Hämärä puhelu

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana Tonppa, 14.07.2004.

  1. Snpp

    Snpp Ehkä se on pora. Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.03.2001
    Viestejä:
    965
    Saadut tykkäykset:
    3
    Eikös tässä ole jonkinlainen ristiriita? ;)
     
  2. T-800

    T-800 Guest Guest

    Liittynyt:
    30.06.2002
    Viestejä:
    437
    Saadut tykkäykset:
    0
    Numeronhan saa "salaiseksi" myös siten, että sitä ei löydy numeropalveluista tai muista hakupalveluista, mutta kuitenkin soitettaessa numero näkyy.
    Tokihan sen voi myös täysin salata, jolloin näkyy "Tuntematon numero soittaa" ja tätä tapausta varmaan meinasitkin...
     
  3. keno

    keno Guest Guest

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jahas. Eilen tuli samasta numerosta soitto. Vastasin siihen nimelläni, mutta toisesta päästä ei kuulunut mitään. Kuuntelin hiljaisuutta jonkin aikaa ja katkaisin puhelun.

    Yritin katsoa numeron omistajaa Numeronetistä, mutta eihän sieltä mitään löytynyt. Sitten löin numeron Googleen ja tämä sivuhan sieltä tuli esille.

    Nyt sitten varmaankin ihmetellään että tuleeko tuolta lasku vai ei.
     
  4. Kaltsu

    Kaltsu Guest Guest

    Liittynyt:
    20.03.2003
    Viestejä:
    362
    Saadut tykkäykset:
    0
    Broidi sai tossa kk sitten monia puheluja juuri tuosta numerosta 0144585299, ja siihen vastatessa ei sieltä kuulunut mitään. Muistaakseni sitten, kun samaan numeroon soitettiin, kuului juuri jotain "kiitos soitosta, sinut on rekisteröity...". Eli aika erikoista "liiketoimintaa", jos niin voi sanoa. Pisti miettimään josko joku rahastaa hommalla laittomasti.

    N. 1½-2 vuotta sitten meidän porukoilla oli käytössä lankapuhelin, johon tuli jatkuvasti soittoja ihmisiltä, joilla oli asiaa johonkin terveyskeskuksen tapaiseen, mikä oli tavattoman vittumaista. Lankapuhelinta joutui pitämään pitkiä aikoja irti seinästä. Ilmeisesti ihmisten näppäillessä jotain numeroa (joka kenties oli hyvin samankaltainen kuin silloinen lankapuhelinnromme) pari ensimmäistä numeroa riitti yhdistämään sen jotenkin meidän numeroomme. En ole vieläkään oikein käsittänyt miten se oli mahdollista.
     
  5. Tonppa

    Tonppa Guest Guest

    Liittynyt:
    13.04.2000
    Viestejä:
    1 327
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ei jumaliste. Mitä tuolle jutulle voi tehdä? Paljonkohan tuohon numeroon soittaminen voi maksaa?

    Soneran palvelu ilmeisesti? Sonera voi olla varma etten heidän palvelujaan käytä enää koskaan... Fuck off Sonera!
     
  6. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
    Selviää liittymäsi hinnastoa katsomalla, näyttää kovasti normaalilta lankapuhelimen suuntanumerolta (014) tuonne keski-suomeen päin.
     
  7. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    sehän riitää että numero on sopivalla tavalla melkein sama. kun 1000 ihmistä soittaa, aina joku näppää väärin


    mulle tuli joskus kun olin muuttanut (silloin et saanut vanhaa lankanumeroa mukaan) soittoja jossa tilattiin minigrip pusseja. kävi ilmi että numero oli amerplastin vanha tilausnumero, joka tosin oli ollut 6kk kuivumassa, mutta eihän se riittänyt.
     
  8. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Tarkoitin tässä vain että liittymän numeroa ei jaella minnekään hakupalveluihin. Tuo numeron näyttäminen soitettaessa onkin eri juttu; ainakin itselläni on tuo numeron näyttö päällä eli soittaessani vastapuolisko näkee numeroni. Reilun pelin merkki.
     
  9. Mahoney

    Mahoney Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.09.2001
    Viestejä:
    3 826
    Saadut tykkäykset:
    7
    Minäkin ymmärsin tämän, mutta ainakin ennen tuo oli liittymäkohtaista, saiko numeron näkymään vai ei. Esim. Soneran "salaisen numeron asiakkaat", joita minun tuttavapiirissäni on ollut muutamia, eivät saaneet mitenkään numeroaan näkyviin. Olenkin vuosien mittaan saanut tottua siihen, että "tuntematon numero soittaa" on joku näistä tutuista. Siihen aikaan, kun näitä liittymäasioita hoidettiin usein vielä papereilla, oli jonkun muun firman lomakkeissa erilliset rastituskohdat salaiselle numerolle ja numeron näkymiselle, mutta Soneralla ainoastaan yksi rasti vei molemmat toiminnot. En tiedä sitten, onko nyt asia toisin ja olisiko silloinkin asian saanut korjattua jälkikäteen asiakaspalvelusta.
     
  10. Mek

    Mek Guest Guest

    Liittynyt:
    15.09.2004
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muutamia puheluita tullut kesän aikana numerosta 0144585299. Googlen haku numeron alkuosalla 014-4585 löytää sivut http://www.mf.fi. Epäilisin, että kyseessä on jonkinlaista telemarkkinointia harrastava yritys ja puhelut tulevat alanumerosta, jota ei sivuilla mainittu. Itse en ole yhteenkään puheluun vastannut, enkä viitsinyt tuolta sivuilta löytyvistä sähköpostiosoitteista kysellä.
     
  11. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Löytyihän se syy ihmeellisyydelle eli Sonera. Jätetään se kummemmin kommentoimatta kun ei ole tuon puljun liittymä.
     
  12. puro

    puro Guest Guest

    Liittynyt:
    30.09.2002
    Viestejä:
    234
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mulle on tuon sarjan numeroista tullut pari kertaa puhelu, toinen oli jotain ihme verkostomarkkinointia ja toinen oli kännykkänumeron julkaisemista puhelinluettelossa.

    -P.
     
  13. Romero

    Romero Guest Guest

    Liittynyt:
    26.07.2004
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    1
    Minulle kävi kerran niin että soittaessani kaverilleni puheluun vastasi joku ihan outo tyyppi. Tivailin häneltä aikani luurin päähän puhelimen oikeaa omistajaa, kunnes lopulta oli pakko uskoa että ei sitä sieltä löydy. Soitin sitten puolen tunnin kuluttua uudelleen jolloin tällä kertaa langan päähän sattui se henkilö joka pitikin, ja hän kertoi että hänelle oli tullut tismalleen samaan aikaan puhelu jonka soittajatiedot kuuluivat minulle mutta soittaja oli ollut joku ihan muu ja hyvin hölmistynyt kaveri. Ilmeisesti kahden samaan aikaan soitetun puhelun linjat olivat jotenkin kytkeytyneet ristiin tai jotain.
     
  14. bougha

    bougha Guest Guest

    Liittynyt:
    11.06.2004
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kesällä soitin vaimolle (valitsin numeron puhelimen muistista) mutta puhelimeen vastasikin joku hoono soomi. Sanoin sori ja suljin puhelimen. Kohta puhelin soi ja näytti että vaimo soittaa mutta sama ukkohan siellä soitteli takasin päin. No rupesin tivaamaan että mistäs olet puhelimen saanut ja meinasin jo hermostua kunnes näin että vaimo tuli kadulla vastaan. Omituisesti vaan meni numerot ristiin. Saunalahden liittymä molemmilla.
     
  15. Zardoz

    Zardoz Guest Guest

    Liittynyt:
    26.03.2004
    Viestejä:
    827
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kukaan ei tainnut mainita vielä näitä haamupuheluja, joissa kahden ihmisen puhelimet soivat eikä todellisuudessa kumpikaan ole soittanut yhtään mihinkään. Ja molemmat ovat äimänä että mitä hittoa. Työskennellessäni 90-luvun loppupuolella Sonerassa näin kävi aina sillon tällön, myös itselleni kerran tai pari.

    Itselläni oli muuten Soneran salainen puhelinnumero ja siinä pystyi puhelukohtaisesti päättämään näkyykö soittajan numero vastaanottajalle. Tämä tapahtui näppäilemällä numeron alkuun koodi *31# (tai jotain sinnepäin, periaate kuitenkin tämä).
     
  16. Baron

    Baron Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    07.08.2003
    Viestejä:
    1 911
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo näin se menee. Kun laittaa numeron eteen #31# ei oma numero näy puhelun vastaanottajalla. *31# numeron edessä taas näyttää oman numeron soitettavalle, vaikka liittymän sopimuksessa olisi oman numeron näytönesto. Tuttujen numerot voi siis tallettaa muodossa *31#0401234567, jolloin niihin soitettaessa numero näkyy ja muuten ei. Pitäisi toimia kaikissa liittymissä(?).

    Itsekin päätin joskus etten vastaa puheluihin, joissa soittajan numeroa ei näy. Onpa tullut tarkoituksella paineltua 'hylkää puhelu'-nappiakin, jotta toisessa päässäkin selviäisi että turha yrittää, en osta mitään... Harvemmin oikeastaan vastaan sellaisiinkaan joissa näkyy joku outo numero, ja en tunnista/arvaa kuka soittaa. Jos numerotiedustelusta ei sitten ko. numeroa löydy, niin helppo on taas voittajan hymyillä - jotain se oli kuitenkin tyrkyttämässä.
     
  17. Nykis

    Nykis Guest Guest

    Liittynyt:
    04.03.2001
    Viestejä:
    586
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuli itsekin laitettua oman liitymän numero salaiseksi siinä toivossa, että ei enää tulisi soittoja noilta saamarin puhelinmyyjiltä.

    ...Paskan marjat... Jostain olivat kaivaneet numeroni esille, ja sain eräänä iltana soiton em. riiviöltä. Oli hiukan kiire ja lupauduin vastaamaan haastatteluun myöhemmin. Noh ei siinä mitään, mutta sen jälkeen samalla viikolla on puhelin soinut joka ilta "tuntematon numero" vilkkuen. Se, että vastaan yhteen kyselyyn ei kuitenkaan meinaa sitä, että jaksan rallatella illasta toiseen luurissa.

    Mistä nuo ovat oikein kaivaneet numeroni esille? Jostain arvontalipukkeesta, josta olen unohtanut rastittaa saa käyttä suoramarkkinointiin kohdan vai? (on tullut joskus epähuomiossa ja ahneena noita täyteltyä supermarketeissa :eek: )

    Kuulin jostain myös eräästä listasta, johon lisäämällä oman numeronsa nuo puhelinmyynnit pitäisi loppua. Onko kellään kertoa mitään faktaa tuommoisesta listasta? Yritin selailla tätä threadia, mutta eipä hypännyt silmään. Tietääkö kukaan?
     
  18. Raimo

    Raimo Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.02.2000
    Viestejä:
    2 650
    Saadut tykkäykset:
    4
    Nykis, kaipailet varmaan suoramarkkinointi kieltoa joka löytyy ohesta. Itse ilmoittauduin listalle muutaman soiton jälkeen. Tuossakin on viivettö muutama kuukausi.
     
  19. Diabolus

    Diabolus Guest Guest

    Liittynyt:
    07.07.2004
    Viestejä:
    519
    Saadut tykkäykset:
    0
    Maistraattia varten voi täyttää verkkolomakkeen, joka estää henkilötietojen luovutuksen suoramainontaan, etämyyntiin ja muuhun suoramarkkinointiin sekä markkina- ja mielipidetutkimukseen ym.
    https://lomake.fi/lp/index.cgi/fill...__lang=fi&recipient_id=50&return=search_forms
     
  20. Nykis

    Nykis Guest Guest

    Liittynyt:
    04.03.2001
    Viestejä:
    586
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kiitos linkeistä. Eiköhän näillä pitäisi päästä alkuun... :)