Korkeakouluopinnot

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana marcoolio, 15.06.2004.

  1. Ladybird

    Ladybird Guest Guest

    Liittynyt:
    27.04.2004
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, täällähän on jo kolme vuosikurssillista maisteriohjelmia (kokeilukappaleita olemme) menossa, mutta opiskelijaelämä yliopiston puolella on ollut todella hiljaista, joten Blanko toivottavasti piristää tätä opiskelijan arkea. Toivotamme Blankon tervetulleeksi!

    Minä kun voin kaikki tentitkin suorittaa täällä, niin ei tarvitse siellä Oulussa monesti käydä.
     
  2. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Blankon toimintaan voi alustavasti käydä tutustumassa Blankon webbisivulla ( jos ei ole jo ennestään tuttu sivusto). Ja jos irkkausta harrastat, niin myös blankon irkkikanavaan voi käydä tutustumassa (Verkko: ircnet, kanava: #blanko).

    Itsellä on käynyt mielessä, että voisin jonkun kurssin suorittaa Kajaanistakin käsin, jolloin voisi sukuloida hieman pidemmän aikaa. En tosin ole ottanut selvää, onko se edes mahdollista, joten saa nyt nähdä :)
     
  3. €ncore

    €ncore Guest Guest

    Liittynyt:
    19.04.2003
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sivuaineopintoja voi ensi vuodesta alkaen suorittaa missä tahansa yliopistossa.
     
  4. superpallo

    superpallo Guest Guest

    Liittynyt:
    22.11.2001
    Viestejä:
    1 853
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ilmeisesti kuitenkin vain siinä tapauksessa, kun oma yliopisto/laitos/tms hyväksyy nämä suoritettavat opinnot.
     
  5. Lii-Lii

    Lii-Lii Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2003
    Viestejä:
    165
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vuodesta 1999 asti olen yliopistomaailmassa palloillut. Ensimmäisen vuoden opiskelin pääaineenani tietojenkäsittelytieteitä, mutta sitten loikkasin humanistiseen - pääaineenani on suomen kieli. Sivuaineinani opiskelen tietojenkäsittelyä, viron kieltä ja kulttuuria sekä kotimaista kirjallisuutta. Opintoviikkoja on vasta noin sata. :eek:
    Tällä hetkellä opinnot ovat vähän tauolla työnteon vuoksi, mutta tarkoitus olisi saada kuitenkin jotain kursseja suoritettua, että ainakin siihen hukkiin asti pääsisin.
     
  6. Jürgen

    Jürgen Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.01.2003
    Viestejä:
    3 407
    Saadut tykkäykset:
    1
    Semma 3:sessa käsitellään pelkästään jotain tiettyä osa-aluetta liittyen graduun. Eli esimerksiksi meikäläisen gradun aiheena on Joensuun liikuntapaikkarakentaminen ja Semma 3:sessa keskityin pelkästään Mehtimäen jäähalliin ja sen syntyvaiheisiin.

    Ei ollut mikään paha nakki ja sainpa kunnian olla eläkkeelle jääneen Antero Heikkisen viimeisenä käsittelemän seminaarityön tekijä.

    Vinkkejä saa kysellä, mielellään yritetään auttaa plazalaista!
     
  7. Toolband

    Toolband Guest Guest

    Liittynyt:
    17.03.2003
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itse aloitin viime vuonna tietojenkäsittelytieteen opiskelut Helsingin yliopistossa. Kovin laiskasti lähti opinnot käyntiin ja jouluna opintoviikkoja oli yhteensä 3. Keväällä otin sitten pienen kirin ja tällä hetkellä noppia on suoritettuna 21. Ehkä sitten ensi vuonna käydään koulua vähän ahkerammin.
     
  8. Wartsi

    Wartsi Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2004
    Viestejä:
    87
    Saadut tykkäykset:
    0


    hmm...Itse myös TKK:ssa pääaine selluloosatekniikka, sivuaine ympäristötekniikka, noppia hieman yli 140. :). Hassua, ehkä tunnemme toisemme...

    Vuorotyöt alkavat riittää, yövuorossa kirjoittelen...
     
  9. Paake

    Paake Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    24.01.2002
    Viestejä:
    714
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin no kait sitä voisi sanoa niin että aloitan opinnot helsingin yliopistossa fysikaalisten tieteiden laitoksella nyt syksynä. Tosin minulla on jo diplomi-insinöörin tutkinto joten tuskin kovin aktiivisesti kursseja luen. Lähinnä kieliä olen aatellut lueskella jne. Niin ja leikin humanistia vaatimalla lisää pistorasioita seiniin ydinvoiman sijaan.... :hitme:
     
  10. brunnsbe

    brunnsbe André Brunnsberg Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Valmistuin filosofian maisteriksi kuukausi sitten Åbo Akademista (aloitin 1999). Pääaineena tietojenkäsittelytiede ja sivuaineina tietojärjestelmät ja matematiikka. Opintoviikkoja sain kasaan 175. Kirjoitin graduni MHP-digibokseista joten jos teillä on kysymyksiä aiheesta niin vastaan mielelläni. ;)
     
  11. EdHunter

    EdHunter Guest Guest

    Liittynyt:
    27.02.2003
    Viestejä:
    272
    Saadut tykkäykset:
    1
    Vuosi sitten aloitin opiskelun Helsingin Kauppakorkeakoulussa, ovareita on tähän mennessä 42. Pää- tai sivuainetta en ole vielä valinnut, mutta markkinointi on suht vahva vaihtoehto pääaineeksi. Tahti hidastuu kyllä pakostakin ensimmäisen vuoden jälkeen, eli en ole neljässä vuodessa suorittamassa.. ;)
    Pitäähän sitä opiskelijaelämästä nauttia vielä kun siihen on mahdollisuus. Tuntuukin että varsinkin ensimmäisenä vuonna koulunkäynti on sivuseikka juhlien järkkäilyn ja juhlimisen ollessa se varsinainen pääasia...
     
  12. Väre

    Väre Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2001
    Viestejä:
    284
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oulun yliopistolla tietojenkäsittelyä on tullut luettua vuodesta 1998 lähtien. Opinnot ovat klassisessa "gradua vaille valmis" -vaiheessa. Gradu täytti tuossa vapun aikoihin jo kokonaisen vuoden ja sivuja on kasassa 8 :). Syksyllä olisi tarkoitus tsempata ja saada tuokin pois alta. Töissä kun tulee käytyä niin ei meinaa illalla jaksaa motivoitua tekstin tuottamiseen sillä niin monta hyvää leffaa on katsomatta hyllyssä :p.
     
  13. menace

    menace Guest Guest

    Liittynyt:
    04.07.2002
    Viestejä:
    823
    Saadut tykkäykset:
    3
    Vaasan yliopisto, kauppatieteellinen tiedekunta. Gradua vaille, joka sekin on työn alla.
     
  14. meero

    meero Guest Guest

    Liittynyt:
    26.02.2004
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oy/ttk/sto/98
     
  15. janmi

    janmi Guest Guest

    Liittynyt:
    06.10.2003
    Viestejä:
    452
    Saadut tykkäykset:
    2
    Joensuun yliopiston yhteiskuntatieteellisessä oikeustieteitä luen.
     
  16. TJJ

    TJJ Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.04.2002
    Viestejä:
    409
    Saadut tykkäykset:
    1
    Vuosina -99 ja 2000 Turun yliopistolla fysiikkaa ja vähän kemiaa sivussa. Sitten syksystä 2000 lähtien saman yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa. Yhteensä vissiin sitten lähti kuudes vuosi yliopistoa, 5. vuosi lääkistä. Opintoviikkoja nyt rekisterissä reilut 160, tosin tehtyä hommaa ilman opintorekisterimerkintää on vajaa parikymmentä opintoviikkoa.
     
  17. Hojis

    Hojis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.03.2006
    Viestejä:
    403
    Saadut tykkäykset:
    9
    Vanhaan ketjuun hieman eloa...

    Opiskelut kesken Turun yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksella, toinen vuosi menossa. Noin 110 opintoviikkoa kasassa. Pääaineeksi tulee varmaankin tietojärjestelmätiede, koska olen niin laista ja kohtuullisen hyvä itsereflektion harrastaja :)

    Taustalla on myös vuonna 2000 aloitettu ja vuonna 2004 lopetettu periodi AMK-opiskelijana, josta jäi Viestintätekniikan insinöörin paperit käteen. Opintoviikkoja taisi tulla kasaan 165 tuolloin ja keskiarvoltaan aikas hyvät paperit. Ei kyllä uskois :hitme:
     
  18. Jazo

    Jazo Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    4 424
    Saadut tykkäykset:
    10
    Opiskelen kaupallista alaa Oulun Yliopistossa, kohta täydet 2 vuotta takana ja melkein kaikki ensimmäisen vuoden opinnot suoritettuna. :D
     
  19. opluoto

    opluoto Guest Guest

    Liittynyt:
    25.01.2005
    Viestejä:
    255
    Saadut tykkäykset:
    0
    VTM:n paperit (joissa noin 200 ov:ta) jäi käteen TY:sta kolmen vuoden juopottelun (+1,5 vuoden työn ohessa gradun teon) jälkeen joskus kauan sitten.
     
  20. Kalza

    Kalza Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.11.2002
    Viestejä:
    2 844
    Saadut tykkäykset:
    3
    Turun AMK:ssa tietoliikenteen ja sähköisen kaupan koulutusohjelmassa tulee nyt jo 4 vuotta täyteen. Suuntautumisvaihtoehtona on Multimedia- ja DVD-tekniikka.

    Pari ekaa vuotta meni melkeinpä ihan oikeasti opiskellessa. Melkein kaikilla tunneilla tuli käytyä, joskaan kotona ei silloinkaan tullut ikinä mitään tehtyä... Sen jälkeen tuli käytyä suorittamassa työharjoittelu ja vaihto-opiskeluvuosi Portugalissa(37 opintopistettä jäi käteen siitä keikasta ;) ).

    Nyt neljäs vuosi on mennyt aikalailla rennoissa tunnelmissa kun ei mulla oikeastaan ollut kuin pari kurssia jotka piti suorittaa. Ei ole oikein löytynyt sopivaa päättötyön aihetta tai motivaatiota tehdä oikeastaan mitään. Tarttis varmaan tehrä jottai et sais paperit ulos täältä koulusta!

    Koossa on kuitenkin jo 279,5 opintopistettä ja tutkinnon laajuus on 240 op. Vähän on tullut vedettyä ylimääräistä ruotsia, englantia, espanjaa, portugalia, saksaa, kiinaa, italiaa yms :rolleyes: