Ingmar Bergman box

Keskustelu osiossa 'DVD-leffat' , aloittajana Samppa, 11.09.2003.

  1. eivola

    eivola Guest Guest

    Liittynyt:
    23.05.2002
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    2
    Huonoja uutisia kielirajoitteisille...

    Itse boksihan julkaistaan vasta lähipäivinä, mutta osa sen sisällöstä on jo saatavana yksittäisinä levyinä. Oma Kvinnodröm-levyni saapui dvdon:sta tänään...ja sen sisältö on seuraavanlaista:

    -itse elokuva alkuperäisellä ruotsinkielisellä ääniräidalla
    -jako 18 kohtaukseen
    -valinnainen norjalainen tekstitys

    ...ja kas ei muuta kuten vaikkapa suomenkielistä tekstitystä, mistä kyllä oli alunperin puhetta...joten sitä kaipaaville jää ainoaksi "toivoksi" että lafkan paikallinen haara heräisi horroksestaan.

    Itse kuva on mukiinmenevä. Käytetty aineisto näyttää suhteellisen hyväkuntoiselta, mutta kuva on pakattu huonosti. Ja reunaterävöintiäkin käytetty.
     
  2. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Bergmanin leffoihin liittyen, löysin tämmöisen.
     
  3. Maxwell

    Maxwell Guest Guest

    Liittynyt:
    08.02.2002
    Viestejä:
    428
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvin löydetty. :)

    Persona tulee, woohoo!

    PS. Stockmannin kanta-asiakastarjouslehdessä luvataan nämä tämän kuun Bergmanit kanta-asiakkaille hintaan 17,50 € / kpl. Tämä tieto varmaan kuuluisi tarjoushyllyn puolelle, joten olkaa kuin ette tätä näkisikään.
     
  4. Hessu

    Hessu Guest Guest

    Liittynyt:
    12.12.2001
    Viestejä:
    1 469
    Saadut tykkäykset:
    3
    Voisivat kyllä väsätä kunnon boksin tai useammankin, kun leffoja kerran tulee noin paljon. Bergmanit kyllä kiinnostavat ja voisin UK-versioitani päivittääkin (ainakin boksin muodossa), mutta yli 20 lähes täysihintaista leffaa on hinnaltaan vähän turhan paljon. Varmaan päätyvät myöhemmin alennukseen, mutta mieluummin ottaisin edullisemman kappalehinnan nyt boksin muodossa kuin myöhemmin alesta. Luulisi, että olisi SF-Filmillekin kannattavampaa, koska irtiksinä suuren satsin ostajia ei varmaan paljoa ole, mutta loota voisi käydä paremmin kaupaksi.
     
  5. electricboy

    electricboy Guest Guest

    Liittynyt:
    05.11.2000
    Viestejä:
    2 580
    Saadut tykkäykset:
    3
    Mites nämä Hessu vertautuu UK-julkaisuihin?

    Criterionit ovat tietenkin oma lukunsa.
     
  6. Hessu

    Hessu Guest Guest

    Liittynyt:
    12.12.2001
    Viestejä:
    1 469
    Saadut tykkäykset:
    3
    Ei ole kokemusta näistä uusista suomalaisista/ruotsalaisista, joten en voi verrata. Eikä mahdollisuuksia vertailuun tule varmaan ihan heti, koska en noita täyshintaisina yksittäisjulkaisuna tule ostamaan.
     
  7. eivola

    eivola Guest Guest

    Liittynyt:
    23.05.2002
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    2
    Itse itseäni lainaten:

    En laita päätäni pantiksi, mutta muistini väittää että tuon luotettavasta lähteestä luin.
     
  8. electricboy

    electricboy Guest Guest

    Liittynyt:
    05.11.2000
    Viestejä:
    2 580
    Saadut tykkäykset:
    3
    Uusi MGM R1 "Ingmar Bergman DVD Collection" näköjään ilmestyy huomenna (20.4.04). DVDSoonista halvimmalla näköjään, n. 58 euroa.

    http://www.dvdsoon.com/show-title-details.xml?uid=108009

    "This multi-pack contains some of the greatest films ever made by one of the world's most influential and important directors, Ingmar Bergman. Contains "special edition" releases of the following masterworks:
    -HOUR OF THE WOLF
    -THE PASSION OF ANNA
    -PERSONA
    -THE SERPENT'S EGG
    -SHAME
    -bonus disc with multiple featurettes

    What say you?
     
  9. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    FS:ltä tulossa myös jälleen uusi setti Bergmania 28. kuluvaa kuuta: Kasvot, Kiihko, Mansikkapaikka, Kuin kuvastimessa ja Hiljaisuus.
     
  10. Cosmo

    Cosmo ningjing zhi yuan Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.12.2000
    Viestejä:
    1 704
    Saadut tykkäykset:
    18
    Onko kukaan (tai electricboy) hankkinut tuota R1 boksia? Kommentteja?
     
  11. eivola

    eivola Guest Guest

    Liittynyt:
    23.05.2002
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    2
    On toki. Kärsimättömänä hankin sen tietoisesti heti alkuunsa, vaikka Vargtimmen ja Skammen väärillä kuvasuhteilla (1,66) olivatkin. Kannattaa siis pitää kauppojen sivuja selaillessaan mielessä, että tilaa varmasti sen korjatun painoksen, jossa ao. elokuvat ovat alkuperäisellä kuvasuhteella (1,33/1,37). 1,66 levyt eivät ole anamorfisia.

    Kuvanlaatu on kaikenkaikkiaan hyvä - aivan kuten Euroopassa julkaistuilla Bergman-levyilläkin. Rajauksia lukuunottamatta en olisi uskaltanut odottaa parempaa. Suurin ongelma lienee tuo Persona, jonka MGM on rajannut omalla levyllään todella ahtaaksi - ja Tartanin DVD:n nähtyäni tämä pistää silmään joka ainoa kerta.

    Boksi on ulkoisesti varsin komea ja ylipäänsä sisältöä listamuodossa selatessa vaikuttaa tältäkin osin hulppealta. Jälkimmäinen on hieman harhaanjohtavaa sillä osa ekstroista on sisällöltään melkoisen kapoisia. Kommenttiraitojen laatu on vaihteleva - toki niiden arvottaminen on melkoisen subjektiivista puuhaa. Vartavasten tehdyt näyttelijähaastattelut ovat hyvin lyhyitä pätkiä, lähinnä muutama minuutti per levy. Henkilökohtaisesti sain eniten irti bonus-levyn Bergman-haastatteluista, joiden kesto on yhteensä hieman reilu tunti.

    Suosittelen hankkimaan jos ao. ohjaaja on vähänkään lähellä sydäntä. Tässä on kuitenkin tarjolla neljä Bergmanin perustuotantoon kuuluvaa elokuvaa, joista yksi on aivan ehdoton helmi. Osa näistä ei taida ihan heti olla tulossa julkaisuun R2:nakaan. Itseasiassa tätä voi jopa pitää piristävänä poikkeuksena Criterionin Bergman-kokoelmaan, joka on viimeisimpien julkaisujen osalta osoittanut jonkinasteista mielikuvituksen puutetta. Kyllä tässä boksissa yritystä näkee - tuottajan ja julkaisijan ammattitaito ei ehkä täysin tuota yritystä vastaa.

    DvdBeaveristä taitaa muuten löytyä boksin kaikista elokuvista arvio/vertailu.
     
  12. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Tuotani noin. Lainasin muutaman Bergmanin leffan (VHS!!!! :D) eivolan listaa seuraten (tattis siitä!) piristääkseni muistiani ja kyllä ne näyttävät toimivan äärettömän hyvin.

    Hamsteri kun olen, niin nyt pitäisi saada sopiva otos Bergmanin elokuvia hyllyyn. Kertokaa siis te asiaan perehtyneet, että kannattaako näitä FS-Filmin julkaisuja ruveta ostelemaan oikein urakalla! Levyjä löytyy Anttilasta (hinta noin 23 €:a), joten se olisi helpoin tapa päästä alkuun. Soittimeni ei ole VIELÄ modattu, joten se aiheuttanee pieniä ongelmia tuon valinnan suhteen.

    Mikä näiden suomijulkaisujen tilanne muuten on? Onko niissä joku, josta kannata hommata joku muu versio ja toisaalta, onko kaikki oleelliset jo julkaistu FS:n toimesta (esim. Fanny och Alexander)?
     
  13. Proximo_X

    Proximo_X Guest Guest

    Liittynyt:
    09.02.2004
    Viestejä:
    953
    Saadut tykkäykset:
    0
    Millaiseksi herra Bergmanin tyyliä voisi kuvailla? ovatko hänen elokuvansa esim. uneliaita ja hidastempoisia? jännittäviä ja toimintapanotteisia? En ole eläessäni hänen elokuviaan nähnyt. Fanny ja Alexander on kyllä harkinnan alla..
     
  14. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Kyllä ne aika hitaita tuppaavat olemaan, eli actionia on turha kaivata. Lukaise aluksi vaikka nämä artikkelit:
    http://www.film-o-holic.com/arvostelut/videot/valiot/ingmar_bergman_osa_1.htm

    http://www.film-o-holic.com/arvostelut/videot/valiot/ingmar_bergman_osa_2.htm

    ja kipaise kirjastosta lainaamaan muutama raina, jotta pääset makuun. Itse seurasin tuota eivolan listaa, ja hyvin toimi.
     
  15. superpallo

    superpallo Guest Guest

    Liittynyt:
    22.11.2001
    Viestejä:
    1 853
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lisätään vielä imdb:stä löytyvä lyhyt luonnehdinta:
    "Noted for pictures that probe the inner reaches of human emotion, Bergman has served as a model for generations of filmmakers around the world. His primary concerns are spiritual conflict and the fragility of the psyche."

    Jos Bergmania pitäisi yhdellä sanalla kuvata niin itse sanoisin intensiivinen.
     
  16. eivola

    eivola Guest Guest

    Liittynyt:
    23.05.2002
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    2
    Autetaan hyvässä hädässä.

    En ole edelleenkään noita FS-Filmin julkaisemia juuri nähnyt - lähinnä ne, joita ei ole vielä muualla levyllä julkaistu. FS-Filmin levyt ovat suoria lisensoituja portteja SF:n vastaavista ruotsijulkaisuista. Laadullisesti niissä ei pitäisi olla juuri nokan koputtamista. Lähdeaineisto pitäisi olla käytännössä sama mitä Tartan on omissa julkaisuissaan käyttänyt ja niissähän kuva on erittäin hyvä.

    Jos haluaa vertailla muita vaihtoehtoja, niin juuri nuo Tartanit ovat saatavissa briteistä ja ovat kaikki koodattu R0:ksi eli tuo soittimesi modaamattomuus ei ole este. Ilman alennuskampanjoita ne ovat tosin sen verran kalliita, että tuskin niitä "ekstrattomina" kannattaa tänne Suomeen hankkia.

    Kiinnostavampi yksityiskohta sitten onkin, että kaikki Criterionin tähän mennessä julkaisemat Bergmanit ovat myös R0 koodattuja! Eli soittimesi pelittää niidenkin kanssa. Itseasiassa ne todennäköisesti irtoavat joko cd-wow.com:sta alennuslinkeillä tai dvdboxoffice.com:sta likipitäen tuohon 23 euron hintaan. Ja niissähän hinta/laatusuhde on aivan jotain muuta kuin FS-Filmillä. Suosittelen lämpimästi. Ekstrat ovat näissä korkeaa luokkaa.

    Fanny & Alexander julkaistaan marraskuussa ensimmäistä kertaa kotivideolla yhtä aikaa anamorfisella kuvalla että ohjaajan itsensä tarkoittamana pitkänä versiona: http://www.criterionco.com/asp/boxed_set.asp?id=261

    Siitä jouluksi lahja!

    Oikein mainioita Bergman-tuokioita siihen suuntaan.
     
  17. Jumbu

    Jumbu Guest Guest

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    690
    Saadut tykkäykset:
    2
    Mainittakaan tässä välissä, vaikka tämä ei tarjoushylly olekaan, että play.comissa on Tartanin Persona ja Seitsämäs sinetti 8 puntaa kappale.
     
  18. gaston

    gaston Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2001
    Viestejä:
    3 485
    Saadut tykkäykset:
    80
    Fanny ja Alexanderin on Ruotsissa julkaissut Sanderw metronome ja takakannen mukaan siinä on myös suomi tekstit (en tiedä onko niitä oikeasti levyllä) Suomessa tuota ei ole vielä julkaistu
     
  19. eivola

    eivola Guest Guest

    Liittynyt:
    23.05.2002
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    2
    Sandrew'n ruotsijulkaisu on 2-levyn versio. Ensimmäisellä Bergmanin teatterileikkaus, josta ohjaaja itse ei juuri perusta ja toisella Bergmanin itsensä "ohjaama" kokopitkä making of. Itse elokuva on sitten letterboxattu, mutta ei anamorfinen. Suomitekstit löytyvät kyllä.

    Suosittelen kovasti jo näin etukäteen tuota tulevaa Criterionia. Speksit ovat kohdallaan.
     
  20. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 381
    Saadut tykkäykset:
    225
    Minä neuvoisin aloittamaan Seitsemännestä sinetistä ja Mansikkapaikasta, jotka kuuluvat omiin suosikkeihini. (Hyllyssäni on Tartan-DVD:t.) Molemmat elokuvat kuuluvat melkeinpä yleissivistykseen - niihin viitataan muissa elokuvissa aina silloin tällöin (Last Action Hero, Toinen nainen jne.). Mansikkapaikan unijaksot ovat legendaarisia. Kesä Monikan kanssa on aivan pakahduttavan hieno!

    Myös Woody Allen on vannoutunut Bergman-fani.

    Bergman ei ole minusta "unelias" eikä hidastempoinenkaan (niin kuin Tarkovski), vaan hän on ohjannut myös komedioita (Kesäyön hymyilyä, Taikahuilu). Minusta hän on ennen kaikkea inhimillinen ja syvällinen ohjaaja. Ulkoisen toiminnan asemesta hän panostaa sisäiseen, ja se voi olla hyvinkin intensiivistä ja raatelevaa; hän kuvaa hyvin tarkkanäköisesti inhimillisen parinmuodostuksen ongelmia. Näyttelijät ovat loistavia hänen elokuvissaan (Gunnar Björnstrand, Max von Sydow, Bibi Andersson, Harriet Andersson, Eva Dahlbeck, Victor Sjöström jne.).