Kannabiksen laillistaminen, puolesta vai vastaan?

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana kurdt, 16.04.2004.

?

Kannabis lailliseksi?

  1. Kyllä

    253 ääntä
    37,2%
  2. Ei

    349 ääntä
    51,3%
  3. Eos

    78 ääntä
    11,5%
  1. setae

    setae Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2003
    Viestejä:
    1 276
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jos katulätkää polttaa niin eipä ihme..
    Mene kysymään joltain kotikasvattajalta, että polttaako tämä gramman kerralla. Saat epäuskoisia katseita ja naurukohtauksen.
     
  2. setae

    setae Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2003
    Viestejä:
    1 276
    Saadut tykkäykset:
    1
    Pst, älä kerro kenellekkään, mutta se oli vehnäjauhoa. Olisit voinut kysyä näiltä sitä tarjonneilta henkilöiltä ihan mitä tahansa ainetta, olisi heillä ollut sitä pussissa. Yrittävät huijata turisteilta rahat.

    Varmasti siellä on myös kovempia aineita myynnissä, sitä en väitä, mutta nämä "koukein ekstasi trips heruin"-tyypit, 'pusherit', myyvät siis aika kovan hintaista vehnäjauhoa tai sokeria.
     
  3. Patu

    Patu Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.12.2002
    Viestejä:
    2 834
    Saadut tykkäykset:
    0
    Luenhan jokaisen viestin mitä minulle kirjoitetaan. Noita sky.org:n sivuja en kertakaikkiaan jaksa kahlata läpi kun siellä on niin ********** tekstiä. Kokototuuden sivut tuovat asian aika hyvin esille ja ne lukaisinkin. Tiivistetty paketti.

    Laattaa ja kotona kasvatettua vähän vaihdellen taitaa kaverit silloin tällöin poltella. Enimmäkseen taitaa olla laattaa. En näistä lajikkeista sen enempää tiedä ja kerroin vain mitä minulle kerrottiin asiasta.

    Ok nyt jätän rimpuilun ja seuraan keskustelua sivusta. :rolleyes:
     
  4. emaasalmi

    emaasalmi Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2003
    Viestejä:
    591
    Saadut tykkäykset:
    1
    Pakko sen verran osallistua tähän keskusteluun, että jos postaatte tähän ketjuun niin älkää vaivautuko kirjoittamaan asioista jotka tapahtuivat kaverin serkun kävelykepin veistäjän natolle. Ärsyttää lukea postauksia tyyliin 'Yks tuttu kuoli kannabiksen yliannostukseen' tai 'näin yhden tyypin hesassa ja se hatsipöllyissään hakkasi mummon kuoliaaksi'.
    Näyttäkää mulle uutinen ensimmäisestä kannabiksen yliannostuksesta johtuvasta kuolemasta tai samaisesta aineesta johtuvasta väkivaltaisesta teosta niin mä näytän teille Jari Sillanpään tyttöystävän.
    Myöskin ihan turha alkaa vetämään tähän threadiin mukaan mitään juttuja crackin,lasolin ja kannabiksen sekakäytön seurauksista, kun edelleenkin puhutaan siitä kannabiksesta.
    Jossain vaiheessa aineesta puhuessa mainittiin myös sana kemikaali, minkä voi täysin sulkea pois. Kemikaaleilla ei ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa, vaan kannabis sativa on täysin luonnonvarainen kasvi. Eri asia sitten on josko joku välittäjä, kasvattaja, myyjä -kuka tahansa jatkaa tuotettaan kamelin*****lla tai millä tahansa.

    En nyt jaksa avautua enempää, mutta please, pysytään nyt niissä faktoissa, ok?
     
  5. Pekko

    Pekko Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2001
    Viestejä:
    765
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eli haluamme raha-ahneen valtion valvomaan, samalla kun toisaalla haukumme tätä valtiota kapitalismi/porvarivaltiota, kyttävaltioksi.

    Mikä viranomaistaho tätä jakeluketjua valvoisi, muu kun natsipoliisi, huumekoiran kanssa, koira voi jopa nuuhkaista sieltä?

    Voisimmeko olla 100% varmoja että suomeen ei tulisi rinnakkaistuontia, miten sitten kannabistuotteiden tuonti ulkomailta omaan käyttöön, olisiko se sallittua.

    Miksi pitää ylipäänsä käyttää kannabistuotteita tai ylipäänsä muita tuotteita (viina, ym) "mielihyvä tunteen" hakemiseen, onko meillä niin huono itsetunto, vai onko syy että kun kaveritkin käyttää.

    Miten työpaikalla tupakointi, jos kannabistuotteet olisivat sallittuja, niin eikös silloin työpaikalla yleistyisi "pienessä pieruissa" olevat.

    Mutta jos kannabistuotteet olisivat sallittuja, niin silloinhan valtio tienaisi ihan hyvin, jolloin tyhjänpäiväisiä maksuja voisi poistaa mm. TV-maksu, bussimaksut ...
     
  6. emaasalmi

    emaasalmi Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2003
    Viestejä:
    591
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ei pidä, mutta se on kivaa. Tarviiko siihen olla joku idioottimainen syy? Eikö vain riitä että haluaa tehdä niin? 'Joskus on kiva irtautua arjesta'.
    Keräätkö dvd-elokuvia siksi että teet kaverisi kateelliseksi upealla kokoelmallasi, vai siksi että haluat pidemmän peeniksen? Vai riittääkö syyksi yksinkertaisesti se, että pidät elokuvista ja keräily on kivaa?
     
  7. Pekko

    Pekko Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2001
    Viestejä:
    765
    Saadut tykkäykset:
    1
    Miksi pitää irtaantua arjesta vetämällä pönttö pimeäksi, vain että olisi niin kivaa .

    :thumbsup:


    ps. vedätkö sinä pöntön pimeäski, että kaverisi olisivat kateellisia, vai ... ?
     
  8. emaasalmi

    emaasalmi Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2003
    Viestejä:
    591
    Saadut tykkäykset:
    1
    No en voi vaan käsittää miksi minun pitäisi selitellä dokaamisiani jollain syyllä. Kyllä, vedän kännit siksi että se on joskus ******** hauskaa. Usko tai älä, se riittää minulle syyksi. :eek:
    Jos sinä olet absolutisti tai muuten vaan dokaamista vastaan (tai mikälie pointtisi) niin älä tyrkytä tapojasi.
    Yritin siis hakea pointtia minkä ymmärsit täysin väärin, eli en vedä 'pönttöä pimeäksi' siksi että kaverini olisivat kateellisia, vaan siksi että minä vain haluan tehdä niin.

    terveisin: nuori, villi ja vapaa.

    edit: Niin jos voisit vielä mainita vaikka yhden hyvän syyn miksi en vetäisi kännejä vain koska se on kivaa niin kerro ihmeessä. Lienee turha sanoa että terveydellisistä haitoista ja rahanmenosta ei tarvitse kertoa, nehän on varmasti kaikilla tiedossa. Itse asiassa ei tarvitse kertoa yhtään syytä koska eivät ne minun dokaamiseeni tule kuitenkaan vaikuttamaan. Nykyään juopottelen kuitenkin niin harvoin. Se on kivaa.
     
  9. Sly

    Sly Dear Die Hard. You Rock. Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.11.2003
    Viestejä:
    2 172
    Saadut tykkäykset:
    7
    Juuri tätä minäkin tarkoitin. Itse helsinkiläisenä olen ainakin sitä mieltä, että vaikka kaupungin turistitulot kaksinkertaistuisivat, mutta jos samalla suurin osa turisteista olisi täällä vapaamman huumepolitiikan takia, niin ei kiitos.
     
  10. Oceansoul

    Oceansoul 1998 - 2005 Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.05.2003
    Viestejä:
    983
    Saadut tykkäykset:
    1
  11. matarvai

    matarvai Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.12.2000
    Viestejä:
    1 466
    Saadut tykkäykset:
    1
    Juopottelu on todella kivaa, mutta tämä riittää ainakin minulle. En tarvitsi mitään muita aineita ja kun tuo alkoholi on laillinen huume niin mikäs siinä.
     
  12. jms

    jms Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    1 845
    Saadut tykkäykset:
    4
    Suomalaiset on tunnettuja alkoholinkin käytössä, miten huumeitten käyttö eroaisi tästä? Ovatko he niin paljon fiksumpaa porukkaa, eli millaista on huumeitten kohtuukäyttö?

    Tutkimuksia vai haittoja?
    Huumeet ei varmaan ole parannuskeino jos on niin v*tun tylsää, masentaa tai elämä tuntuu muuten tyhjältä. Apteekista saa reseptin kanssa kyllä vähän tutkitumpiakin aineita, jos on tarvis.
     
  13. niiles

    niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 969
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eos. Kummastakin puolesta liian vähän kokemusta, mutta oon sitä mieltä että kyllä viinallakin saa päänsä tarpeeksi sekaisin. Eli mihin sitä ruohoa sitten enää tarvitsee?
     
  14. janila

    janila Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.07.2002
    Viestejä:
    789
    Saadut tykkäykset:
    58
    Yksi ääni laillistamisen puolesta. Lainaan valmiiksi hyvin perusteltua kommenttia, kurdt kun on jo tuonut esille varsinaiset faktat:


    Tuo on toistaiseksi kokeilematta. Hyötysuhde taitaa olla kovin alhainen polttamiseen verrattuna? Tupakka on sen verran turha aine, että sen voisi tämänkin asian piirissä jättää polttamatta.


    Lisätään listaan auto-onnettomuudessa pyörätuoliin päätyneen kaverin kipulääkitys, ainoa aine joka hänellä vie kivut muttei työkykyä. Kannabis pitäisi todellakin määritellä päihteeksi eikä huumeeksi. Kannabiksen laillistamisen yhteydessä voisi siis korostaa päihteiden ja huumeiden eroja. Ei tässäkään keskustelussa kukaan ole varsinaisia huumeita ehdottanut laillistettavaksi.


    Jees. Pidetään sovittuna kun saadaan ne putkipäätteet kasaan. :D
     
  15. Mahoney

    Mahoney Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.09.2001
    Viestejä:
    3 826
    Saadut tykkäykset:
    7
    Ja pelkkä menolippukin on mahdollista ostaa...
     
  16. Naiman

    Naiman Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2004
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    2
    Siis tarkoitin että ei ole mitään erityisen vaarallisia haittoja, tutkimuksia sen sijaan on tehty vaikka kuinka paljon. En kyllä mistään parannuskeinoista puhunnutkaan, vaan että se on paljon terveellisempää kuin alkoholi. Parasta tietenkin on olla käyttämättä mitään, mutta kannabis on hieno vaihtoehto alkoholille. Apteekissa myydään paljon kovempia huumeita kuin kanna. Varsinkin jotkut rauhoittuvat pistävät monet kovaan lääkekoukkuun mistä saa jo vieroitusoireita.
     
  17. Pekko

    Pekko Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2001
    Viestejä:
    765
    Saadut tykkäykset:
    1
    Miten jos kuski on ollut kannabiksen vaikutuksessa, esim. autossa on poltettu kannabista ja kuski on "passiivisesti" vetänyt samalla pilvet, voin tietenkin olla väärässä ja kannabiksen poltossa ei esiinny "passiivista" polttamista, kuten tupakoinnissa.

    Ihmetyttää yleensäkin tämä hälläväliä asenne liikenteessä, päissään/krapuloissaan (sekä muiden huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena), pitää mennä rattiin vaikka nakit silmillä, kun on niin kivaa ajaa pienessä pierussa. Näille henkilöille voisi tehdä välittömästi lobotomia leikkaus, sekä sen jälkeen toimittaa nahkiaisensyötiksi.

    Hyvä vaan että poliisi on saanut tuon sylkitestin käyttöön.
     
  18. Naiman

    Naiman Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2004
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    2
    Sylkitestissä tuskin mitään pahaa, kunhan ei vaan aleta vaan aleta vaan mistään rattijuoppudesta syyttämään jos on viikonloppuna pössytelty eikä samana päivänä, tai oikeestaan 3h sisällä.
     
  19. emaasalmi

    emaasalmi Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2003
    Viestejä:
    591
    Saadut tykkäykset:
    1
    Aika usein tämän keskustelun yhteydessä esitetään positiivisena väitteenä se, että kannabis muka oikeasti korvaisi jonkin toisen päihteen, tupakan tai alkoholin. Mielestäni tuo on kuitenkin kohtuullisen naurettava väite. Kukaan ei polta kannabista kuin tupakkaa, eikä kukaan jaksa katsella teini********en 'ihq bailausta' pilven voimalla. Sekä kannabikselle että alkoholille on molemmille oma aikansa ja paikkansa missä mielummin valitsee näistä juuri toisen (jos nyt haluaa valita kumpaakaan).

    En ole laillistamisen kannalla vaan kierrän kysymyksen sanomalla: mielestäni käytöstä ei tulisi rangaista. En ymmärrä miten herra x:n itse kasvattaman kannabiksen polttelu vaikkapa kotonaan voi häiritä ketään? Ja tähän on edelleenkin turha vastata tyyliin: entä jos herra x lähtee ulos pilvipäissään ja hakkaa mummon. Se vain ei vaikuta niin. Epäilevät Tuomakset käyttäkööt Googlea tai kokeilkoot itse.


    Vaikutus on huomattavasti voimakkaampi syötynä kuin poltettuna.


    On kyllä hyvin epätodennäköistä että moisesta passiivisesta savusta pääsisi noin vain pilveen. En väitä etteikö ahtaassa hyvin suljetussa tilassa poltettu höpöheinä millään tavalla vaikuttaisi passiiviseenkin hengittäjään (saa kyllä olla todella suurista määristä kyse ja altistua savulle pitkäksi aikaa eli aika hyvin poissulkee tuon autovaihtoehdon, ellei asu autossa). Vaikutus on kuitenkin erittäin laimea - olematon? (enpä ole itse ainakaan koskaan huomannut). Tiedä sitten kuinka tarkkoja nuo mainitsemasi uudet sylkitestit ovat ja näkyykö mahdollinen autossa poltettu höpöheinä kuskinkin kieleltä.
     
  20. janila

    janila Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.07.2002
    Viestejä:
    789
    Saadut tykkäykset:
    58
    Anteeksi mutta tuossa etäisesti suomenkieltä muistuttavassa katkelmassa ei ole mitään tolkkua. Voitko selventää? Ei hahmotu, että miten tämä minun kommenttiini liittyy? Jos jäi epäselväksi, niin kyseinen kaverini ei ollut päihteiden vaikutuksen alaisena joutuessaan onnettomuuteen, vaan käyttää kannabista lieventämään onnettomuuden runteleman kroppansa tuskaa.

    Kannabiksen passiivinen hengittäminen lienee rinnastettavissa tupakan passiiviseen hengittämiseen. Aika paljon niistä vaikuttavista ainesosista päätyy sen aktiivisen polttajan elimistöön ja loppu leviää yleensä suhteellisen suureen ilmamäärään. Jos koet eron baarissa käymisen ja aktiivisen (passiivisen vastakohta) tupakanpolttamisen välillä, niin kaiketi kykenet hahmottamaan kuinka sekaisin se pää ei mene passiivisesta pilvenpolttamisestakaan.