kannettavat mp3 soittimet

Keskustelu osiossa 'Kuulokkeet sekä muut audiolaitteet' , aloittajana Lare, 03.07.2002.

  1. Wasserschwein

    Wasserschwein Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2004
    Viestejä:
    311
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse kävin tänään hakemassa i-Lynin 256 mb:n soittimen hintaan 129,90 €. Toimii pattereilla ja radio löytyy.

    Muutaman tunnin käyttökokemuksella pidän todellakin tuosta laitteesta. Käytännössä 256 mb ei ole suinkaan vähäinen tilamäärä, meneehän sinne n. 85 kpl 3 megan mp3-tiedostoja. CD-levyiksi muutettuna siis melkoinen määrä.

    Radiokin toimii yllättävän hyvin ja ennen kaikkea nauhoitus radiosta on tehty todella helpoksi, yksi napinpainallus riittää. Pisteet siitä. Eihän sieltä sinällään mitään kannata nauhoittaa, mutta itselläni käy usein niin, että kuulen aina radiosta jonkun hyvän biisin, jota ei ole tullut aikoihin kuultua ja sitten haluaisin kuunnella sitä kotona, mutta en koskaan muista mitä piti kuunnella ja se jää sitten riivaamaan alitajuntaan. Nyt siitä voi nauhoittaa helposti pätkän talteen ja kuunnella sitten himassa mitä pitikään kuunnella. :love:

    Kuulokkeet pitää kyllä vaihtaa, mukana tulevat kuulokkeet ovat muuten ihan hyvät, mutta ne on upotettu käsittämättömän typerästi kantonarun sisälle ja naru on niin lyhyt, että kun kuulokkeet ovat korvissa niin soitin roikkuu navan yläpuolella! :hitme:
     
  2. Rooperi

    Rooperi Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2002
    Viestejä:
    341
    Saadut tykkäykset:
    0
    En tiedä onko enää ajankohtainen, mutta minä ostin juuri Nokia 6230-puhelimen jossa on radio, mp3-soitin johon saa hankkia niin ison muistikortin kun markkinoilta löytyy (vakiona tulee 32 Mb kortti mukana) eikä puhelin todellakaan ole koolla pilattu. En kylläkään ole vielä mp3-toimintoa kokeillut koska en omista välijohtoa eikä tietokoneen emolevy tue bluetooth-yhteyttä mutta ainakin pitäisi muistikortteja löytyä 256 ja 512 Mb kortteina. Katso seuraava posti niin saat oikean osoitteen...ei pitäisi Vappuna yrittää mitään näin vaikeaa... :D :D :D
     
  3. Rooperi

    Rooperi Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2002
    Viestejä:
    341
    Saadut tykkäykset:
    0
  4. whoman

    whoman Guest Guest

    Liittynyt:
    27.12.2001
    Viestejä:
    920
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä tuohon juurikaan kolmea albumia enempää hyvälaatuisia (192-320 kbs) mp3:sia mahdu.
     
  5. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Minä taas päätin investoida Sony Ericsson P800 ja siihen saa maksimissaan 128Mb kortin. Ei paljoa, mutta kyllä sillä lenkin pärjää :)
     
  6. Sly

    Sly Dear Die Hard. You Rock. Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.11.2003
    Viestejä:
    2 172
    Saadut tykkäykset:
    7
    Talvella tilasin täältä Aiptekin MP3-313 soittimen 256Mb kortilla ja radiolla. Hintaa jäi postikuluineen hieman alle 140e ja hyvin on laite toiminut.
     
  7. tombah

    tombah Guest Guest

    Liittynyt:
    27.02.2004
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo iRiver iFP-790 vaikuttais aika mahtavalta, ja hintakin on alempi kuin sitä edeltäneillä malleilla.
     
  8. Sarah

    Sarah Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2001
    Viestejä:
    378
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heh, kiitos vinkistä, olet ihan vähän vain myöhässä. ;) :thumbsup: Olen tässä pari viikkoa ollut kyseisen luurin onnellinen omistaja. Isompaa muistikorttia ei ole vielä hankittuna, bluetooth-yhteydellä on kyllä tullut jo siirrettyä tuokin kortti täyteen mp3sia. Edelleen vaivaavat ne p*rkeleen nappikuulokkeet, nyt olisi haussa handsfree jota ei tungeta korvan sisään..
     
  9. koomikko

    koomikko Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2000
    Viestejä:
    481
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tuo laite houkuttelisi aika tavalla minuakin. VAnhasta Rion ämppäristä alkaa aika jättää ja kännykkä/mp3-yhdistelmä rokkaisi erinomaisesti mm. mukanakuljetettavuuden ja akkutouhujen myötä. Muutama asia kuitenkin arveluttaa, johon Rooperi tai Sarah voisi ehkä kommentoida:

    1) pelkään pahoin, että joudun tinkimään käyttömukavuudesta tällaisesssa fuusioratkaisussa. Miten esim. biisin vaihdot, äänen voimakkuudet ja muut käyttöliittymäratkaisut toimii? Kännyhän on kuitnekin syytä pitää näppäinlukossa etenkin ulkona touhutessa

    2) merkittävämpi ongelma on kuulokeliitännässä. Tossa 6230:ssä näyttäisi olevan perusnokialainen pop-port-liitäntä, johon ei taviskuulokkeita saa lähtökohtaisesti kiinnitettyä. Nokian peruskuulottimet ehkä ajaa asiansa radion kuuntelussa, mutta mikäli tällä ratkaisulla pitäisi korvata kokonaan mp3-soitin, niin kyllähän siihen olisi oikeat kuulokkeet pakko saada. Onko tähän mitään kikkaratkaisua?
     
  10. tombah

    tombah Guest Guest

    Liittynyt:
    27.02.2004
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    1)En kauheesti tolla oo ämppäreitä soitellu mutta kännykän sivussa on sellaset volume-napit, ja kappaleita vaihdetaan oikealle/vasemmalle -napeilla
    soitto-ohjelmassa. En tiedä voiko kappaleita vaihtaa kännykän ollessa perustilassa. Myöskään en tiedä miten nuo kontrollit pelaavat näppäinlukon kanssa ja kuinka paljon vaivaa siitä on...

    2)Mielestäni pop-porttiin saa adapterin tavallisille kuulokkeille

    Aivan uskomattoman loistava kännykkähän tuo on, mutta mp3-soittimeksi en tuota hankkisi.
     
  11. Jizah

    Jizah Guest Guest

    Liittynyt:
    28.01.2004
    Viestejä:
    138
    Saadut tykkäykset:
    0
    Myykö mikään jenkkiläinen nettikauppa mp3-soittimia tänne kätevillä maksutavoilla? Ainakin aikaisemmin homma onnistui lähinnä soittamalla ja shekillä tms. ei tuettavilla maksutavoilla. Tuli vain mieleen kun nuo kunnolliset mp3-soittimet ovat aika mukavissa hinnoissa siellä, joten melkein kannattaisi alkaa laskemaan jo tulleja/veroja. Kokemuksia kenelläkään?
     
  12. Sarah

    Sarah Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2001
    Viestejä:
    378
    Saadut tykkäykset:
    0
    1) Pitipä oikein kokeilla.. Eli kuten tombah jo kertoi, äänenvoimakkuutta voi säätää kännykän sivusta, siitä mistä normaalistikin. Säätö ei toimi näppäinten ollessa lukittuna. Biisien vaihto onnistuu nuolinäppäimellä silloin, kun kännykkä on "soitin"-valikossa. Biisit pystyy myös vaihtamaan näppäimet lukittuna painamalla handsfreen napista (siirtyy yhden eteenpäin). Minulla on päällä automaattinen näppäinlukko, joka ei tosin näytä toimivan jos pitää puhelinta "soitin"-valikossa. Eli: säätöjä ei voi tehdä jos puhelin on näppäinlukossa, lukuunottamatta biisin vaihtoa handsfreesta.

    2) Tämä kiinnostaa minuakin. Jos joku tietää lisää tombahin mainitsemasta adapterista, niin kertokaa! Tällöinhän biisejä ei enää pysty vaihtamaan handsfreesta, mutta lenkkikäytössä en tee tuolla ominaisuudella yhtään mitään, satunnaissoitto on kuitenkin päällä.

    Puhelin on kuitenkin erittäin hyvä, suosittelen. Kamera yms. toiminnot ovat minulle täysin ekstraa, mutta kyllä kuvistakin hyvin selvän saa. :)
     
  13. whoman

    whoman Guest Guest

    Liittynyt:
    27.12.2001
    Viestejä:
    920
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uusimman Hifi-lehden testi (4-5 2004) kertoi kovalevyllisten mp3-soitinten äänenlaadussa olevan suuria eroja. Tulevan Mikro Bitin testi osoittaa samaa. Veikkaanpa, että sama pätee myös muistikortillisiin mp3-soittimiin, suurin osa soi korkeintaan välttävästi ja vain harvat yltävät edes tyydyttävään saatikka sitten hyvään äänentoistoon.

    Hifi-lehden testissä käytettiin Sonyn MDR-CD 580 testivoittajakuulokkeita.
     
  14. sisilis

    sisilis Guest Guest

    Liittynyt:
    07.10.2003
    Viestejä:
    119
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mites tuon laitteen kiinnitys usb-pakkaan onnistuu, elikkä meneekö suoraan kiinni vai tarvitseeko kaapelin? ja näkyykö tuo windowsissa erillisenä asemana, jolloin sillä olisi helppo siirtää tavaraa koneelta toiselle, vai minkälainen systeemi?
     
  15. E. P.

    E. P. Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2002
    Viestejä:
    2 780
    Saadut tykkäykset:
    12
    Paljonkohan halvimmat soittimet maksaa? Kärkkäisellä oli mp3-soitin muistaakseni 29,90 euron hintainen. Saattoi olla hieman edukkaampikin. Muistikorttia ei tule mukaan.
     
  16. Wasserschwein

    Wasserschwein Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2004
    Viestejä:
    311
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarvitsee USB-kaapelin (tulee mukana). Toisessa päässä on tavallinen USB-liitin ja soittimen päähän tulee "mini-USB"-liitin.

    Laite näkyy siirrettävänä mediana Windowsin resurssienhallinnassa. En tullut kokeilleeksi toimiiko se ilman ajurien asentamista.
     
  17. waebae

    waebae Guest Guest

    Liittynyt:
    10.05.2004
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kenelläkään kokemusta noista iRiverin pienemmistä laitteista? Alkoi HIFI-lehden testin jälkeen tuo iHP-120 kiinnostamaan, mutta tuo hinta vähän pistää miettimään. Omaan tarpeeseen riittäisi kyllä joku noista 512MB muistilla varustetuista malleista (lähinnä sattui silmään nuo iFP-895 ja iFP-795), mutta ovatko ne äänenlaadullisesti samalla tasolla kuin tämä testivoittaja?
     
  18. Roija

    Roija Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.02.2001
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni on IRiver-180T (128MB muistilla). Valitsin soittimen juuri äänenlaadun perusteella, enkä pettynyt. Kun puhutaan IRivereiden korkeasta hinnasta niin sille näyttäisi olevan kyllä ihan selkeät perusteet äänenlaadun vuoksi. Ostin oman soittimeni Pixmania.comista ja toimitus tuli parissa päivässä DHL:llä.
     
  19. whoman

    whoman Guest Guest

    Liittynyt:
    27.12.2001
    Viestejä:
    920
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uusimman Mikro Bitin testissa iRiver iHP-120 sai ainoana täydet 5 tähteä. Applen iPod ja iAudio ylsivät neljään tähteen. Philips HDD120 ja Creative Nomad Jukebox Zen Xtra saivat 3 tähteä. Hännänhuippuna oli Archos Gmini 220 kahdella tähdellään.

    Voittajalle kehuja äänenlaadusta, kuulokkeista, akkukestosta, ominaisuuksista ja liitännöistä. Miinusta käyttöliittymästä. Applelle plussaa käytettävyydestä ja designista ja miinusta äänenlaadusta ja akkukestosta. iAudion hyviä puolia: koko ja paino, akkukesto sekä äänenkaatu ja miinusta käytettävyydestä.
     
  20. koomikko

    koomikko Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2000
    Viestejä:
    481
    Saadut tykkäykset:
    2
    Käyttömukavuus erillisessä soittimessa ja etenkin oikein kuulokkeiden liitäntämahdollisuus ovat mulle sen verran tärkeitä juttuja että korvasin vanhan rion soittimen tilaamalla NEXin Ia plussan. Soitin käveli aivan yllättäen vastaan ja täytti kaikki ne ominaisuudet, joita en tiennyt edes ämppäristä odottaa:

    + edullinen hinta (saksan ebaysta uutena 50:llä) ilman muistikortteja, mutta mulla on omasta takaa IBM:n giganen microdrive, joten sen kanssa eletään hienosti toistaiseksi. Söisi laite myös compact flasheja 4 gigaan asti. Tällä hetkellä ainakin tuntuu, että kovalevylliset laitteet ovat jo liioittelua... Ehdin jopa harkita jotain 256 megan kiinteämuistista härpäkettä!

    + line-in sämpläys, joten saan cd-soittimen ja levysoittimet mikserin kautta suoraan laitteeseen kiinni. Näin vältytään joutavanpäiväiseltä biisien kierrätykseltä tietokoneen kautta.

    + patteriratkaisu proprietary akkujen sijaan. Soitin tulee tarpeeseen Meksikon matkaa varten ja siellä olisi ollut riippukeinusta ikävä alkaa sähläämään laturin ja vain tätä tarkoitusta varten olevien muuntajien kanssa.

    + radio, joskin tämähän taitaa olla kaikissa laitteissa, ja muut perusfiitserit. ogg-tukikin tulossa seuraavassa firmiksessä, josse nyt jotain riemastuttaa.

    Kattotaan nyt vielä, että lähteekö miinuslistaa ilmestymään kunhan saan laitteen viimein testattavaksi. Voihan tietty olla, että linjasisääntulossa käytetty codekki on susi tms.