Oliver Stonen Alexander

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana ForAnAngel, 07.06.2004.

  1. ForAnAngel

    ForAnAngel Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2003
    Viestejä:
    385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä löytynyt itse elokuvalle threadia niin pistetäämpä pystyyn.
    Elikkä historiallinen leffa Makedonian kuninkaasta Aleksanteri Suuresta.
    Pääosissa Colin Farrell ja Angelina Jolie ja muitakin loistavia näyttelijöitä on saatu mukaan. Ohjaajana Oliver Stone.
    Imdbn mukaan Suomen ensi-ilta olisi 5. marraskuuta 2004.

    Elokuvan traileri:
    http://www.apple.com/trailers/wb/alexander/

    Imdb tiedot:
    http://www.imdb.com/title/tt0346491/

    Vaikuttaa lupaavalta. :thumbsup:
     
  2. petma

    petma Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    23.04.2002
    Viestejä:
    1 710
    Saadut tykkäykset:
    1
    Sotapäällikkö Aleksanterista kertovan elokuvan ensi-iltaa on siirretty Yhdysvalloissa. Elokuvastudio Warner Brosin mukaan ensi-iltaa siirretään kolmella viikolla, koska elokuvalle halutaan antaa paremmat lähtökohdat voittaa Oscareita. Ensi-iltaviikonlopun vaihtoon vaikutti myös The Incredibles animaation avauksen sattuminen samalle päivälle.

    Aleksanteri-elokuvan uusi ensi-ilta Yhdysvalloissa on 24. marraskuuta ja Suomessa 26. marraskuuta.

    YleX/PopUutiset
     
  3. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    Oho, Vangelis hoitaa elokuvan scoren. Mie tykkään! Hienot tunnelmoinnit Blade Runnerista ja 1492: Conquest of Paradisesta vielä hyvin muistilokerossa. Vaikka elokuva olisi bebasta, niin score on varmaankin hieno.
     
  4. Sinclair

    Sinclair Guest Guest

    Liittynyt:
    02.11.2001
    Viestejä:
    594
    Saadut tykkäykset:
    1

    Jees, tätä odotan.

    Hyvältä kuulostaa. :thumbsup:
     
  5. petma

    petma Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    23.04.2002
    Viestejä:
    1 710
    Saadut tykkäykset:
    1
  6. Terris

    Terris Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2004
    Viestejä:
    1 986
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tämän voisi käydä kattoon. Ihan hienolta vaikuttaa. Ehkä Farrelin olisi voinut jättää pois pääosasta. Mutta voihan se siihen sopiakin.
     
  7. Jukka Halttunen

    Jukka Halttunen Guest Guest

    Liittynyt:
    16.02.2003
    Viestejä:
    168
    Saadut tykkäykset:
    0
  8. makeH

    makeH So what?! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    14.01.2003
    Viestejä:
    966
    Saadut tykkäykset:
    4
    Toivottovasti Oliver Stone tajuaa hävätä uusinta tekelettään.
    Angelina Jolie oli mahtava venäläisenä, kostonhimoisena lutkana harmi vaan että hänen olisi pitänyt näytellä Aleksanterin äitiä, joka, vaikkei kyseisen ajanjakson historia olekaan vahvinta aluettani tuskin oli venäläinen kostonhimoinen lutka.
    Sir Tony, toivottavasti hänellä oli hauskaa kun nosti palkkionsa täysin turhasta roolista(Tony, toivottavasti otit kiinteän palkkion etkä tulokseen perustuvan).
    Colin Farrell, koska on luultavaa että oikea Aleksanteri Suuri oli suhteellisen karismaattinen, minkä takia häntä näyttelee mies jolla ei ole minkäänlaista kykyä näyttelemiseen. Pelkkä vaalea pellavapehko ei oikein riitä.

    Elokuvan ainoa hyvä ja Stonen mittainen kohtaus oli taistelu Intiassa, harmi että se tapahtui vasta kun oli kerennyt pitkästyä yli 2 tuntia.

    Tämä elokuva ansaitsee kaikki ne negatiiviset arvostelut jotka siitä on kirjoitettu.
    Todella suuri pettymys :weep:
     
  9. Terris

    Terris Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2004
    Viestejä:
    1 986
    Saadut tykkäykset:
    4
    Joo itsekin käväsin tänää katsomassa. Todellakin liian pitkästyttävä, tunnin olisi voinut leikata jotain ryyppäämis/juhlimiskohtauksia. Trailerissa näytetään paljon taistelua, vaikka tosi asiassa niitä on vain 2, siis sotakohtauksia. Olihan ne ihan hienosti kylläkin tehty. Näytteleminen oli ihan hyvää, ei ole moittimista. Farrel sopi Aleksanterin rooliin ihan hyvin, vaikka aluksi pelkäsin, että mies pilaa leffan.

    Melko heikko leffa, liian pitkä ja turhautta. 2/5 pisteet.
     
  10. Nice Guy Eddie

    Nice Guy Eddie no more mr. Nice Guy Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    24.07.2001
    Viestejä:
    4 660
    Saadut tykkäykset:
    6
    noh kyllähän ton katsoi. Colinin ja Jaredin välinen poikarakkaus oli piristävää vaihtelua muuten niin tylsiin hollywood rakkaustarinoihin. Siltikin liian pitkä, hajanainen ja sisällötön, vaikka paukkuja varmasti olisi ollut mihin tahansa.
     
  11. ExC

    ExC Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.01.2002
    Viestejä:
    1 206
    Saadut tykkäykset:
    3
    Stone ei osaa tehdä lyhyttä elokuvaa (väh. 2h aina)... silloin kun elokuva on paska, saa kestosta kärsiä kohtuuttomasti (hyvä elokuvakaan ei parane pitkittämällä)
     
  12. E. P.

    E. P. Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2002
    Viestejä:
    2 780
    Saadut tykkäykset:
    12
    Kreikka(laiset) harkitsevat elokuvan haastamista oikeuteen, koska se vääristelee liikaa historiaa. Erityisesti kohtaukset, jotka kuulemma voidaan tulkita homouteen viittaaviksi risovat kreikkalaisia, kun nuo eivät ole mitään historiallisia tosiasioita.

    Mistähän muuten johtuu, että jenkeillä on pakonomainen tarve muunnella historian kulkua? Vaikkapa muutaman vuoden takainen U-571 tulee mieleen mainiona esimerkkinä. Noh, tuskinpa Oliver Stone olisi saanut tehdäkseen 150 miljoonan dollarin leffaa ilman kaupallisia Hollywood-vaikutteita.

    Baz Luhrmannin Alexander olisi tulossa 2006/2007. Leonardo DiCaprion ja Nicole Kidmanin tähdittämänä. Saa nähdä minkä tasoinen pläjäys sieltä on tulossa... IMDB:n juonikuvauksen perusteella täysin samanlainen kuin Oliver Stonen leffa. :hitme:
     
  13. Trevor

    Trevor Guest Guest

    Liittynyt:
    12.09.2002
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    0
    Antiikin kreikassa homostelu oli ihan yleistä ja Aleksanterin seksuaalinen suuntautuminen myös miehiin taitaa kuitenkin (Kreikkalaisten harmiksi) olla totta. Tässä leffassa (ja oikeasti) Aleksanterin suhde mieheen taisi kyllä olla vähän syvempää kun pelkkä sekstailu. Mitäs ne sitten oli muka muuttanut? Luultavasti Stonen ohjauksesta on leikelty pois kohtaukset jotka saattaisivat olla liian rajua suurelle yleisölle, eli jäljelle on jäänyt vain halailua :hitme:


    Veikkaanpa, ettei tätä elokuvaa tulla koskaan näkemään.
     
  14. Terris

    Terris Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2004
    Viestejä:
    1 986
    Saadut tykkäykset:
    4
    Elokuvassa olisi voinut enemmän kuvata Aleksanterin rohkeutta, esimerkiksi hienoja voittoja taisteluissa ja niin edespäin. Hänhän oli ja on vieläkin kuuluisa persoona juuri siitä, että valloitti paljon maata. Eihän elokuvassa ollut kuin muutama hikinen sota. Tässä taas Aleksanteri vaan juhlii, ja maata tulee koko ajan lisää...
     
  15. Jukka Halttunen

    Jukka Halttunen Guest Guest

    Liittynyt:
    16.02.2003
    Viestejä:
    168
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yhdyn veikkaukseen. Taitaa olla taas niitä elokuvia jotka ovat vain jääneet IMDB:hen roikkumaan siksi kun niitä koskien on joskus julkaistu jotain lehdistötiedotteita.
     
  16. Patu

    Patu Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.12.2002
    Viestejä:
    2 834
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen kävin Tennispalatsissa kyseisen pätkän katsastamassa. Menin ennen elokuvan näkemistä lukemaan muutaman arvostelun, jotka eivät paljoa luvanneet joten en juuri mitään elokuvalta sitten enää odottanutkaan. Elokuva jää mielestäni keskinkertaiseksi. Musiikit olivat huonot, taisteluiden ohjaus keskinkertaista ja näyttelijäsuorituksissakin oli toivomisen varaa. Colin Farrel kyllä hoiti hommansa tyylikkäästi, mutta kaikista muista ei voi sanoa samaa. Ennen kaikkea tuo kolme tuntia oli aivan liian pitkä aika tälle leffalle. Ohjauskaan ei ollut parasta Stonea. Harmi.

    2,5/5
     
  17. E. P.

    E. P. Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2002
    Viestejä:
    2 780
    Saadut tykkäykset:
    12
    On sinulla kummallisia luuloja. :hitme:

    Millä perustelet sen, että Aleksanteri oli kiinnostunut miehistä? Sillä, että Hollywood-leffa niin vihjailee? :hitme: Olen huomannut, että tuota antiikin kreikan homoutta yritetään paisutella aika paljon. Vähän samalla tavalla kuin yritetään joskus väittää antiikin Kreikkaa oikeaksi demokratiaksi. Oikeastihan Antiikin Kreikassa tyypillisesti vain hyvin pienellä osalla ihmisistä oli äänioikeus. Samoin vain hyvin pieni osa on harrastanut homoilua. Eihän Roomassakaan koko kansa harrastanut oksennusjuhlia ja orgioita...

    Kysyt, että mitä ne ovat muuttaneet historian kirjoituksessa. MakeH jo nosti esille, että elokuva esittää Alexanderin äidin venäläisenä lutkana, mutta tämä oli ainakin tietosanakirjan mukaan epeiroslainen prinsessa. Hefaistion, johon Aleksanteri Suurella vihjaillaan elokuvan mukaan olleen homosuhde, kerrotaan historiankirjoituksen mukaan olleen Aleksanterin hyvä ystävä. Historiankirjoitus kertoo Aleksanteri Suuren olleen lahjakas sotastrategioiden suunnittelija, joka perusti lukuisia kaupunkeja ja piti luonnontieteitä suuressa arvossa ja kartoitti valloitettujen alueiden kasvikuntaa. Veikkaan, että pian netistä löytyy nettisivuja, joissa luetellaan mitä kaikkia virheitä ja historian vääristelyjä tässä leffassa on.

    SubTV:n Sessions sanoi, että Aleksanterin ja Hefaistion kohtaukset voidaan leffassa tulkita joko homoudeksi tai läheiseksi ystävyydeksi. Riippuu kuulemma siitä, miten asian haluaa nähdä. Itse en ole leffaa nähnyt, joten en osaa sanoa mitään tuosta.

    Jos historiantuntijat kertovat tuon leffan vääristelevän monella tavalla historiaa, minä uskon mieluummin heitä kuin Hollywoodin megaleffaa. Voithan sinä uskoa mitä huvittaa, mutta annan ilmaisena vihjeenä tiedon, että Hollywood-leffat eivät välttämättä ole se paras tapa tutkia historian kulkua. Nyt on vain muotia ympätä homoja tv-sarjoihin ja elokuviin. Nytkin on tulossa Hulkin ohjaaja Ang Leeltä Gay-Cowboy-leffa (Hollywood pilaa kaikki aasialaiset ohjaajat). Tällaista tämä kaupallinen elokuvabisnes on.
     
  18. vintsukka

    vintsukka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.03.2004
    Viestejä:
    1 559
    Saadut tykkäykset:
    177
    Olen kyllä ymmärtänyt että nykyisin uskotaan että Aleksanteri ja Hefaistion olivat sekä lapsuudenystäviä että rakastavaisia. Ei se keksittyä ole.
     
  19. Trevor

    Trevor Guest Guest

    Liittynyt:
    12.09.2002
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin toi homo-juttu nyt oli mulle selvää ennen tätä elokuvaa. Eikä sitä kai yritetä paisutella vaan päinvastoin piilotella ja noihin seksijuttuihin kai kuului joninasteista pedofiliaakin :confused:

    Jos elokuvasta haluaa jotain päätellä niin Aleksanterin homous (joka oli leffassa kyllä ihan selvästi tuotu esille) ei ollut mikään iso juttu, ei äidille eikä alamaisille.

    Minä en ainakaan ole pitänyt Kreikkaa mitenkään "oikeana" demokratiana sillä jo koulussa opetettiin, että ensimmäinen täysin demokraattinen maa oli suomi (eli yleinen äänioikeus kaikilla: naisilla ja miehillä säätyyn katsomatta) :)

    Venäläinen lutka? Hassua aksenttia Jolie veti leffassa joka ehkä tässä viittaa venäläisyyteen mutta mitään muita ns. lutkamaisuuteen ei mielestäni ollut.
    OK. No hän murhautti Aleksanterin isän mutta tuohon aikaan se oli varsin yleistä. Samaa lääkettä sai itse maistaa kuten myös muut Aleksanterin suku.

    Ja vielä sotasankaruudesta
    Aleksanterin äiti piti lyhyen puheen jossa vertaili Aleksanteria ja isäänsä. Tässä ehkä kävi ilmi jotain Aleksanterin luonteesta juuri mitä tulee luonnontieteeseen ja sivistykseen. Elokuvassa myös kerrottiin kuinka hänen oli tarkoitus luoda strategioillaan yksi yhtenäinen valtio esim. menemällä itse naimisiin "barbaarin" kanssa ja antamalla vanhojen hallitsijoiden hallita alueitaan vaikka hän ne valloitti yms.
     
  20. Imlego

    Imlego Guest Guest

    Liittynyt:
    09.03.2003
    Viestejä:
    1 416
    Saadut tykkäykset:
    2
    No juu, tätä elokuvaa on nyt sitten haluttu hakata joka taholta - se on kiva, kun konsensus syntyy sekä yleisön että kriitikoiden kesken. Ennen kaikkea se on hienoa, kun kriitikot innostuvat haukkumaan keskenään. Sääli vain, että elokuva on oikeasti todella hyvä, ainakin minun mielestäni.

    Ne, jotka odottivat toimintaelokuvaa, pettyivät takuuvarmasti. Itse katsoin näyttelijäntöitä ja henkilökuvausta, jotka olivat molemmat erinomaisia ja hyvin stonemaisia. Farrell oli pienen alkujäykkyyden jälkeen erinomainen ja kuvasi loistavasti Aleksanterin kasvavaa suuruudenhulluutta ja narsismia, sekä kyvyttömyyttä havaita ympärillään lisääntyvää vihamielisyyttä. Homosuhde kuvattiin ensimmäistä kertaa oikeana ihmissuhteena eikä minään typeränä homppelitouhuna, siitä täydet pisteet. Taistelukohtaukset (Intia poislukien) olivat aika tavallisia eivätkä mitään, mitä Taru sormusten herrasta ja Troija olisi tehneet paremmin.

    Aleksanteri onnistuukin sitten kaikessa muussa. Tylsää ei ollut hetkeäkään, vaan kolme tuntia meni lentäen.

    5/5

    edit: se täytyi vielä lisätä, että en ymmärrä ihmisten tarvetta arvioida tätä elokuvaa historiankirjoituksena. Tietenkään se ei ole sellainen, samoin kuin ei myöskään "JFK". Elokuva on Stonen näkemys Aleksanterista eikä yhtään sen enempää. Jostain homosuhteen kuvauksesta on ihan älytöntä pahastua.