Grillikausi käyntiin!!!

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana makeH, 02.03.2003.

  1. Zebbe

    Zebbe Guest Guest

    Liittynyt:
    18.10.2001
    Viestejä:
    191
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joillakin se Grillaaminen On niin verissä että tavalliset grillit eivät riitä alkuunkaan,tai sitten se aika on kultaakin kalliimpaa..

    Z
     
  2. Baron

    Baron Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    07.08.2003
    Viestejä:
    1 911
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heheh, aikamoista touhua. Ostaisivatpa vielä kaasupullon ja testaisivat puhtaalla painehapella... :D
     
  3. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Grillauskausi tosiaan lähestyy pikkuhiljaa, osalla varmaan jo alkunutkin. Niinpä tekisi mieli hankkia kunnon kaasugrilli, joka olisi kuitenkin kohtuuhintainen. Ei siis mitään varsinaista kuuden polttimen pihakeittiötä.

    Heittäkäähän suosituksia ja vinkkejä. Mitä kannattaa ottaa huomioon kaasugrilliä hankittaessa?
     
  4. effer

    effer Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.05.2004
    Viestejä:
    353
    Saadut tykkäykset:
    0
    Valurauta polttimet on hyvä olla,kestävät peltisiä paremmin.(onkohan enää peltisiä)?
    Muutenkin tukeva rakenne ja meillekin sattui emaloitu, paksukin kansi.

    Parilagrillin otin, ei tarvitse kivien kanssa turata.
    Toinen puoli on paistotasolla ja toisella on ritilä, valurautaa nekin.

    Lucifer on meillä merkkinä, mutta taitaavat tehdä monelle merkille samoista osista.
     
  5. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kiitoksia vinkeistä. Ajattelin hankkia 2-3 polttimen kaasugrillin, jossa olisi valurautaparila ja -ritilä. Ja tietenkin erillinen lämmitysritilä pitää olla. Sivukeitin ei ole tässä vaiheessa välttämätön.
    Kuinka hyvin ne nykyiset laavakivettömät grillit toimivat käytännössä? Eli kumpi on parempi, kivillä vai ilman? Kuinka usein kivet on vaihdettava/puhdistettava? Voiko/kannattaako laavakivien sijasta käyttää keraamisia kiviä?

    Onko kellään kokemuksia Primus-kaasugrilleistä?
     
  6. effer

    effer Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.05.2004
    Viestejä:
    353
    Saadut tykkäykset:
    0
  7. The evil weasel

    The evil weasel Guest Guest

    Liittynyt:
    07.08.2005
    Viestejä:
    411
    Saadut tykkäykset:
    0
    Avasimme frendien kanssa grillauskauden viime pyhänä. Ei ollut pallogrilliä enään tallessa, joten kaadoimme pussillisen hiiliä maahan ja auton tankista imastut bensat päälle. Hyvin paistui gabanossit ja hookoon blööt :thumbsup:

    ps. Tämä hazardi toimenpide suoritettiin luonnollisesti hiekka-alustalla sammutus kaluston kanssa.
     
  8. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Vappuna kaverin mökillä olisi tarkoitus korkata grillikausi. Toivottavasti sää suosii juhlimista.
     
  9. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 498
    Saadut tykkäykset:
    41
    Viime sunnuntaina tuli kausi aloitettua, liiteristä puita ja nuotiolla sitten paistettiin kärkkäreitä. On se vaan niin mukavaa kun on kylläinen paistetusta makkarasta ja haisee voimakkaasti itse savulle (vaikka kuinka kuivia puita polttaa).

    Kesän laitehankinnat on vielä auki. Joko tulee lisää hiiliä hommattua tai tiilistä grilli pihalle puiden polttoon tai kaasugrillin ostoon.
     
  10. makeH

    makeH So what?! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    14.01.2003
    Viestejä:
    966
    Saadut tykkäykset:
    4
    Aika huvittava juttu.En ole Prisman kauppias(eihän sellaista olekkaan)mutta itselläni(ja luultavasti kymmenillä muilla kauppiailla) on myynnissä täsmälleen samanlainen grilli ,tosin Lucifer nimella.Eli se siitä yksinoikeudesta
     
  11. Jürgen

    Jürgen Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.01.2003
    Viestejä:
    3 407
    Saadut tykkäykset:
    1
    Päästäisenä aloitettiin grillikausi ja nyt on jemmattu kertakäyttögrillejä kesää varten, eiköhän se siitä!
     
  12. Baron

    Baron Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    07.08.2003
    Viestejä:
    1 911
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olin hyvin epäuskoinen näihin virityksiin, ennen kuin tuollaista tuli pakon edessä kokeiltua. Hienostihan sillä kolme/neljä/viisi pakettia makkaraa käristyy syömäkelpoiseksi ennen kuin puhti loppuu. Rasvaisten lihojen grillaamiseen tuo ei parhaiten sovellu (vaikka liekkimeri onkin näyttävän näköinen), makkaranlämmittimenä silti erinomainen - ainakin hintaansa (1-2 €) ja varmatoimisuuteensa nähden.


    edit:
    Todetaan nyt kuitenkin vielä, että grillaaminen ja Grillaaminen ovat eri asioita. Sytytysnesteen haju, märät hiilet, savu ja vaaratilanteet kuuluvat rituaaleihin silloin, kun hommasta todella nautitaan. Ja silloin on palloGrillimiehelläkin lupa nauraa naapurin foliorasioille.
     
  13. effer

    effer Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.05.2004
    Viestejä:
    353
    Saadut tykkäykset:
    0
    K-raudassa kanssa sama vielä eri nimellä, eli 3. merkki samasta.
     
  14. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kyllä. Ainakin Lumex-, Primus- ja Lucifer -merkillä myydään täsmälleen samaa grilliä. Myös Landmannilta löytyy sama grilli, jossa on erotuksena kokonaan puinen vaunu. Siellä Kiinan pojat arpoo liukuhihnalla merkkitarroja grillien kylkeen. :D
     
  15. EskoMörkö

    EskoMörkö Guest

    Liittynyt:
    Viestejä:
    0
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainoa oikea vaihtoehto, Columbo grilli http://www.jysk.fi/index/udendors/grill.htm. Toinen kesä tällä menossa ja paras grilli mitä maa päällään kantaa.

    t: nimim. Minähän en grillaa muulla kuin hiilellä
     
  16. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kyllähän hiilillä (tai briketeillä tai vaikkapa ihan puilla) grillatessa on aivan oma fiiliksensä. Mutta se ei ole kovinkaan kätevää näin rivitalo-olosuhteissa. Kaasugrilli on vaan niin hemmetin näppärä. Grillauslämpötilaa ei tarvitse kauan odottaa ja sitä on todella helppo säätää. Lisäksi sotkuakaan ei tule kovin hirveästi kun ei lutraa marinadin kanssa. :cool:

    t: nimim. Minähän en grillaa muulla kuin kaasulla

    P.S. Laittakaahan testaamianne suosikkireseptejä tänne muidenkin iloksi!
     
  17. dille

    dille Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2003
    Viestejä:
    1 277
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään tuli aloitettua grillikausi todenteolla. Käytiin eilen hakemassa Lucifer H3W. Hintaa löytyi huimat 249e, kun ohv. oli luokkaa 379e. Ei mitään hajua oliko fiksu ostos, mutta kyllä kärtsäsi porsaan marinoidun ulkofilepihvit ja muut maissit/sienet ihan hemmetin hyviksi.

    Voisi ensi viikonlopuksi kehittää jotkut hyvät vartaat, ja kutsua frendejä maistelemaan. Olisiko suositella jotain valmiita grillauskastikkeita, joita sitten voidellaan kärtsäyksen aikana.
     
  18. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Samaan hintaan myy K-Rauta ja Rautia samaa grilliä Lumex-merkillä. Meikäläisellä on tuo sama vehe, mutta kahdella polttimella eli malli H2W. Ihan hyvältä peliltä vaikuttaa. :cool:
     
  19. TheJambo

    TheJambo Käyttäjä

    Liittynyt:
    08.06.2004
    Viestejä:
    2 272
    Saadut tykkäykset:
    2
    Peruna-sipulisekoitus + ruokakerma + mustapippuri + aurajuusto, laitetaan noita ihan maun mukaan, sekoitetaan ja pistetään folion sisään :love:

    Kaveriksi voi ottaa vaikka hyvin maustettuja kalkkunan fileepihvejä ja kreikkalaista salaattia :king:
     
  20. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Toimii. Jos haluaa jostain kumman syystä hieman kevyemmän version, voi ruokakerman ja aurajuuston vaihtaa (sinihome)tuorejuustoon.

    Itse olen tehnyt lohkoperunoita grillissä. Lohkotaan perunat kuorineen, pyöritellään niitä kulhossa, jossa on sekotettuna oliiviöljyä, valkosipulia, mustapippuria ja suolaa. Sitten vaan ritilälle melko miedolle lämmölle noin puoleksi tunniksi, kunnes perunat ovat mukavan kullanruskeita. :thumbsup: