Tuli katsottua: Mindhunters

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Karikoo, 09.10.2003.

  1. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Ihan pakko kommentoida.

    Minä myös. Olisin suonut jonkun edes pitävän elokuvasta enemmän kuin 3½ tähteä.

    Olisit imuttanut DVD-R:n.

    Älä nyt viitsi. Jokaisessa threadissa elokuvia arvostellaan ja niiden ohjaaja/näyttelijä valintoja sekä muita arvostellaan, miksi tämä on sitten erilainen? Koska kyseessä on soomi pojan ohjaama pätkä?

    Aivan, mutta jos Renny todella olisi ollut puikkojen takana niin hänhän olisi voinut vaatia käsikirjoitukseen muutoksia. Ei se nyt ihan niin mene pede, että ohjaaja saa käsikirjoituksen ja se on sitten siinä. Kyllä ohjaaja tuon luokan produktioissa saa aika paljon päätösvaltaa. Tietysti olettaen, että ohjaajaan luotetaan ja hänelle uskalletaan antaa tätä valtaa.

    Minusta elokuva oli toteutettu "Näin valaiset trillerin 101 ohjetta" kirjan perusteella. Ei siinä mitään, hyvin se toimii, mutta ei se ole mitenkään erikoista tai muuten ihailtavaa. Kai tiesit ettei Renny ole kuvaaja tai päätä välttämättä elokuvan visuaalisesta ilmeestä? Oletan että tiesit kun aiemmin valaisit että Renny ei ole kirjoittanut elokuvaa. Joten mistä tälläinen pointti?

    Tai sitten syytän ohjaajaa joka on ohjannut näyttelijöitä väärin kohtauksissa jotka sekoittavat katsojan. Ehkäpä jos eräässä kohtauksessa eräs äijjä ei olisi muuttanut käyttäytymistään niin typerän harhaanjohtavasti niin olisi vältytty tältä "wtf?" ilmiöltä.

    Hyvä. Rennyä pitää tukea vaikka suhteellisen keskinkertainen ohjaaja onkin vielä. Ehkä mieheltä joskus tulee se über master pätkä.
     
  2. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    arvasin ;)

    otin tuon jo aikoja sitten alas, ei ollut vielä jaossa.

    nyt oli pakko katsoa ensi-illan kunniaksi

    ei vaan koska henkilöit kaikki ratkaisut rennyyn

    paitsi.... kuvauksen, kun minä nyt kehuin visuaalista puolta.

    totta, mutta ei scriptoiä kirjoiteta uusiksi. jos tulee skaba tuottajan ja ohjaajan välillä, kumpi lähtee.. esimm manaajassa ;)


    jos ei ohjaaja ohjaa kuvaajia ja näyttelijöitä, mitä se tekee? nyt haluat vaan kiistellä kun pottuilin sun huonosta/lapsellisesta postista. näitä sattuu meille kaikille
    :D

    musta stoori oli epäuskottava ja susi mutta leffa siitä huolimatta ihan katsottavaa, jos tuon hyväksyy. wtf ilmiöt on nähtävästi vain joillakin. siitä vaan

    en minä rennyä "tue" (mitä se on?) koska se on sattunut tulemaan sampoilta kulmilta. mua hämää hieman tämä koohkaus kun jollakin sattuu olemaan sama passi, nin kaikki on elämää suurempaa.

    Oli ihan pakko kommentoida. :p
     
  3. nimimerkillinen

    nimimerkillinen Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2004
    Viestejä:
    82
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nosiisjuu, kävin katsomassa tämän tuossa viikko sitten ja vaikea mennä mitään sanomaan... juoni oli sitä samaa mitä ollaan jo vuosia nähty ja sitä rataa, mutta osaahan Renny ohjata, ohjaisipa vain joskus juonellisesti hyviä elokuvia myös
     
  4. E. P.

    E. P. Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2002
    Viestejä:
    2 780
    Saadut tykkäykset:
    12
    Tällaisia pisteytyksiä ovat kotimaiset lehdet antaneet Mindhuntersille:

    City-lehti, Harri Närhi ***
    Iltalehti, Olli Kangassalo **1/2
    Helsingin Sanomat / Nyt-liite, Helena Ylänen *
    Ilta-Sanomat, Tarmo Poussu *
    Turun Sanomat, Tapani Maskula *

    Jotenkin tuntuu, että jotkut taitavat antaa sen yhden tähden Rennyn leffoille jo ennen kuin ovat leffaa nähneet. :rolleyes:

    EDIT: Ilta-Sanomien mukaan näissä arvosteluissa kritisoidaan/haukutaan nimenomaan Rennyä, eikä esim. näyttelijöitä.
     
  5. Toolband

    Toolband Guest Guest

    Liittynyt:
    17.03.2003
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tämän herran pisteet jaksavat naurattaa aina kerta toisensa jälkeen. Varmaan 95% kaikista leffoista saa Maskulalta 1:n tähden.

    Itse ajattelin tässä lähipäivinä käydä katsomassa Mindhuntersin, mutta odotukset eivät kauhean korkealla ole. Toivottavasti edes keskitason jännärin on Renny saanut ohjattua.
     
  6. UttiVaakatSiah

    UttiVaakatSiah Guest Guest

    Liittynyt:
    06.12.2003
    Viestejä:
    150
    Saadut tykkäykset:
    1
    ONTM ja OT, mutta olkoot..
    Sen verran mitä olen nähnyt Rennyn tekemiä 'story boardeja' (aika taitava kaveri piirtämään btw), niin kyllä aika tunnollisesti ovat lopulliset tuotteet noudattaneet kaverin suunnitelmia ihan kuvakulmia myöden.
     
  7. Hirudroid

    Hirudroid Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2003
    Viestejä:
    1 245
    Saadut tykkäykset:
    2
    Yksi tähti on kyllä jo naurettava arvio. Ei noin alas uppoa kuin pari teatterijulkaisua 10 vuodessa jos sitäkään. Itse en ole koskaan noista median antamista tähdistä paljon perustanut. Ei kukaan peter-von-baghilainen pysty katsomaan tietynlaisia elokuvia ja arvosanat ovat aina sen mukaisia. Siksi pitäisi kai olla erikseen mainstream- ja draaman arvostelijat...
     
  8. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Onhan meillä lisäksi näitä julkaisuja jossa on tunnetusta jonkun näyttelijän vihaaja arvostelijana ja sille annetaan kaikki kyseisen näyttelijän tekemät elokuvat. Arvostelu kertookin sitten ihan älyttömästi siitä millainen elokuva on normaali katsojalle jolla ei ole lapsuuden traumoja tai muita patoutumia.

    Kyllä minustakin yksi tähti on naurettavaa ja suoraan sanottuna tekee arvostelijasta naurettavan. Siinä on parikin vaihtoehtoa: Arvostelija ei selvästikkään osaa nauttia hollywood paukkeesta vaan katsoo/arvostaa vain 1930-luvulla kuvattuja italialaisia mykkä pätkiä. Kysymys herääkin, että mitä vittua tälläinen kaveri menee sitten katsomaan/arvostelemaan tuollaista pätkää kun on täysin kyvytön sitä fiksusti tekemään? Toinen vaihtoehto on se, että arvostelija haluaa olla ns. elitisti ja haukkuu leffan vain sen takia että häntä pidettäisiin vain loistavien elokuvien ystävänä eikä tälläinen hollywood roska ansaitse kuin yhden tähden ja senkin vain sen takia kun on pakko antaa edes se. Kolmas vaihtoehto on tietysti se, että elokuva todella on niin perseestä, mutta ehkäpä 99% tapauksista asia ei näin ole.

    Yhden tähden elokuvia ei vuodessa Suomeen asti rantaudu varmaan yhtäkään. Esimerkiksi Secret Window vedettiin pois ennen julkaisuaan, koska epäiltiin että se ei menestyisi hirveän hyvin. Minusta tuo on jo aika tarkkaa seulaa, nimittäin Secret Window on ihan jees trilleri, joku kahden tai kolmen tähden pätkä, mutta ei haluttu ottaa riskiä.
     
  9. nimimerkillinen

    nimimerkillinen Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2004
    Viestejä:
    82
    Saadut tykkäykset:
    0

    Vaikuttaa siltä, että mikäli tekele ei ole Ranskalainen taide-elokuva Tapani antaa automaattisesti yhden tähden
     
  10. Negotiator

    Negotiator Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    30.09.2002
    Viestejä:
    1 872
    Saadut tykkäykset:
    2
    Mindhunters tuli katsottua, koska traileri herätti mielenkiintoni edes vähän. Ja kyllähän Rennyä pitää tukea :thumbsup:

    Elokuva oli juuri sitä perus jännitys-trilleriä, mutta ihan hyvän puoleinen sellainen. Ainakin jos ei loppua lasketa. Se laskee elokuvan pointseja pahasti.

    LL Cool J nauratti kovanajätkänä elokuvan läpi (minusta sopi rooliin), eikä kestään näyttelijästä mitään ihan hirveää sanottavaa.

    Saari oli minusta mielenkiintoinen ja tunnelmallinen paikka ja sitä olisi pitänyt hehkuttaa enemmän. Ihan perus Rennyä. Ei tosin niin huono kun arvostelut antavat käsittää.

    Sellaiset 2½-3 tähteä :)
     
  11. Jürgen

    Jürgen Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.01.2003
    Viestejä:
    3 407
    Saadut tykkäykset:
    1
    Elokuva keräsi avausviikonloppunaan huikeat n.3100 katsojaa ja jos mukaan lasketaan ennakkonäytökset niin lukema nousee 3700:aan katsojaan :)

    Näin lueskelin tämän päiväisestä Iltalehdestä. Elokuvan nähneenä voin sanoa, että en yhtään ihmettele, kyllähän tämä Drivenin voittaa, mutta silti...
     
  12. somerset

    somerset Guest Guest

    Liittynyt:
    19.10.2003
    Viestejä:
    106
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä syö miestä tämmönen.Miten voi leffa menestyä jos se teilataan mediassa jo ennen ilmestymistään?Sitten kaiken maailman "petervonbachit" antaa leffalle yhden tähden vain siksi että se on Rennyn leffa.Eikä tämäkään vielä riitä vaan sitten lyödään maan suurimpiin iltapäivälehtien lööppiin isolla että: Rennyn leffa floppasi!!.

    Tuskin mikään leffa voi menestyä tälläisen ryöpytyksen jälkeen!
     
  13. nimimerkillinen

    nimimerkillinen Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2004
    Viestejä:
    82
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo on täyttä totta, siksi en usein välitä siitä mitä mieltä mediat ovat elokuvista vaan käyn katsomassa kaikki varteenotettavat, rahaa kuluu, mutta se onkin vain sivuseikka :)
     
  14. matarvai

    matarvai Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.12.2000
    Viestejä:
    1 466
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itsekin käyn katsomassa leffan kuin leffan jos se vain kiinnostaa itseäni. Ei oo väliä mitä kaverit tai media niistä sanoo. Jos haluan jonkun nähdä niin se mennään katsomaan.
     
  15. Blaqua

    Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    30
    SIIS EI VOI OLLA TOTTA! Miten on mahdollista että elokuva oli muuten aivan huippu/hyvä, mutta erikoisefektit oli aivan aliarvoset :weep: :OI
     
  16. Larry

    Larry Guest Guest

    Liittynyt:
    02.10.2003
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    1
    Liian pieni budjetti? Ei rahaa kunnon efektifirmaan. Tehosteet Mindhuntersiin on tehnyt firma nimeltä Rob's pro shop, jolla on aikaisempaa kokemusta vain kolmesta leffasta.
     
  17. Hirudroid

    Hirudroid Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2003
    Viestejä:
    1 245
    Saadut tykkäykset:
    2
    Taitaa olla hollantilainen firma. Osa leffastakin kuvattiin siellä. Mindhuntersiahan yritettiin saada Suomeen tehtäväksi (editointi + post production), mutta Hollywoodin pomot eivät uskaltaneet ottaa riskiä. Parempaa jälkeä olisi täällä takuuvarmasti tehty. Ei voi mitään...
     
  18. jjames

    jjames Guest Guest

    Liittynyt:
    14.08.2003
    Viestejä:
    134
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin eilen kattomassa ko. leffan ja täytyy sanoa te todellakin positiivinen yllätys. Elokuva oli kaikenpuolin onnistunut esitys. Jännitystä piisasi, näyttelijäti oli ok ja tunnelmaa pystyi melkein veitsellä leikkaamaan.

    Suoraan ****, enkä kadu.

    Samaa viestiä tuntui kaikki nettiarvostelutkin elokuvasta viestittävän. Driven oli kökkö, mutta muuten Harlin on tehnyt ihan hyvää peruskamaa, jotka hakkaa kaiken muailman Hulkit, XXX:ät ja oikeastaan isoimman osan siitä kamasta mitä levitykseen tulee.

    Mindhuntersin kohdalla voidaan jostain pienistä asioista valittaa, mutta hei, eikö vastaavaa jossittelua ja ihmettelyä voi vääntää melkein kaikista markkinoilla olevista elokuvista.

    Aihetta sivuten voisin kommentoida Lynchin tekeleitä ja todeta, että Lost Highway ja Mulholland drive olivat todellakin hämäriä elokuvia ja etenkin jälkimmäisestä tykkäsin itsekin kovasti, mutta hei kyllä Lynchin tarkoitus on vaan ja ainoastaan myös sekoittaa katsojaa ja luoda ns. taidetta. Pidän kuitenkin leffan perustarkoituksena sen, että normaali järjellä pysyy edes välttävästi kärryillä.

    Yhteenvetona voidaan todeta, että turhaa napinaa ja Harlinin mollaamista. Jokainen saa tykätä mistä haluaa, mutta leffa oli mielestäni hyvä.
     
  19. setae

    setae Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2003
    Viestejä:
    1 276
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ehkäpä sitten saataisiin viimein ne pikku kakkonen - alushousut :)

    Nojuu, katsoihan tuon. Kun kyseessä kuitenkin oli ns. trilleri joka pakottaa arvailemaan murhaajaa, niin "aivot pois" viihteeksi ei oikeen sopinut. Aivojen käyttöä taas olisi sopinut yrittää jo tekovaiheessa, tuli lähinnä sellainen "hei pliis jotain rajaa" fiilis
    muutaman ruumiin jälkeen
    . En katsoisi uudestaan, paitsi ehkä virheitä etsiäkseni..

    Onkohan vika minussa vai viihdeteollisuudessa, kun tuntuu nykyään että 70+% elokuvista noudattaa kaavaa, jossa ensimmäinen 30min on mielenkiintoista (johtuen hahmojen esittelystä ym), sitten tulee 30min taantuma, jota seuraa 30min puuroa (jossa yritetään pitää jännitystä yllä mm. nerokkuutta pursuavilla juonenkäänteillä), sitten tulee 5min "en olisi millään arvannut" hollywood-trademarkkeja, onnellinen loppu ja romanssi.

    No tietysti, jos olisi katsomatta action-genreä, voisi päästä tuosta kaavastakin eroon. Toisaalta, tykkäsin kyllä esim. Daredevilistä, elokuva mielestäni toimi, vaikkei todellakaan mikään mestarieepos ollut.
     
  20. KirBy

    KirBy Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2002
    Viestejä:
    1 050
    Saadut tykkäykset:
    1
    Voi hyvänen aika. Minusta tämä leffa oli täysi susi. Korkeintaan kaksi tähteä. Elokuvan alussa kelasin jo että "Hitto, Rennyhän on tykittänyt kehiin ihan OK rainan!", mutta ne luulot pilattiin hyvinkin pian.

    Siitä olen samaa mieltä teidän muiden kanssa että on perseestä kohdistaa kaikki elokuvan mokat Rennyyn, mutta ei Renny millään tavalla 'syytön' tämän elokuvan huonouteen ole.

    Korkeintaan kaksi tähteä.