www.eroakirkosta.fi

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana Damned, 05.06.2004.

?

Kuulutko kirkkoon?

  1. Kyllä - käyn säännöllisesti kirkossa

    10 ääntä
    1,5%
  2. Kyllä - mutta kirkossa tulee käytyä todella harvoin

    125 ääntä
    18,9%
  3. Kyllä - en tosin käy kirkossa koskaan mutta ei ole tullut mieleen erota

    126 ääntä
    19,0%
  4. En - enää... olen eronnut kirkosta

    372 ääntä
    56,2%
  5. En ole koskaan kuulunutkaan

    51 ääntä
    7,7%
  1. jaritt

    jaritt Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.03.2000
    Viestejä:
    2 104
    Saadut tykkäykset:
    6
    Missä seurakunnassa on näin? Ainakaan meille ei kirkkohäät maksaneet kirkon / papin puolesta penniäkään (vieläkö joku muistaa tuon tsaarinaikaisen rahayksikön?), mutta muuten häihin kyllä upposi sievoinen summa rahaa.

    edit: Juu me valitsimme siis sen vaihtoehdon että pidimme näyttävät sukujuhlat joihin kutsuttiin vain ne sukulaiset ja ystävät jotka halusimme. Ei siis kaikkia kumminkaimoja tai muita "melkein-sukulaisia". Kalliiksi tuli, mutta molemmille oli selvää että naimisiin mennään vain kerran ja siihen oltiin valmiit sijoittamaan rahaa. Ja tulihan se häämatkakin tehtyä eikä ollut sekään ihan halpa reissu. Aika monta videotykkiä olisi häihin uponneilla rahoilla ostettu, mutta silti ei kaduta yhtään.
     
  2. Valhalla

    Valhalla Nikon & Elinchrome Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.12.2002
    Viestejä:
    2 543
    Saadut tykkäykset:
    4
    Just noin pitääkin tehdä, eli se päivähän on hääparin juhla ei kumminkaimojen.. olen nähnyt (valokuvannut) kohta kolmetkymmenet häät ja valitettavan usein tulee vastaan niitä juhlia joissa hääpari tuskailee sitä, että ohjelmassa on jotain mitä he eivät halua tai vieraina on väkeä jotka olisi voinut jättää kutsumatta.
     
  3. JaniH

    JaniH Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.08.2000
    Viestejä:
    6 723
    Saadut tykkäykset:
    15
    Minä en kyllä näe mitään säästöä siinä, että henkilö A viettää vapaa-aikaansa työpaikalla. Kummassakohan säästää enemmän: surffaa puoli tuntia työn jälkeen omalla vapaa-ajallaan työpaikallaan vai kotona hitaalla ja kalliilla modeemiyhteydellä? Entäpä jos henkilö A menee työn jälkeen työpaikan punttisalille, vrt. maksullinen punttisali jossain muualla?
     
  4. The M

    The M Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2003
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    No hieman. Mikäli toinen osapuoli ei ole seurakunnan jäsen on avioliitto solmittava maistraatissa. Tämän jälkeen on sitten mahdollista ottaa kirkossa avioliittolle siunaus jonka merkittävin ero on sen kuuluisan "tahdon" -osan puuttuminen.
     
  5. Swingbream

    Swingbream Guest Guest

    Liittynyt:
    31.03.2004
    Viestejä:
    388
    Saadut tykkäykset:
    4
    Saa jopa sanoa "tahdon". Sanamuoto on hieman erilainen ja pappi käyttää uutta nimeä (jos nimi vaihtunut).

    Tarjouksessa tänään pätkä avioliiton kirkollisen siunauksen kaavasta:
    ----------------------
    Pappi: Te olette tulleet Jumalan kasvojen eteen pyytämään hänen siunaustaan avioliitollenne.

    Pappi kysyy mieheltä:
    MM (etunimet), tahdotko avioliitossasi, jonka olet solminut NN:n (etunimet) kanssa, osoittaa
    hänelle uskollisuutta ja rakkautta myötä- ja vastoinkäymisissä?

    Vastaus:
    Tahdon.

    Pappi kysyy naiselta:
    NN (etunimet), tahdotko avioliitossasi, jonka olet solminut MM:n (etunimet) kanssa, osoittaa
    hänelle uskollisuutta ja rakkautta myötä- ja vastoinkäymisissä?

    Vastaus:
    Tahdon.
     
  6. jaritt

    jaritt Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.03.2000
    Viestejä:
    2 104
    Saadut tykkäykset:
    6
    Kyse olikin siitä että viettäessäsi aikaasi työpaikallasi olet jatkuvasti työnantajasi käytettävissä ja tästä ajasta kuuluu luonnollisesti suorittaa asianmukaiset ylityökorvaukset mikäli aika menee yli työehtosopimuksessa sovitun tuntimäärän. Lähinnä ajoin takaa sitä että monet ihmiset menettävät tällä tavalla huomattavan määrän rahaa joka vuosi ja sitten kukaties samat ihmiset vielä valittavat kirkollisveron / TV -maksun suuruudesta.
    :rolleyes:

    Jos "leimaat itsesi ulos töistä" ja menet työantajan omistamaan kuntosaliin niin se on mielestäni täysin verrattavissa siihen että kävisit yksityisellä kuntosalilla kaupungilla eli silloin vietät vapaa-aikaasi ja jos pomo sattuu soittamaan kännykkääsi voit huoletta vastata "sori, ehdin jo lähteä töistä".
     
  7. _HB_

    _HB_ Guest Guest

    Liittynyt:
    21.03.2004
    Viestejä:
    208
    Saadut tykkäykset:
    1
    En ole vieläkään tajunnut minkä h***etin takia yritysten pitää maksaa kirkollisveroa? :OI
     
  8. mikax7x

    mikax7x Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.06.2002
    Viestejä:
    171
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei vaan en halua tukea rahallisesti järjestelmää joka sortaa ihmisiä, syöttää valheita, kannustaa ahdasmielisiä asenteita ja tuhlaa yhteiskunnan resursseja. Kyllä minäkin maksan kirkon toiminnasta epäsuorasti yhteisöveron muodossa vaikka en kirkkoon kuulukaan.
     
  9. puro

    puro Guest Guest

    Liittynyt:
    30.09.2002
    Viestejä:
    234
    Saadut tykkäykset:
    1
    Miksi sitten haluaisit pariksi viikoksi liittyä? Jos kirkko on noin iivil, kannattaa pysyä siitä mahdollisimman kaukana ja järjestää ne häät jotenkin muuten luovasti.

    Voi sinua raukkaa, melkein luulisi, että olet joutunut uskonvainon uhriksi. :D

    -P.
     
  10. Mahoney

    Mahoney Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.09.2001
    Viestejä:
    3 826
    Saadut tykkäykset:
    7
    Samaa voisi kysyä tämän threadin aloittajalta. Perkele. :grr:
     
  11. Swingbream

    Swingbream Guest Guest

    Liittynyt:
    31.03.2004
    Viestejä:
    388
    Saadut tykkäykset:
    4
    Mitäs negatiivista tässä on? Haluatko sinä, että omassa kirkossasi on valtava määrä pakanoita vain siksi, että luulevat kirkosta eroamisen olevan jotenkin hankalaa? Juuri kirkkoon kuuluvien ei-uskovaisten vuoksi koko laitos kärsii valtavasta inflaatiosta, ketään ei kiinnosta. Vähän (hyvin vähän) sama juttu kuin lätkämatseissa tai stadionkonserteissa, 70% porukasta paikalla vain siksi, kun ovat saaneet asiakkaalta lahjuslipun. Fanejakaan ei kiinnosta tulla paikalle, koska katsomossa ei ole tunnelmaa. Pakanoiden kuulumisen kirkkoon voisi kuvitella kirkon näkökulmasta olevan lähinnä jumalanpilkkaa.
     
  12. Mahoney

    Mahoney Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.09.2001
    Viestejä:
    3 826
    Saadut tykkäykset:
    7
    No tosiaan hyvin vähän sama... eivät ne "pakanat" siellä kirkossa ole ketään häiritsemässä ja sitä paitsi eiköhän jokainen tiedä eroamisen olevan mahdollista ilman linkkiä jossain kotiteatterifoorumilla... :rolleyes: Eikä tuommoisilla hatusta temmatuilla prosenttiluvuilla ole mitään merkitystä muutenkaan.
     
  13. Swingbream

    Swingbream Guest Guest

    Liittynyt:
    31.03.2004
    Viestejä:
    388
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tuosta eroamisesta ja sen helpottumisesta on ollut paljon puhetta muuallakin, miksi ei tälläkin foorumilla (osasto voisi kylä olla paremmin valittu)? Monilla on oikeasti vieläkin sellainen kuva, että pitää mennä nolona poikana kirkkoherranvirastoon ilmoittamaan jumalan hylkäämisestä (noin niinkuin hyvin kuvainnollisesti sanottuna). Prosenttiluvuilla viittasin lätkämatseihin ja konsertteihin, hatusta temmattuja olivat toki, ja sinäkin sen tajusit.

    En kuitenkaan ymmärrä mitä negatiivista siinä voi kenellekään olla, jos uskonnottomia neuvotaan kirkosta eroamisessa. Tosin thread voisi olla mallia "Tänne linkit kaavakkeisiin uskontokuntiin liittymiseksi ja niistä eroamiseksi" :).

    masterX ei taida täällä enää kauaa nykyisellä nimimerkillään kirjoitella, ainakaan jos tahti jatkuu samana.
     
  14. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Tää vastaus on enemmän muillekin tässä ketjussa kuin Kurdtille mutta poimin nyt yhden näistä 'kulissihäät' kommenteista. Asia koskee yleensä tarvetta saada takanreunalle valokuva, jossa on hieno kehys.

    Minusta häiden järjestäminen uskontoon sidotuin menoin on outoa jos ei ole kummallakaan puoliskolla ensinkään uskoa, johon lupauksensa alttarilla pohjaa. Pikemmin inhotaan koko kirkollissysteemiä mutta sitten ei ole uskallusta tehdä omassa elämässään mitään muutoksia. Ymmärrän kyllä suvun painostuksen mutta miksi maalata kulisseja elämänsä pohjaksi. Ei mikään liitto saa teeskentelystä pätevää lähtöalustaa. Sama on ottaa vaikka kaverit näyttelemään pappia ja filmata satu muutenkin sukulaisille. Nykyhäissä kyse on nukkekodin tapetoinnista.
     
  15. IsoArska

    IsoArska Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2003
    Viestejä:
    1 794
    Saadut tykkäykset:
    4
    Kaveri on 15v ja keskellä pahinta murrosikää. Se on paha yhdistelmä...
     
  16. Swingbream

    Swingbream Guest Guest

    Liittynyt:
    31.03.2004
    Viestejä:
    388
    Saadut tykkäykset:
    4
    Varmaan noinkin. Usein on kysymys kuitenkin siitä, että toinen osapuoli haluaa kirkkohäät, jopa ihan oikeasti uskontonsa vuoksi. Toinen sitten ei kuulu kirkkoon, ja joku joudutaan tekemään kompromissi. Joskus kompromissi tarkoittaa maistraattivihkimistä ja kirkollista siunausta, mutta kaikille morsiamille/sulhasille tämäkään ei käy. Itse ainakin tällaisessa tilanteessa liittyisin kirkkoon tarvittavaksi aikaa. Uskonnolle ei ole minulla juuri mitään merkitystä, kyseessä olisi vain pieni rahallinen uhraus. Mieluummin kuitenkin maksaisin suoraan kirkolle suoraan siitä, että morsiamelleni suotaisiin kirkkohäät, kuin kikkailisin tuollaista.

    Itse muuten odotan ja suunnittelen innolla omia häitäni. Niistä todennäköisesti ei tule kirkkohäitä, mutta muuten kyllä suurta näytelmää ja nukkekodin tapetointia. Olemme olleet yhdessä niin pitkään, että avioliitolla ei sinänsä ole mitään käytännön merkitystä suhteeseemme, mutta haluamme järjestää kunnon shown, kun siihen on kerrankin mahdollisuus.
     
  17. void

    void Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2003
    Viestejä:
    1 121
    Saadut tykkäykset:
    3

    No tottahan tuokin on, mutta se vaan on maan tapa, että kirkossa suurin osa(?) menee naimisiin. Vain yksi (hitaasti katoava?) perinne monien muiden joukossa.
     
  18. _HB_

    _HB_ Guest Guest

    Liittynyt:
    21.03.2004
    Viestejä:
    208
    Saadut tykkäykset:
    1
    "standardit (omaa rantaviivaa, autolla perille, mökki asuttavassa kunnossa eli sähköistetty ja juokseva vesi"

    En muuten tiedä ketään kenen mökillä olisi juokseva vesi.
     
  19. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Jospa sillä tarkoitettiin sähköpumpulla kaivosta/järvestä nostettua vettä.
     
  20. Mahoney

    Mahoney Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.09.2001
    Viestejä:
    3 826
    Saadut tykkäykset:
    7
    Sekin on toki juokseva vesi, mutta kyllä ihan kunnallinen vesikin löytyy ainakin joiltakin. Onneksi.
    Nyt en enää edes tiedä mistä oli puhe.