Kannabiksen laillistaminen, puolesta vai vastaan?

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana kurdt, 16.04.2004.

?

Kannabis lailliseksi?

  1. Kyllä

    253 ääntä
    37,2%
  2. Ei

    349 ääntä
    51,3%
  3. Eos

    78 ääntä
    11,5%
  1. Naiman

    Naiman Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2004
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kytät vainoo myös teknobilettäjiä aika huolella, esm koneiston aikana oli huumekoirat metroasemille ylhäällä vastassa ja teknoilijoiden näköisiä ihmisiä otettiin sivummalle ja tutkittiin ja kyseltiin kaikenlaista, Ihme tietyn ryhmän leimaamista jota vain skinien pitäisi harjoittaa. Itse koneisto festivaalissa oli kytillä sitten ihan oma kellari minne vietiin ihmisä tutkittavaksi, alasti ja tähystettiin sitten joiltain ihan jokainen kolo. Onneksi ei itse joutunu mihinkään tommoiseen.

    Siis ihan älytöntä, ottaa päähän mennä kaikkii noihin bileisiin kun aina on 2h jonot joiden mukamas turvallisuustarkastuksien vuoksi jossa etsitään teräaseita kännyköiden akkujen takaa ja tutkitaan tulitikku askit ettei vaan olisi puukkoa seassa vaikka oikeasti etsitään huumeita, mitään tappeluita noissa reiveissä ei nyt ikinä oo joten turha mukamas jotain aseita etsiä.
     
  2. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Joo, no minä olisin tuossa vaiheessa jo lähettämässä vähän joka suuntaan kantelua. Kytät puolustavat kyttiä joten niitä kannattaa lähetellä vähän joka puolelle. Ihan sama mitä nämä wannabe lainkuuliaiset palikat sanovat Suomea suojelevasta poliisista, mutta minä en tule ikinä luottamaan siihen organisaatioon. Jos minut pidätetään kerrankin ilman kunnon syytä niin en kyllä hiljene asiasta. Mitä enemmän hälyä nousee, sitä tarkemmiksi poliisit tulevat siitä, että heidänkin täytyy noudattaa sitä lakia.
     
  3. Burana

    Burana Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2001
    Viestejä:
    1 036
    Saadut tykkäykset:
    10
    Ymmärsinkö noista teksteistä oikein, että poliisi nappasi tytön matkaan "todennäköisin epäillyin" ja epäily sitten osoittautuikin aiheelliseksi? Ja tyttö aikoo ruveta tästä nyt valittamaan?
     
  4. Oceansoul

    Oceansoul 1998 - 2005 Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.05.2003
    Viestejä:
    983
    Saadut tykkäykset:
    1
    Epäilyn syy oli hampunlehtikoru ja kuulusteluissa tyttö on sitten myöntänyt jotain. Ilmeisesti sen, että on ainakin joskus polttanut. Eihän tästä voi tulla kuin korkeintaan pienet sakot. Tapaus kuitenkin osoittaa, että näissä asioissa melkein mikä tahansa riittää epäilyn perusteeksi.

    Mautonta tuollaisten korujen kantaminen voi tietenkin olla. Sakot vaan kaikille ja luonnollisestikin sakon suuruus määräytyy sen korun koon mukaan. :D
     
  5. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    No jos eukko oli ollut kahvilla ja kytät olivat siitä napanneet mukaan kun olivat nähneet hamppu merkin? Eli minutkin saa pidättää vaikka lenkiltä jos minulla sattuu olemaan kokaiinipensaan lehden kuva paidassa?

    Tuo nyt olivaan poliiseille pelastus taivaasta kun tyttö olikin niin typerä että myönsi polttaneensa.
     
  6. jms

    jms Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    1 845
    Saadut tykkäykset:
    4
    Eikös tuolla kerran ratsattu oikein kunnon tuloksinkin Turussako se oli, ettei se nyt niin suuri ihme ole ja joku taisi kuollakkin kesken biletyksen jokin aika sitten. Taitaa noissa piireissä olla käytössä enemmänkin Ecstasy, sitä on kuulemma käytetty lääkkeenomaisestikin?
     
  7. Naiman

    Naiman Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2004
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    2
    Media sai kyllä näyttämään saaliin isolta vaikka kyseessä oli kävijämäärään suhteutettuna todella pieni osa joka jäi kiinni, tais olla jotain 1% tms. Eli se on ihan sama vaikka menis metron/festarin/kauppakeskuksessa ratsaamaan niin sais saman verran possea kiinni. Onhan se pakko kyllä myöntää että varmasti normaali baari iltaa enemmän noissa vedetään kaikennäköisiä nappeja, mutta monessa rokki-konserteissa saisi varmaan prosentti-määräisesti yhtä paljon ihmisiä kiinni, ja noissakin lähinnä vain käyttäjiä eikä mitään "diilereitä", toi on oikeestaan enemmän että poliisit kiilottaa omaa kuvaansa median kautta kansalaisille, tietyn ryhmän vainoomisella.. Ecstaasi tais alunperin olla joku päänsärky lääke. :) Käytetty myös erinlaisissa terapioissa, parisuhde yms hehe.
     
  8. DVDdude

    DVDdude Guest Guest

    Liittynyt:
    22.10.2001
    Viestejä:
    468
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei mitään hamppuja vapaaks, mutta mun mielestä Suomessa pitäis saada aseita enemmän kodinpuolustukseen. Tämähän linjaus on monessa maassa ja sarjatuliaisetakin saa kodinpuolustukseen. Eihän siitä ole kenellekään haittaa. Esim. Teksasissa saa sinkoon kantoluvan. Ihan järjetöntä paapomista valtion kannalta, Jenkeissäkin marssitaan aseitten puolesta ja ollaan hyvällä asialla. Ja sitten nämä metallinilmasimet joittenkin yökerhojen ovella. Aika sikamaista toimintaa suorastaan, eikö näillä natsiportsareilla ole muuta tekemistä kuin tutkia toisten taskuja??? Eli ei huumeet vapaaks, vaan aseet niin turvallisuus lisääntyy!!!
     
  9. Pekko

    Pekko Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2001
    Viestejä:
    765
    Saadut tykkäykset:
    1
    [OFtopik]
    Eikös suomessa ole aivan hyvin hoidettu aselaki. Jos aloitat pistooliammunta harrastuksen niin ensimmäinen hankkimasi pistooli pitää olla .22lr, eli "pienin" kaliberi jolla voit alkaa harrastamaan pistooliammuntaa. Isomppaa kaliberia poliisi setä ei myönnä, kuin vahingossa.

    Sitten jos haluat aloittaa practical ammunnan niin kaliberi pitää olla 9mm, joten periaatteessa et saa aloittaa suoraan practical harrastusta, vaan ensimmäinen vuosi on .22lr, jonka jälkeen voit hakea suurempaa kaliberia. Niin ja sinunhan pitää kuulua johonkin ammunta seuraan.

    Tai sitten pystyt perustelemaan poliisille että ase tulee "loukkuaseeksi" kun olet hankkimassa .22lr pistoolia tai revolveria.

    Mielenkiintoiseksi asian tekee se että vaikka olet käynyt esim. norsuja ampumassa omistamillasi "hieman" suurempi kaliberisilla aseilla, niin kun aloitat pistooli harrastuksen, ensimmäinen pistooli on .22lr.

    Jossakin mielessä Suomen aselaki on aivan hyvä ja jossakin kohtaan aivan naurettava. esim. vaihtopiippuiseen pistooliin pitää olla kolmet lupapaperit, ei voidan kirjoittaa yhtä lupaa ja kyseiseen lupaan sitten aseen ominaiseet mm. muut kaliberit.
    [/OFtopik]
     
  10. DVDdude

    DVDdude Guest Guest

    Liittynyt:
    22.10.2001
    Viestejä:
    468
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mun mielestä kodinvarustaminen sarjatuliaseilla on yhtä pieni rikos kuin pyhän yrtin kotikasvatus. V***u ei ne voi määrätä mitä mä haluun!!! Sarjatuliaseet R-kioskeihin!
     
  11. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Kajaanissa talonomistaja ammuttiin omalla pienoiskiväärillään murron yhteydessä pari vuotta sitten. Hirvittävä esimerkki siitä, miten pahimmillaan voi käydä, joten konetuliaseita tässä vielä vähiten kaivataan.
    Jos kirjoituksesi oli sarkasmia, niin viestini on aiheeton...
     
  12. DVDdude

    DVDdude Guest Guest

    Liittynyt:
    22.10.2001
    Viestejä:
    468
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin mut toi on yksittäistapaus, ei voi yleistää. ;-)
     
  13. Takeshi666

    Takeshi666 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.01.2003
    Viestejä:
    2 005
    Saadut tykkäykset:
    17
    Kyllähän minäkin haluaisin Magnum 500:n, mutta tuskin sillä koskaan ampuisin - se todennäköisesti murskaisi ranteeni.

    Jos ihan totta puhutaan, oma mielipiteeni kannabiksen kannalta olkoon neutraali. Itse kun en polta, eikä mihinkään kannbikseen liittyvään tietoon voi luottaa (en voi mitenkään tietää onko kyseessä hallituksen/huumeiden kannattajien propagandaa), sanon vain että kieltäkööt myös tavallisen tupakan. Yhtä tappavaa se on.
     
  14. Antzo

    Antzo Guest Guest

    Liittynyt:
    10.03.2002
    Viestejä:
    87
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hohhoi! :) Tämmöseen on kyllä vaikea enää sanoa mitään muuta kuin se, että yhdyn Mahoyneyn ja parin muun tyypin kommenttoihin "Poliisi"-threadissa liittyen erääseen henkilöön. Jokainen voi tehä omat johtopäätöksensä :)
     
  15. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Yhdy vaan, en muuta odottanutkaan. Eiköhän tämä quote jo kerro sinusta kaiken mitä tarvitsee johtopäätöksien tekoon sinun kyvyistäsi osallistua keskusteluun fiksusti:

    edit: jos ei oikeasti ole kenelläkään fiksumpaa selitettävää kuin minuun henkilökohtaisesti kohdistettavia "heittoja" niin lähestykää PM:llä tai pistäkää ignoreen ja olkaa hiljaa, koska kuten Mikakin on sanonut, täällä ei mennä henkilökohtaisuuksiin, mutta PM:llä voin vastata teille ihan niin rehellisesti kuin parhaaksi katson jos kerta pokka riittää muuhunkin kuin yleiseen vittuiluun.
     
  16. JaniH

    JaniH Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.08.2000
    Viestejä:
    6 723
    Saadut tykkäykset:
    15
    En kannata minkään päihteen käyttöä/myyntiä/laillistamista.
     
  17. sponge bob

    sponge bob Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2004
    Viestejä:
    334
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse olen jostain syystä puolesta. Ennen olen ollut kaikkia päihteitä vastaan, mutta kuulin tänään loistavan puheen aiheesta koulussa joten päätin vaihtaa leiriä.
     
  18. Swingbream

    Swingbream Guest Guest

    Liittynyt:
    31.03.2004
    Viestejä:
    388
    Saadut tykkäykset:
    4
    En ole tätä keskustelua juuri seurannut enkä sitä aio kokonaan lukea, pyydän anteeksi mahdollista toistoa.

    Itselläni oli ennen hyvin vahvasti kielteinen kanta kannabikseen, lähinnä kai koulussa tuputetun porttiteorian ja muutaman kotikaupungin "julkkisnarkkarin" vuoksi. Viime vuosina mielipide on kuitenkin muuttunut pikkuhiljaa suvaitsevaisemmaksi, ehkäpä asian arkipäiväistymisen vuoksi. Joka paikassa asiasta puhutaan, ja yhä harvemmin siitä moralisoidaan. Tapaus Meriläinen ja siitä noussut kohu sekä pari muuta tapausta viime ajoilta laittoivat taas miettimään asiaa, ja mielipide muuttui vahvasti laillistamisen puolelle.

    Tunnen itse useita kannabista silloin tällöin käyttäviä tai ainakin kokeilleita henkilöitä (itse en heihin kuulu). Joukossa on useita hyvin tai todella hyvin elämässään menestyviä, eikä yhtään "rappiolla" olevaa, jos muutamaa perinteistä opiskelijaelämää viettävää ei lasketa. Kukaan heistä ei tietääkseni ole kokeillut kovempia aineita tai ei ainakaan käytä niitä (tai sitten peittävät sen todella hyvin). Porttiteoria ei päde "kunnon kansalaisiin", vaan liittyy lähinnä syrjäytymiseen ja "sosiaalisiin ongelmatapauksiin". Näissä tapauksissa ensimmäinen portti on yöleensä alkoholi, mutta voi ihan yhtä hyvin olla liiman haistelu tai mikä tahansa muu millä saa pään sekaisin. Kannabis on tämän asian osalta merkityksetön. Vaikka se olisikin yksi käytettävistä aineista, muita käytettäisiin joka tapauksessa.

    Suurin ongelma nykyisessä tilanteessa on se, että kannabis on laitonta. Käyttöä ja myyntä ei voida valvoa eikä tilastoida tehokkaasti, valistaminen sekoittuu muuhun huumekampanjointiin ja myyntivoitot menevät rikollisjärjestöille (tai en minä tiedä, varmaan osittain ainakin, eivät kuitenkaan valtiolle). Porttiteoriakin saattaa jopa joskus päteä, koska samalta kauppiaalta voi saada kannabiksen lisäksi kovempaakin kamaa.

    Ilmapiiri muuttuu suvaitsevaisemmaksi, laillistaminen on vain ajan kysymys. Näitä aikoja muistellaan vielä joskus yhtä nostalgisesti kuin kieltolakia.
     
  19. jms

    jms Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    1 845
    Saadut tykkäykset:
    4
    Oliko se toissapäivänä, kun radiosta tuli ohjelma jossa haastateltiin lääkäreitä, ilmeisesti jotain huumevieroitus- ja sanoivat että kaikki vahvempiin siirtyneet ovat aloittaneet kannabiksestä. Ja ettei alkoholia ja sitä muutenkaan kannata rinnastaa. Jonkinlaista propakandaa tämä 'ei se niin paha aine ole' on, joka uppoaa tietynikäiseen yleisöön.
     
  20. Silverfang

    Silverfang Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.03.2002
    Viestejä:
    618
    Saadut tykkäykset:
    1
    Väärin. 99,9% vahvempien aineiden käyttäjistä on aloittanut tupakalla tai alkoholilla.