Humax tallentava digiboxi kaapeliin saatavilla nyt!

Keskustelu osiossa 'Humax' , aloittajana Huppe, 28.09.2004.

  1. Generig

    Generig Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.01.2004
    Viestejä:
    1 879
    Saadut tykkäykset:
    5
    Ensimmäiset nauhoitukset on nyt tehty. Nelosen Odyssey 5 näyttää ja kuulostaa hyvältä. Ja tallentui jopa oikealla kuvasuhteella. Tallennuksen mukana jää myös tieto siitä ohjelmaoppaasta. Info nappulalla saa siis tietoa kyseisestä ohjelmasta. Maksullilta kanavalta napattu lähete näkyy aivan niin kuin pitääkin. Tekstitykset tulivat mukaan kuten kuuluu.

    Mutta että ei aivan niin ruusuista kaikki olisi niin purnaamista löytyy käyttölogiikasta. Tallenteiden käyttö on jotensakkin takeltelevaa. Että päästään valitsemaan toistettavaa ohjelmaa täytyy painaa menu näppäintä joka mykistää koko laitteen kuten teki 1201C:kin. Ärsyttävä piirre. Aikaisempi vuokrapoksi sentään antoi taustalla olevan kanavan äänet ilmoille. Ilmeisesti laite on aika hyvä kun näin pieni asia jaksaa rasittaa :D

    Kaukosäätimen ergonomia on myös kehnohko. Kapula on hyvin samanlainen kuin muillakin Humaxeilla mutta alareunaan on istutettu tallenteiden kontrollinäppäimet. Ovat huonossa paikassa, sormi ei taivu. Ja tuossa on liikaa näppäimiä Sonyn yleiskapulaan ohjelmoitavaksi. Tämä tarkoittaa sitten sitä että yksi kapula lisää pyödällä on tosiasiaa. Luonnollisestikkaan vika ei ole Humaxin vaan tuon Sonyn. Tai sitten ei senkään.

    Laitetta käynistäessä kiintolevy pitää jotain ihme napinaa. Raksutus loppuu ihan minutin sisällä käynistyksestä. Sammutuksessa laite vingahtaa, ilmeisesti kiintolevyn lukupää asettuu paikalleen joka tuottaa ihmeellisen häröäänen. Sitä toista viritintä kyllä kaipaa mutta ei se pakollinen ole. Suurin osa tallentamisesta kohdistuu kuitenkin sellaiseen aikaan että itse ei ole paikalla.

    Ensimmäiset fiiliset laitteesta ovat siis varsin myönteiset. Ja jos tähän kohti sallitaan spekulaatiota jatkosta niin uskoisin tämän 1 viritin ja kiintolevy kombon yleistyvän. DVD polttavaa ja kahta viritintä saamme varmasti odottaa seuraavan sukupolven laitteisiin. Niitä ei vielä nähtäne. Nämä siis aivan omia spekulaatioita ja ajatuksia. Tiedä sitten, ennustaja kun en ole.
     
  2. maraarni

    maraarni Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.03.2004
    Viestejä:
    183
    Saadut tykkäykset:
    0

    Ei välttämättä....

    Kyllä olisi mahdollista samalla esim. katsoa nauhoitettua pätkää. Ainakin Nokialaisella tuo onnistuu :)
     
  3. FIN_teejii

    FIN_teejii Guest Guest

    Liittynyt:
    27.04.2004
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toimii, ja kiekkokin näkyy.

    Loput kommentit vkl testien jälkeen. Muuta en sano kuin että on tätä odotettukin.
     
  4. Mitsu

    Mitsu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2004
    Viestejä:
    360
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuten Maraarni ehti jo toteamaan, Nokialaisella onnistuu. Nokian käyttöliittymä on muutenkin huomattavasti parempi. Minä en halua Nokiaa (kahden viikon testauksen jälkeen) tekstityksen takia. Eli TV1000:lla (ja Canal+:lla) tekstitykset ovat liian suurella ja rumalla fontilla ja liian alhaalla niin, että osa teksteistä jää 16:9 letterbox-lähetyksissä kuva-alan ulkopuolelle. Ohjelmaoppaasta nauhoitusominaisuus ei ole minulle niin tärkeä. Mikäli tekstitys ei häiritsisi, ottaisin näistä kahdesta ilman muuta Nokian.
     
  5. TET

    TET Guest Guest

    Liittynyt:
    21.10.2003
    Viestejä:
    280
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni on Humaxin PVR-8000T eli terrestiaalipuolen yhden virittimen ja kovalevyn sisältävä boxi. Siinä tallennetut ohjelmat voi aloittaa Menusta tai vaihtoehtoisesti painamalla Play -nappia, jolloin aukeaa kuvan päälle listaus tallennetuista ohjelmista. Siitä sitten vaan valitsemaan. Luulisi että sama (hyvä) ominaisuus on säilytetty myös tässä kaapeliversiossa.
     
  6. gaston

    gaston Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2001
    Viestejä:
    3 485
    Saadut tykkäykset:
    80
    Turun konemyynistä (nuppulantie) kävin tänään omani ostamassa, toista viritintä en tarvitse koska minulla on yksi enestään (x-sat 410). Kuvan laadulla ei noissa mitään eroa havainnut, kanavan vaihto humaxissa hitaampaa, tv1000 tekstitys palkit pienemmät kuin x-satissa (mikä on huomattava parannus).

    Toistaiseksi kaikki hyvin (koputtaa puuta)
     
  7. att

    att Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.01.2003
    Viestejä:
    1 059
    Saadut tykkäykset:
    0
    Boksi on nyt asennettu ja muuten toimii hyvin (nauhoitusta tosin en ole vielä ehtinyt testaamaan), mutta HTV:n Canal+ -korttia laite ei tunnista vaan valittaa että 'ei korttia'. Miten päin olette kortin laittaneet, siru ylöspäin vai alaspäin? Tosin tässä ei tunnu kumpikaan auttavan. Näkyykö jollain HTV:n alueella Canal+ uudella Humaxilla?
     
  8. gaston

    gaston Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2001
    Viestejä:
    3 485
    Saadut tykkäykset:
    80

    Siru ylöspäin ja edellä, kortti ei kyllä mennyt kovin helpolla pohjaan asti joten tarkistappa tuo. Kortista jää näkyviin n.5mm kun se on paikoillaan.
     
  9. att

    att Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.01.2003
    Viestejä:
    1 059
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia infosta. Minulla kyllä jää näkyviin noin sentti, joten tuosta se saattaapi kiikastaa, mutta kun kortti ei vain mene syvemmälle. :OI Pitänee kaivaa moukari esiin...
     
  10. gaston

    gaston Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2001
    Viestejä:
    3 485
    Saadut tykkäykset:
    80
    Kyllä sinulla sitten on kortti pohjassa asti, tuo 10 senttiä on aika lailla oikea lukema kun tarkistin tuon mitalla.
     
  11. ExC

    ExC Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.01.2002
    Viestejä:
    1 206
    Saadut tykkäykset:
    3
    Ei löytynyt Kuopion keskustasta mistään (eikä Markantalosta saati Gigantista) - nyyh :confused:
     
  12. jskauppi

    jskauppi Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minullakin hermo petti odotellessa kahden virittimen mallia, vaikka Finlux sellaisen on luvannut jouluksi, vieläpä tämän vuoden jouluksi. :) Sain oman Humaxini Mediaplazashopista - kauppaa voin muuten suositella, toimitus oli ripeä ja tiedottaminen tilauksen ja toimituksen etenemistä esimerkillistä.

    Ensivaikutelma laitteesta on sangen positiivinen. Paketissa tuli virta- ja scart-piuhat. Käyttöönotto sujui ongelmitta ja toimintoja osaa melkein käyttää ilman ohjekirjaa. Yllätys oli, että kuvanlaatu on kaapelitaloudessakin selkeästi parempi kuin ilman boksia (analogisella virittimellä) - liekö antennikaapelini kovin hyvälaatuinen.

    Laite on käynnistyksen jälkeen erittäin hiljainen - laitteen ääntä ei huomaakaan, vaikka yön hiljaisuudessa katselee telkkaria hyvin pienellä volyymillä. Lukemieni kommenttien perusteella tämä erottaa laitteen toisesta myynnistä olevasta tallentavasta kaapeliboksista eli Nokia 260C:stä.

    Teksti-TV:ssä sivun haku toimii nopeasti, joten laitteessa ilmeisesti on melko suuri muisti sivuille - tarkkaa tietoa en heti mistään löytänyt.

    Yleiskauko One-For-All Kameleon 6 osaa koodin asettamisen jälkeen käskyttää laitteen päätoimintoja, mutta tallennukseen liittyvät näppäimet, teksti-tv:n, ja pari muuta sille joutui opettamaan erikseen - nyt toimivat nekin.
     
  13. att

    att Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.01.2003
    Viestejä:
    1 059
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voi tätä synkeyttä. Oma Humaxini ei todellakaan tunnu lukevan HTV:n ohjelmakortteja. Kävin vaihtamassa HTV:llä uuden kortinkin, mutta sama juttu, ei toimi. Molemmat kortit toimivat kuitenkin moitteetta vanhassa boksissani. Jotain vikaa täytyy siis olla. :weep:
    Muuten laite tuntuu olevan ihan OK. Hieman ihmetyttää kyllä tuo nauhoitus eli jos painan REC-nappulaa, niin laite nauhoittaa kyseisen ohjelman niin, että se myös jää levylle. Mistään ei kuitenkaan näytä voivan säätää sitä, kuinka pitkään tuo nauhoitus kestää eli loppumisaikaa ei voi asettaa. Ilmeisesti kone nauhoittaa ohjelmatietojen mukaan eli lopettaa silloin kuin ohjelman on tarkoitus loppua, mikä ei tietty tarkoita sitä, että ohjelma oikeasti loppuisi silloin. Olisi kyllä hyvä, jos jostain voisi säätää tarkan loppuajan - tai niinkuin monissa videoissa on sellainen pikanauhoitusnappula, jota painelemalla voi valita 30min, 60min, 120min nauhoituksen jne. Olisi hyvä ominaisuus silloin kuin väsähtää kesken ohjelman ja vetäytyy nukkumaan.
     
  14. s_j_v

    s_j_v Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2003
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse hain kanssa tuon laitteen ja ainakin Tampereella TTV:n verkossa toimii ohjelmakortin kanssa OK, ehkäpä laitteessasi on todellakin jotain vikaa. Tuosta tallennuksesta, ainakin minulla kun painaa REC-painiketta useamman kerran peräkkäin, niin ruudussa näkyy vaihtuvan tuo nauhoituksen kestoaika. Se näyttää kasvavan puolen tunnin välein aivan kuten videonauhureissa. Ohjeessa ei mielestäni mainita asiasta mitään, mutta enpä sitä ehtinyt niin tarkkaan tavaamaankaan.

    Pari asiaa tässä laitteessa arveluttivat ennen ostoa, eli löytyykö RGB:n läpivienti ja pystyykö ohjelmakortin vaativilta kanavilta tallennettuja ohjelmia toistamaan ilman korttia myöhemmin. Molemmat ominaisuudet löytyvät (ainakin MTV2:lta nauhoitettu koepätkä toistui myös ilman korttia), joten itselleni tuo boksi soveltuu mainiosti ja jää hyllyyni. RGB-läpivientiä tarvitsen, koska telkussani on vain yksi RGB scart ja jotenkin täytyy saada 4 laitetta ketjutettua/kytkettyä tuohon samaan liitäntään.

    Näin pikaisella kokeilulla vaikuttaa siis ihan kelpo laitteelta. Pieni kovalevyn surina käynnistyksessä ja kaukosäätimen heikko ergonomia eivät ainakaan minua haittaa, pääasia on se että pääsee vihdoin eroon videonauhurista.
     
  15. Raymond

    Raymond Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    1 885
    Saadut tykkäykset:
    1
    Rupesi tuo vekotin itseäkin kiinnostamaan tätä threadia lukiessa. VHS:n kanssa ropeltimen ei tosiaan kuulu enää lempipuuhiin.

    Osaisiko joku vastata muutamaan kysymykseen, joista osa on varmasti suhteellisen tyhmiä.

    1. Paljonko tuolle 80 gigaselle mahtuu?
    1 ja 1/2. Voiko siihen vaihtaa isomman levyn?
    2. Onko tuossa mahdollisuus säädellä pakkaustasoa?
    3. Saako tuosta jotenkin siirrettyä nauhoituksen DVD:lle? Esim. siirtämällä kovalevyn tietokoneeseen. Mitä formaattia tuo tallentaa?
    4. Nauhoittaako se tekstityksen kiinni kuvaan vai voiko sen nauhoitusta katsellessa pistää pois päältä?
    5. Voiko tuon ohjelmoida nauhoittamaan päivittäin/viikoittain samaan aikaan?

    Lisääkin varmaan tulee kysymyksiä mieleen, kun vähän funtsii.. mutta jos noilla ensin :).

    Kiitos,
    rami.
     
  16. att

    att Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.01.2003
    Viestejä:
    1 059
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joitakin vastauksia/arvauksia:

    1) Noin 30-40 tuntia ohjelmaa, tarkkaa lukua ei voi sanoa, sillä se riippuu lähetyksen bittivirrasta, joltain kanavalta tai jostain ohjelmasta tulee enemmän bittejä per aikayksikkö kuin jostain toisesta.
    1.5) Laite on niin uusi, että kukaan ei ole varmaan ehtinyt kokeilemaan asiaa. Missään en ainakaan ole nähnyt mainintaa siitä, että se onnistuisi. Selvinnee sitten, kun joku rohkea kokeilee.
    2) Ei, laite ei (varmaankaan) pakkaa kuvaa erikseen vaan heittää sen levylle sellaisenaan eli samassa muodossa kuin se digi-tv-lähetteessä tulee.
    3) Formaattikin lienee vielä aika tuntematon. Voi olla vaikea saada toimimaan tietokoneessa, ainakin jotkut toiset boksit ovat osoittautuneet hankaliksi tuossa suhteessa. Olisihan se toki muutenkin aika työläs tapa siirtää matsku levylle. Jos on erillinen polttava-DVD-soitin, niin sinne matskun saa toki RGB-liitännän kautta, mutta silloin matkalle tulee ylimääräiset DA- ja AD -muunnokset, jotka eivät tietenkään paranna kuvanlaatua.
    4) Joillakin kanavilla tekstitys on joka tapauksessa päälle poltettu (MTV3, Nelonen), joten niille ei ainakaan voi tehdä mitään. Muuten en osaa sanoa, sillä en ole ehtinyt tuota vielä kokeilemaan.
    5) En ole käytännössä tuota kokeillut, mutta nauhoitusta asetettaessa voi kyllä valita, että onko nauhoitus "once, daily or weekly" eli näyttäisi siltä, että toistuva nauhoitus onnistuu.
     
  17. hemppa

    hemppa Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2001
    Viestejä:
    126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös se Humaxi osannu vieläkään tehdä boxia, jolla voi tallennuksen ollessa käynnissä katsella ennestään tallennettuja ohjelmia. Tämä onnistuu mm. Medionilla ja Nokialaisella. Eikä vaadi kahta viritintä. Ja kyllä kahden virittimen malli on ehdoton. Kun tallennat jotakin kanavaa, pystyt katsomaan toista. Tämä ei yhdellä virittimellä onnistu.
     
  18. att

    att Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.01.2003
    Viestejä:
    1 059
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokeilinpa tuota. Minulla oli kovalevyllä pieni pätkä YLE2:lta eilen nauhoitettua Kuudes Aisti -elokuvaa. Siinä ainakin tekstityksen poisto onnistui mainiosti eli ei ollut nauhoitettu kiinni kuvaan.
     
  19. att

    att Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.01.2003
    Viestejä:
    1 059
    Saadut tykkäykset:
    0
    Totta, noin se toimii minullakin. Ohjeessa ei asiasta taidettu todellakaan mainita mitään, mutta pääasia, että kaivattu ominaisuus löytyi. Kiitos vinkistä.
     
  20. gaston

    gaston Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2001
    Viestejä:
    3 485
    Saadut tykkäykset:
    80
    Tuohon tekstityksen talenuksesta sen verran että laite talentaa vain perus asetuksissa valitun kielen, vaikka lähetyksessä olisi useampia tekstityksiä.

    Se rec napin +30min talennusaikaa lisäävää toiminta näkyy peruuntuvan jos laiteen pistää valmiustilaan, en kokeillut sammuuko laite itsestään tallenuksen päätyttyä, epäilen ettei.

    Eiliset kokeilut ajastin talennuksella toimivat ongelmitta. Mutta kun äsken aioin ruveta katsomaan ohjelmia jotka olin ajastanut päivän aikan tapahtuvaksi ei menu nappulan takaa enää löytynyt "talennus" vaihtoehtoa josta pääsee valitsemaan tallenuksia, ajastus listalla oli oikein enää jäljellä tulevat tallenus ajat.
    Myöskään tallennus ei toiminut, eli laite oli kadottanut jotenkin kovalevyn.
    Tein IVO resetin ja Talennus valikko löytyi jälleen.