Star Wars: Episode III Revenge of the Sith

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana E. P., 25.07.2004.

  1. tsinivuo

    tsinivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2002
    Viestejä:
    3 907
    Saadut tykkäykset:
    1
    No mutta, makuasia sanoi koira, kun pallejaan nuoli. Minusta Doom on paras Indy. Eli en tuollaisia sanomisia pitäisi pelottavana sen suhteen. :king:
     
  2. Tonppa

    Tonppa Guest Guest

    Liittynyt:
    13.04.2000
    Viestejä:
    1 327
    Saadut tykkäykset:
    2
    Lienet mielipiteessäsi ainoa.
     
  3. JaySee

    JaySee swiftly and with style Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.03.2002
    Viestejä:
    1 224
    Saadut tykkäykset:
    75
    Ding ding ding! Wrong!. Minustakin Doom on aavistuksen parempi kuin Raiders.

    Edit: Asiasta väittely ei kuitenkaan taida kuulua tämän otsikon alle.
     
  4. steffe79

    steffe79 Silentium est aureum Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    04.05.2002
    Viestejä:
    4 147
    Saadut tykkäykset:
    7
    Vaikka menee jo neljännen viestin verran OT:ksi, niin on minunkin sanottava, että kyllä Tuomion temppeli on trilogian toiseksi parhain osa. Eihän se nyt Raidersille pärjää, mutta silti parempi kuin Ristiretki. Joten en ole ollenkaan yllättnyt sen "suosiosta". Tuntuu vain siltä, että yleisesti on haluttu iskostaa, että Temppeli olisi sarjan heikoin osa jostain syystä. En kyllä käsitä minkä takia. Sen takia kun siinä ole natseja :)?.

    edit: voisin pistää pääni pantiksi, että täällä oli jossain Indiana Jones -äänestys, mutta en searchilla sitä löytänyt.

    edit2: no ilmankos en löytänyt, kun hakusanoina olivat Indiana ja/tai Jones, eikä suinkaan Indy.
     
  5. Sly

    Sly Dear Die Hard. You Rock. Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.11.2003
    Viestejä:
    2 172
    Saadut tykkäykset:
    7
    IsoArskaan voi luottaa.
     
  6. kvesti

    kvesti Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    1 133
    Saadut tykkäykset:
    4
    Odotukset on korkealla. Satuin tässä jonkin aikaa sitten löytämään netistä yhden oletetun juonen. Jos mennään lähellekkään sen mukaan, niin hyvää pitäisi olla tarjolla. Se oletettu juoni oli kasattu erilaisista paljastuksista ja ilmeisesti sisäpiirin vuodoista. Se vois olla aika lähellä oikeaa juonta, koska Lucas on vaatinut että se hävitetään netistä :eek:

    No tässä on vuosi aikaa yrittää unohtaa mitä siinä sanottiin. Toisaalta sama se muistaako sen vai ei, kun kuitenkin tietää jo mihin tilanteeseen elokuva päättyy. Nyt pitää vaan alkaa taas välttelemään spoilereita... ...pimeä puoli kutsuu...
     
  7. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 045
    Saadut tykkäykset:
    97
    Tälläistä kivaa Ep.III:sta, spoilaa hieman yhtä käännettä .. theforce.netissä alunperin ollut teksti.

    Yoda and Chewbacca are together when the Clonetroopers are ordered to kill the Jedi. What does Yoda do? He grabs some mud, smears it on his face, jumps on Chewbacca's back, acts all stupid like his first appearance in Empire Strikes Back, and pretends to be Chewie's pet.

    To further the deception, he farts. Yes, you read that right: Yoda farts."

    :hitme:
     
  8. Chauron

    Chauron Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.02.2004
    Viestejä:
    3 205
    Saadut tykkäykset:
    10
    no voi herrajumala, on siinä sissi...

    Ei hemmetti
    :hitme:
     
  9. Solo

    Solo Guest Guest

    Liittynyt:
    29.06.2003
    Viestejä:
    338
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei kannata uskoa kaikkea mitä TheForce.net uutisoi.
     
  10. petma

    petma Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    23.04.2002
    Viestejä:
    1 710
    Saadut tykkäykset:
    1
    Wild actor Gary Oldman has pulled out of the next Star Wars movie because he refuses to work overseas illegally. The Harry Potter and the Prisoner of Azkaban star had agreed to be the voice of evil Jedi knight killer General Grievous in Star Wars: Revenge Of The Sith, but quit the production because it was made outside the Screen Actor's Guild rules. Oldman's spokesman explains, "Gary was excited and looking forward to working on the film. The snag is that the movie is being made without members of the Screen Actor's Guild. It means Gary would have been working illegally overseas. Out of respect and solidarity with the other members, he could not and would not consider violating the rules of his union."

    IMDB
     
  11. Moses_x

    Moses_x Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2003
    Viestejä:
    1 117
    Saadut tykkäykset:
    1
    No voihan... Gary Oldman olisi ollut automaattista plussaa.
     
  12. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    No, tuskinpa nyt pelkällä ääniroolilla noin dramaattista vaikutusta itse elokuvaan olisi ollut.
     
  13. tnjrp

    tnjrp Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2002
    Viestejä:
    301
    Saadut tykkäykset:
    1
    Oikeasti Gary varmaan kieltäytyi kuultuaan, mikä hänen esittämänsä hahmon nimi on :rolleyes:
     
  14. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Kommentoidaanpa heti alkuun tuota Gary Oldman-juttua. Siis omasta mielestäni Gary Oldmanilla on sellainen ääni, joka sopii täydellisesti pahis-rooleihin. On uskomatonta (jos todellakin tämä pitää paikkansa), että hra Oldman joutuu tämän takia ohittamaan roolin. Siis eihän se mikään kauhean imarteleva rooli ole, mutta on hra Oldman aikaisemminkin tehnyt vähemmän imartelevia roolisuorituksia (esim. The Fifth Element) ja suoriutunut niistä kunnialla. Jos olisin Lucasin kengissä, yrittäisin millä keinolla tahansa saada hra Oldmanin takaisin. Kyseessä on Lucasin elämäntyön viimeinen vaihe (luultavasti) ja luulisi, että Lucas haluaisi kaiken olevan täydellistä. Onhan miehelle rahaa millä mällätä, joten kai nyt jokin kompromissi hra Oldmanillekin kävisi, missä ei tarvitsisi rikkoa "sääntöjä".

    George Lucasista voi olla montaa mieltä, mutta mielestäni Lucas on loistava elokuvantekijä. Ei Lucas mikään huippuohjaaja ole, mutta Episodit I ja II eivät ole täyttä sontaa. Episodi I kärsi ehkä hiukan liian lapsellisesta otteesta ja Jar Jar Binks oli kieltämättä ajoittain ärsyttävä, mutta mielestäni kevyesti paras valomiekkataistelu käytiin Episodi I:n lopussa Darth Maulia vastaan. Episodi II taas kärsi ehkä pienestä sekavuudesta ja liian kornista rakkaustarinasta mutta muuten leffa oli suhteellisen viihdyttävä. Silti Empire Strikes Back on silti paras episodi. Mielestäni näille episodeille oltiin aivan liian ankaria sen takia, että ihmiset odottivat jotain suurta ja mahtavaa. Mutta rehellisesti, ketä ei Jedin Paluun "pikkunallet" ärsyttäneet?

    Minusta yleensäkin Star Wars -leffoissa ne tärkeimmät elementit ovat John Williamsin musiikki, valomiekat ja että edes yksi näyttelijöistä on kuin rooliinsa luotu (Ewan McGregor). Näitä leffoja katsotaan nostalgian takia ja sen takia, että ne ovat kuin satuja, joka herättää jokaisessa pienen pojan tai tytön sisimmissään. Kuka oikeasti jaksaa vaahdota siitä, kuinka hyvin Lucas ohjaa dialogia. Jos näitä leffoja alettaisiin tekemään sillä periaatteella, että juoni ja näyttelijäsuoritukset pitää olla Oscar-luokkaa, niin silloin koko Star Wars -tunnelma katoaisi. On totta, että Episodien 4-6 elokuvalliset arvot ovat hiukka paremmat kuin uusimpien episodien mutta ei ne uudemmat episodit nyt niin huonoja ole.

    Hayden Christensen Anakinina... hmm... mielestäni hänessä on jotain samaa kuin Mark Hamilissa (niin ulkonäössä kuin näyttelijänlahjoissa). Hayden onnistui mielestäni Anakinina kiitettävästi, koska ei nuoren Anakinin rooliin voi palkata jotain palkittua luonnenäyttelijää. Pelaahan Hayden kieltämättä liikaa "baby-face" imagolla mutta nuoren Anakinin kuuluukin olla vähän tuollainen kärsimätön ja hiukka poisoleva. Episodi III onkin Haydenille sitten jo haaste, koska tässä elokuvassa Anakinin pitää käydä läpi erilaisia syviä tunteita, joten älkää arvostelka Haydeniä ennen kuin olette nähneet Episodi III:n. Tietääkö muuten kukaan palaako Christopher Lee rooliinsa Dookuna ja pääsikö Darth Vaderin (siis se näyttelijä siellä puvun sisällä) alkuperäinen esittäjä mukaan vai palkkasiko Lucas sittenkin jonkun nuoremman kropan?

    Episodi III ei voi olla huono, koska luulenpa, että Lucas on miltei koko elämänsä valmistautunut tätä elokuvaa varten, joten en usko, että hän mokaa. Ehkä Episodien I ja II pienet puutteet johtuvatkin siitä, että Lucas oli liian kärsimätön ja ohjasi nämä vähän hätiköidysti. Ja hei tämä on SE episodi, jossa nähdään miten Anakin muuttuu Darth Vaderiksi. EI SE VOI OLLA HUONO!

    Lopuksi Indy asiaa. Itselläni on vaikeaa päättää kumpi Indy on parempi: Doom vai Raiders. Raiders on kokonaisuutena parempi, mutta Doomin action ja synkkyys säväyttävät myös. Kyllähän Doom jossain kohti sortuu pieneen parodiaan mutta muuten tämä Indy on minulle ollut se rakkain (silti myönnettäköön että, jos en pitäisi Doomista niin paljon, Raiders olisi selvä ykkönen). Crusade oli taas hieno lopetus(?) Indy-saagalle, mutta siitä puuttuivat Doom ja erityisesti Raiders Indy-fiilis.
     
  15. E. P.

    E. P. Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2002
    Viestejä:
    2 780
    Saadut tykkäykset:
    12
    Lucas on toisaan hyvä elokuvantekijä, varsinkin jos otetaan hänen tuottamansa Indiana Jones leffat mukaan.

    Star Wars -elokuvia arvioitaessa ei kannata unohtaa sitä faktaa, että Lucasin ideana on ollut tehdä leffoista sopivat hieman yli kymmenenvuotiaille.

    Anakinin hahmoa leimaa katkennut poika/äiti-suhde. Toisin kuin kaikki muut jedi-ritarit, hän tietää äitinsä. Hänellä on siis voimakkaita tunteita äitiinsä ja ehkäpä tätä kautta ihastuminen Padmén kanssa on ymmärrettävämpi. Anakinissa on sellaista piirettä kuin ärsyttävää teini-ikäisen angstia. Minusta Hayden Chritiensen osasi Episode II olla suhteellisen lahjakkaasti epäsympaattinen, rasittava myöhäisteini, joka kamppailee sellaisten tunteiden kanssa, joita jedillä ei saisi olla (romanttinen rakkaus, pelko ja viha). Ja todellakin, Anakinin tulee olla kärsimätön ja rasittava, sellainen hän on kirjoissakin.

    Christopher Lee jatkaa Dookuna ja Hayden Christensen esittää Episode III sekä Anakinia, että Darth Vaderia.

    Lucas on muuten halunnut aina palkata SW-elokuviin näyttelijöitä, jotka eivät ole aivan sieltä Holltwoodin eturivistä. Mieluiten suhteellisen tuntemattomia. Samuel L. Jackson sai poikkeuksellisen tunnettuna roolin, koska itse aktiivisesti tuota roolia pyysi.

    En usko tuohon hätiköimisteoriaan.
     
  16. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 045
    Saadut tykkäykset:
    97
  17. Toni H

    Toni H Guest Guest

    Liittynyt:
    17.11.2003
    Viestejä:
    596
    Saadut tykkäykset:
    4
    Huom. saatat spoilautua viestistäni, jos olet asunut tynnyrissä, etkä ole nähnyt sarjan muita osia.


    Lehdistötiedote 18.10.2004
    Julkaisuvapaa heti


    Tulevan STAR WARS: Episode III Revenge of the Sith –elokuvan suomenkielinen nimi on

    STAR WARS: Episodi III Sithin kosto

    Elokuvan Suomen ensi-ilta on 18. toukokuuta 2005 ja kyseessä on jakso, joka yhdistää esiosat STAR WARS: Episodi I ja Episodi II ensimmäiseen STAR WARS –elokuvaan, vuonna 1977 ensi-iltansa saaneeseen TÄHTIEN SOTAAN.

    "STAR WARS: Episodi III Sithin kosto" on elokuva, jossa vihdoin selviää, miten Luke Skywalker joutui eroon sisarestaan Leiasta, miksi Yoda pakotettiin pakenemaan Dagobar-planeetalle ja ennen kaikkea, mikä ajoi nuoren Anakinin pimeälle puolelle.

    Episodi I:n ja Episodi II:n näyttelijät jatkavat rooleissaan myös elokuvassa "STAR WARS: Episodi III Sithin kosto", Ewan McGregor on nuori Obi-Wan Kenobi, Natalie Portman on Padmé ja Hayden Christensen on Voiman pimeälle puolelle liukuva Anakin Skywalker.

    Lähtölaskenta on alkanut…


    Että tällästä. Oli aika yllätys tuo nimen suomennos.:)
     
  18. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 045
    Saadut tykkäykset:
    97
    Oli kyllä .. kaikkea ne keksii :)
     
  19. E. P.

    E. P. Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2002
    Viestejä:
    2 780
    Saadut tykkäykset:
    12
    Toni H, tuossa lainauksessasi on juonipaljastuksiksi luokiteltavaa tekstiä. Spoiler-tagit käyttöön. Ja lähde (tässä tapauksessa ilmeisesti FS-film) olisi hyvä mainita aina. :)



    Asiasta toiseen... George Lucas on saanut yhden arvostetuimmista elokuva-alan palkinnoista, eli 33rd annual AFI Life Achievement Award (AFI = American Film Institute). :king:

    Tässä juttua Lucasista ja palkinnosta:
    http://www.afi.com/tvevents/laa/laa05.aspx

    Tässä on lista palkinnon saajista:
    http://www.afi.com/tvevents/laa/laalist.aspx
     
  20. Toni H

    Toni H Guest Guest

    Liittynyt:
    17.11.2003
    Viestejä:
    596
    Saadut tykkäykset:
    4
    Lisäsin tuohon alkuun varoituksen.
    Totta. Muuten olisin laittanutkin, mutta kopioin tuon hohdon foorumilta, jonka kirjoittaja ei ollut itsekkää jaksanut vaivautua. Tietysti lähteeksi olisi voinut laittaa hohdon...