistä vielä erikoisemmin peräti 400 ihmistä tasan yksi piste! 1/10 pistettä varaisin lähinnä Hämärästä aamunkoittoon kakkososalle, joten kyllä tämä leffa jakaa mielipiteen vahvemmin kuin mikään aiempi.
     
  5. Bulli

    Bulli Guest Guest

    Liittynyt:
    04.01.2003
    Viestejä:
    2 083
    Saadut tykkäykset:
    1
    Samaa mieltä muuten mutta mielestäni Farrell ei missään vaiheessa ollut "jäykkä". Lisäksi taistelut olivat hyvin stonemaisia ja audiovisuaalisesti aivan uskomattoman hienoja (ja hakkasivat esim. Troijan vastaavat 10-0). Kaikin puolin aivan uskomattoman upea elokuva ja ehdottomasti yksi vuoden parhaista.
     
  6. DVDdude

    DVDdude Guest Guest

    Liittynyt:
    22.10.2001
    Viestejä:
    468
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meikäläinen kuuluu siihen porukkaan, joka katsoo kaikki sotaleffat oli ne huonoja tai ei. Pattoninkin ihannoima Aleksanteri oli siis minulle pienoinen pakko-nähdä elokuvanaihe. Hyvin nopeasti elokuvaa katsottaessa selvisi, että ollaan historiantunnilla. Eipä siinä mitään, kun Farrelkin niin hyvin näytteli. Mutta sitten leffa alkoi olemaan vaan auttamatta tylsä. Siis mullakin, joka nyt yleensä jaksaa kierrellä vanhoja sortuneita juoksuhautojakin aidoilla taistelupaikoilla ja visioida miltä siellä mahtoikaan näyttää silloin 40-luvulla. Mutta en nyt lyttäis leffaa kolmea tähteä alemmas, mutta kyllä sitä on vaikea ensi kerralla ruveta katsomaan. Kerronnassa jokin vain kusi, tiedä sitten kenen päätä sitä sopisi vaatia vadille. Pituutta oli vain liikaa. Niin tai näin, Aleksanteri oli Suuri, todellakin aikansa mahtimies ja idealisti. Ja kaikki tämä uskomattoman nuoressa iässä. Ja miten hän edes selvisi kaikki ne taistelut, jos on taistellut vielä itse etunenässä? Kyllähän tuollaista miestä seuraisi maailman laidalle asti. Pattonmaisesti tahtoisin sanoa (ketkä eivät häntä tunne, niin sitten on turha ihmetellä tätä), kun Aleksanteri ratsasti vihollisia päin punainen harja hulmuten kypärän harjalla, me tahdoimme seurata. Minä olin siellä.
     
  7. Amadeus

    Amadeus Guest Guest

    Liittynyt:
    08.06.2003
    Viestejä:
    204
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä kuulun siihen joukkoon, jotka pitivät elokuvasta. En voikaan ymmärtää, mikä elokuvasta tekee tylsän. Itse olin vain iloinen, että taistelukohtauksia oli kohtuullisen vähän ja keskityttiin enemmän henkilöihin ja muuhun tekemiseen. Aluksi ehkä tuntui hieman siltä, että elokuvasta tulee hieman hajanainen, mutta hyvinhän se lähti sujumaan. Toinen asia, johon olin kiinnittänyt lukemissani kommenteissa huomiota, oli Anthony Hopkinsin kertojaääni. Eihän sitä nyt loppujen lopuksi ollut niin paljoa, että se olisi päässyt häiritsemään. Suoranaisesti en ole kertojaäänien ystävä, mutta kyllä se Aleksanteriin sopi ihan riittävän hyvin. Visuaalisesti elokuva on näyttävä, mitä kuvaus tukee varsin oivallisesti. Musiikki ei ole mitenkään mieleenpainuvaa, mutta toisaalta ei häiritsevääkään. Näyttelijätyö on hyvää ja lisäksi olin iloisesti yllättynyt, että Aleksanterin ja Hefaisteiosin (meniköhän oikein) suhde kuvattiin niinkin hyvin.

    Jep, neljä tähteä ( :) :) :) :) )
     
  8. E. P.

    E. P. Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2002
    Viestejä:
    2 780
    Saadut tykkäykset:
    12
    Todella jättimäinen floppihan tämä on ollut. Boxofficemojon mukaan leffan budjetti oli $155 miljoonaa ja markkinointiin on käytetty vielä arviolta $40 miljoonaa. USA:ssa lipputulot ovat jääneet vain $34 miljoonaan ja lisäksi maailmanlaajuisesti on saatu n. $25 miljoonaa kasaan, eli yhteensä $59 miljoonaa.

    http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=alexander.htm


    Oliver Stone on jo itsekin myöntänyt elokuvan olevan mm. liian pitkä:

    "Oliver Stone has accepted much of the acrimonious criticism that was heaped on his $150-million epic Alexander. Speaking in Sydney, Australia, where the film opens on Jan. 20, Stone said, "I still think it's a beautiful movie, but Alexander deserves better than I gave him." Reporting on the director's remarks, the Sydney Daily Telegraph said that in an interview Stone admitted that "the movie was too long, didn't tell the story of Alexander the Great very well and was too focused on outing the ancient Greek hero." Stone was quoted as saying, "There was clear resistance to his homosexuality. It became the headline to the movie. They called him Alexander the Gay. That's horribly discriminatory, but the film simply didn't open in the Bible Belt [of the U.S. South]. Kids weren't comfortable with men who hugged or a king who cried and expressed tenderness." Lähde: IMDB

    Jos kerran Stone ei ole tuohon aivan tyytyväinen, niin ei ole välttämättä kaukaa haettua, että leffasta tulisi joskus vielä (lyhyempi?) Director's Cut dvd:lle.
     
  9. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tulipa vuokrattua leffa ja täytyy sanoa, että olipa huikea - pettymys. Eikö tosiaan yhdestä historian suurimmasta johtajasta, sotataktikosta ja mielenkiintoisesta hahmosta saada tehtyä tämän parempaa elokuvaa? Hohhoijaa. :rolleyes:
     
  10. E. P.

    E. P. Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2002
    Viestejä:
    2 780
    Saadut tykkäykset:
    12
    Oikein arvelin. Nyt on tulossa jenkeissä dvd:lle Director's Cut, joka on nopeampi tempoinen ja keskittyy enemmän toimintaan. Tämä versio on 8 minuuttia lyhyempi, eli 167 minuuttia pitkä. Stone on voinut tietysti leikata enemmänkin kuin 8 minuuttia leffasta pois, mutta sitten on vastaavasti lisännyt esim. toimintakohtauksien pituutta.
     
  11. Jorse

    Jorse trust no one Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.04.2001
    Viestejä:
    5 076
    Saadut tykkäykset:
    8
    Vähän petrausta "onneksi" on tähän tullut. Budjetti toki on edelleen se 195 miljoonaa (155 + 40), mutta tulot kasvoivat ulkomailla yhteensä jopa 133 miljoonaan, eli viivan alle jäi luku 167 miljoonaa dollaria. Onhan tuo toki edelleen ihan komeasti pakkasella, mutta ei kuitenkaan niin pahasti kuin aluksi näytti.

    Itsekkin tervehdin ilolla uutista, jonka mukaan tarjolla on nimenomaan lyhempi versio. Saas nähdä, onko mies toteuttanut myös uhkauksensa, jonka mukaan tapahtumat käsitellään kronologisessa versiossa jos "hän saisi leikata elokuvan uudelleen".

    Jos tarjolla on tosiaan enemmän sitä itseään ja vähemmän paskanjauhantaa, tanssikohtauksia ja poikarakkautta niin minä kyllä annan tälle elokuvalle uuden mahdollisuuden. Alexander on kyllä pirun tylsä elokuva, mutta siinä oli potentiaalia ja tuotantoarvot olivat kunnossa.

    Saas kattoa.
     
  12. Polonius

    Polonius Guest Guest

    Liittynyt:
    20.09.2004
    Viestejä:
    241
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja kun lipputulot ovat vain noin 30% kokonaistuotosta (loput ovat sitten dvd-myynti ja -vuokraus sekä oikeuksien myyminen televisioon), niin kyllä leffayhtiöt saavat rahansa takaisin suht mukavalla tuotolla. Onneksi tässä tapauksessa jatko-osan tekeminen taitaa olla aika mahdotonta jopa Hollywoodille :D
     
  13. RidgeForrester

    RidgeForrester Guest Guest

    Liittynyt:
    01.08.2004
    Viestejä:
    554
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuli Aleksanteri katseltua, ja olihan se hyvä. Eeppistä tavaraa, toisin kuin Troija, johon aikoinaan tuli hieman petyttyä...

    Colin on sitten kova näyttelijä, vaikka vaikea oli tuo roolinsa.
     
  14. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    On tainnut Aleksanterin "menestys" ottaa koville, kun pitää kännissä ajella :rolleyes:

    ""Maineikas ja menestynyt elokuvaohjaaja Oliver Stone on pidätetty rattijuopumus- ja huumausainesyytösten takia Beverly Hillsissä. Viranomaisten mukaan Stone vapautettiin 15 000 dollarin takuita vastaan.

    Mercedeksellä ajanut Stone pidätettiin perjantaina Sunset Boulevardilla, missä poliisilla oli tarkastuspiste koko osavaltion laajuisessa ratsiassa. Sunset Boulevardilla pidätettiin myös 8 muuta kuskia.

    Poliisi ei kertonut yksityiskohtia Stonen alkoholitestistä ja hallussa olleista huumeista. Stone ei ole kommentoinut tapausta.

    Stone on voittanut kaksi parhaan ohjaajan Oscaria elokuvista Platoon ja Syntynyt 4. heinäkuuta. Hänen viimeisin filminsä on viime vuonna valmistunut Aleksanteri"
     
  15. Jaded

    Jaded Uusi jäsen Blokattu Tukijoukot

    Liittynyt:
    23.04.2004
    Viestejä:
    1 548
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ihan ok toi leffa oli. Ei niin paska kun mitä yleisesti sanottu. Sitäpaitsi kunnonhomostelu on vaa kaunista ja ihanaa :love:
     
  16. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Kovasti tätä on haukuttu, mutta en minä oikein ymmärrä että miksi. Uskalsin viimein hankkia, kun halvalla sai ja tutut teinit haukkui, ja yllätyin ihan positiivisesti. Oli siinä elokuvassa turhia ja tunnelmaa latistavia kohtia, ja kai tuosta sotanerokarpaasisita olisi voinut tehdä paremmankin elokuvan (tai varmaan sarjan Lostin tilalle), mutta kyllä tämä vähintään 3½ pistettä nappaa näin seuraavana päivänä. Olisi kiva nähdä se uusi leikkaus... Ja sotaa oli ihan tarpeeks, homoeroottista latausta liikaa, höpötystä sopivasti... Mulle tämä oli positiivinen ylläri-pylläri. Anttilan alelaareille mars.
     
  17. Willo

    Willo Guest Guest

    Liittynyt:
    14.09.2001
    Viestejä:
    625
    Saadut tykkäykset:
    1
    Onko kenelläkäöän tietoa sisältääkö R4 (ezy) alueen kahden levbyn director's cut tekstityksiä Lontooksi?
     
  18. rewind

    rewind Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    892
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ezyn sivujen mukaan tekstitystä ei ole: http://www.ezydvd.com.au/item.zml/227867
     
  19. Vekka

    Vekka Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.02.2004
    Viestejä:
    1 022
    Saadut tykkäykset:
    8
    Tuli katsastettua Alexander Revisited - Final cut ja kyllähän tätä voi pitää parhaimpana versiona elokuvasta. Vaikka pituutta on tullutkin lisää teatteriversioon vajaat 40 minuuttia, niin kolme ja puolituntinen meni sangen vaivattomasti yhdellä istumalla.

    Varsinaisia kokonaisia uusia kohtauksia on verrattain vähän, mutta sinne tänne on ilmestynyt uutta dialogia ja pidempiä otoksia. Myös taistelut ovat entistä verisempiä ja peittoavat realistisuudessaan ja näyttävyydessään helposti kaiken maailman nolot gladiaattorit ja sormusten herrat.

    Vaikka näyttelijävalinnat eivät välttämättä ole menneet aivan nappiin ja Aleksanterin elämää koskevissa painotuksissa olisi ollut käsikirjoituksessa hieman hiomista, niin hieno elokuvahan tämä lopulta on. Final cut tuskin käännyttää Aleksanterin vihamiehiä elokuvan ystäväksi ja se vaatii edelleen laaja historian tuntemusta, jotta katsoja osaa paikata mielessään aukkopaikat ja pystyy nauttimaan täysipainoisesti muuten hieman sekavasta ja haastavasta sopasta. Silti uskallan väittää, että Alexander - Final Cut on Oliver Stonen aliarvostetuin elokuva ja 2000-luvun lyhyen spektaakkelibuumin paras tuotos.
     
  20. Resurssi

    Resurssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2004
    Viestejä:
    665
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen yllättynyt, että täällä on näinkin paljon positiivisia kommentteja elokuvasta, koska niin paljon olen lukenut elokuvasta haukkuja, ja IMDB:ssäkin keskiarvo vain 5.4. Mustakin tää leffa on aliarvostettu, 4+ tähteä sille aikoinaan annoin, ja tarkoitus olis kattoo lähiaikoina uudestaan.

    Alexander Revisited - Final cut -versiota ei ole vissiin julkaistu missään Suomi-teksteillä?
     
    Viimeksi muokattu: 31.07.2009