Kannabiksen laillistaminen, puolesta vai vastaan?

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana kurdt, 16.04.2004.

?

Kannabis lailliseksi?

  1. Kyllä

    253 ääntä
    37,2%
  2. Ei

    349 ääntä
    51,3%
  3. Eos

    78 ääntä
    11,5%
  1. _HB_

    _HB_ Guest Guest

    Liittynyt:
    21.03.2004
    Viestejä:
    208
    Saadut tykkäykset:
    1
    Rikosluvut todennäköisesti vähenisivät koska osa ihmisistä siirtyisi alkoholista kannabikseen. Tämä taas vähentäisi mm. pahoinpitelyjä.

    Liikenneonnettomuuksia olisi korkeintaan saman verran kuin nyt jos olisi toimivat ja luotettavat THC-mittarit, joilla voitaisiin selvittää nykyisten alkoholipromillemittarien tapaan onko joku kannabispössyissä.

    Kannabiksesta voitaisiin periä alkoholiveron tapaan valmisteveroa, jolla korvattaisiin haittoja. Ja sopivalla verotuksella valtion kassaan kilahtaisi rahaa moninkertaisesti haittoihin nähden. Eikä tähän edes tarvittaisi mitään 3/4-osaa-hinnasta-valmisteveroa-ja-tähän-vielä-alvit-päälle -ryöstöä
     
  2. Swingbream

    Swingbream Guest Guest

    Liittynyt:
    31.03.2004
    Viestejä:
    388
    Saadut tykkäykset:
    4
    Johan se selvisi! THC-koitin ei oikeasti hajoakaan, vaan pojat siirtyvät poliisille peitehommiin kannabismittareiksi! :D

    OK, myönnetään, päivän huonoin, ja juuri kukaan ei kuitenkaan tajunnut.
     
  3. Akkuli

    Akkuli Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.01.2003
    Viestejä:
    2 015
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ja mihinkähän väitteesi perustuu? Minkä ihmeen takia ihmiset muka yhtäkkiä vain siirtyisivät alkoholista kannabikseen?
     
  4. hiost

    hiost White Trash Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.11.2003
    Viestejä:
    2 366
    Saadut tykkäykset:
    6
    Nähtävästi yhtä tai ei niinkään huonossa.
    7 luokalle päästyään tuttuni aloitti runsaan alkoholin käytön ja muutamien kuukausien kuluttua sitä jo pöllittiin (en siis minä vaan hän ja muut tarkkislaiset) välitunneilla paikallisista kaupoista. 8 luokalla alkohonlin käyttö oli hänellä n. 3 - 5 kertaa viikossa ja 9 luokalla lopetti koulun ja alkoholin käyttö siirtyi melkein jokapäiväiseksi rutiiniksi. Nyt 7 luokasta on kohta 10 vuotta ja kyseinen hemmo on juonut jo deekun lailla eli joka päivä yli 6 vuotta. Poika on lihonnut aikalailla, mutta kyllä kaverilla näyttäisi vieläkin järki juoksevan. Toisin sanoen ihan järkevää juttua hänen kanssaan voi jutustella, mutta kyllä alkoholin käytön huomaa. Kaveri pelaili vielä viime kesänäkin muutaman kerran futista kanssamme, tosin ei nyt ihan Ronaldon elkein, mutta siihenkin kykeni vielä ilman ongelmia.
     
  5. Sidewalker

    Sidewalker Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    864
    Saadut tykkäykset:
    2
    En itse polta, mutta enemmän olen puolesta kuin vastaan.
     
  6. Naiman

    Naiman Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2004
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    2
    uudestaan.. kovat huumeet liikkuvat samoissa piireissä kuin kannabis koska kannabis on leimaattu huumeeksi ja siksi laitoin. Suurin osa Kannabiksen käyttäjistä on aloittanut alkoholin tai tupakan käytöllä, tai pienempänä mutsin tissin imemisellä mutta sillä ei ole mitään tekemistä kovien huumeiden kanssa. Eli järki käteen kaikki, kannabis ei ole semmoinen huume mitä kun kerran vetää alkaa niin hirveästi tekemään kovempia, vaan kun käytät kannabista joudut samoihin piireihin kuin missä vedetään amfetamiinia/ectasya/subuja/lakkaa ja jossain vaiheessa sullekkin aletaan tyrkyttämään sitä.. kauan sitä kattoo kun kaverit vetää muuta jolloin sun aivot "tuurtuu" ja toisten viivojen vetäminen ei enää hetkauta yhtään ja kynnys itse ottaa on todella matala, Tai kaikki muut paitsi sä on jo aloittanut amfetamiinin käytön jolloin alat tuntea ettet enää ole samoilla aaltopituuksilla ja ulkopuolinen, joten otat ite (vertaa tupakka yläasteella tms). Muuta totuuden pohjaa tällä Porttiteorialla ei ole kuin että se pätee vain koska kannabis on laiton.

    Esm. Suurin osa mun kavereista nykyään käyttää viihdekäyttönä kannabista kovempia, en usko että olisivat ikinä alkaneet hinkua muuta kuin kannabista ellei olisi joutuneet samoihin porukoihin, ja niissä on painostus välillä kovaa, "ota nyt, ota nyt". Eikä sen takia kukaan mun mielestä siirry vahvempiin koska ei kannabis enään riittäisi vaan kun jotain näkee kokoajan niin se kuten sanoin kynnys madaltuu.. itseäni ei haittaa kylläkään edes kovat huumeet (paitsi heroiini) jos pysyy homma hanskassa ja käyttää kuin vaikka alkoholia viikonloppuisin päästääkseen juhla-tunnelmaan, Vasta sitten jos jollain alkaa tulee oikein vieroitusoireita ja alkaa vetämään pitääkseen ne poissa niin silloin mun mielestä ihmisellä on ongelma, eli käytä mutta älä väärinkäytä.
     
  7. mdk 5.1

    mdk 5.1 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.06.2003
    Viestejä:
    1 014
    Saadut tykkäykset:
    98
    Puolesta olen. Vaikka tokihan tuo minule on ihan sama laillisetetaanko koskaan, kun ei mitään erityistä tarvetta ole tullut ko. kaman poltteluun/popsimiseen. Että kyllähän noiden vertailujen perusteella kannabis menee ihan samaan kastiin kuin alkoholikin. Molemmissa on joitain riskejänsä ja miltei niiltä kaikilta voi välttyä kun pitää käytön kohtuun rajoissa, ettei aina ole vetämässä lärvejä tahi joka päivä pössyttelemässä. Ja kyllähän täällä jo kaikenlaista pahaa ihan laillisestikin myydään [kuten tupakkia, alkoholia ja aseita] Että kyllä mielestäni yhteiskuntamme kestää kannabiksen laillistamisen ja jos ei kestä niin voidaanhan tuota takaisin palata.

    Tärkeimpänä pointtina kannabiksen laillistamisessa ja valtion kontorolloimassa myynnissä kokisin sen että saataisin nämä hämäräheikit pois ainakin kannabis bisneksestä ja mahdollisista tuloista saataisiin sitten verot valtiolle.

    Että vaikkei se laillistaminen maailma paljon parantaisikaan, niin en jaksa usko että se pahasti raiteiltaankaan suistuisi. :)
     
  8. _HB_

    _HB_ Guest Guest

    Liittynyt:
    21.03.2004
    Viestejä:
    208
    Saadut tykkäykset:
    1
    Osa ihmisistä siirtyisi alkoholista kannabikseen, koska kokeiltuaan sitä kokisi sen vaikutukset alkoholia miellyttävämmiksi.

    Osa ihmisistä taas käyttää sitä jo nyt vaikka se laitonta onkin, jolloin valtio saisi näiden ihmistenkin käytöstä verotuloja.

    Osa taas ei käytä mitään päänsekoittajia, eikä kannabistakaan vaikka sen käyttö laillista olisikin.
     
  9. emaasalmi

    emaasalmi Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2003
    Viestejä:
    591
    Saadut tykkäykset:
    1
  10. Kuppi-Juuso

    Kuppi-Juuso Guest Guest

    Liittynyt:
    18.10.2004
    Viestejä:
    173
    Saadut tykkäykset:
    0
    "Kannabis lailliseksi?" on liian yksioikoinen kysymys. Kannatan kannabiksen pienimuotoisen kotiviljelyn laillistamista yli 21-vuotiaille henkilöille.

    Yksi vaihtoehto olisi, että se olisi laitonta, muttei rangaistavaa, tällainen outo yhtälöhän on olemassa tietääkseni uudessa tekijänoikeuslakiehdotuksessakin.
     
  11. Nice Guy Eddie

    Nice Guy Eddie no more mr. Nice Guy Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    24.07.2001
    Viestejä:
    4 660
    Saadut tykkäykset:
    6
    samoin pyöräilykypärän käytön suhteen. Pakollista, mutta ei rangaistavaa. :hitme:
     
  12. Sly

    Sly Dear Die Hard. You Rock. Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.11.2003
    Viestejä:
    2 172
    Saadut tykkäykset:
    7
    Sen vuoksi ketjun otsikko onkin "Kannabiksen laillistaminen, puolesta vai vastaan?"
     
  13. koopa

    koopa Guest Guest

    Liittynyt:
    16.08.2004
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    itsekkin aloittelin poltellun varmaan.. 8vuotta nyt.

    käyttö on ollut välillä että vain joitain hassuja kertoja ja sitten joskus taas enemmänkin, eli viikonloppuisin ja joskus viikollakin. alkoholia on kyllä enemmän ehkä tullut käytettyä ja minusta on se näistä kahdesta pahasta pahempi. eli itse on tullut hölmöiltyä alkoholin vaikutuksen alaisena enemmän. mutta eihän nämä aineet kyllä aivan samallatavalla vaikuta eli viihdekäytössä on molemmissa omat puolensa en varmaan alkoholistakaan luopuisi jos kannabis tulisi lailliseksi.

    se olisi kyllä jännä että alkoholi varmaan kiellettäisiin jos nyt puskettaisiin molempia läpi. itse en kyllä osaisi sanoa että jos molemmat olisi nyt laillisia että kummanko sitten pelkästään tahtoisin lailliseksi.. alkoholin kyllä varmaan kieltäisin, koska siitä on enemmän yhteiskunnallisia haittoja (minun mielipide).

    mitä sitten olette puhuneet noista "huumepiiristä" yms. minun kaveripiirissäni ehkä kolme-neljä kymmenestä vain polttelee ja jokaisen voisi sanoa olevan ihan "normaaleja" ihmisiä, töissäkäyviä yms.

    porttiteoriaan en ole ikinä uskonut, eiköhän se ole ihan ihmisestä kiinni miten elämänsä kanssa tekee. eihän sitä nytkään voi yleistää etä alkoholista mennään koviin huumeisiin. senjälkeen jos kannabis olisi laillista niin eiköhän se vähän ajan päästä kuullostaisi myös siltä että miten kannabiksesta mennään koviin huumeisiin, sehän on laillista kumminkin ja ei sitä voi verrata joihinkin muihin :)

    täytyy kyllä mainita vielä että olen itse e:tä kyllä kokeillut 2kertaa lontoossa kun tuli oltua klubittelemassa enemmän, mutta siihen se jäikin.

    eli omalta kohdalta porttiteoria ainakaan ei ole toiminut, on pysynyt ihan kohtuukäytössä, en liiku missään "hämäräporukassa", en ole käyttäytynyt pilvipäissäni myöskään asiottomasti julkisella paikalla saatikka sitten varastellut autoja rahoittaakseni käyttöni :D poliisin kanssakkaan ei ole kertaakaan tullut ongelmia.
     
  14. Sly

    Sly Dear Die Hard. You Rock. Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.11.2003
    Viestejä:
    2 172
    Saadut tykkäykset:
    7
    Mielestäni ihan turha aina verrata alkoholiin ja perustella, että alkoholiakaan ei nyt laillistettaisi, jos se olisi uusi aine. Ei varmaankaan. Fakta on kuitenkin se, että laillista se nyt on ja tuskin ihan lyhyellä välillä muuksi muuttuu. Keskustelua pitäisi sen sijaan olla siitä, miksi markkinoille pitäisi päästää toinenkin paha. Toimi porttiteoria tai ei, niin toisille ne päihteet vaan "maistuu" paremmin kuin toisille ja se yleensä johtaa ongelmakäyttöön. Laillistaminen tuskin vähentäisi yhtään alkoholin väärinkäyttäjää ja toisi varmasti useita uusia huumausaineiden väärinkäyttäjiä eli kaikenkaikkiaan hörhöjen määrä kasvaisi. Se ei ole riittävä perustelu laillistamiselle, että muutama tuhat ihmistä saisi nistin leiman pois otsastaan, kun miedot olisivat laillisia ja he voisivat sitä sivistyneesti käyttää tuntematta oloaan rikolliseksi.
     
  15. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Kannattaisikohan Sly nyt välillä mennä peden kanssa tekemään niitä kotiläksyjä jos oikeasti luulet, että Suomessa on vain muutama tuhat ihmistä jotka pilveä polttavat.. ihanata tavata näin sinisilmäisiä ihmisiä.
     
  16. Sly

    Sly Dear Die Hard. You Rock. Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.11.2003
    Viestejä:
    2 172
    Saadut tykkäykset:
    7
    No oli niitä 5000 tai 20000 niin ei se juuri eroa tee. Ja tuskin kukaan tarkkaa lukua tietää, riippuu aina siitä keneltä kysytään.

    ollaako muka oikeasti jostain asiasta peden kanssa samaa mieltä..?
     
  17. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Kyllä se eron tekee. Emminä tiedä tässä asiassa peden mielipidettä eikä oikeastaan kyllä kiinnostakkaan, mutta pedelläkin on kotiläksyt tekemättä..
     
  18. koopa

    koopa Guest Guest

    Liittynyt:
    16.08.2004
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    no on se kyllä turha ehkä verrata että kumpiko niistä nyt laillistettaisiin, mutta pointti se on sekin.

    ei pakosta vähentäisi alkoholin väärinkäyttäjiä, mutta en usko että kannabiksen/alkoholin yhteinen väärinkäyttäjäluku nousisi pelkistä alkoholin väärinkäyttäjistä.

    ja eikös noita laillistamisen isompia hyötyjä ole jurri että valtio saisi verotulot siitä ja vähentäisi sen rikollisuuden sen ympäriltä.

    minä en ainakaan sitä näkisi pahana jos sen laillistaisi kun katsoo nyt hollantia esim esimerkkinä.

    mutta tulen minä sitä silti käyttämään vaikka ei laillistettaisikaan. en nyt niin isona muutoksena nää sitä että täällä ei mitään coffeeshoppeja yms ole, en usko että minun käyttöön tulee vaikuttamaan jos laillistettaisiinkin.
     
  19. johnspawn

    johnspawn Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.10.2001
    Viestejä:
    1 015
    Saadut tykkäykset:
    3
    Montakos niitä on?
     
  20. Kuppi-Juuso

    Kuppi-Juuso Guest Guest

    Liittynyt:
    18.10.2004
    Viestejä:
    173
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minusta se on loistava vertaus, olihan alkoholikin aikoinaan kielletty.
    Paha ja paha, miten sen nyt ottaa.
    En usko. Toisille ne päihteet vaan "maistuu" paremmin kuin toisille, eikä sille kieltolailla mitään voi.