Kertausharjoitukset-tilitysthread

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana crispeenuggetz, 21.01.2004.

  1. makeH

    makeH So what?! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    14.01.2003
    Viestejä:
    966
    Saadut tykkäykset:
    4
    Vähän offtopic,mutta on kyllä hyvä että vielä 90-luvun alussa oli jako a ja b-luokan miehiin.Itse kun olen b-luokkaa(kun on tullut nautittua noita lihanhimoja,siis kuollutta lihaa)niin eipä ole ollut koskaan pelkoa kertausharjoituskutsusta.Tosin,oishan se taas mukava keitellä soppatykillä kaikenlaista pöperöä Suomen urhoollisille sotilaille.......
     
  2. jms

    jms Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    1 845
    Saadut tykkäykset:
    4
    Eilen sitten tuli postia 'tornista'. Ensireaktio oli, että voi v***u, mutta se olikin sellainen vapaaehtoinen päivän kertaus. Muutama vuosi sitten tuli tuollaisessa käytyä ja tämä on ilmeisesti ihan samanlainen. Miten ne noita kertauksia oikein arpoo kun veli, vaikka on alikki, ei ole vielä kertaakaan joutunut? Vapautunut yli 10 vuotta sitten.
     
  3. RautaWaara

    RautaWaara Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jobinpostia tipahti tännekin.Gyltööstä vapauduin joskus 98.Kesäkuun alussa pääsen leikkimään taas spollia johonkin hevonanukseen.Sotilaspässikin iloisesti hukassa.Juokse en metriäkään,se on varma.Hajoo pää,kyrpii ja vitu*taa :OI
     
  4. Jumbu

    Jumbu Guest Guest

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    690
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tänään pulpahti luukusta kutsu. 9.10-12.10. Vain neljä päivää ja ei-lumiseen aikaan. Ei suuresti ärsytä, mutta mieluummin olisin jättänyt väliin. No, saahan sieltä rahaa, jolla voi tilata DVD-leffoja...
     
  5. Jarippp

    Jarippp Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.01.2002
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu v. 87 olen kotiutunut alik. ----1992--1995--ja 2000 olen kerrannut. Nyt ylik. oottelee tuleeko vielä lähtö 2005 ?
    Samaa kohellustahan se on aina alussa ja lopussa , muuten lomaa töistä :rolleyes:

    JaP
     
  6. kalmisto

    kalmisto Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2003
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä olis kolme juttua 3 tutusta kaverista joita yhtä kutsu armeija toinen tekee uraa armeijassa ja kolmatta näistä odottaa vähän suomen armeijaa kovempi armeija

    1.
    Nyt kävi tutulle vähän ikävämpi juttu armeijaan liittyen tämä tuttu harasti painia ja siltä murtu polvi 2 kuukautta ennen armeijaan joutumista.
    Hän haki lykkäystä armeijasta mutta ei saanut se oli kuukauden ja sitten loukkasi polven pahasti uudestaan ja joutuu kolmen vuoden kuluttua uudestaan armeijaan. Tarina jatku viellä silleen että siviilissä sille laitettiin tappi polveen sairaalaassa ja ihon siirto mutta se saikin sairaala bakteerin ja jalka turpos ja on nyt tosi pahassa kunossa.

    2.
    Yksi kaveri joka armeijassa tekemässä uraa oli noin 2 kuukautta sitten u.s.a.ssa camp davidissä 1 viikon edustus komeenuksella ja sen jälkeen viikon lomalla u.s.a.ssa mutta tämä 2 viikon komennus veikin sitten kaverilta tältä vuodelta puolen vuoden lomat.

    3.
    kolmatta kaveria odottaa vähän suomen armeijaa kovempi armeija koska kaveri lähtee 2 vuoden päästä 3-4 vuodeksi isrealiin armeijaan että repikää siitä.
     
  7. JaniH

    JaniH Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.08.2000
    Viestejä:
    6 723
    Saadut tykkäykset:
    15
    Tänään kosahti sitten kutsukirje postista odottamani dvd-paketin sijasta. 2.10-8.10 kauas pohjoiseen.

    Tietääkö kukaan kuinka herkästi ne päästävät pälkähästä, jos nyt sattuu käymään niin ikävästi, että osuu vaikkapa tentti juuri tuolle ajalle?
     
  8. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Päässä vikaa vai onko sälli israelilainen? :)
     
  9. Sami

    Sami Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.08.2000
    Viestejä:
    695
    Saadut tykkäykset:
    2

    Eehh-hehhehee :D Sori oli aivan pakko, mutta kun oli kurja päivä jonka saattoi lopettaa vahingoniloon :hitme:
     
  10. Jumbu

    Jumbu Guest Guest

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    690
    Saadut tykkäykset:
    2
    Steffe muistaakseni kertoili jotain näistä opiskelut/kertaush. jutuista tässä threadissa. Selaileppas vähän taakse päin.
     
  11. Cochise

    Cochise Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2004
    Viestejä:
    384
    Saadut tykkäykset:
    0

    Selvästikin kaverisi on juutalainen mutta onko suomalainen vai israelilainen? Jos on suomalainen, niin vapaaehtoisena lähtee ja syyttäköön itseään vaan.

    Kakkoskohtaa en tyhmänä tajunnut ollenkaan. Ehkä vähän tarkempi selvitys olisi auttanut. Miksi ne lomat menivät? Ja puolen vuoden? Lomaa oli puoli vuotta vai puolen vuoden ajalta kertyvät lomat menivät? Vai onko niin, että tuo kahden viikon komennus katsottiin lomaksi ja puolet lomasta meni siihen...
     
  12. KMOK

    KMOK Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    21.06.2002
    Viestejä:
    1 946
    Saadut tykkäykset:
    37
    Saako udella kuinka pohjoiseen kutsu (eli käsky) kävi? Rovaniemelle vaiko vielä kauemmaksi?
     
  13. DeadHead

    DeadHead Guest Guest

    Liittynyt:
    05.04.2004
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on hupaisa kokemus kertausharjoituksista. Olen vapautettu armeijasta mielenterveydellisistä syistä, mutta jostain ihmeen syystä itselleni tuli kutsu kertausharjoituksiin. No, soitinpa sitten lähimpään puhelinluettelossa kerrottuun puolustusvoimien numeroon, josta sitten käskettiin soittamaan taas toiseen numeroon etc... Pitkällisen sähläyksen jälkeen sain lopulta yhteyden asiantuntevaan tahoon, jossa nainen höpisi mm. seuraavaa (tämä muistista): "Jos olet saanut kutsun kertausharjoituksiin niin sinun on sinne saavuttava jos et omaa pätevää syytä vapautukselle." Minä: "minut on vapautettu armeijasta terveydellisiin syihin vedoten." Nainen: "Se ei ole pätevä syy jos sinua ei ole vapautettu päteviin syihin vedoten, eikä tätä syytä näy meillä." Minä: "en ymmärrä, minut on vapautettu armeijasta terveydellisiin syihin perustuen." Nainen: "vapautus ei ole syy vapautukseen kertausharjoituksista jos se ei näy meillä." yms. Tätä sekoilua ja hupaisaa sanailua jatkui sitten yli varttitunnin. No, muutaman soiton jälkeen asia ratkesi, eikä minua huolittu kertausharjoituksiin. Mutta ihmetyksen aiheeksi jäi se mistä ihmeestä tällaisia telefooni-byrokraatteja armeijan leipiin löytyy.
     
  14. TET

    TET Guest Guest

    Liittynyt:
    21.10.2003
    Viestejä:
    280
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuinkahan pohjoista mahdat tarkottaa. Itellä nimittäin sattuis oleen samat päivät kertausta myös "pohjoisessa".
     
  15. glottis

    glottis Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2001
    Viestejä:
    4 650
    Saadut tykkäykset:
    5
    Ja aselaji on?

    Voi helevetin helevetti jos tulee itellekin!!!! Perkeles!!!! Ensi viikko sitten jännätään... ja jos vielä Pohjoiseen niin voi V I T T U. Siellä oltiin jo :hitme: :OI :eek: :sick:
     
  16. TET

    TET Guest Guest

    Liittynyt:
    21.10.2003
    Viestejä:
    280
    Saadut tykkäykset:
    0
    "Pohjoisella" tarkoitin Kajaania, vaikka ei se kovin pohjosessa ole, koska mietin vaan että onko kovin todennäköistä että samoille päiville sattuu kertausta jossain muussakin paikassa. Ja koulutus oli pioneeripuolelta.
     
  17. glottis

    glottis Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2001
    Viestejä:
    4 650
    Saadut tykkäykset:
    5
    Säikähdin kyllä pahasti. Res.TKM laski melkein alleen ja pohjoisella tarkoitin Rovajärveä, joka oli kohteena minulla vuonna 2001. 12 päivää tuli siellä vietettyä :D
     
  18. JaniH

    JaniH Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.08.2000
    Viestejä:
    6 723
    Saadut tykkäykset:
    15
    Rovaniemellehän sitä. Ihan tarpeeksi pohjoisessa sekin on.
     
  19. Jabba

    Jabba Guest Guest

    Liittynyt:
    06.04.2001
    Viestejä:
    83
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse itseäni Quottaen...

    Eli harjoituksella olikin siis mittaa 13vuorokautta ja se todellakin liittyi tuohon AALTO 2004, viimeeksi meni näköjään nimi väärin.

    Ja sitten asiaan, nyt nimittäin hävettää nuo edelliset hehkutukset, reissu oli nimittäin suomeksi sanottuna perseestä! Joku iso herra harjoituksen johdossa oli halunnut jo kerranneen ja hieman "kokeneemman" porukan hoitamaan tätä tärkeää tehtävää ja nakki napsahti meidän joukkueelle. Perhana, kutsuivat meidät oikeasti sinne vartiointipalveluksi!!! melkein 2vkoa vahdittiin helikoptereita ympäri etelä-suomea, rytmillä 4h väijyä ja 6h lepoa, ettei kukaan sivullinen vaan pääse niitä vekottimia käpistelemään.

    Koita siinä sitten motivoitua, kun välillä vahdit tyhjää urheilukenttää, että tuleekohan ne kopterit sieltä enää ollenkaan...

    No, kyllä oli meidän omilla kapiaisillakin "k*rpä otsassa" ja lupasivat että tälläisiin hommiin emme enää koskaan joudu. Ja samalla oli puhetta, että ensi syksynä olisi taas kertaukset luvassa ja tällä kertaa kyseessä ihan oman alan hommia.

    Eniten koko keikassa risoi se, että homma oli tosiaan ihan
    (a)varuusmiesmeinikiä, kulunvalvontaa jne... eli miksi eivät teettäneet sitä varusmiehillä.

    jos jotain postiiivistä oikein hakemalla hakee, ni eipähän tarvinnut olla duunissa.
     
  20. Mahoney

    Mahoney Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.09.2001
    Viestejä:
    3 826
    Saadut tykkäykset:
    7
    Jaa... minusta tuo kuulostaisi varsin mukavalta kertausharjoitukselta. En minä välttämättä pelkkää tetsausta haluakaan. Omat kertaukseni tulevatkin olemaan pitkälti vartiointia, kulunvalvonta, tarkastuksia jne. ja se on ihan OK. edit: En tarkoittanut mitään ampuradan tai harjoitusmateriaalin vartiointia, vaan ihan oikeaa sotaleikkiä-vartiointia. Väärinkäsitys, en minäkään mihinkään tuommoisiin tehtäviin haluaisi, ne kuuluvat kyllä varustmiehille.