Dyyni

Keskustelu osiossa 'DVD-leffat' , aloittajana Digital Man, 20.06.2001.

  1. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Minusta oli jotenkin ristiriitaista, että takakannessa lukee tuo Lynch's director's cut, mutta sitten mainostetaan että tämä uusi vedos on otettu alkuperäisestä theatrical printistä joka ei todellakaan ole Lynchin versio. Lynchin versio on tietääkseni ~190minuuttia :)
     
  2. electricboy

    electricboy Guest Guest

    Liittynyt:
    05.11.2000
    Viestejä:
    2 580
    Saadut tykkäykset:
    3
    Kyllähän tämä "theatrical cut" on Lynchin hyväksymä. Tuo "TV-cut" (n. 190 min) taas ei ollenkaan, eli siitä Lynch on sanoutunut kokonaan irti. Kyllähän Lynch hyväksyi version, joka päätyi teattereihin.

    Lynchin "rough cut" oli jotain 4-5 tuntia tuon UK SE -kirjasen mukaan (se näytettiin ainostaan kerran osalla näyttelijöistä), mutta IMDB kiistää noin pitkän version huhuna.

    Samoin ei ole mitään takeita, että edes tuon "TV-cutin" kohtauksia on enää tallella "kunnollisina printtinä", sillä kaikki versiot siitä ovat olleet tähän mennessä 4:3 pan & scan.
     
  3. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Aah. Kyllähän Lynch hyväksyi teatteri version, mutta jokaisessa lähteessä kerrotaan että elokuvan lyhentäminen niin paljon koski aika paljon Lynchiin eikä hän ilmeisesti ole siitä vielä toipunut. Se on vaikea olla taiteilija petojen keskellä. Varmaankin tuo TV-cut sisältää paljon Lynchin alkuperäisessä cutissa olevaa kamaa, mutta Lynch ei päässyt vaikuttamaan mitenkään tuohon tv-cuttiin, joten sanoitui siitä irti kokonaan.

    Olisihan tuo tv-cut kiva nähdä kunnollisena joskus. Toivossa on hyvä elää.
     
  4. Pathos

    Pathos Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2003
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huomasin jotta ekstroilla oli muutama vilaus poisleikatuista kohtauksista (Alian syntymä, Paulin kaksintaistelu fremenin kanssa).
     
  5. electricboy

    electricboy Guest Guest

    Liittynyt:
    05.11.2000
    Viestejä:
    2 580
    Saadut tykkäykset:
    3
    Leffa tuli katsottua, ja pidemmän "breikin" jälkeen oli mukava nähdä leffa uudestaan. Itse DVD:n laatu oli tosiaan hyvä, mitään printtiroskia en havainnut, ja värit ok. Ehkä pientä pehmeyttä tosiaan, mutta aika vähän. DD 5.1 -raita oli onnistunut, huomaa että tällä kertaa ei julkaisua olla turhaan manostettu "remasteroiduksi".

    Hyllyssä oli tuo Aussi DTS-julkaisu, ja tein ihan nopeaa vertailua. Aussi on tietenkin EI-anamorfinen, ja siinä heti tulee takkiin. Nopealla vilkaisulla Aussi-versio on terävämpi, mutta näyttää siltä, että lähinnä vain kontrastia ovat "pojat nostaneet", mikä ei ole yleensä hyvä juttu. DTS-raita kyllä potki ihan ok, mutta vaikea tehdä siitä sen kummempaa vertailua.

    Ajasta mielenkiintoinen huomio.

    UK SE on tarkalleen 130:59 min, johon "sisältyy" lopussa oleva "Modern Entertainment" -logo (9 sek), jota ei ole Aussi-versiossa. UK on siis oikeastaan 130:50 min.

    Aussi-versio on taas tarkalleen 136:23 min.

    Molemmat alkavat Universal-logolla.

    Näyttäisi siis, että Aussi olisi 5:24 min pidempi, jos tosiaan molemmat ovat PAL. Nyt epäilyttää, että onko Aussi jotenkin siirretty NTSC-formaatista, tms.?
     
  6. Takeshi666

    Takeshi666 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.01.2003
    Viestejä:
    2 005
    Saadut tykkäykset:
    17
    Tuossa Saksalaisessa Perfect Collectionissa, mikä muuten tietysti näyttää aika kököltä, kiinnostaa ainoastaan yksi asia (ja harmittaa koska sitä ei ole missään muualla) - design-galleriat. Ainakin nuo Gigerin piirrokset voisivat tosiaan olla mielenkiintoista kamaa.
     
  7. Larry

    Larry Guest Guest

    Liittynyt:
    02.10.2003
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    1
    Onkos joku nähnyt tuon uuden minisarjan Children of Dune? Onko mistään kotoisin?
     
  8. daim0n

    daim0n Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2003
    Viestejä:
    285
    Saadut tykkäykset:
    0
    Children of Dune saamaa laatua kuin edellinenkin minisarja. Kannattaa harkita koska parempaakaan ei oo tarjolla.
    H.kohtaisesti kyllä pidin ja itse asiassa pistin tilaukseen amazon.de:stä samalla babylon5 neloskauden kanssa.. CoD SE:n mukana kun sai sellaisen seksikkään hiekkalaatikon kylkiäisenä ;) ~13,5€. Ainakin jos kuvaa on uskominen

    Kiekkojen sisällöstä osaan sanoa paremmin parin viikon päästä, jollei kokaan muu sitä ole hommannut ja kohta kertomassa.. Näyttääpä tuossa kuvassa ainakin olevan enkku kannet ja ääniraitanakin englanti saksan ohella, muusta onkin sitten mahdoton sanoa, koska tuo amazonin sivu ei paljoa osviittaa anna.
     
  9. Larry

    Larry Guest Guest

    Liittynyt:
    02.10.2003
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jep, täytyy harkita jos hankkisi tuon minisarjan. Edellinen sarja oli kyllä ihan onnistunut, vaikkakin välillä hiukan halvan näköinen. Filmifriikki näyttäisi myyvän tuota Children of Dunea 65 € hintaan.
     
  10. daim0n

    daim0n Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2003
    Viestejä:
    285
    Saadut tykkäykset:
    0
    No ehkä se saksalainen ei ollut paha homma, vaikka valikot olisikin saksaksi, meinaan tuolla 50 euron erolla...

    Eniweis. Dune SE saapu tänään playstä (~22€), tilaukseen lähti viime tostaina ja tänään tuli ja muutenkin ihan jees, mutta levyssä taas vaihteeksi hillittömät sormimäikyt, muutama naarmu ja kuluma j tietenkin ykköslevyssä. Lisäksi levyn reuna aika epätasainen ja reunapinta näytti vähän "rottendvd":ltä ... Mulla oikeesti alkaa meneen hermo näitten lättyjen kanssa kun ne julkasijat ei voi tehä mitään näiden ongelmien poistamiseen.

    OT:Vuodatusta
    Voi olla että mulla on ollut vain huonoa tuuria, mutta viimeisen puolen vuoden aikana näitä on ollut tosi monta. Ja yleensä ne on vielä "erikoisjulkaisujen" ongelma kuten itsellä lähiaikoina Alien Quadrilogy, Predator ..no B5 ei voi edes puhua. Mä alan ainakin oleen aika kypsä tähän pelleilyyn - pitäiskö ihan suosiolla alkaa varettaan netistä dvd:t, eipä olis sitten ainakaan huolta naarmuista tms...

    Ite tilasin ekaa kertaa Playstä. tietääkö kukaan mikä on yhtiön suhtautuminen palautuksiin ?
     
  11. Takeshi666

    Takeshi666 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.01.2003
    Viestejä:
    2 005
    Saadut tykkäykset:
    17
    Katsoin jo elokuvan ja pari asiaa jäi mietityttämään:

    -Muistaakseni kohtaus jossa
    Paroni Harkonnen juo sen valkopukuisen miehen 'sydänveret' tjms
    olisi ollut graafisempi.
    -Mikä ihme sen kissa/rotta-häkkyrän tarkoitus oikein oli?
     
  12. Mikis

    Mikis HD all the way Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    16.09.2002
    Viestejä:
    701
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minullakin oli sama mielikuva siitä
    sydäntulppa kohtauksesta, mutta luulen että se oli tosissaan vain mielikuva. Vähän samanlainen kuin ihmiset muistelevat että Uma Thurman ilmaan piirtämä "square" oikeasti näkyi Kill Billissä ruudulla.
    Se kissa/rotta-häkkyrän tarkoitus taisi olla
    että sen kiinni jääneen hepun (jonka nimeä en muista) pitäisi lypsää kissaa saadakseen vasta-ainetta, koska hänet oli myrkytetty.
     
  13. electricboy

    electricboy Guest Guest

    Liittynyt:
    05.11.2000
    Viestejä:
    2 580
    Saadut tykkäykset:
    3
    Mulla oli "disc 2" aika naarmuilla jostain syystä (mielestäni levy ei ollut irti, mutta en ole varma. Mukana se kuitenkin tuli kun nostin "kirjasen" pois), mutta näyttää ettei vaikuta toistoon. En jaksaisi palauttaa jos/kun toimii..
     
  14. daim0n

    daim0n Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2003
    Viestejä:
    285
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä se omakaan ykköslevy irti ollu vaan ihan tukevasti paikoillaan oli. Ja muovit päällä luonnollisesti, joten virhe on tapahtunut pakkausvaiheessa. Varmaan lätty lentäny jostain pakkauskoneesta lattialle ja joku rähmäkäpälä iskeny sen takaisin lootaan niinkuin yleensä.

    OT:
    Olen tehnyt itseni kanssa päätöksen, että joka ainoa levy josta naarmuja löytyy lähtee takaisin (sormen jäljet nyt voin vielä pestä pois, vaikkei sekään kuluttajan tehtäviin kuulu). Tämä pätee ainakin yli 20€ julkaisuiden kanssa omalta osaltani. Jos kaikki viitsisivät tuollaiset palauttaa niin ehkä valmistajatkin alkaisivat jossain vaiheessa kiinnittää laatuun huomiota. Vai olenko tosiaan ainoa jolla on ollut huonoa tuuria tässä viimeisen puolen vuoden välillä monen julkaisun kanssa ..

    what do i care .. pitäiskö perustaa tredi omille vuodatuksille tai tonkia jostain joka vanha esille..
     
  15. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Olen daim0nin kanssa samoilla linjoilla. Minä pistän ihan alle 20€ julkaisutkin samantien takaisin päin jos on naarmuja levy(i)ssä. Ei se ole minun homma kärsiä pätkivästä soitosta.

    Minulla oli onneksi pysynyt levyt kiinni hyvin.
     
  16. daim0n

    daim0n Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2003
    Viestejä:
    285
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään tuli amazon.de:stä Children of Dune SE. Kotelosta täytyy sanoa että se on harvinaisen tyylikäs: liikkuvan hiekan taustalla on "hologramminen" kuva posterista (tai ei hologrammi, vaan sellainen kaistalekuva joka muuttuu kun katselee eri suunnista), ja onneksi vielä englannin kielinen..

    ..Täytyypä katsoa mitä laatikon sisältä löytyy (ulkopuolelta löytyi ainakin vähän pakkausvaiheessa irti päässyttä hiekkaa, joten kansien vaihtoon saattaa joutua ryhtymään jos tämän tilaa;))

    EDIT: Siis hiekkalaatikon kansi englannin kielinen. Itse kuoren kansiteksti myös alkuperäiskielellä (lukuunottamatta duppel-dvd mainosta), mutta takakansi saksaksi, kuten myös sisälehtiö..

    Damn kun tuo kansi on niin hieno. Alunperin ajatuksena oli siirtää dune SE tuohon hiekkalaatikkoon, mutta eipä se taida edes mahtua ja toisaalta tuota kaistalekuvaa ei saa pois varmaankaan kovin helpolla tuolta hiekkalaatikom sisältä..

    EDIT2: Mitä nyt on vähän keritty vilasemaan levyä sisältä, niin valikot on saksaksi. Ääniraitoina saksa&englanti 5.1, saksa 2.0. Subeina vain saksa (lisäksi paikkojen nimet liimattu videoraitaan "Giedi Prime, Haus Harkonnen"). Kuvanlaadusta ei mitään valittamista..
     
  17. daim0n

    daim0n Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2003
    Viestejä:
    285
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on CoD katsottu ja kuvasta jäi positiivinen tunne. tosin benegessereiden elekielikohtaukset olivat vähän ikäviä kuin Saksalainen liimateksti (ei vaihtoehtoja) koristi alalaitaa...

    Sopivasti tuli Playstäkin eheä versio Dune SE:stä, kyllä nyt kelpaa..
     
  18. electricboy

    electricboy Guest Guest

    Liittynyt:
    05.11.2000
    Viestejä:
    2 580
    Saadut tykkäykset:
    3
    Mites muuten extrat? Onko niitä, ja ovatko Englanniksi, yms.?

    Saksa-subit valinnaiset?
     
  19. DowNtimE

    DowNtimE Guest Guest

    Liittynyt:
    04.02.2003
    Viestejä:
    575
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tähän saman ketjun jatkoksi varmaan sopii tämäkin. Eli tiedättekö onko tuosta Children of Dunesta tulossa samanlainen Director's Cut versio kuin tuosta Dune : miniseries paketista? En ainakaan pikaisen nettihaun perusteella löytänyt kuin normaalin DD5.1 äänillä olevan 2-disc version.
     
  20. daim0n

    daim0n Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2003
    Viestejä:
    285
    Saadut tykkäykset:
    0
    Extroja löytyi
    Making of 13.22
    Storyboard 6.05
    Visual Effects 3.29
    Trailer 1.26

    Extrat englanniksi puhuttu, mutta pakko saksa-subeilla
    Valikot saksaksi

    Elokuvassa saksa-subit valinnaiset, paitsi edellä mainituissa kohdissa.
    Vakiona tekstitön, saksa audio.