Peter Jackson / King Kong

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Drooper, 31.03.2003.

  1. Jyrki

    Jyrki Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.01.2001
    Viestejä:
    1 472
    Saadut tykkäykset:
    22
    OT: Oletko koskaan ajatellut sitä, että CGI näyttäisi "CGI:ltä" sen vuoksi koska Klokku on epäluonnollinen hahmo? Tosin muutama kohta pisti itsellänikin silmään. Luultavasti niitä kohtia, joissa ei ollut Andy Serkisin liikkeet pohjalla.

    King Kongissa voitanee käyttää hyvin motion capture -tekniikkaa hyväksi, joten CGI:n voi olettaa olevan hyvää.

    Monesti CGI häiritsee sen vuoksi, että fysiikan lakeja kierretään näyttävyyden aikaansaamiseksi. Blade II:sta jäi mieleen kohta, jossa lopputaistelussa päävampyyri hyppää seinälle. Siinä on nopeus ja voima kohdallaan, jolloin kohtaus näytti jopa oudolta, kun on tottunut "elokuvafysiikkaan". Yliluonnollisen korkeat tai pitkät hypyt ovat yleensä törkeimpiä. Lentoradan kaari on yleensä vääränlainen tai lähtönopeus ei ole riittävä, jolloin lopputulos näyttää vaijereiden varassa liitelyltä.
     
  2. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Then just stop wanking.
     
  3. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    En.

    Hyvä esimerkki on Tähtien Sota- leffat. Niissä aidoissa ja alkuperäisissä elokuvissa Yoda vaikutti huomattavasti todellisemmalta hahmolta kuin uusien leffojen digitaaliYoda. Ja ei se Yoda niin kauhean luonnollinen hahmo ole.

    Kyllähän itsekin olen nyt myöhemmin tietyllä tavalla Klonkkuun tykästynyt ja olen oppinut katsomaan leffoja ilman, että kiinnitän huomion Klonkun tietokonemaisuuteen, mutta ei siitä mihinkään pääse, että resursseja Klonkun tekemiseen olisi voinut käyttää enemmänkin. Kuten myös Puuparran.

    Tämä nyt menee off-topiciksi, taas kerran, mutta kuten Jyrki mainitsi niin tietynlainen fysiikanlakien vastaisuus häiritsee monissa cgi-efekteissä. Hyvä esimerkki tästä on uusimman Tähtien Sodan kohtaus jossa Anakin ratsastaa millä lie elukalla jossain niityllä. Se on niin epäluonnollisen näköistä, että alkaa melkein oksettamaan. Näyttää siltä, että Ana olisi liimattu elukan selkään. Ei se oikeasti siinä niin epäluonnollisesti liikkuisi. Samaa löytää noin kiljoonasta muustakin leffasta, kuten Taru Sormusten Herrasta- trilogiasta.
     
  4. Jyrki

    Jyrki Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.01.2001
    Viestejä:
    1 472
    Saadut tykkäykset:
    22
    Käsittääkseni Yoda oli mekaaninen vielä episodi 1:ssä ja vasta ep. 2:ssa käytettiin CGI:tä. Monesti kyseessä on myös ennakkoasenne CGI:tä vastaan. Ei se Yoda niin hieno ollut niissä vanhoissa Star Warseissakaan. Iho oli lateksia ja suun sekä silmien vaijeriohjauksen pystyi huomaamaan. Suurin ongelma taitaa olla se, että näyttelijijät tarvitsevat jonkin fyysisen vastanäyttelijän, johon lukita katseensa, oli se sitten nukke tai ihminen. CGI:llä voidaan toki käyttää stand in -avustajaa, joka editoidaan myöhemmin pois, mutta siltikään ei yleensä päästä kovin hyvään tulokseen, ellei vastanäyttelijä sijaitse _juuri_ samassa paikassa kuin päälleliimattava efekti.

    Mielestäni Klonkku oli uraauurtava siinä, että se oli todellinen hahmo. Yksi näyttelijä muiden joukossa, vaikka olikin tietokoneella tehty. Milloinhan jaetaan ensimmäinen parhaan CGI-pääosan Oscar? ;)
     
  5. Larry

    Larry Guest Guest

    Liittynyt:
    02.10.2003
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kyllä, klonkkua parempaa CGI-hahmoa ei mielestäni ole tullut vastaan. Two towersin tullessa ensi-iltaan joissain paikoissa oli kommenttia klonkun huonoudesta, joten menin hieman epäluuloisena katsomaan leffaa. Vaikka monenmoisia tehosteita on vuosien varrella tullut nähtyä, klonkku teki silti suuren vaikutuksen. Erityisesti lähikuvat kasvoista ovat kyllä niin aidon näköisiä että hahmoa on vaikea uskoa tietokoneella tehdyksi. Tietenkin parantamisen varaa vielä on, mutta ei enää kovinkaan paljoa.
     
  6. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Omasta mielestäni Yoda on kuitenkin vanhoissa tähtiensodissa paremmin tehty kuin Episode 2:ssa. Mitä se sitten kertookaan cgi:n nykytasosta omasta mielestäni.

    Eilen tuli Kaksi Tornia Canal+:lta ja vaikka käytössä olikin vain Bekon 32-tuumainen laajakuvatelkkari niin cgi:n huomasin leffassa liiankin hyvin. Klonkku edelleenkin näytti tietokoneelta tehdyltä. Varsinkin kasvot ja ilmeet olivat välillä kuin Disneyn animaatiosta. Puuparta ja muut entit olivat myös silminnähden cgi:tä. Mielenkiintoista oli se, että kun digiboksin kuvanpysäytysnapilla pysäytin välillä kuvan niin cgi-hahmot näyttivät huomattavasti oikeammilta ja yksityiskohtiakin näkyi paljon enemmän kuin liikkuvassa kuvassa.
    CGI-hahmojen mallinnuksessa on vielä se ongelma, että ihan jokaista ihonpoimua ja huokosta ei voida mallintaa, koska se vaatisi niin paljon laskentatehoa tästä taas tulee se ongelma, että monesti esim. kasvot kiiltävät epäluonnollisen näköisesti. Ja muutenkin valon vaikutus ja suunta on joskus cgi-hahmossa erilainen kuin muissa hahmoissa.
    Eräs cgi-hahmojen ongelma on myös se, että ne ovat niin kliinisen ja puhtaan näköisiä. Luulisi, että Klonkkukin jossain vaiheessa vähän mutaiselta/pölyiseltä jne. näyttäisi, kun on kuitenkin rämpinyt kaiken maailman pusikoissa. Vaan ei. Susiratsastajat olivat myös suoraan sanottuna tuubaa.
    Ehkä LOTRissa käytetty cgi on parasta mihin nykyään pystytään. Pitää vain toivoa, että se tulevaisuudessa paranee huomattavasti.

    Tuo cgi-hahmo-oscar on mielenkiintoinen ehdotus. Tietenkin se pitäisi sitten jakaa tehostemiehille, mutta tuollainen oscar varmasti parantaisi cgi-hahmoja pitkällä juoksulla.

    Pitääpä se kuitenkin todeta, että LOTR-trilogia on kuitenkin eräs hienoimmista asioista mitä olen valkokankaalla nähnyt; trilogian puutteista huolimatta.

    Aluperäiseen aiheeseen palatakseni niin tuo Jack Blackin palkkaaminen yhdeksi päänäyttelijäksi King Kongiin kuulostaa hieman pahalta. Se on vähän kuin kuvittelisi Jim Carreyn pääosaan. En tiedä sitten miten suuri osa tuolla Jackin hahmolla elokuvassa on. "Naomi Watts will play the big ape's love object, Ann Darrow. Adrien Brody will play Darrow's boyfriend, former WWII pilot Jack Driscoll, and Jack Black will be blustery adventurer Carl Denham, who imports Kong to Manhattan." http://www.comingsoon.net/news.php?id=4439
     
  7. Drooper

    Drooper Guest Guest

    Liittynyt:
    28.07.2002
    Viestejä:
    435
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omasta mielestäni Jack Blackin palkkaus on ihan suhteellisen nerokas idea, jotenkin olen tykästynyt hiljattain herran tekemisiin. Tietenkin koomikkohan tässä on kyseessä, mutta uskon, että taidot riittävät vetämään Carl Denhamin roolin kunnialla. Ulkonäkö puolestaan sopii taas mainiosti rooliin. Muistelisin ainakin, että alkuperäisen King Kongin Carl Denhamilla oli suurta yhdennäköisyyttä Jack Blackin kanssa. Toivottavasti en erehdy. :)
     
  8. petma

    petma Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    23.04.2002
    Viestejä:
    1 710
    Saadut tykkäykset:
    1
    Thomas Kretschmann ("The Pianist") is in talks to join the cast of Peter Jackson 's update of the 1933 classic "King Kong," sources said.

    He would play the boat captain who transports the eponymous gorilla to America, joining a cast that already includes Naomi Watts , Jack Black and Adrien Brody .

    Reuters/Hollywood Reporter
     
  9. petma

    petma Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    23.04.2002
    Viestejä:
    1 710
    Saadut tykkäykset:
    1
    Lisää kiinnityksiä kongiin:

    Colin Hanks and "Early Edition" star Kyle Chandler have been tapped to join the gorilla gang in Peter Jackson's "King Kong" remake.

    They join Naomi Watts, Jack Black and Adrien Brody in the Universal Pictures reimagination of the classic story. Hanks is on board to play a production assistant to filmmaker Carl Denham (Black) with Chandler in negotiations to play a 1930s B-movie actor opposite Watts' character, Ann Darrow.

    Andy Serkis (Gollum in Jackson's "Lord of the Rings" films) is providing the reference for the character of Kong, who will be a completely computer-generated character, as well as playing the role of Lumpy the cook.

    Jackson said he was excited to work with Hanks and Chandler.

    "The fun part of my job is getting to work with talented actors like Colin -- because they bring so much more to a role than what is written on the page," he said. "Kyle is playing a B-movie actor who appears in the film Denham is shooting on Skull Island. It's a film within a film, and I'm sure he'll make the most of the dramatic opportunities."

    Hanks, son of Tom Hanks , starred with Black in the 2002 comedy feature "Orange County."

    Reuters/Hollywood Reporter
     
  10. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Sanokaa minun sanoneen .. tästä tulee huono.

    Joku nyt pahasti maistuu puulle tässä produktiossa. Tähtiä on kiinnitettynä ja ohjaajakin on ihan maineikas, en sano taidoista mitään, mutta jokin tässä nyt narskuu hiekkana hampaissa. Katsotaan ja maistellaan.
     
  11. Larry

    Larry Guest Guest

    Liittynyt:
    02.10.2003
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    1
    Joo, King Kong ei kyllä aiheena tunnu ollenkaan kiinnostavalta, mutta luotan kuitenkin Jacksoniin. LotR vakuutti ainakin minut hänen ja tiiminsä taidoista.
     
  12. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Nimenomaan tiimin taidoista. LOTR oli kokonaisuudessaan niin suuri projekti, että pelkän ohjaajan taidoista siitä on mahdotonta sanoa yhtään mitään, koska itse produktio oli niin massiivinen että apulaisohjaajiakin oli kaksikymmentäseitsemän!! (27) kappaletta. En kiistä sitä etteikö Jackson mitään osaisi, mutta jännä nähdä miten mies pärjää "omillaan". Nimittäin vaikka miehen aikaisemmat tuotokset eivät mitään surkeita olleetkaan, eivät ne aina mitään elokuvien riemujuhlaa olleet.
     
  13. Jeespox

    Jeespox Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2004
    Viestejä:
    278
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jotenkin sama maku suussa. Näyttelijäkiinnityksiä tulee jatkuvasti lisää, vaikkei leffassa kai kovin suuria ihmisrooleja ole tarjolla. Taino, alkuperäisessä King Kongissa ei ainakaan ollut. En itseasiassa ymmärrä syytä koko uusioversioon, niin hyvä alkuperäinen 30-luvun Kong edelleen on. Kun kyseessä on vielä ohjaajan lapsuuden lempparileffa, on motivaatio leffan teolle vähintäänkin kyseenalainen...

    No, toivottavasti projekti onnistuu, mistäs sitä tietää. Eipä olisi LOTRistakaan uskonut ennakkoon miten hyvä leffasta tulee.
     
  14. Golem

    Golem Guest Guest

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miksi hemmetissä uudelleenlämmittely King Kongista... Hommasta tulee floppi samaan tapaan kuin Godzillasta. Mutta näinhän Rennylläkin nousi menestys päähän ja alkoi tehtailla suuruudenhulluja floppeja niin kauan että oli pakko aloittaa uudestaan alusta.

    Lisäys vielä että Roland Emmerich teki siis saman virheen Godzillalla Independence Dayn jälkeen joka taas oli melkoinen menestys. Aivan kuin ohjaajat haluaisivat antaa aivojen levätä välillä ja ottaa jonkunlaisen läpikotaisin tutun ja samalla riskittömän ja tylsän aiheen - riski onkin lopulta juuri tässä tylsyydessä ja tuttuudessa.
     
  15. Jeespox

    Jeespox Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2004
    Viestejä:
    278
    Saadut tykkäykset:
    1
    Emmerich tosin lepuutti aivojansa ilmeisesti jo Independence Dayn aikaan. Eikä Rolandia voi muutenkaan verrata Jacksoniin - siinä missä Uuden Seelannin pienellä suurella miehellä on nyt cv:ssään oikeasti loistavia leffoja, tekee Emmerich edelleen vaihtelevien budjettien megapaskoja tusinapläjäyksiä.
     
  16. Moses_x

    Moses_x Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2003
    Viestejä:
    1 117
    Saadut tykkäykset:
    1
    Sormusten Herraa suuruudenhullummaksi ei juuri pääse. Kyllä tästä vähintään ok tulee, olen aivan varma. Mutta tulen sitten julkisesti tänne piiskaamaan apinaa (pun intended), jos leffa kusee. Kyllä tästä hyvä tulee. Tulee, tulee.
     
  17. petma

    petma Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    23.04.2002
    Viestejä:
    1 710
    Saadut tykkäykset:
    1
    The Lord of the Rings director has added Blighty’s very own Jamie Bell to the cast of King Kong and after the muddy mess that was Deathwatch, it’s a role that should provide Bell with a much needed boost.

    Young James will play a cameraman who accompanies Jack Black’s filmmaker into David Bellamy territory in search of the big-hearted beast.

    Empireonline.co.uk
     
  18. Moses_x

    Moses_x Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2003
    Viestejä:
    1 117
    Saadut tykkäykset:
    1
    En tiedä oletteko huomanneet, mutta King Kongin fanisaitilla on mielenkiintoinen tuotannon videopäiväkirja. Itse kohtauksia ei juuri näe, mutta lavasteet ovat aika hyvin esillä ja perusilmettä pääsee tiirailemaan. Kuvausryhmällä näyttää olevan aika hauskaa ja Jack Black on aina yhtä hilpeä. :)
     
  19. kasper

    kasper Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.07.2003
    Viestejä:
    287
    Saadut tykkäykset:
    1

    HUHHUH! Onpas Jackson laihtunut. :eek: :eek: :eek:
     
  20. njulkunen

    njulkunen Guest Guest

    Liittynyt:
    12.02.2005
    Viestejä:
    342
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saisi useampi ohjaaja ottaa mallia Jacksonista ja tehdä saman tyylisiä diareita. Yllätävän kiinnostavaa ja informatiivista tavaraa. Odotukset nousevat koko ajan.

    Huvittavaa nähdä "vierailevina" ohjaajina mm. Bryan Singer, Frank Darabont ja Danny De Vito. :hitme: