Nebulan digi-tv kortin toimivuus?

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana pede, 13.06.2003.

  1. Willo

    Willo Guest Guest

    Liittynyt:
    14.09.2001
    Viestejä:
    625
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kiitoksia vastauksista. MyTheaterko ei Nebulaa tue? Miten on ffdshow-tuen laita Nebulan omassa softassa (pitäisi saada skaalaus tykille pelittämään myös livekuvassa)?
     
  2. Trik

    Trik Guest Guest

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    166
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielestäni kuvanlaatu on suht ok nykyisellään. Ongelmia tulee edelleen jos deinterlacen ottaa pois päältä ja katsoo kuvaa lomitetulta näytöltä. Silloin kuvassa näkyy jatkuvasti pientä nykimistä. Mutta kuten sanottu, deinterlace päälle ja kuva on ihan kelvollinen, ainakin mitä tavallisesta töllöstä voi asiaa arvioida.

    Ylen tekstitys toimii livekuvassa jotenkuten, pieniä bugeja siinä on edelleen. Katso tekemäni lista pari sivua aiemmin. Lähetin sen tässä muutama päivä sitten tukeen, pidetään peukkuja että ehtisivät korjata kunhan tuo 3.11 build 4 on ulkona.

    Muista ohjelmista tuki löytyy ainakin ShowShifteristä. Lisäksi Linux-puolellakin on jotain tulilla:

    "While we are not able to bring out our own Linux drivers for the DigiTV card at present, we have made information available to the developers at LinuxTV.org so that they could construct a version.

    Florian Schirmer et al have very kindly built a first cut of the Linux drivers for DigiTV and have made them available from their site."
     
  3. SaLe_X

    SaLe_X Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.10.2002
    Viestejä:
    554
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saakos tuota korttia vielä tilattua mistään päin suomea, tuo yksi lafkahan ei taida yksityisille myydä? Joku asioista hyvin perillä oleva ihminen voisi mielestäni kirjoittaa jonkunlaisen listan tuon kortin hyvistä ja huonoista puolista ja tämänhetkisistä puutteista, koska ketju on venähtänyt jo hieman turhan pitkäksi lukea :rolleyes:
    Mutta taitaapi tuollainen kortti mennä hankintalistalle.
     
  4. twoinone

    twoinone Guest Guest

    Liittynyt:
    13.11.2003
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
  5. oope

    oope Guest Guest

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    181
    Saadut tykkäykset:
    0
    Dacco tuo maahan ja jälleenmyyjät myy. Kannattaa siis rohkeasti kysyä Nebulaa "omalta pc-kauppiaalta" ja kertoa että Dacco on tukkuri. Palvelualtis pc-kauppias sitten hankkii kortin asiakkaalle.
     
  6. ramm

    ramm Guest Guest

    Liittynyt:
    19.01.2004
    Viestejä:
    86
    Saadut tykkäykset:
    0
    Liittyen kokemuksiini Partco:ssa myytävän log-periodisen UHF-antennin (sisätiloissa) ja Triaxin TA 32W 24W (kohinaluku 2.5dB, vahvistus UHF:llä säädettävä 24-32dB) antennivahvistimen kanssa, aikaisemmat GSM-häiriöt poistuivat käytännössä kokonaan, kun käänsin vahvistuksen maksimista minimiin eli 24dB:iin. Vahvistuksen pudotus ei vaikuttanut Nebulan BER:iin (0.01) tai SNR:ään (23dB) yhtään, mikä on järkeenkäypää, koska 24dB:n vahvistuskin on vielä paljon ja peittoaa syöttöjohdon häviöt. Eli siis loppu hyvin kaikki hyvin...
     
  7. jkalapet

    jkalapet Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.02.2003
    Viestejä:
    142
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kellään muulla ongelmia koko TS:n tallentamisessa (MTV3, SubTV...)? Ei perkele sitten millään tule kunnollista jälkeä. ProjectX:n logi näyttää surulliselta. Tallentavana levynä WD:n 10krpm Raptor. Kokoonpano noin muuten on luokkaa P4C 3.2GHz jne. Jos tallennan niin, että katson jotain kanavaa samalla (ei silent mode->systraytä), ruutu palikoituu aika ajoin pahasti (jota ei tapahdu silloin, kun tallennus on pois päältä). Yksittäisen kanavan tallennus toimii moitteetta.

    [EDIT]: Lähihistoriassa kaikki toimi vielä moitteetta. Ja mikä ihme on tuo MTV3:sen videon 15Mbps rate (teknisissä tiedoissa)? Eikös MPEG-2 maksimi ole se ~9,8Mbps -> 10Mbps (joka muilla kanavilla teknisissä tiedoissa näkyy)? Voisiko tuolla olla jotain yhteyttä ongelmiin. Silloin kun tuo videon rate oli vielä se vanha 10Mbps, koko TS:n tallennus oli ongelmatonta - ainakin näin muistelisin.

    [EDIT2]: Vaivaa tämä Ylen muksiakin, joten ei taida tuolla MTV3:sen 15Mbps ratella olla mitään osaa ongelmiin.
     
  8. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    mtv3lla on ollut niin kauan kuin muistan nimellisenä nopeutena tuo 15. muilla oikeilla kanavilla se nimellinen nopeus on ollut 10
     
  9. JoeQPublic

    JoeQPublic Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2004
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla olisi yksi käyttämätön PCI-versio kaupan. Kts. osto/myynti/vaihto-palsta. Koska kaupanhieronta taitaa olla OT, follarit varmaan sinne tai suoraan minulle.
     
  10. jkalapet

    jkalapet Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.02.2003
    Viestejä:
    142
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika tarkkaan 15 sekunnin välein koko TS:ää tallennettaessa video palikoituu. En yhtään epäile, etteikö ProjectX:n raportoimat packet out of sequence-ongelmat löytysi juuri näistä kohdista tallennetta demuxattaessa. TODELLA ärsyttävä ongelma.
     
  11. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 603
    Saadut tykkäykset:
    220
    Tampereella MTV3:n nimellisbitrate on yhä Nebulan
    softan mukaan 3,50. Kortin omalla softalla ko. kanavaa
    ei voi katsella pikselivirheiden takia.

    Kun katsoo kanavaa ShowShifter DVB:n avulla, kuva on
    ok. Jos ohjelmaa tallentaa samalla niin kuva hyytyy aina
    välillä hetkeksi. Ilmeisesti on niin että tallennettaessa
    prosessi syö resursseja lähetyksen virheistä johtuen
    aivan törkeästi. Päivitin CPU:n (Duron 1300 > Athlon XP2400+),
    ei auttanut. Aiemmin pärjäsin tuolla vanhalla prosessorilla
    ja Nebulan softalla aivan ongelmitta.

    On tämä aikas pelleilyä. Toivottavasti MTV3 saisi pakkansa
    järjestykseen edes tulevan syksyn muutosten myötä.
    Ei millään viitsisi kikkailla useiden eri sovellusten ja viritysten
    kanssa. Nebulalla ovat luvanneet tehdä parhaansa mutta
    kun vika pääasiassa on roskastreamin lähettäjän niin
    laitteenvalmistajan motivaatio voi olla vähissä.
     
  12. SF100

    SF100 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 326
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eurajoen alueella oli yksi ilta kolmosella sellaista ongelmaa että kuva ei näkynyt millään DVB-T-laitteella. Kuva vain räpsähti välillä ja ääntä ei tullut lainkaan. Nebula näytti kuvalle bitrateksi saman 3.5 ja äänelle nollaa.
    Ja toisena iltana tuli sellaista kamaa että Nebula droppasi tasaisesti osan siitä ja kuva palikoitui vähän väliä.
    Ilmeisesti kolmosella tehdään jatkuvasti jotain vianhakua huonolla menestyksellä.
     
  13. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    tuollainen säännöllisen ajan kuluessa ilmaantuva virhe kuullostaa hieman epäilyttävältä.

    jkalapet -> onko varmaa että sulla ei ole jotain prosessia joka käy levyllä silloin tällöin, jolloin tuo nebulalta tuleva datavirta ei välttämättä ehdi tallentua kokonaan. prossua sulla on mutta onko työmuistia tarpeeksi?

    esimerkkinä tällaisesta täysin hyödyttämästä windowsin prosessista jonka aina suljen joka koneesta jolla teen työtä on windowsin tiedostoindeksointipalvelu. se käy levyllä nuuskimassa ja tekemässä indeksiä säännöllisin väliajoin. windowsin helpiä käyttäen ja sanaa "indeksointi" tai "indexing" pääsee jäljille. se taitaa muuten olla oletusarvona päällä windowsissa ! jos levyaktiiteettia on aina silloin tällöin vaikkei mitään tee , on se merkki että joku prosessi siellä pyörii

    muistelen että DVB-G on jossain vaiheessa kirjoittanut lieviä ja haaleita mielipiteitään näistä ylimääräisistä levyaktiviteeteistä tallennusvaiheessa ja miten käyttis, välivarasto ja oikea varasto pitää olla eri partitioilla ja miten niiden pitää mennä eri fyysisille levyille.

    itsellä on vain P4 2,4 (ei HT) ja säännöllisesti valuu p2p:tä kohtalaista vauhtia monta eri torrenttia, tallentaa nebulalla (yhtä ohjelmaa) ja ajaa esim projectx:ää tai ifoeditin dvdauthorointia ja parhaimmillaan pyörii vielä tmpgenc (tosin idle prioriteetillä) eikä tallennusvirheitä ole tullut. tosin tallenan eri kovolle kuin käyttis on. mutta sinne valuu tuo p2p ja jos noita käsittelyjä on menossa, sinne ne ainakin menee, jollei sekä tule että mene.

    kannatta katsoa ettei siellä ole ylimääräisiä prosesseja pyörimässä.
     
  14. jkalapet

    jkalapet Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.02.2003
    Viestejä:
    142
    Saadut tykkäykset:
    0
    Palvelut olen karsinut minimiin Black Viperin mainion sivujen ohjeistamana. Ne siis ovat todella minimissä, siten että kone sentään vielä toimii. Muistia löytyy gigatavu (Dual Channel käytössä). Kone on melkoisesti ylikellotettu (2.4->3.2, muistit DDR370->DDR427). Ylikellotus ei kuitenkaan ole koskaan aihettanut harmaita hiuksia millään osa-alueella (eli myös Nebula on lähihistoriassa onnistunut TS:n tallentamisessa kellotukset päällä). Tallentavalla asemalla oli "Index this disk for fast file..." päällä. Sen disabloiminen ei kuitenkaan auttanut (ja itse Indexing Servicehän ei ole ollut alkujaankaan päällä). Ja kuten tuossa yllä mainitsin, edes nopea 10krpm Raptor ei tallentavana asemana saa muutosta aikaan. Jotenkin tuntuu, että syy ei todellakaan piile siinä, etteikö dataa kerettäisi kirjoittamaan tarpeeksi nopeasti levylle.

    Kokeile sinäkin tallentaa pari minuuttia koko maikkarin muksia, ihan vain testin vuoksi. Haluan nähdä, että edes joku siinä onnistuu ilman vastaavia ongelmia.

    [EDIT]: Fyysisiä levyjä löytyy neljä kappaletta, jokainen omassa kanavassaan (2 PATA ja 2 SATA). Kolmeen eri levyyn olen nyt koko TS:n tallennusta kokeillut, tuloksetta.
     
  15. Discipline

    Discipline Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2004
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huomasin Mikrobitti 4/2004:stä, että Nebulan PCI-malli on paljon herkempi signaalin suhteen kuin USB-malli. Pitääkö tämä paikkansa?

    Ero näyttää todella suurelta, sillä tämän mukaan PCI-mallilla signaalin pitää olla yli 45dB jotta kuva ja ääni olisi virheettömiä:

    [​IMG]
     
  16. Biini

    Biini Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.02.2003
    Viestejä:
    581
    Saadut tykkäykset:
    8
    MTV3n ja Subin lähetyksille on tapahtunut "jotain", sillä nyt jopa Womblella tulee erroreita niitä editoitaessa eli ääni ei pysy synkassa mainoskatkon leikkaamisen jälkeen. Ääniraita jää. Ennen (n. huhtikuu) kaikki toimi hienosti. Muiden kanavien tallenteiden editointi onnistuu myös. Kuopiossa.
     
  17. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 603
    Saadut tykkäykset:
    220
    Tuli tänään virallinen vastaus Ficoralta kyselyyni
    MTV3:n Tampereen alueen pikselihäiriöistä.
    Tässä viesti kokonaisuudessaan jos jotakuta
    sattuisi kiinnostamaan.

    ------------------------------------------------------------------

    Viite: Toimenpidepyyntönne 3.4. ja 27.5.2004 MTV:n DVB-T-lähetyksen laadusta

    VIESTINTÄVIRASTON VASTAUS 9.6.2004

    Tiedustelit 3.4., voiko Viestintävirasto puuttua tilanteeseen, jossa
    tekniseltä laadultaan heikko digitaalinen televisiolähete on aiheuttanut
    pahoja häiriöitä kuvan vastaanotossa ainakin Nebula DigiTV
    -vastaanotinkortilla. MTV:n ja Digitan kanssa käytyjen keskustelujen
    perusteella epäilit, että MTV:n lähete on ollut viallista, eikä olisi
    mahtunut DVB-T-standardeihin. Sähköpostisi 27.5. perusteella MTV:n kuva on
    ollut edelleen katselukelvoton, mutta muut kanavat näkyvät virheettömästi.

    Asian käsittely

    Viestintävirasto on selvittänyt asiaa Digitalta ja MTV:ltä. Äskettäin tuli
    myös toinen tiedustelu samasta asiasta Turussa asuvalta Nebula-kortin
    käyttäjältä. Muiden laitteiden käyttäjiltä ei ole tullut valituksia.

    Viestintäverkkoon liitettävät käyttäjien päätelaitteet ovat tuotteita,
    joiden toimivuudesta ovat vastuussa laitevalmistajat. Päätelaitteiden
    kauppaan soveltuu muiden tuotteiden tavoin kuluttajansuojalainsäädäntö, että
    tuotteen on oltava käyttökelpoinen siihen tarkoitukseen, johon sitä
    markkinoidaan ja myydään. Viestintämarkkinalain ja radiolain
    päätelaitteisiin liittyvät säännökset, joita Viestintävirasto valvoo,
    liittyvät lähinnä päätelaitteiden vapaaseen valmistukseen ja kauppaan.

    Päätelaitteiden yhteentoimivuus viestintäverkon kanssa on turvattu
    viestintämarkkinalain 133 §:ssä säädetyllä velvollisuudella julkaista
    viestintäverkon rajapinnasta tiedot, joiden perusteella laitevalmistaja
    pystyy ottamaan huomioon verkon ominaisuudet. Digita on julkaissut nämä
    tiedot.

    Tämänkaltaisen vakiintumattoman ja kehittyvän tekniikan ongelma on tietysti
    teknisten muuttujien paljous ja sen asettamat vaatimukset päätelaitteille.
    Monimutkaisten järjestelmien yksittäistenkin tekijöiden
    muuttamisen/päivittämisen kaikkia heijastusvaikutuksia voi olla vaikeaa
    ennakoida.

    Asiassa ei ole selvitysten perusteella suoralta kädeltä tullut esille
    sellaisia ilmeisiä teknisiä virheitä tai muita asioita, joista virasto voisi
    asettaa yrityksille korjausvelvoitteita säännösten ja standardien
    perusteella, mutta selvitämme asiaa edelleen.
    ----------------------------------------------------------

    Eli ei siis voi auttaa, Nebulan pitää kehittää softaansa.
     
  18. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    pesivät kätensä. mites nyt sitten kun signaali on erilaista eri alueilla jos vain tampereella nebula ei toimi tietyllä asemalla?

    eli seuraava asiahan on kysyä missä Digitan julkaisemat tiedot ovat, ja niiden välittäminen Nebulalle , jos tuota haluat vielä koittaa saada kuntoon.
     
  19. Dvdhaza

    Dvdhaza Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2004
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä idea olisi että todellakin (jos vain viitsit) toimittaisit Nebulalle teknistä tietoa, jotta korjaisivat k.o. ongelman. Mikäli sen teet, niin laita viesti tänne sillä ainakin itse (Turun lähettimen alueella) laitan tiedon Nebulalle että ongelmia on. Siten se ei jäisi ainoastaan yhden käyttäjän ilmoitukseksi.
     
  20. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 603
    Saadut tykkäykset:
    220
    Sain Ficoralta jo vastauksen kysymykseeni rajapinnan teknisten tietojen
    saatavuudesta. Vastaus oli seuraavanlainen linkki:

    http://www.digitv.fi/binary.asp?pag...62312\Digita_Rules of Operation_DTT_ver15.pdf

    Olisiko joku tarpeeksi perillä asioista jotta osaisi sanoa että
    voisiko tuosta pdf -dokumentista olla oikeasti hyötyä Nebulan
    softakehittäjille? Siis että kannattaako tuota lähettää?

    PS. Olen lähettänyt jo tiedon Ficoran "tuomiosta" Nebulan supporttiin.