Nebulan digi-tv kortin toimivuus?

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana pede, 13.06.2003.

  1. SF100

    SF100 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 326
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käytä beta-exeä muihin kuin YLE:n kanaviin.

    Minulla on vaivana kuvan jumiutuminen. Kun laitan esim. aamulla TV1:n päälle niin joka kerta kuva jumiutuu vähintään kerran sen vajaan tunnin aikana kun ehdin sitä katsoa. Täytyy siis klikata uudelleen kanavaa jotta ohjelma jatkuisi. Olen koittanut tutkia muistivuodon vaikutusta mutten ole vielä löytänyt mitään yhteyttä näiden asioiden välillä. Onko kellään muulla tällaista murhetta?
     
  2. oope

    oope Guest Guest

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    181
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä se vaivaa muitakin Turun alueella - jopa wanha Nokia STB nikottelee nykyisen digisignaalin kanssa muilla kuin Yle-kanavilla.
    Hermot todella menee näiden Suomen digitunareiden kanssa: matalan bittivirran ongelma MTV3D:lla piti korjaantua syyskuussa, mutta sen sijaan ongelma levisi koko kanavanippuun. Käsittämätöntä! Jos ostan viallisen tuotteen niin minulla on Suomessa suhteellisen hyvä kuluttajansuoja, mutta miten valvoa oikeuksiaan jotain Digitaa vastaan?
     
  3. Flotter

    Flotter Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2001
    Viestejä:
    301
    Saadut tykkäykset:
    1
    Terve,

    Onkos täällä ketään, jolla tuo nebulan tekele toimisisi ? Muutaman päivän tuskallisen yrittämisen ( ja noin 30-40 DigiTV:n kaatumiskerran ) jälkeen sain kaikki kanavat näkymään. Ensin syynä oli heikko signaali, kun valitsi tällaisen kanavan, niin ohjelma laittoi heti pillit pussiin.

    Nyt turhautumista aiheuttaa kanavien vaihto. Hiirellä kanavat pystyy vaihtamaan, jos valitsee saman kanavan kaksi kertaa. Kaukosäätimen channel-painikkeilla on turha yrittää, kun sillä saa aikaan vain diakuvia edellisistä kanavista.

    Käytössä mulla on tuo 3.12b versio, jolla sain kolmosen/nelosen näkymään. Käytän sisäsantennia, kanavien tasot luokkaa 83%/23db/0.04.

    Rautana Shuttlen SN45GV2, 256 Mb muistia, Duron 1600 MHz ja Samsungin 160 Gb kovalevy. Niin ja WinXP+SP2.
     
  4. SF100

    SF100 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 326
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei kerta kaikkiaan toimi. Koitin juuri silentina tallentaa koko muxia. Noin kymmenen minuutin jälkeen alkoi kuva näkyä ja ääni kuulua jolloin ymmärsin että tallennus oli katkennut. Vähän aikaa tästä ja kanava oli jumissa. Yleensäkin lähes joka kerta kanava on jumissa keskimäärin noin vartin jälkeen.
     
  5. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    olen tallentanut vain yksittäiskanavia ja tallennus on sinänsä erittäin luotettavaa, mitä nyt aina tekstit on poissa tällä versiolla

    tallenus on minulla aina silentillä

    Flotterin ongelmasta en tiedä. ei selviä onko pci vain usb. kuullostaa joltain emolevyongelmalta. mulla on arvot 71%/23db/0.002-3. tuo BER näyttää Flotterilla korkealta
     
  6. Nipa

    Nipa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.11.2000
    Viestejä:
    878
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla oli aikaisemmin hieman samaa ongelmaa kuin Flotterilla, kanavanvaihto ylen ja kolmosen muxien välillä piti tehdä aina valitsemalla uusi kanava kahteen kertaan. Muutin uuteen kämppään ja ongelmaa ei enää ole, joten pistäisin ton huonon signaalin piikkiin.

    Arvot nyt 86% / 27db / 0.01. BER oli vanhassa kämpässä 0.03-0.04, muuten suht samat arvot.
     
  7. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 588
    Saadut tykkäykset:
    216
    Tästä threadista on ollut jo pitkään aivan mahdotonta löytää vastauksia ongelmiin vaikka ne siellä seassa olisivatkin. Haullakin tulee järjetön määrä postauksia...

    Olisiko mahdollista koota jonnekin Nebulan softan kulloinenkin tilanne ja ongelmat jotta vasta kortin hankkineet/hankintaa harkitsevat löytäisivät nopeasti perustiedot ja tiedossa olevat ongelmat sekä niiden kiertokonstit?
    -------------------------------------------------
    Onko niin että jos haluaa katsella Ylen ohjelmia tekstityksen kanssa niin on pakko käyttää jotakin vanhempaa 3.11 -versiota? Ne kun jättävät ainakin minulla silloin tällöin keskelle kuvaa kolmanneksi tekstitysriviksi puolikkaan alimmaisesta oikeasta rivistä, mikä on ärsyttävää. En kuitenkaan myöskään viitsisi pelleillä noiden tekstitv/dvb -tekstityssotkujen kanssa...

    Eli siis, mikä on paras versio tekstitysten toiminnan kannalta?
     
  8. 1234

    1234 Guest Guest

    Liittynyt:
    20.06.2000
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ongelma: tallensin a muxin 3.12b:llä, mutta yle2:n äänet eivät toimineet. Kokeiltu DigiTV:n katseluohjelmalla, sekä ProjextX:llä.
     
  9. pointreyes

    pointreyes Guest Guest

    Liittynyt:
    03.07.2004
    Viestejä:
    862
    Saadut tykkäykset:
    0
    Alkoi ärsyttämään Nebulan (DigiTV 3.12 b3) hitaus EPG:n
    downloadaamisessa käynnistyksen yhteydessä :OI
    Esim. tänään (sunnuntaina) ensi perjantain ja lauantain
    EPG-tiedot eivät vielä ole saatavilla, joten käynnistys on
    erityisen hidasta, ja välillä jumiutuu täysin :sick:
    Tästä lähtien downloadaan EPG-tiedot vain tarvittaessa.
    Lisäksi EPG-asetuksista kannattaa valita "Skip days where
    data has already been cached", nopeuttaa kummasti kun jo
    cacheen ladattuja tietoja ei ladata joka kerta uudestaan.
     
  10. Flotter

    Flotter Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2001
    Viestejä:
    301
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jeps, Jeps.

    Mulla on tosiaan PCI-versio tuosta Nebulasta. Voihan se tosiaan olla, että tuo korkea BER jumittaa koko softan, kun aikaisemmin softa kaatuili huonommalla signaalilla yhtenään. Ei sitä kuitenkaan voi oikein pitää hyväksyttävänä toimintana, kun kerra normidigiboxi pelaa ihan normaalisti (Mikä lie Euroline Markantalosta liittymien kylkiäisenä saatu ).

    Aikaisemmin mulla oli ongelmia dropattujen freimien kanssa nauhotuksissa, mutta ne korjaantu, kun nostin prossun kellotaajuutta. Tällä korjaantu myös ongelmat noiden nauhoitusten toiston kanssa. Ilmeisesti mukaan pujahtaneet droppaukset esti MPEG2 yhteensopivan streamin muodostuksen. Tiedä häntä.

    Mutta Summa Summarum, aion palauttaa kortin, kun ei kerta kaikkiaan aika/kärsivällisyys riitä sen säätämiseen. Varmaan täytyy yrittää jotain kaapelikorttia, jos olisi hiukan yhteistyökykyisempi.
     
  11. Flotter

    Flotter Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2001
    Viestejä:
    301
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ihme juttu. Tänään kun laitoin töllön päälle, niin johan alko kanavat vaihtuun rivakasti. Mitään en eiliseen verrattuna muuttanut. Signaali on ihan entisenlainen eikä yhtään parempi. Täytyy vain toivoa, että muutos on pysyvä. Nythän tuota korttia pystyy jo käyttämäänkin :)
     
  12. Tomi Stolt

    Tomi Stolt Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2000
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen ollut jo yli vuoden päivät tyytyväinen Nebulan käyttäjä. Nebula on PCI-mallia ja ostettu joskus viime vuoden elokuussa. Pari viikkoa sitten minulta hajosi prosessori HTPC:stäni ja koneen vanhuuden (Slot-1 Celeron) takia jouduin hankkimaan täysin uuden kokoonpanon.

    Uusi kone:
    Epox 8KMM5i (VIA KM400A-piirisarja)
    Athlon XP 2700+
    512MB DDR400
    Radeon 9200SE DT
    Windows 2000 SP4

    Konetta odotellessa jouduin laittamaan Nebulan nykyiseen "ykköskoneeseeni":
    Abit AT7-MAX2 (VIA KT400-piirisarja)
    Athlon XP 2000+
    512MB DDR333
    Matrox G450 32MB DDR
    Windows 2000 SP4

    Vanhassa HTPC:ssä ja "ykköskoneessa" Nebula toimi moitteetta. Kuvassa ei ollut mitään häiriöitä (pl. MTV3:n palikoituminen 3.114 versiolla).
    Kun asensin Nebulan uuteen koneeseeni, alkoivat ongelmat. Nyt Nebula ei suostu näyttämään kunnon kuvaa miltään kanavalta. Signaalinvoimakkuus on edelleen yli 80%, mutta SNR:stä on pudonnut pois noin 6dB (ennen 23-24dB, nyt 17-19dB). Huonosta SNR:stä johtuen BER heittelee jossain 0.03:n tienoilla. Ennen BER oli max. 0.002. Epäilin ensimmäiseksi antennisignaalin muutosta, koska taloyhtiössä on parhaillaan käynnissä antenniverkon digi-aikaan saattaminen. Perjantaina täällä kävi antenniasentaja mittaamassa signaalit ja totesi kaiken olevan kunnossa.
    Testasin Nebulaa sunnuntaina "ykköskoneessani" ja SNR oli heti 23dB ja virheet tiessään. Käytin testissä samaa antennipistoketta (olohuoneessa) ja antennijohtoa kuin HTPC:n kanssa.

    Muistanko väärin, vai oliko näissä alkupään PCI-korteissa jotain häiriöongelmia? En löytänyt ketjun aikaisempia viestejä (selasin ensimmäiset 25 sivua) lukiessa mitään viitettä tähän, mutta minulla on takaraivossa muistikuva siitä, että joku olisi saanut korttinsa korjautettua Nebulalla. Kortille lisättiin muistaakseni jotain komponentteja tai hyppylankoja.
     
  13. jarkkop

    jarkkop Guest Guest

    Liittynyt:
    30.08.2004
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kukaan huomannnut että ,TV1:n ja TV2:n MPEG2 talletettujen ohjelmien
    kuva nykii(ääni normaali), jos toistaa tiedoston Windows:n omalla Media Playeri:lla. MTV3 ja Nelonen toimimat OK.
    Nebulan oma ohjelma osaa toistaa kaikki tallennukset oikein.
    Korjausehdotuksia?
     
  14. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    media playerin käyttämä koodekki ei osaa toistaa transport stream muotoista mpegiä. vaatii joko sellaiseen koodekin käyttöä joka sen osaa, tai filun muuntaminen program streamiksi.

    jos kysyt mitä ne on, käytä searchia.
     
  15. Trik

    Trik Guest Guest

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    166
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisinko ollut minä. Korttini taisi olla ensimmäisiä Suomessa (04/2003) ja jouduin palauttamaan ekan kappaleen kun kuva oli lähes pelkkää puuroa. Sain tilalle toisen 'häiriösuojatun' version, jossa eroa oli vain kortin takapuolelle käsin juotetut muutamat komponentit. Todennäköisesti myöhemmät versiot kortista ovat olleet päivitettyjä hw revisioita kun en ole nähnyt kenenkään muun valittaneen samaa.
     
  16. jarkkop

    jarkkop Guest Guest

    Liittynyt:
    30.08.2004
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten se sitten osaa näyttää oikein MTV3 ja nelosen "transport streamit"?
     
  17. Tomi Stolt

    Tomi Stolt Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2000
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katsotko kortista mitä revisiota se on? Minun kortti on Revision E 03/2003. Kortin takapuolella ei ole komponentin komponenttia.

    Pitäisiköhän ihan tiedustella Nebulalta itseltään mikä tässä voisi mättää.
     
  18. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    ei ennen osannut. kaikki nyki. nyt tuon muxin lähetys, joka on paljon haukuttu, näyttää onnistuvan käyttämältäsi koodekilta.
     
  19. hpaju

    hpaju Guest Guest

    Liittynyt:
    14.09.2003
    Viestejä:
    71
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkohan tuohon tullut muutosta eli näkyykö TV ykkösen/kakkosen tekstit jo suoraan kakkosnäytössä. Vai mitä tuo "overlay" molemmille näytöille tarkoitaa ? Onko vika Nebulan vai Matroxin ?
     
  20. pvase

    pvase Guest Guest

    Liittynyt:
    04.10.2004
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Alkaa pikkuhiljaa veetuttaan tämä Nebulan kortti ja sen ohjelmien toimimattomuus. Työkaveri tässä pyysi josko voisin kopioida yhden ohjelman, mikä minulla oli nauhalla. VHS-VHS-kopio kun on laadultaan aika kauheaa, niin ajattelinpa kokeilla tuon Nebulan kortin analogipuolta miettien, että laatu pysysisi jokseenkin samana, kun tuon digitoisi. Mutta hitto joo. Eihän tuo edes toimi! Versiona minulla on 3.113 ja 3.12 beta3. Betalla ei tule kuvaa, vaikka kopioin tuon uuden Nebvideo.syssin vanhan tilalle. Vanhan kuva taas on laadultaan alta arvostelun ja ääntä ei tule.

    Tuossa aiemmin lähetin Nebulalle viestiä, jossa valitin 3.114 version olevan täysin käyttökelvoton ja kerroin käyttäväni 3.113:a Ylen kanaville ja 3.12 beta3:a kaupallisille, koska 3.113 osaa näyttää tekstit Yleltä mutta kaupallisilla kuva palikoituu, kuten täällä jo tiedetään. 3.12beta3 ei MTV palikoidu mutta ylen tekstit taas ei toimi ja tekstitv pukkaa päälle. No viikon päästä tuli vastaus että käytä 3.12 betaa... pöh.

    Pientä palikkaa vilisee aina silloin tällöin, vaikka tech.infon arvot on ihan hyvät (72-76%, 22 -24 dB ja BER 0,01jotain... Olkkarin Nokian boksi toimii virheettä. Hiukan auttoi, kun siirsin korttia kauemmaksi emon sata-liittimistä, koska huomasin häröjä aina tulevan, kun levyllä oli liikennettä, mutta tämä on vain mutua.

    Kovin tyytyväinen en siis korttiin ole. Onneksi ei paljon maksanut, mutta tolla hinnalla olisi saanut jo ihan toimivan boksinkin.

    Onneksi minulla on sellainen videokamera, joka osaa DV/analogimuunnoksen, eli kamera kiinni videonauhuriin, siitä firewire koneelle ja kaappaamaan. Laatu on todella hyvää tähän Nebulaan verrattuna. Ton kameran kautta olisi sen boksinkin saanut kytkettyä, vaikka tyhmän näköinen viritelmä se muuten olisi arkikäytössä.